Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Slatka riža i ječam

  1. #1
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno Slatka riža i ječam

    Kako ih kuhate i u kojim kombinacijama za 11-mjesečnu bebu?

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    sesvete
    Postovi
    233

    Početno

    Moja nema 11 mj. ali mislim da ti mogu pomoći.
    I rižu i ječam kuham dok se ne raskuha(ne gledam na sat ),a kombiniram joj sa mesom i ribom ili kad kuham samo povrče pa da ne bude "prazno" dodam rižu,ječam,žgance...

  3. #3
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    ja slatku rižu kuham za voćne kašice. nekako si ju ne mogu zamisliti uz povrće.
    ječam ne kuham.

  4. #4
    Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    526

    Početno

    Kupila sam slatku rižu... a ne znam kako da je spremim.

    Vrlo često jedemo integralnu rižu i kuham je u ekspres loncu (onako kako sam naučila na tečaju u Makronovi) Bude super mekana i ukusna.

    Molim vas omjer vode i riže, minutažu i uz što je pripremate?
    Jel se može jesti isto kao i obična riža ili je to više za nekakve slatke varijante?

  5. #5
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj Svea prvotno napisa
    Kupila sam slatku rižu...
    di?

  6. #6

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    316

    Početno

    moja je malo starija, ali jecam jede vec dugo
    skuham mrkvu, krumpire i jecam (u kombinaciji za odrasle stavim i grah, malicka ga ne voli), pa napravim kao juhicu.
    moja mala to obozava

  7. #7
    Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    526

    Početno

    bio&bio

  8. #8

    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    184

    Početno

    Ja sam isto kupila nedavno slatku rizu jer mi malac (malo veci) voli mlijeko s rizom, no moram priznat da ni meni ni njemu nije leglo. Niti mi je slatka, a kuha se dugo.... i jos mi nije bas mekana.Bebacu se nisam jos usudila ni davat, jer lad kuham smeđu rizu, oko pola sata ona bude lijepo mekana, a slatka mi je bas tvrda.

  9. #9
    manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Vukovar
    Postovi
    1,683

    Početno

    Citiraj bejb prvotno napisa
    moja je malo starija, ali jecam jede vec dugo
    skuham mrkvu, krumpire i jecam (u kombinaciji za odrasle stavim i grah, malicka ga ne voli), pa napravim kao juhicu.
    moja mala to obozava
    u kojem obliku dođe taj ječam? ja sam vidjela ječmene pahuljice i baš sam ih mislila sutra ići kupiti. ili bolje ono što piše "ječmena kaša", a izgleda kao cijela žitarica? (al se kontam u žitarice... )

  10. #10

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    316

    Početno

    da, pise Jecmena kasa. moji to bas jako vole

  11. #11
    Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    526

    Početno

    Podižem! Pitanje vezano za slatku rižu... zna li netko??

  12. #12
    manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Vukovar
    Postovi
    1,683

    Početno

    Svea, evo što kaže J. Boban Pejić u kuharici "Žitarice":

    "Slatka je riža također vrsta smeđe riže koja sadržava više glutena i slađeg je okusa te se često može kombinirati sa smeđom rižom."
    Onda daje vrijeme kuhanja za pojedine žitarice, ali nju ne navodi posebno, pa kontam da se kuha jednako dugo kao i smeđa, dakle 45-50 min u ekspres loncu u omjeru vode:riže 2:1, a ako je u običnom loncu kaže povećati količinu vode za pola šalice i produžiti kuhanje za 10min. Ako je probava osjetljiva, možeš je prethodno namočiti.

    Ne znam ništa iz iskustva, tek sam kupila ovu kuharicu i super mi je. Ima onda i jedan recept gdje se kombinira slatka, smeđa i divlja riža.

  13. #13
    Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    526

    Početno

    Citiraj manal prvotno napisa
    Svea, evo što kaže J. Boban Pejić u kuharici "Žitarice":

    "Slatka je riža također vrsta smeđe riže koja sadržava više glutena i slađeg je okusa te se često može kombinirati sa smeđom rižom."
    Onda daje vrijeme kuhanja za pojedine žitarice, ali nju ne navodi posebno, pa kontam da se kuha jednako dugo kao i smeđa, dakle 45-50 min u ekspres loncu u omjeru vode:riže 2:1, a ako je u običnom loncu kaže povećati količinu vode za pola šalice i produžiti kuhanje za 10min. Ako je probava osjetljiva, možeš je prethodno namočiti.

    Ne znam ništa iz iskustva, tek sam kupila ovu kuharicu i super mi je. Ima onda i jedan recept gdje se kombinira slatka, smeđa i divlja riža.
    manal, hvala!!!
    to je ono što mi je trebalo!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •