evo, tu su katalozi
http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=8581&sec=2354
evo, tu su katalozi
http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=8581&sec=2354
Nije uopće čudo da su kompleti tako skupi. Kolektivno su nas nasanjkali obećavajući besplatne udžbenike kada je bio izbor udžbenika i evo, ja prva sam birala nova izdanja i knjige koje su mi se činile dobre (i naravno, nisam gledala na cijene). Isto tako, birala sam udžbenike za GK i LK što inače nikada ne tražim od roditelja.
Ja se samo nadam da se moji roditelji neće zaletjeti i kupiti ih jer ih unatoč tome što sam ih birala neću te knjige od njih tražiti. Možda i vaši učitelji isto razmišljaju pa se ne treba zaletavati s kupovinom :?
Potpisujem u potpunosti Limu.
Ove cjene u katalogu su predviđene za ukinute bespletne udženike. Tak da sad kad se poveća PDV, kad roditelji neće sve kupovati jer će posuditi knjige isl. sigurno će izdavači podići cijene. Ajde bar se okvirno može izračunati cijena.
Ja još nisam dobola popis udženika kao u školi nema nikog , pa imate imate vremena do 16.kolovoza će staviti popis![]()
Lima, ja kao roditelj, odmah sam eliminirala udđbenike iz glazbenog i likovnog, stignem ih kupiti naknadno ili kopirati
Zaboravila sam napisati da mi imamo DVaA udžbenika iz glazbenog na popisu :shock:
Slažem se sa Peterlin, jer se sentimentalno sjećam uzbuđenja kad sam sa starcima išla u knjižaru po komplet knjiga za taj-i-taj-razred i kada nam je teta uredno slagala knjige, pa bilježnice, pa omote...dođeš kući, rasprostreš knjige na pod i udri umatat...a u višim razredima nas je ta razmjena i spojila sa cool frajericama i frajerima i super nam je zabavno bilo čitati njihove komentare na fusnotama. Tada je bio jedan izdavač i nije bilo greške u odabiru autora ili izdavača, ali pojačani apetit za profitom i provizijom je prevagnuo, pa sad imamo demokratsko-kapitalistički izbor.
Katalog me, najblaže rečeno, iznervirao. Pet čitanki za hrvatski. Za književnost. Pa još i za jezik. A geografijaaaaaa......odoh popit još jednu kavu da ne mislim na ovu umotvorinu.
I mi!Originally Posted by dol
I 2 atlasa iz geografije! :shock:
Grad Varaždin skuplja i dijeli rabljene udžbenike. Mi smo vratili onih nekoliko po kojima se nije pisalo pa su bili upotrebljivi i dobili 6 rabljenih udžbenika u vrijednosti 300 kn (po gornjem katalogu) i prilično smo zadovoljni. Jako puno ljudi je vraćalo stare knjige i uzimalo nove, u redu se čekalo satima. Jedino učenici 8-ih razreda nisu baš vratili knjige.
Za prvi oko 800 kunaOriginally Posted by Trina
Za treći oko 700 kuna.
S time da je nama većina ŠK. Imamo jednu Alfu i dva Profila, dva KS.
predpostavljam da je greska, niti u jednom razredu nema potrebe za dva atlasaOriginally Posted by Poslid
Nije greška.Originally Posted by anjica
Jedan je veliki atlas za osvone i srednje škole (5,6,7,8,1,2,3,4), a drugi je Gea 1 - atlas za 5. razred.
Ne znam kakav bi to učitelj u ovoj situaciji iz glazbenog tražio više od kajdankeOriginally Posted by dol
A likovni ne treba ni spominjati.
Dobro, nećemo baš tako dalekoOriginally Posted by Ivana2
, knjige iz glazbenog trebaju radi riječi pjesama jer učenicima 1. i 2. razreda nije dosta cijeli sat da prepišu tekst pjesme u bilježnicu. Ja riječi pjesama natipkam na računalu, printam, izrežem i oni to onda lijepe u bilježnice ali to je stvar nečije dobre volje, ne možete nikoga prisiliti da to radi.
Što sam ustvari htjela napisati glede besplatnih udžbenika, jednostavno sam šokirana time što kod nas (ne znam ima li toga još gdje) roditelji preko lokalnog radija masovno oglašavaju PRODAJU rabljenih knjiga, koje btw. nisu kupili (a ako ćemo pravo, nisu ni njihovo vlasništvo). Toliko o solidarnosti - ljutim se što mi država neće pokloniti NOVE udžbenike, a ono što sam dobio besplatno, prodat ću (i to rabljeno).
Je, baš sam pisala Emily da i na portalu Trebam knjigu gotovi svi prodaju udžbenike u pol cijene.
Već sam napisala da mi trebamo dva udžbenika iz glazbenog koji zajedno koštaju 220 kuna :shock:
Mislim da će to čekati
A komplet od va udžbenika i dvije rb iz hrv dođe 200 kuna
Glazbeni imaju 4 puta na mjesec a hrv svaki dan
ali u tom za sve razrede imas sto i u ovoj novoj Gei, i u ovoj danasnjoj situaciji je to bacanje novaca, a i na nastavi tesko da ce istovremeno koristiti obadvaOriginally Posted by Poslid
imam ti ja Geu (od 5.-8.), posalji mi adresu na pp pa ti ih posaljem ako zelis
LIMA, ja to ipak kuzim. Nije da mi se svidja, ja sam sve poklonila, nisam uzela ni postarinu i rado bih da i meni daju. Ali kad netko ima npr. 3 skolarca i malu placu, uopce mi nije cudno pa cak ni nemoralno da trazi 20-30 kuna za rabljene knjige. Mogu to u potpunosti razumjeti. Preskupo je to sve skupa.Originally Posted by LIMA
Pa zato kažem da je to glupost. I sigurno neću naručivati 2 atlasa.Originally Posted by anjica
Šaljem PP.
Ja moram pohvaliti našu školu koja je sama organizirala razmjenu rabljenih knjiga. Na kraju šk god. tražili su da se vrate knjige i danas smo otišli u školu i dobili sve što se dalo koristiti. Za 3. je ispalo 6 knjiga-bolje išta nego ništa
Ja ove godine u matičnoj školi radim bez udžbenika. Samo bilježnica (najbolje od prošle godine pa da dalje u nju pišemo).
Eto.
A sad odoh na Tražim knjigu da vidim ima li što za mog srednjoškolca.