Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Savjeti za odlazak na more

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Savjeti za odlazak na more

Evo mi se spremamo na more sa našom djevojčicom. Budući da još nikada nisam bila sa djetetom na moru, zanimaju me savjeti tipa što jesti na putu, što ponijeti od stvari, što ponijeti na plažu, kada na plažu, kada putovati? Uglavnom, što god vam padne napamet da olakšate meni i drugim neiskusnim mamama da što lijepše provedemo dugo čekano ljetovanje na moru. Thanks

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sve što si pitala je uglavnom vrlo individualno.

- što jesti na putu?
    kako ti je dijete još malo, najbolje da poneseš ono što jede i inače i da napravite pauze u vožnji da pojede i malo se poigra. i obavezno ponesi dovoljno vode. nama su za put kad je bila mala bile ok kupovne kašice (doma ih nije jela), a kasnije bi stali u nekom restoranu i pojela bi juhu. vi veliki ćete se već snaći.

- kada putovati?
    ovisno koliko put traje. nama je bilo najzgodnije u vrijeme popodnevnog spavanja, ali neki vole i po noći.

- kada na plažu?
    definitivno rano ujutro i kasno popodne.

- što ponijeti na plažu?
    e tu nisam kompetentna, nosila sam toliko stvari da sam jedva hodala, od igračaka, ručnika, ogrtača, voća ...
    ne mogu se svega ni sjetiti

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Daaaa,i mene ovo zanima :D
    Mi cemo imati oko 9 meseci kada se zaputimo na more.
    Buduci da jos uvek samo sisamo(za 10 dana -6 meseci),ni ne znam sta me sve ceka
    Vec vidim sebe kako vadim Ivi iz usta kamencice(pesak :shock:
    i ostalo
    Saaaalim se
    Ali,sigurno nije lako...

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo i mi uskoro idemo na more...imati će 5 mjeseci :D
    zanima me :
    - jeste li kupali u moru svoje bebice i na koliko stupnjeva bi more bilo prihvatljivo?
    - znam da treba izbjegavati sunce i uglavnom biti u hladu, ali da li osim toga treba koristiti i neke kremice ili je još premala za to?
    - što ste koristili protiv komaraca?
    - što od raznoraznih 'pomagala' bi dobro došlo (npr. bazenčić za napuhavanje i sl.)?

Evo jedna moja prijateljica mi je rekla da kad je bila sama s bebom na plaži, koristila je mali čamac za napuhavanje i napunila malo morem, te unutra stavila bebicu i tako plivala s njom

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

e i još nešto...da li treba odmah nakon brčkanja u moru, oprati bebu s običnom vodom...nekako mi se čini da je koža bebe dosta osjetljiva i da bi je sol izgrizla :?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo imali godinu ipo kad smo išli na more, al evo našeg iskustva:
    Putovali noću, busom, većinom je spavala, platili i sjedište za nju da ima gdje da se muva dok je budna
    U putu jela sise , grickala praznu kiflu i pila vode
    Ponijeli sljedeće:
    Dokumenta: pasoš, zdravstvena knjižica (i ovjeren papir iz zdravstvenog o snošenju troškova liječenja u inostranstvu ako isto bude potrebno)
    Odjeća: platnene pelene, kavere, majice kratkih i bez rukava, kratke pantalonice više komada, nekoliko bodija kratkih rukava, sandale za u vodu, dva velika peškira i nekoliko manjih, šeširiće i dvije komplet presvlake za hladnije vrijeme (nije trebalo, al nek' se nađe) Sve zaprljano prala na ruke i isti dan sušila (ljubazni domaćini su obezbijedili sušilo i ponudili čak da operu koju mašinu veša )
    Od "hemije" sapun za veš , šampon, pavlovićku, neku kremicu sa gigantskim zaštitnim faktorom, antibiotik (on je trebao!) i brufen sirup (i on je trebao!)
    Accesories- bazenčić na napuhavanje, lopta, "mišići" za "plivanje" tj. ulazak u vodu, kantica za pijesak i sve što uz nju ide
    Ostalo - toplomjer, flasteri, jod, hidrogen 3%, Orosal 65 (za rehidraciju, kod vas se drugačije zove); suncobran, sling
    Na plažu išli rano ujutro i predveče.
    Išla je u vodu samnom, kad je htjela, inače se igrala na liniji vode i skupljala kamenčiće (i trpala ih u usta ) Poslije "plivanja" nismo se sapirali običnom vodom. Na plaži je bila gola (grozim se dječijih kupaćih kostima :brrrrr
    Na plažu nosili suncobran, dva velika peškira i vode (mi smo jednostavan svijet ) Do plaže je šetala, od plaže je tata uprti u sling.
    Komarce nismo našli, a ni oni nas, vjerovatno je u pitanju čista sreća

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zeljka33 prvotno napisa
    - jeste li kupali u moru svoje bebice i na koliko stupnjeva bi more bilo prihvatljivo?
    - znam da treba izbjegavati sunce i uglavnom biti u hladu, ali da li osim toga treba koristiti i neke kremice ili je još premala za to?
    - što ste koristili protiv komaraca?
    - što od raznoraznih 'pomagala' bi dobro došlo (npr. bazenčić za napuhavanje i sl.)?
    Prihvatljiva je ona temperatura koja djetetu odgovara.
    Mi smo zrina prošle godine, kad je imao 3 mjeseca, kupali u Mrežnici i on je uživao.
    Nekoj djeci je možda i 27 stupnjeva prehladno.
    Ne znaš dok ne probaš.

Premala je za kreme protiv sunca. Drži se debelog hlada i ne idi na plažu poslije 9:30 i prije 18.

Protiv komaraca samo mreže i mlataranje rukama, ništa drugo. (možeš kapnuti lavandino ulje na posteljinu).

Bazenčić na napuhavanje ti može koristiti za zagrihavanje vode, ali ne za brčkanje jer pretpostavljam da još ne sjedi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja starija je išla na more prvi put s godinu dana, mlađa s 9 mj. Samo je kamenje gurala u usta

Kupali smo se rano dopodne, kasnije popodne, putovali rano ujutro jer samo tad bili bez klime.

Nismo nosili ništa neuobičajeno: dosta robe, ručnika, nešto igračaka i slikovnica, kockica i tako.
    Od medicine, koliko se sjećam neki paracetamol, toplomjer, možda rehidromix za zlu ne trebalo.
    Jelo na plaži- voće uglavnom.
    I sisale su tad još.
    Mala je i na sljedećem ljetovanju. Po svemu sudeći i na ovom će

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Bazenčić na napuhavanje ti može koristiti za zagrihavanje vode, ali ne za brčkanje jer pretpostavljam da još ne sjedi.
    ma to sam i mislila...pokušavam smanjiti broj stvari, pa mi se čini taj bazenčić za napuhavanje kao zamjena za kadicu.

ima li netko iskustva s krevetima na rasklapanje/sklapanje? ja sam dobila jedan, ali mi se nekako čini da ta plastika baš nije udobna ljeti...pogotovo što ćemo mi biti dolje 2 mjeseca

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo se već kupali u moru 8) , Malinska/Krk... more je veće pretoplo, nekih 22/23stupnja. Čini mi se da mu nije bilo hladno, bar nije nikakve znakove pokazivao jedino mi je bed što mi je na plaži uvalio punu šaku šljunka u usta... i zato ga nemogu spustit na ručnik jer on odmah ode do tih sitnih kamenčića i gura u usta, strah me je da mu ne zaleti ili još šta gore.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi idemo na more već tjedan dana (danas imamo 8 mj) i ovako ti to nama izgleda...

za bebu ponesemo: promjenu robe, vodu za pit, ručnik, voćnu kašicu ili bananu za papat, kremu protiv sunca (Micro Sun Baby... 100 kn u ljekarni.. baš za bebe ispod godinu dana), sve vezano sa pelene, mali brodić što se napuše, par igračke, šešir za glavu i još neke sitne stvarčice... i da, njegovo 'jaje' (ono u što sjedi u autu i što se prikljući u kolica).

mi uvijek idemo na more oko 5 ili 6 i definitivno uvijeka namažem maloga kod kuće (ili u autu), ima šešir, i uvijek smo u hladu (kupili smo suncobran za more u konzum-a za 40 kn).

pošto sam ja opet trudna, mm je taj što se bučka sa malim u moru i mali skrooozzz uživa. ja sam skroz kad ih vidim

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

agata - ajme, skroz znam kako ti je!!!! moj mali isto tako sa tim kamenčićama!!!!! i oni su baš one opasne veličine - baš da se beba uguši (ne daj bože!)... ja ga moram imat na oko cjelo vrijeme (dobro, uvijek mi je na oko, ali imam osječaj da ne mogu niti pogledat gore par sekundi jer će se uvatit te kamenčiće!)

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ajooooj,bas je utesno to s kamencicima
    Mi idemo u Grcku,tamo ih nema,ali zato peskaaa.....
    Mene zanima,sta su vam bebe jele na moru?
    Pitanje je kakvo se voce i povrce moze kupiti u turistickim mestima :/
    O mesu da i ne govorim...
    Mi tek krecemo u dohranu za koji dan,a tada cemo imati oko 9 meseci,unapred se brinem.
    Da li da nosim ponesto zaledjeno u putnom frizideru?
    A ako se odledi,mogu pravo u kantu...
    Ili da se navikavamo i na kupovne kasice,zlu ne trebalo?
    Sto se putnog krevetica tice,mi imamo Graco,i super nam je.
    Ima mrezu sa strane,a na dno se stavi nesto pamucno pa nije frka.
    Mala je premijerno corila u njemu kao da se duuugo poznaju
    Spakuje se prakticno i fino stane u gepek.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

KayaR za bebu od 9 meseci mislim da stvarno ne treba da brineš šta će jesti. Nađa je prošle godine na moru imala 17 meseci i vrlo ležerno smo tih 10 dana preskočili meso i sve ostalo.
    Doručkovala je žitarice i voće, sisala do besvesti na plaži i jela voće. Ručala je supicu/čorbicu napravljenu za 15 minuta, povrće iz čorbice i opet neku žitaricu, rižu, krompir i blitvu. Par puta smo uzeli ribu u nekom restoranu pa je malo jela, meso nije ni okusila. Sve sam to kupovala u lokalnim piljarnicama.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tnx vissnja
    Mi cemo na moru biti malo duze,pa se zato pitam...
    Nadam se da ce zeleti da sisa dovoljno da ne moram da brinem sta ce drugo jesti.
    S pocetkom vrucina,opasno je zamalila sisanje
    Zimska beba....
    Mozda joj treba vremena da se navikne,ili naprosto nije gladna jer joj je vruce :?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi se samo referirala na kupace gacice: F se jos nije kupala ali B je na plazi uvijek bio u gacicama. U more moze i bez ali grozno mi je gledati kako goluzdrav sjedi bilo gdje, pogotovo on koji je stalno bio u pokretu i nije ga se dalo zadrzati na rucniku. Zato, bez gaca nigdje

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi smo kupili jedne "za paradu" :D
    Videcemo koliko cemo ih puta obuci

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi planiramo ići u 9.mjesecu, kada će nadam se već popustiti vrućine. Malom će biti 8 mjeseci, a starijem 4 godine. S njim smo išli samo jednom,kad mu je bilo 2,a prošlo ljeto sam ja čuvala trudnoću pa nismo mogli. Nosila sam najviše njegove robice,trackala ga kremom za sunčanje do besvijesti, malo je imao proljev pa je jadan cijelo vrijeme bio na čaju od šipka,riži i bananama.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A mene zanima nesto drugo! Ja sam pomalo control freak-priznajem i muci me jedna stvar. Moja curka ima red u smislu spavanja i jela i sve odlicno funkcionira, naravno s ponekim danom kada se nesto promijeni. E sad, kako cete vi navecer? Ona mi vec u 20h spava a cesto vec i u 19.30h. Budi se oko 1h, jede i spava do 6.30h. Neki mi kazu - pa mozete malo setati pa nek spava u kolicima ali kako ce to onda izgledati da ju izvlacim iz kolica pa prebacujem u krevet? Nekako sam sklonija zrtvovati ovo more pa cemo nagodinu kada bude starija mozda moci i malo landrati okolo :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sonata pa zašto biste morali izlaziti uveče? Ni kod kuće ne izlazite, jel tako?
    Mi smo prošlo leto u 19:30 odlazili sa plaže (tad je već padao mrak-bili smo u septembru) i onda kupanje, večera, spavanje. Nađa je tad legala oko 21h, nekad bi se i ranije sručila. A kad ona zaspi MM i ja smo igrali karte na terasi ili smo i mi spavali jer nas je mala dizala već u 6h.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma nisam napisala-bit ce jos s nama dvoje djece-12 i 17 godina. Od muza djeca iz prvog braka. Pa mi nekako glupo da sjede unutra vec u 20h. Ili ce malo on s njima van, malo ja

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno mala mala beba

Bok cure,

a kako sa bebom od 3 mj. :? Kako se izboriti protiv komaraca? Što od lijekova ponijeti? A što protiv sunčanja? Joooj, pa sva sam u panici!
    Maleni još uvijek cica, pa je to olakšavajuća okolnost
    Valjda će sve biti ok

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hej, evo upravo sam saznala i vidjela flastere protiv komaraca koje mozes zalijepiti na robu, kolica ili prostirku gdje ti beba lezi. Mali su, mozda 1cmx1cm i ima ih dosta u pakiranju. Ima u ljekarni za kupiti, ne znam naziv ali lako je za objasniti. Ja cu si definitivno to kupiti

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Eto, jedan problem riješen :D
    Živeli flasteri, smrt komarcima!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: mala mala beba

Citiraj mummy_stranger prvotno napisa
    Bok cure,

a kako sa bebom od 3 mj. :? Kako se izboriti protiv komaraca? Što od lijekova ponijeti? A što protiv sunčanja? Joooj, pa sva sam u panici!
    Maleni još uvijek cica, pa je to olakšavajuća okolnost
    Valjda će sve biti ok
    Naj se ljutiti, ali zašto onda idete na more. Ako ti je to teret, tlaka, panika, onda ste doma i to je to. Tak smo i mi bili prošle godine, jer me previše opterečivalo kako da se dopeljamo do mora s djetetom od godinu dana koje povrati nakon max 6 km vožnje, a tabletama ga nisam htjela kljukati. Opcija: bili smo doma i preživjeli sretni i zadovoljni. :/

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa i nije neka tlaka, maleni je super, a ja znam biti veliki paničar
    Znaš, uvijek postoji ono- šta ako... A i prva beba, pa prvi odlazak na more...
    Jednom mora biti prvi put, bilo to sada ili iduće godine

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

... netko je gore spomenuo da je čamćić za napuhavanje opcija za manje bebe u moru, skrenula bih pažnju da je to potencijalno vrloooo opasno, naime, nekoliko puta sam bila svjedok kako su bebe ispale u more. Naravno dogodilo se slućajno uz punu brigu i nadzor, ali su okolnosti bile takve da manje iskusni roditelji (mislim s morskim aktivnostima) ne mogu predviti što se sve može dogoditi. Zato svakako i najmanje dijete mora imati "safety" prsluk ili neki drugi oblik "safety" rekvizita koji se pričvrste na tijelo (kolut s remenčićima, rukavice za veću djecu i sl) jer je to jedino dovoljno sigurno, pa čak i kad sjedi uz more, (dovoljo je da naiđe manji val ili da netko skoči blizu i može se utopiti). Prsluk bi trebao biti obavezan i za svu djecu kada se voze po moru.
    Nadalje u svezi kupanja u moru malih beba, jakooo je važno gdje se i u kakvom moru kupaju, npr. kupanje u moru na pustoj plaži daleko od naselja i jahti je za preporučiti uz svakako ispiranje slatkom vodom beba mlađih od 6 mj. , dok more u naseljima, u blizini jahti, luka ne bih preporučila nikome zamislite što se sve nalazi u tom moru i na tim plažama, isto vrijedi i za stavljanje kamenčića i žala u usta - ako je plaža na osami gdje sunce i more prirodno čiste kamenčiće nema problema, dijete će polizati sol, a ako kojeg i progutaju ništa se strašno neće dogoditi, (izaći će sutra sa kakicom), dok na plažama gdje boravi puno ljudi stavljanje pijeska ili kamenčića u usta nosi veliku opasnost oboljevanja zaraznih bolesti od banalnih proljeva do meningitisa.... :shock:
    .....¸

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

JJ je prvi puta išao na more sa 6 mjeseci starosti. Odabrali smo bližu destinaciju, 3 sata vožnje. Veći dio je prespavao. Pošto je većinom bio samo na mlijeku, to je dakle i jeo, osim tu i tamo kakvu voćnu kašicu.
    Apsolutno u svemu smo pratili neki njegov ritam, ali dijete je uživalo u moru, spavao je u debelom hladu na plaži, tamo je i jeo (mlijeko).
    Navečer kratka šetnjica i pravac - spavanac. Tu smo moram priznati malo zakinuli kćer, ali smo se onda dogovorili da jednu večer tata s njom provede vani, jednu ja i to je super funkcioniralo.
    Važna je naravno krema za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, bez obzira što se dijete ne izlaže najjačem suncu (mi smo bili na plaži od 8-11 i od negdje 16-19, ali imaju jako nježnu i osjetljivu kožu.
    Nikakve šlaufove ili čamčiće nismo imali. Kad je dijete bilo u vodi, držao ga je netko od nas - mm ili ja i maleni je uživao. Tek s godinu dana smo mu ponijeli one rukavice na napuhavanje i s tim ide u vodu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa
    Hej, evo upravo sam saznala i vidjela flastere protiv komaraca koje mozes zalijepiti na robu, kolica ili prostirku gdje ti beba lezi. Mali su, mozda 1cmx1cm i ima ih dosta u pakiranju. Ima u ljekarni za kupiti, ne znam naziv ali lako je za objasniti. Ja cu si definitivno to kupiti
    Za te flastere nisam čula, javi kako i da li uopće djeluju

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    Citiraj sonata prvotno napisa
    Za te flastere nisam čula, javi kako i da li uopće djeluju
    Djeluju tako da svojim mirisom odbijaju komarce. E sad da li djeluju-nisam jos kupila ali kolegica ih je preporucila pa valjda onda djeluju Ali javim kad isprobamo!

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

na bazi su citronele- limunske trave i kao i narukvica tjeraju komarce, bar bi trebali, al ove osječke niš ne tjera

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

na bazi su citronele- limunske trave i kao i narukvica tjeraju komarce, bar bi trebali, al ove osječke niš ne tjera

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jel imate kakve plaze u crikvenici ili okolici za preporuciti koje su malo osamljenije?

Mi cemo tamo s bebom od 4 mjeseca, a na plazama su cesto velike guzve pa bi se malo odvojili tako da i nju mozemo okupati koji put.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Ledolin@ prvotno napisa
    jel imate kakve plaze u crikvenici ili okolici za preporuciti koje su malo osamljenije?

Mi cemo tamo s bebom od 4 mjeseca, a na plazama su cesto velike guzve pa bi se malo odvojili tako da i nju mozemo okupati koji put.
    Mi smo se odlučili za Punat, malo je mjesto, mada zna biti dosta ljudi. Mi smo našli plažicu na kojoj nema velike gužve :D . A kako male bebe neće biti na suncu posle 8 ili 9, onda će svaka plaža biti osamljena
    Naša će beba imati 3 mjeseca kada budemo išli. S obzirom da su nam bebice vršnjaci , mogu li dobiti koji savjet o potrebnim stvarima za ljetovanje sa tako malom bebom. Cure su pisale samo o zaštiti protiv komaraca, a nama bi koristilo i saznanje o potrebnim ljekovima, zaštiti od sunca, da li trebamo i bazenčić za kupanje....

Anyway, jedva čekamo da vidimo more! :D

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I mi se spremamo za jedno probno ljetovanje/vikend, prije pravog krajem 8. mjeseca. A baš smo dobar vikend odabrali (taman sada kada predvidjaju astronomske vrućine). Anyhow, svakako bi dobro došao savjet iskusnih mama vezano uz boravak na plaži bebe od 4 mjeseca. Sto uopće mogu očekivati?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj domenika prvotno napisa
    I mi se spremamo za jedno probno ljetovanje/vikend, prije pravog krajem 8. mjeseca. A baš smo dobar vikend odabrali (taman sada kada predvidjaju astronomske vrućine). Anyhow, svakako bi dobro došao savjet iskusnih mama vezano uz boravak na plaži bebe od 4 mjeseca. Sto uopće mogu očekivati?
    Mi smo bili i nismo imali nekih problema : vreme je bilo očajno, a moja noga u gipsu , tako da sam ja , a mm šetao sa malenim. Još sam i plastičan gips stavila na nogu, da bi se m,ogla kupati, ali
    Mada je bejbe spavao za 10, bio je super, valjda mu je prijala klima. Krajem 8. mjeseca idemo opet, nadamo se boljem provodu, a ako ne onda više sreće druge godine

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj domenika prvotno napisa
    to je bar najjednostavnije, za tak malu bebu ti ništa ne treba
    marge je bila na plaži s 3-4 mjeseca, ništa posebno, bila je u hladu, malo smo ju smočili par puta u moru, u to vrijeme je samo dojila pa joj nisam morala nositi ni hranu ni vodu...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi idemo na more s bebom starom skoro 3 mjeseca i jedva čekamoooo.

Ne hvata me nikakva panika dapače puno mi je gore da se svi zajedno kupamo u znoju zatvoreni u svom stanu u ZG jer je vani nesnosno.

Mislim da će bebi dobro doći morski zrak. Mi smo nabavili onaj bazenčić s gljivom (što radi hlad), zanima me ima li smisla kupovat onaj polu-šatorčić za plažu što radi hlad (u njemu ćemo svejedno biti ali ipak..)?
    ima li netko iskustva koliko je koristan, ono može se s njim zauzet mejsto i nakrcat ga stvarima a i beba je donekle "odvojena" od gungule na plaži.

mi isto cikimo znači nema problema s hranom, jedino ne znam što nositi od lijekova? mala nam je zdrava ko drijen,da jednostavno kupim ako mi nešto zatreba u ljekarnoj na moru? šta kažete???

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e zašto bi bio problem ako beba zaspe u kolicima, naša obožava zaspat dok je se vozi, samo ću je jedonostavno prebacit u krevetac, ima dubok san pa neće se probudit??

a nećemo ni mi hodat po ne znam kako bučnim mjestima, šetnjica rivom,..i sl.

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo mi smo na moru vec 2 tjedna. djeca: 5 mjeseci i 2ipol godine.

kuca ima terasu, a more je na par minuta. cijeli dan smo vani, bozo spava po danu u kolicima na terasi, vruce je pa je cijeli dan u peleni ili gol. popodne ga odvedemo na plazu (oko 6) nenamazanog i zadnja 2 dana ga malo namocimo u moru (ja ga drzim). prije se bunio jer mu je bilo zima, sad mu je fora. preko dana ga jos par puta otusiramo na vanjskom tusu ili malo properemo u lavoru. cica. tako da mi skoro nista za njega ne treba. ni hrane ni odjece (osim po noci spava u bodiju).

tonka uziva jer je cijeli dan vani i sve joj je zanimljivo. ona je isto bila prvi put sa 5 mjeseci i izgledalo je gotovo identicno kao sa bozom ove godine. tek ove godine smo poceli koristiti pomagala za more - plivalice i brodic. prve godine nije sjedila, prosle godine se bojala brodica, ove godine pliva sama sa plivalicama

mislim da obavezno treba nositi toplomjer i paracetamol, jer temperaturu mogu dobiti navecer kad ljekarna vise ne radi. ja imam i malo vecu kucnu apoteku koju uvijek nosim sa sobom.

komarci uh, samo znam da one narukvice nis ne pomazu, niti oni ultrazvucni aparatici. al cini mi se da malim bebama bas i ne smeta kad ih izgrizu.

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ledolin@ prvotno napisa

...i mi ćemo se uputiti na crikveničke plaže...no nažalosti što se tamošnjih gužvi tiče nemam riječi utjehe..odrasla sam na tim plažama i uvijek je poprilična gužva - no ako probate ranije prijepodne ili kasnije predvečer (što je i preporučljivo za bebe) plaže podosta opuste - pa nije nesnosna gužva i može se uživat s bebom

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Što mislite o kupanju u moru bebe od mjesec i pol - toliko će imati Anja kada budemo na moru.
    Naravno da je ne mislim držati u vodi dugo, ali bih rado da je malo bućnem, ukoliko budem vidjela na njoj da bi joj prijalo.
    Ili mislite da bih morala zagrijati morsku vodu prije nego bebicu skvasim?
    Svakako ću se rukovoditi njenim raspoloženjem, ali ima li itko iskustva sa tako malom bebom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •