Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Crijevna viroza

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Crijevna viroza

6-god dijete od prekjučer navečer ima temp nešto preko 38.
    Jučer ujutro dobila proljev.
    Ipak smo otišlil u labos i izvadili CRP.
    Normalno je do 2,8, ona ima 44,76.

I naša doktorica i homeopatica rekle da je vjerojatno neki virus jer i da on tako diđe CRP, možda adeno virus.
    Klasična medicina rekla klasično - rehidracija, dijeta, probiotici.

Homeopatica dala Arsenicum koji od jučer popodne do danas baš i ne djeluje. Jutros sam je opet zvala pa mi kaže da uzmemo Cholic Relief od Homeolaba.

Znam da je njoj isto teško ovak na neviđeno oderditi terapiju, pogotovo što se ja još nisam navikla da za homeopatiju trebam sve pratiti - kakav je miris stolice - slatkast, kiselkast, kiseli, kakva je stolica - vodenasta, gnojna...

Nisam sigurna ni da bh sve to i mogla tako razabrati
    I u onoj Homeopatiji od Romane Đekić ona isto razlikuje masu vrsta proljeva - eksplozivni, ovakav, onakav...a malo mi je glupo sad isprobavati hrpu preparata

Kažem, nemam baš puno iskustva s homeopatijom, tek počinjemo pa ne znam...alil ako je u malim potencijama lijek ne može štetiti, bez obzira što možda nije dobro pogođen, jel tak?

Dakle, imate li vi kavih iskustava s takvim problemom, koji preparat je najbolje djelovao?

Znam da će i ovako i onako proći, ali voljela bi ozdraviti do svoje rođendanske proslave sutra i preksutra

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam ovo isprintano i zaljepljeno na frizideru, ali jos nisam probala (margita sve crijevne rjesava dojenjem, a zara je zadnju crijevnu imala dok je jos dojila)

Citiraj mama courage prvotno napisa
    evo ima i ovo... za foruma "mame i bebe"

Daklem, za proljev pomaze makrobioticki pripravak koji zaustavlja proljev i sprjecava dehidraciju, usto i cisti crijeva od bakterija i virusa koje su izazvale proljev. Moguce ga je davati od cca. godine dana djeteta na vise.

Potrebno je:

- ume boschi sljive ili pasta (ako je dijete malo, bolja je pasta, lakse ce pojesti)
    - tamari (soja sos)
    - kuzo (u prahu, to je inace zgusnjivac)

U 1 dl vode stavi se kavena zlicica paste od umeboschi sljiva (ili pola sljive) i cajna zlicica kuzoa. Stavi se na vatru i mijesa. U tom je trenutku tekucija bjelkasta. Kad se priblizava vrenju, razbistri se u cjelosti. Tada se makne s vatre i doda tamari (zlicica). Vrati se na vatru mijesa jos minutu- dvije i makne netom prije vrenja.

Dobije se slankasta, zelatinozna, smedja tekucina, nalik na puding. Pripravak koji se zove umesokuzo treba jesti tri put na dan, svaki put frisko pripremljen. U slucaju povracanja, onda svakih desetak minuta dati zlicu ili cesce vec kako dijete podnosi.

Osobno, uvijek prijedjem na janu, tj. kupovnu vodu jer je bolja u omjerima elektrolita, dajem kuhanu integralnu rizu, zlicu svakih pol sata jer riza ljepljivim pipcima kupi iz zakutaka crijeva sve sto treba.

Umesokuzo (ime ovog pripravka) je vec puno oputa u praksi pokazao djelotvornost, ukljucivo i u teskim proljevima koje primjerice izaziva salmonela. Iznimno je ucinkovit u ciscenju salmonele iz organizma, a teske proljeve zaustavlja u 12- 24 sata. nakon sto proljev stane jos ga treba uzimati 24 sata, i potom se moze prijeci na najnormalniju ishranu.

svi se sastojci kupuju u trgovinama zdrave hrane ili ih, rijetko, moze biti u biljnim ljekarnama.

copyright by swenova mama

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vidiš, imam doma Makrobiotičku domaću ljekarnu i uopće se nisam sjetila pogledati .
    Probat ću to, samo mi fali umeboshi, moram ga ići nabaviti

Hvala ti

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nije homeopatski, ali kod proljeva definitivno pomaže čaj od šipka. po mogućnosti ne u filter vrećicama, nego cijeli sušeni koji namočiš preko noći pa ujutro skuhaš. to nam je rekla naša pedica i homeopatica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •