Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Kinderbet/dječji krevetić manji od 120cm-gdje nabaviti?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Kinderbet/dječji krevetić manji od 120cm-gdje nabaviti?

Ispričavam se ako tema već postoji - nisam je našla...
    Imam problem i nadam se da netko zna rješenje Stiže beba, a naša soba je premala za standardne dječje krevetiće / kinderbete. Problem je u dužini - najmanji koje sam ja našla na HR tržištu su 120 cm dužine, osim Stokke Sleepi koji je preskup + čim se rastegne, već ne stane...
    Zna li netko gdje je moguće nabaviti ili izraditi dječji krevetić dužine 100, 110 pa čak i 115 cm + madrac tih dimenzija...

Hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

necu ti biti od pomoci sa informacijom, ali imam pitanje.

prvo, pretpostavljam da to moze napraviti samo neki majstor jer je to nestandardna velicina. dete ce jako brzo prerasti taj krevetic i postaje upitno sta ste postigli.
    jedino ako ocekujete uskoro preseljenje pa znas da ce beba uskoro dobiti svoj krevet.

ja sam se u jako maloj sobi (a necemo se seliti ni u najavi u veci prostor) odlucila na veci krevetac koji se da transformisati u krevetic jer kad dodje vreme. mi cemo u dnevnu a detetu ostaje soba.

da, mozda jeidno neki putni krevetic ima gotov u tim manjim dimenzijama. kad se stavi dusek u njega (opet nije standardan, morate ga praviti i doci ce skuplji isto) moze da bude krevetic, znam neke koji koriste samo putni i kod kuce.
    mada je meni to ravno kao da i mi spavamo na poljskom krevetu.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma ima i manjih dimenzija, vani je to najnormalnije. Kod nas nemam pojma, ali znam da sam u nekom od dućana (možda adax?) vidjela one kolijevke s madracem, to bi možda moglo biti rješenje
    u italiji sigurno ima i krevetića i madraca - i sama sam naručivala madrac čudnih dimenzija za krevet koji smo sami radili.
    mogla bi i po e-bayu prosurfati, možda nađeš nešto

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo kupili Graco putni krevet manjih dimenzija u Turbo limachu i dali napraviti madrac u Hespu u Prelogu za 300 kn.

Ne kužim zašto bi to bilo isto kao da mi spavamo na poljskom krevetu. Bitno je na kakvom madracu dijete spava. Meni je putni krevetić super, u njemu se može ludirati i bacati koliko hoće da se ne ozljedi. U drvenom bi si već odavno zube razbila

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Mi smo kupili Graco putni krevet manjih dimenzija u Turbo limachu i dali napraviti madrac u Hespu u Prelogu za 300 kn.

Ne kužim zašto bi to bilo isto kao da mi spavamo na poljskom krevetu. Bitno je na kakvom madracu dijete spava. Meni je putni krevetić super, u njemu se može ludirati i bacati koliko hoće da se ne ozljedi. U drvenom bi si već odavno zube razbila
    Potpisujem. Putni krevetić sa pravim madracom je čisto OK rješenje. Mi ga imamo na moru i dijete spava ko u normalnom.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ima graco i picolo krevetiće manjih dimenzija.
    nekako su zaobljeni.
    iako se radi o putnom krevetiću kad staviš jogi to je sasvim normalan krevet.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma kapiram ja to, cak prave sada i takve krevetice za kucne potrebe.
    meni to na oko ne lezi, estetski, ne kazem da je lose.
    meni nesto deluje neudobno na oko i ako je mozda udobno.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ma i ja bih se rado odlučila za normalan krevetić, ali on jednostavno ne stane. Fizički. 120 je maksimum i to je "na knap", a svi ti od 120 su zapravo vanjskih dimenzija 124-127. Putni, koje sam ja mjerila, su također tih dimenzija, a i slažem se s frost da mi se to jednostavno ne dopada kao rješenje. Znam mnogo nezadovoljnih jer nema podnice što je navodno loše za kičmu (isparvite me, tako sam čula), a i ja sam godinama spavala na lošem krevetu i preporodila se otkad imam normalan...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lorea, pa koliko dugo planiraš da će ti dijete spavati u tom krevetiću pa da te brine nedostatak podnice?! Podnice, specijalni madraci - sve to ima smisla kod ljudi koji imaju MASU, bebi od par kila je madrac u putnom krevetiću sasvim dovoljan.
    Moja veća zamjerka putnom krevetiću je što je i s madracem niži od klasičnih kinderbeta, pa se za podići i spustiti bebu moraš jače sagnuti (a to se zna jako osjetiti nakon godinu dana saginjanja).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Lorea, pa koliko dugo planiraš da će ti dijete spavati u tom krevetiću pa da te brine nedostatak podnice?! Podnice, specijalni madraci - sve to ima smisla kod ljudi koji imaju MASU, bebi od par kila je madrac u putnom krevetiću sasvim dovoljan.
    Moja veća zamjerka putnom krevetiću je što je i s madracem niži od klasičnih kinderbeta, pa se za podići i spustiti bebu moraš jače sagnuti (a to se zna jako osjetiti nakon godinu dana saginjanja).
    Da, ovo bi mogao biti problem.

Inače, bilo je prije par godina u Turbo Limaču i u Adaxu za kupiti tih manjih krevetića (110 unutarnja mjera, s podesivom visinom podnice) ali već dugo ne zagledam po tom odjelu pa ne znam aktualno stanje.

Jeste li razmišljali da naručite krevetić po mjeri (iako se to ne isplati)?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja mislim da nema nikave veze ako dijete od 10 kg spava u krevetu bez podnice na 20 cm debelom madracu, tak joj je svejedno kaj je ispod madraca.
    Pitanje za one koji imaju klasični drveni krevet:
    Da li pustite dijete da skače u krevetiću i kak to izgleda? Moja cura izvodi svašta po krevetiću, skače, baca se, odbija se od mreže kad padne, okreće se u snu pa udari rukom, nogom ili glavom po mreži i onda uopće ne vidim prednost drvenog kreveta.
    Audrey je spomenula da je klasični krevet viši pa je lakše bebu spuštati. Meni je jedini problem kod putnog krevetića da mi je ogradica preniska, jer kad mala u njemu stoji čini mi se da bi se mogla prevrnuti van na glavu kad bi se jako nagnula. Ne znam koliko su visoke ogradice od klasičnih kreveta.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Pa ne znam, barem 2 godine ? Nemam pojma, kao što sam i navela, kažem sve samo ono kaj sam čula, nemam iskustva, ovo je prva beba, nemam prijatelje s bebama i zato i jesam tu... :/
    Znam samo da su mi putni zadnja opcija i da moram sa svih strana probati iskopati kako i gdje nabaviti ili napraviti manji drvenih kimbač

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svim tim silnim kemijanjima oko kinderbeta vrlo jednostavno možete doskočiti tako da beba spava s vama u krevetu

Kakvi kinderbeti, kakvi bakrači! Beba će vam biti zahvalna, a i vi ćete uvidjeti brojne prednosti takve organizacije

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    Svim tim silnim kemijanjima oko kinderbeta vrlo jednostavno možete doskočiti tako da beba spava s vama u krevetu
    Meni se to pokazalo kao definitivno najgora opcija, na koju smo ponekad prisiljeni kad se često budi pa se meni ne da prebacivati je u krevetić.
    Osim toga možeš pogledati topic "beba mi je pala s kreveta" pa ćeš vidjeti da se to uglavnom odnosi na one koji nemaju kinderbet. U kinderbetu može beba spavati i po danu i puno je sigurnija nego da spava na krevetu.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo kinderbet iz IKEE, koji je dimenzija 115 cm x 65 ili 55 cm, tako nesto.
    dosao nas je 35 eur, plus 10 eur za madrac (spuzvu).
    vjerujem da ih jos proizvode u IKEI.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Citiraj Cookie prvotno napisa
    Meni se to pokazalo kao definitivno najgora opcija, na koju smo ponekad prisiljeni kad se često budi pa se meni ne da prebacivati je u krevetić.
    Osim toga možeš pogledati topic "beba mi je pala s kreveta" pa ćeš vidjeti da se to uglavnom odnosi na one koji nemaju kinderbet. U kinderbetu može beba spavati i po danu i puno je sigurnija nego da spava na krevetu.
    Sve ti je to relativno i svatko ima neko svoje iskustvo. Nama je beba pala iz kinderbeta jer se sa šest mjeseci počeo dizati na noge uz ogradicu, što nama nije ni u snu padalo na pamet da će se dogodit, prebacio se preko ogradice i tras - na pod.

Onda smo se bacili u nabavku super trooper kreveta koji će udovoljavat svim našim mogućim i nemogućim zamislima, iskrcali brdo love za isti, a mladi gospodin se koji mjesec kasnije uselio k nama u krevet, gdje i dan danas - više od dvije godine kasnije - suvereno drži svoj teritorij, a super trooper krevet skuplja prašinu i smeće.

Moje iskustvo je takvo da smo u djetetove nepune tri godine života promijenili dva kinderbeta, što nas je poprilično koštalo, a koristi od njih nikakve. U biti, od svih stvari koje sam kupila za dijete - a kupila sam ih poprilično - mislim da mi je kinderbet definitivno bio najpromašenija investicija

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja baš ne bi rekla da je kinderbet promašena investicija, ali ok...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bamsic prvotno napisa
    ja baš ne bi rekla da je kinderbet promašena investicija, ali ok...
    To je stvar stava... Mi smo prvi dobili, drugi kupili rabljen (i imali sreće da smo našli gotovo potpuno isti) i kad nam nisu više trebali prodali smo ih dalje. Da nismo dobili na poklon, nikad nam ne bi palo na pamet kupovati novi.

Uz ovaj koji smo kupili rabljen dobili smo i auto-sjedalicu gratis jer nam na pamet nije palo spuštat cijenu nego smo platili koliko su ljudi tražili. Za 3 godine odoše kreveti dalje...

Bili su 115 cm (mislim). Taman odlično - ni previše ni premalo.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni je tata rekao da ima u centru solidum kod jankomira nekolicina proizvodaca namjestaja pa mozete mozda tamo dati napraviti

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

solidum je super ideja. a preko interneta nisi našla nikakve informacije?
    ne mogu vjerovati da nema baš ničega...

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo za blizance morali upogoniti 2 kinderbeta. Jedan smo imali, a drugi nam je trebao manjih dimenzija jer nam nije stalo nikako u sobu. Kupili smo obican drveni kinderbet i dali majstoru da ga skrati (trebala nam duzina do 110 cm ukupno). Madrac smo narucili po mjeri u Orioliku. I super je ispalo.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi ćemo uskoro imati 2 bebača u sobi
    1 kindač imamo, a drugi manji počinjemo tražiti
    išla sam mjerit i skužila da komotno stane kinderbet nešto manjih dimenzija cca 70x110
    sad se onda bacam na potragu za kindačem i madracem nestandardnih dimenzija

znači oriolik radi te madrace?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Loea29 prvotno napisa Vidi poruku
    Ispričavam se ako tema već postoji - nisam je našla...
    Imam problem i nadam se da netko zna rješenje Stiže beba, a naša soba je premala za standardne dječje krevetiće / kinderbete. Problem je u dužini - najmanji koje sam ja našla na HR tržištu su 120 cm dužine, osim Stokke Sleepi koji je preskup + čim se rastegne, već ne stane...
    Zna li netko gdje je moguće nabaviti ili izraditi dječji krevetić dužine 100, 110 pa čak i 115 cm + madrac tih dimenzija...

Hvala unaprijed
    Imaš pp

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Loea29 - sad sam skužila da mi ne prolazi pp zbog tvog broja postova.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A bit će da joj je i dijete naraslo .

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku

znači oriolik radi te madrace?
    i bernarda radi madrace po narudžbi

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa Vidi poruku
    Sve ti je to relativno i svatko ima neko svoje iskustvo. Nama je beba pala iz kinderbeta jer se sa šest mjeseci počeo dizati na noge uz ogradicu, što nama nije ni u snu padalo na pamet da će se dogodit, prebacio se preko ogradice i tras - na pod.

Onda smo se bacili u nabavku super trooper kreveta koji će udovoljavat svim našim mogućim i nemogućim zamislima, iskrcali brdo love za isti, a mladi gospodin se koji mjesec kasnije uselio k nama u krevet, gdje i dan danas - više od dvije godine kasnije - suvereno drži svoj teritorij, a super trooper krevet skuplja prašinu i smeće.

Moje iskustvo je takvo da smo u djetetove nepune tri godine života promijenili dva kinderbeta, što nas je poprilično koštalo, a koristi od njih nikakve. U biti, od svih stvari koje sam kupila za dijete - a kupila sam ih poprilično - mislim da mi je kinderbet definitivno bio najpromašenija investicija
    I naš mali isto, u sred noći. Strašno...
    Čim se dijete počne dizati na noge, valja maknuti onu zaštitnu mekanu ogradicu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zvala sam neki salon namještaja koji radi po mjeri, ali nažalost ne i kinderbete

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Stolar?
    Mojim nećacima je dida napravio krevetić...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nama je stolar radio kinderbet po mjeri, pošaljem ti detalje na pp

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

wooow
    super
    thanx

Pravila pisanja postova