Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Inglesina Zippy ili Otutto

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Inglesina Zippy ili Otutto

Pozdrav svima ! Ja sam jos jedna buduca mama koja se prikljucuje forumu, i trebala bi par savjeta ako mi netko moze pomoci.
    Nakon dugog razmatranja, odlucila sam se za Inglesina kolica. Imala ih je moja prijateljica, koristila ih za dvoje djece i uspjela su prezivjeti. Bila je vrlo zadovoljna, a koliko sam cula kvalitetnija su od Peg Perego.
    Trokolica nije dolazila u obzir zbog tezine (na trecem sam katu bez lifta), a Inglesina su lagana i lako sklopiva kolica.
    E sada, dvoumim se izmedju Zippy i Otutto modela, pa sam htjela pitati ako netko ima iskustva sa jednim od modela ... Otutto su skuplja, pa me zanima da li se isplati platiti vise, i koliko su i u cemu bolja od Zippy.

I jos neka pitanja:

- beba dolazi u 7. mjesecu. Da li je potrebno kupiti i kosaru?
    - da li je moguce kupiti kolica (oba modela) bez kosare, plus autosjedalica
    - da li se isplati kupiti u Hr ( i gdje? ) ili u Sloveniji ili Austriji ( gdje? )
    - za one koji su ih kupovali preko granice - da li ste imali problema sa carinicima ?

Sutra bi isla u Maribor ili Graz malo pogledati, eventualno i kupiti ako se sve poslozi, ali nije jos tolika zurba ..

Puno vam hvala !!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pokušat ću ti pomoći...
    Ja sam imala Zippy i super sam bila zadovoljna, jedina im je mana bila po meni ta što nije spojena ručka, jer to olakšava vožnju jednom rukom( npr. ako imaš još jedno dijete koje moraš držati)

Taj je nedostatak sad riješen sa Ottutom tako da sad kupujem kolica to bi mi sigurno bio uži izbor.

Ja sam rodila u travnju i nisam imala košaru, kupovala su se odvojeno košara i sjedalica.

Jedina ti je mana što ako nemaš košaru beba ne gleda prema tebi, pa sam ja dok je bila sitna svako malo stajala i provjeravala je.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja sam imala zippy i bila jako zadvoljna.
    lagana su, super se brzo i jednostavno sklapanju. po meni je mana da se ne da sjedalica okrenuti prema tebi.

inače, kolica su jako slična ko peg perego ali su dosta skuplja jer su kao neka luksuznija marka :/

ne znam kako je s otutto, ali sa zippy moraš imati košaru jer se kolica ne daju spustiti u skroz ležeći položaj, spuste se dosta, ali ne skroz (i to im je mana). taj se položaj smije koristiti tek s 3-4 mjeseca. po meni, ne možeš proći bez košare (as isto nije preporučljiva ako će dijete u njoj provesti više od 2h)

sad sam pogledala otutto. ona imaju nulti položaj pa ti s njima ne treba košara, a i sjedalica se može okrenuti u oba smjera :D

uglavnom se sve može kupiti odvojeno (iako nije uvijek slučaj, bar ne u hr, bar ne u tintiliniću).

hr - tintilinić, kika

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Lauracc, kako si onda vozila bebicu prvih 6 mjeseci (za koliko se preporucuje kosara)?

Puntice, pokusavam naci da li Otutto ima nulti polozaj (to mi je promaklo). Ako ima, cemu onda kosara?
    U tom slucaju bi bilo idealno Otutto + autosjedalica. Ali sto kazes, pitanje da li bi mi prodali odvojeno (zvala sam Tintilinic i nesto se nećkaju )

Nikako da nadjem tko prodaje Inglesinu u Sloveniji.

Hvala vam!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj LoveLight prvotno napisa
    Puntice, pokusavam naci da li Otutto ima nulti polozaj (to mi je promaklo). Ako ima, cemu onda kosara?
    ima nulti položaj (piše da se spušta do 180 stupnjeva)

košara je super jer ne služi samo da dijete bude na ravnom nego i da bude zaštićeno od vjetra, sunca, hladnoće. može se i bez nje, naravno ako kolica imaju nulti položaj...

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Jucer sam gledala i probala Inglesinina kolica. Malo me razocaralo sto ovogodisnji model Zippy ima grozne plasticne rucke. Gledala sam i proslogodisnji model i rucke su super. Nije mi jasno zasto su to napravili. Sve u svemu nije neka razlika osim u dizajnu.
    Cak mi se sveukupno svidio bolje proslogodisnji model, ali razlika u cijeni za komplet 2008. i 2009. je samo 200 kuna (4,300kn i 4,500kn), sto mi se cini premalo jer sam se vec zagrijala da kupim 2008. model.

Onda sam nasla proslogodisnji model Peg Perego Switch 3 u 1, 1,800kn manje !!! nego ovogodisnji model, i potpuno se pogubila.
    I dalje sam Inglesinin fan, ali ovo me sad totalno zbunilo i pocela sam razmisljati o Switch.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

E da, htjela sam pitati ako netko zna razliku u kvaliteti tockova Inglesine i Peg Perega. Cula sam da su Inglesinini bolji u slucaju da se malo skrene sa asfalta. Da li je to istina?
    Mi smo vrlo skloni setnjama i izletima, a trokolicu si ne mogu priustiti jer su jako teske, a ja sam na trecem katu - bez lifta
    A i nekako su glomazne, siroke ...

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

LoveLight, probaj poslati pp Svei sa foruma, ona ima Otuto kolica i mislim da je jako zadovoljna. Koliko sam ih ja uspjela proučiti u zajedničkim šetnjama čine mi se jako fora i praktična, spuštaju se u nulti položaj pa ne treba košara, i meni osobno, su puno ljepša od Zippy!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi imamo Zippy sa mekanom košarom i jako smo zadovoljni. Trenutno se vozimo i uživamo u košari. Košara nije na klik ali se smontira za minutu. Kolica su lagana, tako da bez problema nosim maloga u njima po stepenicama na 2. kat. Sasvim su Ok i za vožnju po neravnom terenu. Razdvojene ručke ja "malo popravim" tako što ih kao stisnem sa remenom od torbe pa mogu jednom rukom voziti kolica a u drugoj držati uzicu od psa. Složena konstrukcija stane u gepek od malog auta (peugeot 206, Ford Fiesta).

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mfo, je, i meni su ljepsa nego Zippy, ali su mi (kad malo bolje razmislim) ipak sa svim popustima skupa. Tako da cu vjerovatno uzeti Zippy i to proslogodisnji model jer su mi bolje rucke. Ionako je razlika jedino u dizajnu, nista vise.
    Teta u Tintilinicu je stvarno bila odlicna, vrlo susretljiva i vrtile smo razne kombinacije, sad samo moram izabrati izmedju kombinacija.

Dream, bas ti hvala sto si se javila. Moram se odluciti izmedju meke i tvrde kosare pa me zanima da li ti fali sto nemas tvrdu kosaru. Koliko znam tvrda kosara se ne moze nositi, da li sam u pravu?
    I jos si mi dala jedan odlican podatak posto i ja imam psa. Znaci moze se improvizirati da mi bude lakse

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

U biti, mojim postom htjela sam dati svoju preporuku Inglesini jer vidim da ti je i PP u igri.
    Kad sam ja kupovala kolica nije kod nas još bilo Otuto modela. Najveća razlika je u tome što se na Otuto može okrenuti sjedeći dio. Još ne znam da li će mi to faliti budući da se još vozimo u košari.
    Tvrda košara mi uopće ne fali jer su mi kolica stalno doma složena pa kad idemo u šetnju po kvartu , piceka unutra i hop idemo
    Za 2 - 3 izlaska autom nije problem rastaviti i sastaviti meku košaru, a i za neke kraće ture samo zakvačim auto sjedalicu.
    Inače, ja sam svoja kolica kupila u Kiki. Kika ti par puta godišnje ima i one noćne shoppinge kada je sve 10% jeftinije, a tamo možeš otvoriti i baby listu pa kasnije dobiješ bon na 10% ukupno potrošenih novčeka na dječje proizvode.
    Za vozne karakteristike vidi Baby Gizmo recenziju:
    http://www.youtube.com/watch?v=sPI5wrDYE78

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Dream , hvala na savjetima! Definitivno sam se odlucila za Inglesinu. Pricala sam puno sa ljudima koji imaju i PP, i provozala sam i proucila oboje. PP tockovi izgledaju lose nakon recimo 7-8 mjeseci koristenja, dok su Inglesinini u puno boljem stanju (u oba slucaja vozili su kolica i na drugim terenima osim asfalta). Odusevila me i lakoca sklapanja kod Inglesine.

Nema potrebe da kupujem u Kiki, Tintilinic mi je maksimalno izasao u susret (prezadovoljna sam popustima na proslogodisnji model), a i imaju boju koja mi se najvise svidja
    Mislim da cu se ipak odluciti za tvrdu kosaru jer kontrukciju necu nositi u stan posto sam na trecem katu bez lifta, tako da samo kosara ide gore.
    Puno ti hvala !

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Samo pohvale za Inglesinu - moja Inglesina Zippy kolica 3u1 prošla su dvoje djece (s mlađim još uvijek u uporabi) i tisuće kilometara po svim zamislivim terenima i vremenskim uvjetima (vjetar, kiša, snijeg) i još ih uvijek mogu lako sklopiti i smjestiti i u najmanji auto. Preporučam ti svakako navlaku za kišu i (ako još uvijek imaju) krović za ljeto - tada makneš onu kupolu i imaš krović - super zaštita od sunca a totalno prozračno. Inače ja ti imam ta kolica iz 2004. i još su dobra.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo kupljena kolica u Tintilinicu. Kupila sam Inglesina Zippy proslogodisnji model koji mi je nekako bolji i ljepsi nego ovogodisnji. Dobila sam maksimalno popuste i jako sam zadovoljna sa cijenom i njihovom uslugom.

Ako je netko zainteresiran za Inglesinu i zeli ih kupiti u Sloveniji, samo da vas obavjestim da ih u Sloveniji vise nema. Kontaktirala sam direktno zastupnika i oni ih vise ne uvoze (vec godinu dana), a i nema ih u ducanima (isto sam sve provjerila).

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo Otutto i apsolutno smo prezadovoljni njima :D

Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno.... Tara je evo navršila godinu dana i prošli smo kroz sve faze...

Ono što definitvno volim kod njih:
    - izuzetno lagano upravljiva
    - AS ima bazu koja nije skupa, postavi se u auto, pa se sjedalica samo klikne i zatim obuhvati remenom - vrlo jednostavno za korištenje
    - svi dodaci se mogu okrenuti prema mami (ili tati) ili cesti - znači i košara, i sjedalica, i AS
    - sklapa se sa jednom rukom
    - konstrukcija je od nekog dobrog materijala koji se uopće ne guli, haba
    - ima spojenu ručku što olakšava vožnju jednom rukom, ali se zbog toga ne sklapa preklopno nego uzdužno
    - primjerice, sklopljena kolica lako stanu u prtljažnik C3 :D
    - svi dijelovi se skidaju i peru

Hm... sad mi se čini da sam možda nešto i zaboravila...
    E da... meni jako važna stvar je to što je AS bila dosta lakša od bilo koje druge tog cjenovnog razreda i kvalitete, što vjerujte nije malo važno - kad nosite bebu u AS u auto...

Kupila sam u Tintiliniću - obzirom da sam kupila nekoliko stvari kod njih - pisala sam im mail u kojem sam objasnila da namjeravam kupiti to, to i to... ono cijela specifikacija - i da li na račun toga mogu dobiti neki popust, bla bla. Mislim da smo dobili negdje 15 ili 20 posto - što je na veliki iznos - puuuuno love.

Inače, nakon godine dana korištenja, kolica su u izvrsnom stanju i sada idu na posudbu kumovima... kad se malo uglancaju, izgledaju kao da su sad iz dućana izašla.

Ono što me čudi - da sam vidjela tonu Peg Perega Pliko na cesti... (koja su isto izvrsna kolica)... a nijedna Otutto... A nas su koštala i jeftinije kad se uračuna popust...

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Svea, hvala ti na ovom postu ...
    Ja sam eto vec kupila Zippy, iako su Otutto moj prvi izbor ali bila su dosta skuplja (i uz popuste).
    Potpisujem sve sto si napisala (pisat cu ponovo nakon nekog vremena koristenja), jedina razlika kod Zippy i Otutto je sto se Zippy ne mogu okretati prema vama (osim kosare) i sto nemaju spojene rucke, nego odvojene.

Dobro si primjetila, Inglesina bas i nije popularna no mislim da su to ipak bolja kolica od Peg Perega. Isprobala sam i jedna i druga vise puta, sve sam proucila i definitivno se na kraju odlucila za Inglesinu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mi imamo Zippy i sve pohvale,pogotovo kod sklapanja.imam mali auto i u gepek mi stane mi sva tjedna kupnja +kolica.super što si ih kupila!!!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Svea prvotno napisa
    Kupila sam u Tintiliniću - obzirom da sam kupila nekoliko stvari kod njih - pisala sam im mail u kojem sam objasnila da namjeravam kupiti to, to i to... ono cijela specifikacija - i da li na račun toga mogu dobiti neki popust, bla bla. Mislim da smo dobili negdje 15 ili 20 posto - što je na veliki iznos - puuuuno love.
    Mi razmišljamo o kupnji, a za sad imam dva pitanjca, pliz. Prvo, dakle, bolje je kupiti Ottuto i za razliku od Zippo njih ima još za kupiti? Ako sam dobro shvatila. Drugo, kad si navela što misliš kod njih kupiti pa su ti dali takav velik popust, se to odnosilo samo na ta 3u1 kolica ili si još nešto ekstra kupovala? Tnx.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da su u ponudi i Zippo i Ottuto.
    http://www.inglesina.com/en/products...p?sectionid=15
    Ovdje si možeš pogledati detaljnije.

Mi smo u Tintiliniću uzimali kinderbet, prematalicu i kolica. Tako da je to bio priličan iznos.

Obzirom da smo sve to trebali - ja sam poslala mailove u nekoliko hrvatskih firmi koje se bave prodajom baby opreme - da mi kažu koliki su popust spremni dati ako uzmem sve kod njih. Tintilinić je zapravo u to vrijeme i nudio neke popuste iznad određene sume novaca. Tako da se super poklopilo.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala ti na ideji, tako ćemo i mi napraviti s traženjem ponude na više mjesta pa tko ponudi atraktivniji popust, jer trebamo i kinderbet i prematalicu i kolica. Nego, možeš li mi reći na stranicama Tintilinića http://www.tintilinic.hr/hr/katalog/...a/inglesina-28 koja su to Ottuto kolica, ne nađem ih... Ne znam jel ih nisu uopće stavili ili ih više nema. I na stranicama Ingesline vidim samo Zippy i Trip. :?

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

karmazonka, moraš otići ih vidjeti u tintilinić, nema ih na web-u.

dođu ti oko 6.200 - 15% popusta, znači cca 5. 270.

mi ćemo ih vjerojatno kupiti.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    Hvala ti na ideji, tako ćemo i mi napraviti s traženjem ponude na više mjesta pa tko ponudi atraktivniji popust, jer trebamo i kinderbet i prematalicu i kolica. Nego, možeš li mi reći na stranicama Tintilinića http://www.tintilinic.hr/hr/katalog/...a/inglesina-28 koja su to Ottuto kolica, ne nađem ih... Ne znam jel ih nisu uopće stavili ili ih više nema. I na stranicama Ingesline vidim samo Zippy i Trip. :?
    Ovaj link što sam ti stavila u prethodnom postu vodi direktno na stranicu gdje imaš u donjem lijevom uglu Ottuto i Zippy system - takva kolica ti idu u grupu convertible strollers.

Tintilinić ih sigurno ima, vidjela sam nedavno jedan krasan primjerak u shopping centru Mandi.

Ako ćeš sve uzimati kod njih, pokušaj izvući 20%.

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svea, kako ti stoji AS od otutta u autu?

mi smo htjeli AS s Isofixom, ali pošto oni nemaju tu kombinaciju, zanima me koliko je stabilna ta baza?

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj darci prvotno napisa
    svea, kako ti stoji AS od otutta u autu?

mi smo htjeli AS s Isofixom, ali pošto oni nemaju tu kombinaciju, zanima me koliko je stabilna ta baza?
    Sad imam isofix maxi cosi...
    A s Otuttovom AS sam bila jako zadovoljna. Baza se veže s remenom, dobro se stegne, a kad doneseš AS s bebom, drugi dio remena još omotaš oko one keđne strane. To je 10 sekundi posla. Vrhunski.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam koliko ti je praktična sjedalica za malu bebu s Isofixom.
    Takva sjedalica ostaje u autu uvijek.

Ja živim u zgradi i kad je Tara bila tako mala, najzgodnije mi je bilo obući je, staviti u AS i tako nositi po štengama u auto. Osim toga, u rukama sam uvijek imala još i njenu torbu i svoju torbu.

A kad je bebica skroz mala, onda ti zapravo trebaju dvije ruke da je nosiš...
    to vjerojatno funkcionira ako živiš u kući... Meni nije padalo na pamet tipa - odnjeti je u auto, ostaviti i otrčati na 2 kat po ostatak stvari.

Zato u toj fazi nisam ni željela Isofix.

Iako ga sada imam, jer mislim da je stvarno super... ali Taru metnem pod ruku.... ili jednostavno hoda i drži mi se za ruku, a druga je još uvijek slobodna za vrećicu/torbu/kanticu i lopaticu/loptu... štogod

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za te male AS je baza s Isofixom a ne sjedalica tako da isto normalno otkvačiš AS i nosiš ju kamo treba, ali otutto baza nije Isofix i to je u biti jedino zbog čega se premišljamo da li uzeti ta kolica ili ne. ali sad mi je lakše, kad čujem nečije stvarno iskustvo da je ta baza OK i stabilna i da se lako stavlja.

I naravno boja nam je problem, jer nam se sviđa samo ona cioccolato (smeđe/svijetlo plava) ali trenutno je nemaju a druge boje mi nisu baš neke. nadam se da će ju uspjeti naručiti.

pošto bi dosta vremena provodili na moru u sportskom dijelu zanima me i kako su upravljiva uzbrdo/nizbrdo i npr. po plaži (šljunak, šumica...) i da li trebam uzeti još neki dodatak, npr. suncobran ili je onaj njihov krović dovoljan za sunce?

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajme što sam šašava... ali moram priznati da nisam vidjela isofix bazu... ali da naravno, vrlo je logično da postoji i isofix baza. Mi smo bili vrlo zadovoljni, ali čuj, 100 ljudi 100 ćudi, zato ti predlažem da vam možda ustupe izložbeni primjerak na desetak minuta i da ga pokušate zmontirati u auto. Navodno bi vam trebali izaći u susret na taj način (na forumu sam čitala da je to relativno uobičajena praksa).

Mi smo imali oker narančasta - jer su bila jedina dobavljiva. Nisu me nešto oduševljavala bojom, no poslije su se pokazala odlična jer se na njima nije vidjela svaka točkica. U fazi kada ti dijete u kolicima počne natezati neki dječji keksić ili komad kruha ili sušenu marelicu... ojojoj...

Suncobran - treba još dodatno, nije dovoljan krović. Nekad jednostavno piči sunce direktno u oči,... pa bi onda ili morala okretati košaru, sportski dio ili već što... lakše je otvoriti suncobran. Mi smo kupili neki lijevi u turbo limaču za 50 kn i izdržao nam je taman toliko koliko nam je trebao.

Što se tiče upravljivosti nas su oduševljavala! Naša T je samo htjela spavati kad smo je vozili po najvećim grbama po Maksimiru. Išlo je bez problema. I po šljunku je bilo sasvim OK.

Jedina mana svih tih 3 u 1 kolica je težina. Naša T sada ima 15 mjeseci i onaj sportski dio smo koristili do nedavno. A onda sam vidjela da svi u parku imaju Maclarenova kišobran kolica i počela to malo istraživati. Skužila sam da su u ovoj fazi preeegenijalna.

Tako da smo Otutto dali kumovima bebicu koja dolazi u listopadu, a oni su nama kupili Maclarena. Taman kad njihova bebica stasa za Maclarena, nama kolica više neće trebati pa ćemo ih vratiti... tj. trebati će nam možda Otutto opet za neku novu malu bebu

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svea, super puno ti hvala na informacijama

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa ja baš mislila da su lagana (za sklopiti i za nositi). Nemam lift, prvi kat. Za sad planiram kolica ostavljati u autu, pa dijete u, recimo, auto-sjedalici nositi do 1. kata. No, ne želim rikavati od težine ni dok stavljam kolica u prtljažnik, a kamoli na prvi kat. Sad sam malo razočarana s tim da su tako teška...

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jednostavna su za sklopiti, ali ne mogu reći da su lagana. No možda je malo nezahvalno davati takve sudove bez brojaka. Treba pogledati specifikaciju i usporediti s drugim tipovima kolica.

Ja sam zapravo usporedila neusporedivo: kolica 3 u 1 i kišobran kolica.

Ne znam koliko je zapravo moguće naći takav tip kolica, a da su lagana.

Evo našla sam ti podatke za Otutto:

WEIGHTS AND SIZES OF THE VARIOUS CONFIGURATIONS
    Otutto chassis + Otutto cot (with canopy):
    Width 58.5 cm.
    Height 118 cm.
    Depth 91 cm.
    Total weight 13,8 Kg.

Otutto chassis + Otutto pushchair seat (with canopy):
    Width 58.5 cm.
    Height 113 cm.
    Depth 91 cm.
    Total weight 12,5 Kg.

Otutto chassis + Huggy car seat (with canopy):
    Width 58.5 cm.
    Height 100 cm.
    Depth 91 cm.
    Total weight 11,5 Kg.

Nadam se da sam pomogla!

Ako želiš jako lagana kolica možda bi mogla provjeriti Bugaboo Bee strollers.
    http://www.bugaboostrollers.com/bugaboo-bee.cp
    Mislim da ona kompletna teže 7 kg. Navodno su izvrsna.
    To su jedina kolica koja ja nažalost nisam uključila u uži izbor kada sam birala, jer nisam znala da postoje

Svejedno, nama je Otutto bio izvrstan, nepoderiv, siguran i praktičan.

E, da... ja sam kolica držala u autu.... to mi je bio ormar za kolica :D

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Peg Perego su, navodno, 8 kg. Međutim, nekako sam tašta i voljela bih da mi kolica, ipak, budu malo drukčija ili da ih nema toliko na ulicama. :/ Hvala ti na ovim informacijama. Mislila sam što bude vrijeme odmicalo, više ću proučavati i lakše doći do odgovora. Čitala sam hrpe foruma, međutim, osjećam se kao da sam i dalje na početku. Iskreno, više me ni ne veseli toliko biranje kolica, sad me to već počinje opterećivati, jer se ne mogu odlučiti. Onda dođem u trgovinu pa tamo pola toga što bih vidjela uopće nema, itd. Bugaboo Bee su preslatki, ali to bih morala u Ljubljanu, ne?

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

karamazonka, ako hoćeš usporediti PP i Inglesinu najbolje ti je da odeš u Tintilinić, jer ih drže jedne pored drugih i najbolje ćeš vidjeti razliku. Meni se čini da nije neka razlika u težini, a puno lakše se sastavlja i sklapa Inglesina.

Osim klasičnih PP tamo sam vidjela i PP Skate - možda je to rješenje za tebe? meni se čine jako zgodna, ali sam odustala jer je ta košara dosta manja od Otutta.

mi ćemo idući tjedan dobiti svoja ciocolatto Otutto kolica

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    Peg Perego su, navodno, 8 kg. Međutim, nekako sam tašta i voljela bih da mi kolica, ipak, budu malo drukčija ili da ih nema toliko na ulicama. :/ Hvala ti na ovim informacijama. Mislila sam što bude vrijeme odmicalo, više ću proučavati i lakše doći do odgovora. Čitala sam hrpe foruma, međutim, osjećam se kao da sam i dalje na početku. Iskreno, više me ni ne veseli toliko biranje kolica, sad me to već počinje opterećivati, jer se ne mogu odlučiti. Onda dođem u trgovinu pa tamo pola toga što bih vidjela uopće nema, itd. Bugaboo Bee su preslatki, ali to bih morala u Ljubljanu, ne?
    Malo sam gledala njihove specifikacije, ali nisu tako jasno napisane kao za Ottuto. Meni se čini da je težina same šasije Plika 8,5 kg, pa na to treba dodati košaru ili AS ili sportski dio... Mislim da ti dođe na isto kaj se tiče težine... al dobro ti veli Darci, odi u Tintilinic pa ih usporedi. Pliko je i jeftiniji i to mi se čini dosta osjetno...

I ja ponizno priznajem da sam htjela drugačija kolica... I u cijeloj količarskoj karijeri sam vidjela samo još jedna Otutto u gradu. :D

Da, zamara biranje... sjećam se toga, zato sam ja to predala suprugu. Rekla sam mu, gle... to je na kotačima, dakle novo prijevozno sredstvo. Nađi najbolja :D

Za Bugaboo nažalost nismo znali tada... no pitanje je da li bi ih i bili kupili. Sad iz ove perspektive mi se možda čini da i bi, al lako je bit general poslije bitke.

A gdje ih ima za kupiti nemam pojma.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj darci prvotno napisa
    karamazonka, ako hoćeš usporediti PP i Inglesinu najbolje ti je da odeš u Tintilinić, jer ih drže jedne pored drugih i najbolje ćeš vidjeti razliku. Meni se čini da nije neka razlika u težini, a puno lakše se sastavlja i sklapa Inglesina.

Osim klasičnih PP tamo sam vidjela i PP Skate - možda je to rješenje za tebe? meni se čine jako zgodna, ali sam odustala jer je ta košara dosta manja od Otutta.

mi ćemo idući tjedan dobiti svoja ciocolatto Otutto kolica
    Ok, otići ću, sad me nema tjedan dana u Zagrebu pa ću poslije toga. Koji je najbolji Tintilinić, jel onaj na početku Ilice? Tj. koji je najveći? Moram priznati da mi se za Inglesinu najviše sviđa ta lakoća upravljanja i mali prostor koji zauzmu nakon što su sklopljena. Čitala sam i strane forume, uglavnom su sve hvalospjevi. Što se Skate-a tiče, to nisu kišobran kolica, jel tak? Nažalost, morat ću ići na kišobran zbog mjesta u autu. :/ Oprosti, još jedno pitanje, koliko dugo čekaš kolica? Hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Svea prvotno napisa
    Malo sam gledala njihove specifikacije, ali nisu tako jasno napisane kao za Ottuto. Meni se čini da je težina same šasije Plika 8,5 kg, pa na to treba dodati košaru ili AS ili sportski dio... Mislim da ti dođe na isto kaj se tiče težine... al dobro ti veli Darci, odi u Tintilinic pa ih usporedi. Pliko je i jeftiniji i to mi se čini dosta osjetno...

I ja ponizno priznajem da sam htjela drugačija kolica... I u cijeloj količarskoj karijeri sam vidjela samo još jedna Otutto u gradu. :D

Da, zamara biranje... sjećam se toga, zato sam ja to predala suprugu. Rekla sam mu, gle... to je na kotačima, dakle novo prijevozno sredstvo. Nađi najbolja :D

Za Bugaboo nažalost nismo znali tada... no pitanje je da li bi ih i bili kupili. Sad iz ove perspektive mi se možda čini da i bi, al lako je bit general poslije bitke.

A gdje ih ima za kupiti nemam pojma.
    Vidiš, to mi je dobra informacija da slabo ima Ottuta u gradu, hehe... Moram priznati da se ne sjećam da sam vidjela Ottuto uživo, baš me sad kopka, jedva čekam da ih odem pogledati u Tinti. Što se Bugaboo tiče, ne kužim jesu ta Bugaboo 2u1? Mislim cijena je paprena, ali i dalje ne kužim, kad gledam slovenske siteove, radi li se o cijeni i za košaru ili su to samo kolica... jesi ti to skužila? (Usput, ima ih za kupiti samo u Ljubljani, tu u bližoj okolici.)

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kaj se Otutta tiče, dok smo ih mi vozili nismo se mimoišli s niti jednim komadom. Čak me to malo i zabrinulo, hihihihiiii... Evo sad neki dan ja išla s Maclarenom u Maksimir i vidim jedna ista kao naša.

Za Bugaboo ti ne mogu pričati jer ne znam puno o njima iz prve ruke. Kupili su ih nedavno naši prijatelji za full malu bebu i dosta sam se iznenadila kad sam ih vidjela - stvarno su drugačija, izuzetno upravljiva, a i dosta lagana. AS se kupuje posebno. Čine mi se takva da mogu zaista izdržati cijelu količarsku karijeru.
    Što pod time mislim? Meni su Otutto bila stvarno divna i korisna kolica - ali... činjenica je da smo ih vozili nešto malo više od godine dana. Onaj sportski dio, koji se kakti vozi do 3 godine... još uvijek je izuzetno upravljiv i sve... ali ako usporedim s Maclarenom... uuuuh... I tako sam ja danima dolazila u park sa svojim Otuttom zadovoljna i sretna, dok nisam vidjela hrpetinu Maclarena i pokušala voziti Taru u njima. Kao prvo, od prvog trenutka su joj se jako svidjela (Tara je puno nošena u slingu i mai taiu, nikad nije bila kolica fan...), a bogme i meni. Tako lagano, tako upravljivo, tako praktično, vaooo, svaka čast. Mogu se sklopiti i objesiti na leđa kao ruksak. Ma fenomenalno. Za ljude koji stvarno vole biti u pokretu.

A zakaj sad sve to pišem - zato kaj se meni učinilo da Bogaboo kolica mogu zadovoljiti od 0 pa sve do kraja. Da nećete poželjeti neka druga kolica kad beba poraste....

Opet ponavljam... Otutto sportski dio ima izuzetno puno prednosti (može se okretati i prema mami i prema cesti npr.), čvrsta, stabilna, dobro idu po šodru...

Nadam se da sam od bilo kakve pomoći, ne bih vas htela samo zbuniti

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Novosti sa inglesina.com
    Zippy se okreće! :D
    I imaju diiiivne boje. Samo šteta što ih ja već imam tako da ponovna kupovina sada ne dolazi u obzir.
    Što se mene tiče, ja jedinu zamerku koju imam na Zippy je ta što se sedište na dosadašnjim modelima nije moglo okretati. Ili bar ručke.
    Sve ostalo mi je ok. Dobro, donja korpa im je mala (za moje megalomanske potrebe i donošenje povrća i voća sa pijace).
    Ostalo je sve extra! I na našim kolicima nisam bila najzadovoljnija bojom (imam onu bordo-svetlosivo-crnu kombinaciju), ali su u ponudi bile još samo teget i crna
    A sad ovo novo kad vidim... Baš mi je krivo što tada nije bilo svega toga.
    Ali eto, možda sam nekome bar pomogla svojim iskustvom.
    Inače, i dalje se vozimo i fino nam je. Ako nekome treba još informacija neka mi slobodno pošalje pp (jer inače ne svraćam redovno na ovu temu)

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo mali raport za Zippy nakon 2 mjeseca upotrebe. Vozimo ih svaki dan i u principu sam dosta zadovoljna. Jedine zamjerke su mala kosara za stvari dolje (i ja megaloman, uvijek nesto vucem), i jedan tocak mi je poceo skripiti, sto bas i nisam ocekivala kod Inglesine. No istina, ja ih vozim svuda, ponasam se kao da je to trokolica
    Za sada upotrebljavamo kosaru 0-6mj. i super je, ali mislim da ce ju moj sin prerasti za jedno mjesec dana (sada je 2,5mj.) ako tako nastavi ...
    Istina teska su, kosara pogotovo, vjerujem da ce biti lakse kad pocnemo upotrebljavati kisobran. Odusevljena sam sklapanjem i rasklapanjem i sto su samostojeca i u vertikalnom i horizontalnom polozaju. PP to nisu i vidjela sam koliko se ljudi muce i kako im padaju, moraju traziti naslon itd.
    Jos jedna mala zamjerka su rucke (ja imam 2008 model) koje se ne mogu podesiti po visini pa su MM malo niska ...
    No sve u svemu, super kolica!

Karmazonka, odi najbolje u Kiku jer tamo imas vise mjesta da ih provozas (nije vazno da li isprobavas Zippy ili Otutto). Vidjet ces da je ipak ogromna razlika izmedju njih i PP, Inglesina jednostavno klizi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •