Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: višestruke komplikacije za ostvarivanje trudnoće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno višestruke komplikacije za ostvarivanje trudnoće

ispričavam se ako ova tema već postoji i molim moderatore da me premjeste ako treba.
    naime imam velikih problema i jednostavno više ne znam gdje da krenem.prošla sam mislim sve značajnije doktore i klinike i većinom je odgovor;vi nećete moći imati djecu,ali ja se nekako ne mirim sa time i očekujem da se dogodi čudo,pa ako netko ima sličnih iskustava da ih podijelimo.
    sve je počelo prije 6 godina sa najobičnijim izostankom menstruacije, ustanovljena je velika cista na lijevom jajniku,rađena je punkcija koja nije dala pomaka,čak se i cista vratila u roku šest mjeseci na prvotnu veličinu.nakon toga laparotomija i odstranjen mi je lijevi jajnik.na pretragama hormona nalaz katastrofa,jedno s drugim nije imalo veze.e nakon toga mi je otkriven miom veličine 2 centimetra i histeroskopijom je utvrđeno da se nalazi i stijenci maternice i tada mi je doktor rekao vi nećete moći roditi(ko da mi je rekao dobar dan) a ja u šoku.ovulacija se ne dešava,dakle jedino uz donaciju jajnih stanica,ali je to isto problem kad je tu taj miom i još su mi i na drugom jajniku otkrivene ciste. menstruacija mi je dolazila uz pomoć dabrostona i to ne uvijek,sad je nisam imala od 12 mjeseca,popila dabrostone i ništa.
    i što sad,ja jednostavno više ne znam,a nisam još spremna dići ruke od svega

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga đurđa, dobrošla, žao mi je što se to sve događa. Evo par pitanjaca, malo detaljnijih, da ti napišem što bih možda ja eventualno promislila u tvjoj situaciji:

- koliko ti je godina?
    - kakav ti je FSH na 3 dc?

Za miom imaš cure koje su o tome diskutirale na topicu 39+ - evo ti ga linkam, pogledaj dileme od Jill i odgovore od Shanti:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...6319&start=250

Evo i odvojenog topica o miomu i odgovor od Shanti:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...1efa088b4eb9c5

Za donaciju js, imaš topic o Pragu, možeš tamo pogledati što i kako.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=prag//url

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=77527

Pretpostavljam da tvoje pitanje ide u smjeru da li bi tvoja maternica mogla iznijeti trudnoću s doniranim js, ako sam dobro shvatila? Ako je to to što ti je glavno pitanje, pogledaj temu 39+ ili temu miom.

Onda, koliko god je to nezahvalno - tko su ovi svi ginekolozi kod kojih si bila. Jesi li bila na Vuk Vrhovcu, u Mariboru, Sv. Duhu, Petrovoj, Viliju, tj. kod dr-ova koji se bave potpomognutom oplodnjom?

Puno pitanja... Sretno ti želim !

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

đurđa76,

Za početak, par dodatnih pitanja da bi te mogli eventualno usmjeriti ka daljnjem liječenju:
    1) Koje si to točno liječnike i klinike obišla? Gdje ti je rađena laparotomija, tj. odstranjen jajnik?
    2) Jesi li razgovarala s nekim od specijalista za potpomognutu oplodnju?
    3) Kakav je bazalni hormonalni status na preostalom jajniku? Jeli utvrđeno, zašto na preostalom jajniku ne dolazi do ovulacije?
    4) Tko ti je spominjao donaciju jajnih stanica i zašto?

Želim ti samo reći da dok god imaš maternicu i jajnik(e), šanse za trudnoću postoje. Treba samo temeljito istražiti sve mogućnosti liječenja...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i jako će ti ovisiti tvoj daljnji logistički tijek liječenja ako kažeš odakle si. Znam, odvratno i raskrinkavajuće, ali sasvim je različita perspektiva liječit neplodnost iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, nekog manjeg mjesta, Srbije, BIH, Slovenije...Tj. mjesto di si određuje poprilično daljnju logistiku, jednako kao i fin. mogućnosti.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

za FSH ne mogu sad točno reći jer mi nisu nalazi u blizini,znam samo da kad ih je doktor pregledavao je rekao da su kontradiktorni jer kad je neki određen hormon povišen bilo bi logično da je drugi niži a kod mene je sve bilo povišeno.što se tiče doktora to su bili:Šparac,dok je još bio na Svetom duhu,pa Jokanović iz Vinogradske,pa Strelec(on me je ful razočarao),pa Šimunović i bilo je tu još nekih mojih upita prema nekim drugim doktorima,ali sve se svodi na to da meni treba neki fanatik koji će se zainatit da uspijemo a takvih nažalost baš i nema,jer kako je rekao i moj ginić,koliko god Šimunović bio dobar doktor,neće on gubiti vrijeme sa mnom kad dok mene obradi on odradi drugih dvadesetak oplodnji koje imaju sigurniji ishod.
    imam 33 godine i nekako vjerujem da će se naći način i doktor koji će se htjeti pozabaviti problemom,i naravno da me najviše sad strah tog mioma jer ako ga idem vaditi postoji velika vjerojatnost da ostanem bez maternice ili me loše skrpaju tako da ni sama ne znam što dalje,a uz to i donacija jajnih stanica nije kod nas dozvoljena

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moraš vidit koliki ti je FSH, teško je ovako napamet reći bilo što.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Preko PP-a sam ti opisala što bi i kako bi ja logistički postupila. Sretno !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako ćeš za donaciju, moraš vani i moraš plaćati, to je jasno - to pročitaj na topicu Pronatal.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

đurđa76 dobro došla!
    Prvo, tvoj miom od 2 cm najvjerojatnije NIJE zapreka trudnoći i nema nikakve teorije da bi ostala bez maternice ako ga operiraš. Moj miom je sad oko 5 cm, drugi tjedan idem na operaciju i to radim zato da maternica bude čista i spremna za IVF, dakle da mi poveča šanse za bebu, a ne da ostanem bez maternice. Mislim da miom tvoje veličine nije problem ni za začeće ni za operaciju i nedaj da te tim uplaše.
    Mislim da je tvoj najveći problem izostanak ovulacije na preostalom jajniku, a tu je bitan hormonski status i pravilno liječenje.
    Imaš pravo, teško je pronaći dr. koji će se svemu tome posvetiti kako treba, ali svi oni koji ti kažu "vi nećete moći imati djece" su po meni neozbiljni i nezainteresirani, jer puno je žena s jednim jajnikom i maternicom (pa čak i sa više mioma) imalo uredne trudnoće, samo tebi treba dobar MPO stručnjak.
    Zato nemoj posustati, traži i dalje, imaš još dovoljno vremena da postaneš mama, a što duže budeš s nama više će ti stvari biti jasno, pa ćeš lakše i pronaći svog doktora i svoj put do bebe.

SRETNO OD SRCA!

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ne znam kakav je tvoj miom,meni je u samoj stijenci maternice i to točno na mjestu gdje bi se trebala desiti trudnoća,i doktor mi je rekao da ako se odlučim na operaciju da obavezno tražim razgovor sa onim ko će me operirati jer da često doktori kod takvih mioma odstranjuju maternicu,to je upozorenje mog ginekologa,i zato me frka toga,druga stvar je kad i ako se operira postoji mogućnost da ta maternica neće biti dobra za primitak ploda ili da se kod rastezanja raspukne,to je još jedan razlog zašto me frka,ali nisam ja sad da mislim da će se to baš meni dogoditi,ja jedino sad važem šta da napravim,jer znam opcije i dobre i loše.i točno je da je vjerojatno veći problem taj drugi jajnik i izostajanje ovulacije,te hormoni,ali kako ništa ne može biti jednostavno kod mene tako i sa time.
    hormone vadiš na točno određene dane ciklusa a ja menstruaciju nisam imala od 12 mjeseca ni uz pomoć dabrostona,i kako onda to uskladiti

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

draga đurđa76 ne mogu vjerovati da ti je doktor to rekao ja, naime, u trudnoći imam miom koji ranije nisu vidjeli jer je vjerojatno bio malen, a sda narastao uslijed trudnoće i bujana hormončića, kad sam pitala doktora što će s njime rekao je ništa jer malen i ne smeta

znam da su jednoj suborki operirali miom u 6 mjesecu trudnoće jer je jako narastao i ometao bebu i svje je bilo Ok s trudnoćom i s majkom i bebom

danas je medicina toliko napredovala da se rade čuda, a da bi zbog miomčića od 2 cm radili histeroktomiju naprosto ne mogu vjerovati nikako
    mojoj majci je napravljena histeroktomija, ali ne bez razloga njezin je miom bio veličine dječje glavice i dakle nekolio puta veći od same maternice

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

molim te potraži joj neko liječničko mišljenje

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj=još

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ma naravno da ću tražiti dalje i ne odustajem,samo kod doktora je gledano na miome jedino razlika ako se on pojavi u trudnoći ili ga imaš i ne možeš zatrudniti,a ja nemam samo problem sa miomom i onda se večini njih ne da s tim gnjavit,ali naći ću ja nekog ko će imati volje,i zato svaka preporuka je dobrodošla

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Želim samo reći da je problematika mioma maternice vrlo kompleksna. Ne treba se tu ni sa kim uspoređivati. Vjerujem da su liječnici i te kako dobro procijenili ozbiljnost situacije s miomima kod đurđe76...
    Srećom, znam više slučajeva gdje se u "nemogućim" uvjetima u maternici ipak dogodila i održala trudnoća... i to na čuđenje liječnika! Zato definitivno ne treba odustajati, već pokušati rješavati probleme sustavno i redom.... Možda za početak ipak krenuti od preostalog jajnika i vidjeti što je s njim.
    Zapravo, za početak pronaći kvalitetnog MPO-ovca, koji će se prihvatiti liječenja...

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo da se javim nakon nekog vremena.napokon sam nakon tri mjeseca terapije dabrostonom dobila menstruaciju i iskoristila priliku te napravila nove nalaze hormona.dakle FSH-20,2 ,LH-8,4 i E2-31,7,prije dvije godine je FSH bio 18, a LH 14 pa ako netko može prokomentirati

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

đurđa drži se
    Ja sam sa 25g ostala bez desnog jajnika, a godinu poslje eto vražje cisturine na lijevom i to7cm. Digla sam ruke od svega, odlučila čekati jesen i onda u bitku. Rekao mi dr čak da ako se to ponovi sa cistama još 1-2puta da ću ostati i bez drugog jajnika.
    Vjerujem u čuda!
    Moje čudo sad leži kraj mene.
    Želim ti puno sreče u tvojoj bitki, no i maleni ostatak jajnika (u mom slučaju)može dati jajne stanice.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Đurđa, imala sam miom koji je urastao u stjenku maternice. Nije se mogao izvaditi laparaskopski i doktori su tvrdili da maternica mora van. U Merkuru postoji dokotor koji je rekao da on to može riješiti i je. Izvađen mi je miom i napravljena rekonstrukcija maternice. Točno godinu dana nakon operacije sam pomoću ICSI ostala trudna, trudnoća je bila rizična al je sve dobro prošlo. Moje zlato ima 20 mjeseci.
    Želim ti sve najbolje, samo ne gubi nadu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •