Kako ih kuhate i u kojim kombinacijama za 11-mjesečnu bebu?
Kako ih kuhate i u kojim kombinacijama za 11-mjesečnu bebu?
Moja nema 11 mj. ali mislim da ti mogu pomoći.
I rižu i ječam kuham dok se ne raskuha(ne gledam na sat),a kombiniram joj sa mesom i ribom ili kad kuham samo povrče pa da ne bude "prazno" dodam rižu,ječam,žgance...
ja slatku rižu kuham za voćne kašice. nekako si ju ne mogu zamisliti uz povrće.
ječam ne kuham.
Kupila sam slatku rižu... a ne znam kako da je spremim.
Vrlo često jedemo integralnu rižu i kuham je u ekspres loncu (onako kako sam naučila na tečaju u Makronovi) Bude super mekana i ukusna.
Molim vas omjer vode i riže, minutažu i uz što je pripremate?
Jel se može jesti isto kao i obična riža ili je to više za nekakve slatke varijante?
moja je malo starija, ali jecam jede vec dugo
skuham mrkvu, krumpire i jecam (u kombinaciji za odrasle stavim i grah, malicka ga ne voli), pa napravim kao juhicu.
moja mala to obozava
Ja sam isto kupila nedavno slatku rizu jer mi malac (malo veci) voli mlijeko s rizom, no moram priznat da ni meni ni njemu nije leglo. Niti mi je slatka, a kuha se dugo.... i jos mi nije bas mekana.Bebacu se nisam jos usudila ni davat, jer lad kuham smeđu rizu, oko pola sata ona bude lijepo mekana, a slatka mi je bas tvrda.
u kojem obliku dođe taj ječam? ja sam vidjela ječmene pahuljice i baš sam ih mislila sutra ići kupiti. ili bolje ono što piše "ječmena kaša", a izgleda kao cijela žitarica? (al se kontam u žitarice...bejb prvotno napisa
)
da, pise Jecmena kasa. moji to bas jako vole
Svea, evo što kaže J. Boban Pejić u kuharici "Žitarice":
"Slatka je riža također vrsta smeđe riže koja sadržava više glutena i slađeg je okusa te se često može kombinirati sa smeđom rižom."
Onda daje vrijeme kuhanja za pojedine žitarice, ali nju ne navodi posebno, pa kontam da se kuha jednako dugo kao i smeđa, dakle 45-50 min u ekspres loncu u omjeru vode:riže 2:1, a ako je u običnom loncu kaže povećati količinu vode za pola šalice i produžiti kuhanje za 10min. Ako je probava osjetljiva, možeš je prethodno namočiti.
Ne znam ništa iz iskustva, tek sam kupila ovu kuharicu i super mi je. Ima onda i jedan recept gdje se kombinira slatka, smeđa i divlja riža.
manal, hvala!!!manal prvotno napisa
to je ono što mi je trebalo!![]()