U svim medijama stoji da je 24. razmjena udžbenika i mi pohitali, a na školi (zaključanoj) piše: bla bla - zbog radova u školi molimo da se za razmjenu udžbenika organizirate sami...
Kako je nekima život jednostavan...
U svim medijama stoji da je 24. razmjena udžbenika i mi pohitali, a na školi (zaključanoj) piše: bla bla - zbog radova u školi molimo da se za razmjenu udžbenika organizirate sami...
Kako je nekima život jednostavan...
Ne razumijem zašto bi uopće škole trebale organizirati razmjenu udžbenika? Do unatrag 2 godine nije bilo besplatnih udžbenika i nikome nije padalo na pamet da škole moraju organizirati razmjenu udžbenika.
Sve to se pretvorilo u jedan sveopći cirkus koji su mediji jedva dočekali ne radi dobrobiti građana već da na tuđoj muci rješavaju svoju sezonu kiselih krastavaca!
Ja sam na porodiljnom ali MM radi u istoj školi kao i ja. Danas im je ravnateljica pročitala naputak iz ministarstva kako do početka školske godine oni moraju organizirati razmjenu udžbenika i svatko je dobio papir na koji mora upisati SVAKOG učenika, te napisati koje udžbenike je donio u školu, koje je uzeo u školi i koje će sam kupiti. Zašto?? Što koga briga koju je Janko uzeo knjigu od Marka?? Kome treba taj popis?? Opet se ponašaju kao maćeha koja Pepeljugi prosipa grašak!
Uz to, radi recesije nije im dozvoljeno za te potrebe koristiti telefon u tajništvu već se moraju sami snaći.
A vrhunac svega, ravnatelj mora popisati i poslati popis onih koji to odbijaju raditi.
Objašnjenje je da to trebamo učiniti radi SOCIJALNOG MIRA.
Nije mi loše da škola da prostor (recimo školsku dvoranu) gdje će roditelji moći doći razmijeniti knjige da se ne sastaju po pijacama i ribarnicama (i obavezno zovu novinare) ali ovo je prevršilo svaku mjeru!!!
Mi neka sada ližemo njihova g...., svu krivnju su svalili na nas, a na kraju će se ministar hvaliti kako su pokazali socijalnu osjetljivost i time skupljati političke bodove. Zlo mi je od svega, nek Ivo Sanader i Dragan Primorac dijele udžbenike, oni su ih obećali, a i tako i tako su trenutno besposleni!
S obzirom da sam ja radio web stranicu škole, ja sam na našoj stranici postavio popis udžbenika. Od tada primam barem 15ak mailova dnevno od roditelja. Neki posve smisleni, a neki prevulgarni i napadački. Škola također neće organizirati razmjenu knjiga jer se stari dio preuređuje, a novi dio gradi.
I slažem se sa LIMOM. Iako sam svjestan da će to značiti napad na nas dvoje. Cijelu osnovnu i srednju školu smo (troje nas je djece!) prvi tjedan nastave skupljali popis od nastavnika (kome je palo na pamet tada staviti popis na web ili ulaz u školu?), a onda se naredna dva tjedna hodočastilo po antikvarijatima. Nije nam bilo teško. Dapače, veselili smo se tome. A sada je situacija takva da ako se popis nije dobio još prije mjesec dana, oštrili su se noževi i proklinjalo te glupe prosvjetare.
Da napišem sada što sam napisao jednoj gospođi mami:
Prošle godine se pri preuzimanju besplatnih udžbenika trebalo potpisati da će se vratiti na kraju školske godine u školu kako bi ih mogle koristiti iduće generacije. Tokom školske godine je Vada odlučila da će svi imati besplatne NOVE udžbenike čime je ukinuto ono da se udžbenici moraju vraćati u školu (iz navodne sentimentalne vezanosti za udžbenik!?). Puno učenika je na kraju školske godine te udžbenike bacili u smeće. Početkom srpnja nova premijerka donosi odluku kojom ukida odluku o besplatnim udžbenicima. Svi nastavnici moje škole su tada već bili na godišnjem odmoru jer se škola preuređuje. Gdje da obavimo razmjenu? Tko da obavlja razmjenu? I kako to da nikom nije palo na pamet da nisam JA osobno, kao nastavnik OŠ XY, odlučio da se udžbenici moraju kupovati? Već moram trpjeti uvrede i psovke najniže vrste.
hvala nebesima putujem u španjolsku ( sad ću si jezik pregristi )![]()
pa će me ove godine to zaobići
prošle godine su se udžbenici vraćali i ja sam zaposlila učenike ( osmaše ) da mi pomognu, sredili smo to u par sati...i primopredaju i ponovo razvrstavanje .... bilo nam je super, poslije smo si naručili picu i baš smo se osjećali ko ekipa .... odlučila sam okrenuti nešto što mi je bilo tlaka na pozitivu ... doduše vjerujem da bi me sad neke mame s foruma popljuvale zvog dječjeg rada, no kunem se Mickom došli su dobrovoljno !![]()
a kako mi je kolegica bila na maturalnom u srednjoj sam njoj posložila sve knjige za 1 raz ( doduše zvala sam muža da mi pomogne) isto nam je bilo super, napričali se ko pravi
- njega mogu iskorištavati , jel da ?
inače potpisujem limu i yosepha....te riskiram da mi se opet okači epitet prosvjetarskog che guevare![]()
ja nisam prosvjetar, ali mi je ovo sto pisu LIMA i YosephK potpuno logicno...
I ja kao prosvjetar potpisujem Limu i Josepha u potpunosti.
Ma sva ova situacija (kaos) te i navodi da ideš u knjižaru i naručiš nove knjige. Tako će svi u ovom nizu bit zadovoljni.
Iz principa neću kupiti nove knjige. Ne zato jer ja mislim da knjiga ne treba nego zbog načina na koji je došlo do toga. Mislim, stvarno mi je zlo od situacije u državi koja se mijenja iz dana u dan.split prvotno napisa
Da sam znala da moram kupiti knjige ne bi djete poslala na maturalac ili ne bi išli na more ili... Ovako s neba pa u rebra, jedino što mi preostaje je kupiti rabljene knjige.
I ne mislim da ijedan profesor ima ikakve veze s tim, objavljivanje popisa knjiga na vrijeme mi je olakšalo lov na iste. Samo se nadam da se popis neće promijeniti...
Da ok mi smo sada 1. razred pa ni ne znamo kak je išlo svih ovih godina ali nije mi palo na pamet da škola ima ikakve veze ili odgovornost prema meni kako bih se ja što bezbolnije i lekše snašla u potrazi za rabljenim udžbenicima ili bila posrednik između mene i knjižare...........sama sam zvala ljude, sama idem u knjižaru mislim kakve veze ima škola s time???
Bila bih nezadovoljna jedino da nisu na vrijeme stavili popis udžbenika koji nam trebaju jer sam štreber i moram to odraditi na vrijeme...
I jedino kaj me čudi što se kvartovske knjižare (neke jesu) nisu organizirale i nazvale školu ili ti neku osobu i dogovorili se o narudžbi knjiga za pojedine razrede npr. za 1a, 1bi bili spremni s odgovorima i izvijesili na školu da se roditelji obrate toj i toj knjižari jer oni su upućeni..........mislim i radi zarade tih malih knjižara a i nama bi bilo lakše nego ići u Alfu, Profil u centar grada i onda još dođeš bez neke knjige pa opet u grad.........
Ok mogao si ostaviti popis knjiga u knjižari pa oni naruče ali ne znaju ni po kojim cijenama, niti imaju omote, kod mene niti želi imati išta za zamotavanjem........ma užas ..........jedva da pozdravi kad uđeš. Eto na to sam ljuta ali na školu ????
pa da nisi kreativna!maria71 prvotno napisa
ono što bi ti bilo tlaka pretvorila si u zanimljivo druženje. 8)
Velika većina kvartovskih knjižara nisu organizirale kupnju školskih knjiga jer su od izdavača dobili 10% rabata s time da moraju dati neke garancije od banaka (a to se naravno plaća) i slično a svi dobro znamo da Amex i druge kartičarske kuće im uzimaju najmanje 6% na svaku kupnju. Sve je to igra velikih izdavačkih kuća da uzmu što veći dio kolača. Od nas roditelja, naravnozajecka prvotno napisa
![]()