dakle, S. ide u jaslice.
često je u dežurstvu i u dežurstvu je često teta M. iz vrtića.
on bi trebao u vrtić ove godine i velika je mogućnost da će dopasti baš njoj, dakle želim ga premjestiti u drugi vrtić gdje ta opasnost ne postoji.
a opasnost je zato što je on jako nježan i teško mu je ostat u vrtiću i cijelu godinu plače, a teta M. ej to komentirala i rekla mu "da se dere ko majmun" i da je "cmizdro cmizdravi"
potom, imamo dogovor da kao ja ne radim nego "čičim na kauču i čekam ga", a ona mu je rekla da će mi narasti guzica (!) od sjedenja
dakle, moj pametni suprug je izjavio "da se ona možda i šalila" i nakon što sam ja jučer bila spremna poslije te izjave krenuti s brakorazvodnom parnicom, razmišljam što da napravim s tom ženom.
naime, ona je partijski podobna, ima prijatelje na praivm mjestima i ljudi čija djeca su u njezinoj grupi na sve načine pokušavaju prebacit djecu u druge grupe.
ja neću da mi S. bude u istoj prostoriji više, ali ne znam kako da ga prebacim ove godine u drugi vrtić.
prošle godine nismo dobili mjesto, već sam morala pisati svim gradskim odborima, vijećima, ravnateljima, gradonačelniku, da bi ga na kraju upisali.
potom smo ustanovili da četiri mame u grupi ne rade, iako je prvenstvo djeci s oba zaposlena roditelja (na papiru, naravno---> sjećate se superkampanje "korupcija to nisam ja"*
)
dakle, što da radim? ako je prijavim na razini vrtića, njezinog, ništa, ama baš ništa se neće dogodit.
bojim se da mi dijete ne nastrada, ali neću da se ovo nastavi i da ta baba i dalje maltretira drugu djecu.
jel da nekom prijetim da ću to dat u novine/medije ili da čekam da prođu upisi i molim višu silu da ipak dobije bolji vrtić (iako znam da neće uspjet, pogledati na super-kampanju*)?
jel ima netko neku pametnu za savjetovat?
molim vas, očajna sam, ne spavam noću.
da znate S. i da znate koliko je nježan, sve bi vam bilo jasno :/
ima još jedna stvar, S. je očito napredan. možda da tražim razgovor sa psihologom i da tražim preporuku? iako, mislim da ni to ne može pomoći
očajna sam.