Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 171

Tema: Besplatni udžbenici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Besplatni udžbenici

Od iduće školske godine svih 550.000 učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj - neovisno o socioekomskom statusu njihovih roditelja - dobit će besplatne udžbenike, za što će država osigurati 440 milijuna kuna, rebalansom proračuna.
    Novčići koji su prvobitno bili namjenjeni edukaciji učitelja i nastavnika te opremanju školskih knjižnica i kabineta preusmjerit će se i utrošit na taj način u ovaj populistički i za mzos i ministra mnogo pragmatičniji cilj.

Moram napomenuti da su sredstva koja država inače ulaže u edukaciju učitelja i nastavnika minorna!

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=9414&sec=1933

Zanima me dragi roditelji što mislite o ovom potezu ministra primorca i mzosa?! Biste li se u ova krizna vremena bili spremni odreći besplatnih udžbenika u korist učitelja vaše djeca tj umjesto udžbenika (bez kojih se itekako može raditi kvalitetno!) izabrati obrazovanje za ljude kojima povjeravate svoju djecu i njihovo poučavanje?!

[/i]

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

jedna me stvar bode u oči,seka mi radi u prosvjeti pa sam nešto malo upućena,nebitno...

zašto pobogu jedno nauštrb drugog?

ljute me blindirani auti,preskupe Arene,itd itd....a onda biraj narode

-ili besplatni udžbenici
    -ili edukacija i informatizacija

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mrč prvotno napisa

-ili besplatni udžbenici

- a nedajbože besplatno studiranje!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa

-ili besplatni udžbenici

- a nedajbože besplatno studiranje!
    pitam se odakle bi nam to naplatili!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jedna me stvar bode u oči,seka mi radi u prosvjeti pa sam nešto malo upućena,nebitno...
    zašto pobogu jedno nauštrb drugog?
    moje je pitanje ili besplatni udžbenici ili edukacije učitelja, samo zato jer su sredstva prvobitno namijenjena za stručna usavršavanja učitelja preusmjerena u udžbenike...
    i ta je odluka objavljena na dan učiteljskog štrajka. znači nema novaca za učiteljske plaće, pa niti edukacije.

za nepotrebno tiskanje NOVIH (ovogodišnji još upotrebljivi udžbenici se neće vraćati!) udžbenika ima :shock: .

kad se samo sjetim antikorupcijskih poruka mzosa školama

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

je je ubrala sam ja šta ti pitaš

ali može li se uopće na to suvislo odgovoriti?napravit izbor?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. besplatni udžbenici za SVE - totalni kretenizam
    2. uskratiti edukacije učiteljima - isto kao i pod brojem 1
    3. izdavanje i štampanje (svake godine) novih i novih udžbenika - van pameti
    4. bacanje korištenih udžbenika nakon godinu dana - mislim da bi nekog trebalo poslat na promatranje... po mogućnosti zadržati tamo...

stalno se štampa sve novo. ako učitelj nije educiran - dobit će po glavi stanovnika, jer ne prati nove stvari...

strava i užas.

da je malo volje, ili možda mozga (al ne onog po marku!) - udžbenici bi se dali socijalno ugroženima, a to ne bi ugrozilo edukacije učitelja.

ovo je predizborni trik, i mazanje očiju. definitivno sam protiv (iako knjige plaćam).

i nije mi jasno da je štrajk obustavljen - a odluka objavljena prije obustave :? ... i nije mi jasno da su prihvatili povećanje plaća tko zna kada - jer su time direktno zakinuli kolegice i kolege koji će u tom periodu otići u mirovinu...

uf...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

evo mene k tebi

ja bih se odrekla udzbenika!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nisan znala da su besplatni udzbenici naustrb edukacije ucitelja.... zalosno... moja curica krece u skolu na jesen i ja bi rado taj novac dala za edukaciju ucitelja... ali nas niko nista ne pita, nazalost...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    ali nas niko nista ne pita, nazalost...
    nemoj podcjenjivati roditeljski utjecaj. primorcu i ekipi u mzosu više je stalo do mišljenja roditelja nego do stava struke tj učitelja.

pa i sama akcija besplatni udžbenici to dokazuje :/

btw: ovo je važećeg državnog pedagoškog standarda:

VIII. MJERILA ZA TRAJNO PROFESIONALNO USAVRŠAVANJE, NAPREDOVANJE RAVNATELJA, UČITELJA I STRUČNIH SURADNIKA TE MJERILA ZA OSPOSOBLJAVANJE I STRUČNO USAVRŠAVANJE OSTALIH RADNIKA

Trajno profesionalno usavršavanje ravnatelja, učitelja i stručnih suradnika

Članak 18.
    (1) Ravnatelji, učitelji i stručni suradnici imaju obvezu trajnoga profesionalnog usavršavanja:
    – najmanje jednom u dvije godine sudjelovati na profesionalnom usavršavanju na državnoj razini,

Besplatni udžbenici se ne spominju u tom dokumentu!!!
    Bilo bi dobro da kolege koji rade u školama napišu kada su zadnji put bili na stručnom usavršavanju na državnoj razini!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sandam prvotno napisa
    evo mene k tebi

ja bih se odrekla udzbenika!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja bih voljela da uopće ne koristim udžbenik. Ionako sam im većinu sadržaja već postavila na web i čekam vrijeme kada će SVI učenici imati računalo i pristup Internetu.

Situacija sa udžbenicima i izdavačima je prestrašna. Vrhunac sam doživjela početkom ove školske godine kada su nam poslali 2 različita izdanja udžbenika.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovo je preprestrašno, osobito žrtvovanje edukacije za stalno nove knjige. Čemu nove knjige-uostalom?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Besplatni udžbenici

Citiraj no@ prvotno napisa
    Biste li se u ova krizna vremena bili spremni odreći besplatnih udžbenika u korist učitelja vaše djeca tj umjesto udžbenika (bez kojih se itekako može raditi kvalitetno!) izabrati obrazovanje za ljude kojima povjeravate svoju djecu i njihovo poučavanje?!
    [/i]
    Ja svakako bih, ali pitanje je koliki je interes struke za educiranjem?

Pitam zato jer moja dobra prijateljica vodi neke radionice i predavanja za učitelje i žali se da je odaziv redovito loš. :/

Naša u učiteljica je zaista svijetli primjer , jer ne da prihvaća daljnje obrazovanje, već se i sama educira iz razne literature i sa interneta, te je uvijek spremna uvoditi promjene.
    To joj zaista služi na čast, tim više što je blizu mirovine.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Citiraj piplica prvotno napisa
    ne radi se o interesu ili osobnim preferencijama, učiteljima po novom ZOŠu iz 2008. imaju obavezu stručnog usavršavanja:

XII. STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE, USAVRŠAVANJE, NAPREDOVANJE I IZDAVANJE LICENCIJA
    Članak 115.
    (1) Učitelji, nastavnici, stručni suradnici i ravnatelji školske ustanove imaju pravo i obvezu trajno se stručno osposobljavati i usavršavati kroz programe koje je odobrilo Ministarstvo.

Ministarstvo je dapače uvelo/uvodi licence za učitelje koje će se obnavljati na temelju stručnog usavršavanja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bilo bi dobro da kolege koji rade u školama napišu kada su zadnji put bili na stručnom usavršavanju na državnoj razini!
    S obzirom da su videokonferencije na državnoj razini - bila sam za proljetne praznike (ono kad sam kao bila na godišnjem )

Ne znam kako se boduju webinari i Carnetovi tečajevi :/

Datum pristupanja
    May 2007

Citiraj piplica prvotno napisa
    Biste li se u ova krizna vremena bili spremni odreći besplatnih udžbenika u korist učitelja vaše djeca tj umjesto udžbenika (bez kojih se itekako može raditi kvalitetno!) izabrati obrazovanje za ljude kojima povjeravate svoju djecu i njihovo poučavanje?!
    [/i]

Pitam zato jer moja dobra prijateljica vodi neke radionice i predavanja za učitelje i žali se da je odaziv redovito loš. :/
    Možeš li mi reći koje?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ovo je preprestrašno, osobito žrtvovanje edukacije za stalno nove knjige. Čemu nove knjige-uostalom?
    ja se ovo pitam od sinoć otkada sam pogledala Otvoreno

gosn Janjić rekao je da postoji više razloga, jedan od njih je i sentimentalni...dijete želi za uspomenu imati udžbenik za cijeli život...aj, dobro, povjerovat ću i u to.

ja bih se odrekla besplatnih udžbenika u korist svoje edukacije...ili da mi škola barem jednom plati HUPE 8)

ja ću lijepo reći djeci da, svi oni koji se nisu sentimentalno vezali uz svoj udžbenik, donesu i engleski i talijanski u školu, pa ćemo ih prodat za stari papir...bit će za sladoled na ekskurziji.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj maggie34 prvotno napisa
    ja se ovo pitam od sinoć otkada sam pogledala Otvoreno
    gosn Janjić rekao je da postoji više razloga, jedan od njih je i sentimentalni...dijete želi za uspomenu imati udžbenik za cijeli život...aj, dobro, povjerovat ću i u to.
    bojim se da su razlozi puno prizemniji od tih koje navodi gosn janjić , naime 440 milijuna biti će potrošeno na udžbenike BEZ javnog natječaja, na temelju odluke ministra!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A jadni izdavači se odrekli 20%

Zbog potpisanog sporazuma sa javnim službama teško da će netko dati glas Sanaderu, ali ovo bi moglo kupiti glasove :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jes, kako ne, evo sentimentalno sam vezana za početnicu, strašno, kakav krivi odnos prema knjigama-kao da je bitan papir, a ne sadržaj.
    Naravno da bi izdavači lagano propali da se koriste stare knjige, al ovo je strašno glupavo. Besplatne knjige zaslužuju samo djeca roditelja sa stvarno lošim materijalnim statusom, i to ne stalno nove-čemu to?

iako mi novac nije problem, da imam priliku, kupila bi djetetu bez beda rabljene knjige-šta će mu nove!?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jes, kako ne, evo sentimentalno sam vezana za početnicu
    i ja. za Zdenka i Pucka

jedan od argumenata zašto ne dijeliti udžbenike samo djeci slabijeg socijalnog statusa je sljedeća: dijete bi se loše osjećalo kada bi ga se na taj način izdvojilo i obilježilo, kao šta?? valjda bi mu se rugali jer je siromašan??? oprostite, ali ovo traži ...a besplatne marende?? zašto ih to ne degradira??? a kad za jednog učenika razred skuplja novac za ekskurziju???? AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

pa gdje ti ljudi žive?????

izdavače ne želim komentirati...dno dna...već odavna

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Besplatni udžbenici su totalna glupost!
    Ja radim u školi i djeca ih uopće ne otvaraju kod kuće!
    S time, da u oš sve što treba znati nastavnici izdiktiraju djeci da zapišu u bilježnicu.
    Radila sam i u srednjoj gdje su učenici imali ormariće, pa oni ih nisu ni vadili van iz ormarića , bili su prelijeni. 10 % ih je imalo knjigu na stolu. Tako da bi vratili udžbenike potpuno nekorištene.

A ovo da će dobiti NOVE udžbenike koje NEĆE morati vratiti????
    Netko je očito u dobrim odnosima s nakladnicima, pa da se malo zaradi....

Ja bi na osnovu broja djece i imovinskog stanja dala udžbenike, a nikako ne svima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Besplatni udžbenici su najelegantniji način da se namlate pare za autore i izdavačke kuće.
    Pa tko normalan treba izbor od 20 udžbenika (autora) za isti predmet? Zar ne možemo svi učiti iz istog kad nam je program isti?
    S nostalgijom se sjećam vremena kada smo kroz 5-6 generacija provlačili isti udžbenik.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prenamijeniti sredstva već određena za nešto što je učiteljima obaveza (a nadam se da je i korisno i da su te edukacije zaista konkretne) na nešto što je lijepo, ali daleko od nužnog je zaista populistički i bezobrazno.

Cijela priča oko milijun različitih udžbenika je cirkus svoje vrste. Još nisam uspjela uloviti smisao postojanja udžbenika, zbirke zadataka i radne bilježnice iz matematike, koji su svi ispunjeni istim zadacima i svi se rješavaju direktno u kupljenu knjigu.

Ali ne sviđa mi se ova ideja da je udžbenik nepotreban. Ne bi mi bilo drago da net zamijeni udžbenike, a niti mislim da je u osnovnoj školi dovoljno učiti iz onog što se zapiše u bilježnicu. Dapače, mislim da su udžbenici prešturi, s prekratkim tekstovima i da podcjenjuju djecu. Učenje iz natuknica nije kompletno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja predajem strane jezike i nama su udžbenici uistinu potrebni. A sad koliko su dobri :/ . Meni se čini da od svega ponuđenog za engleski jezik, ovo po čemu radim i nije tako loše. A i cijena je prihvatljiva.

I sigurno ih neću mijenjati barem jednu cijelu generaciju...tako da...nije mi jasno zašto opet novi :?

A koliko je udžbenik (ne)potreban...hmmm. Nama su tek prošle godine iz udžbenika maknuli sliku i tekst o World Trade Center neboderima (toliko o ažurnosti), kolegici iz geografije udžbenik je prepun krivih podataka, ona doma sastavi gradivo i onda nakon sata, djeci podijeli fotokopije, povijest je pak priča za sebe (kako se mijenja vlast, mijenjaju se i tekstovi o drugu Titu...malo karikiram, al' kužite me).

Nek udžbenici budu potrebni, ali molim vas recite mi je li zaista potreban udžbenik iz likovne kulture u 5. razredu???? U jednom satu nastave tjedno? 35 sati godišnje??
    Sva su ga djeca dobila (ne samo u 5. razredu) i prepala se da će morati učiti iz njega i pisati kontrolne.

Profesoricu nisu niš ni pitali, samo su ga uključili u paket... meni to opet smrdi na velike zarade nakladnika.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Ali ne sviđa mi se ova ideja da je udžbenik nepotreban.
    Pretpostavljam da je komentar upućen meni pa se moram dopuniti. Riječ je o sljedećim tematskim cjelinama: Excel, PowerPoint i AutoCAD. Za AutoCAD nema propisanog udžbenika i ako želim da učenici imaju dostupne sadržaje moram ih staviti na net. Excel i PowerPoint se sluša samo 4 mjeseca - nijedan udžbenik ne nudi u potpunosti one sadržaje koji su potrebni učenicima na Državnoj maturi pa se opet moram snalaziti na ovaj način. Ili zažmiriti na potrebe učenika i raditi po udžbeniku.
    Nadalje... Ministarstvo nam je odavno dostavilo licencu za instalaciju Office-a 2007 ali ga ne koristimo u nastavi zato što je u udžbenicima još uvijek aktualan Office 2003.

Dakle komentar je bio samo na moj dio nastave. Ne mislim općenito da je udžbenik nepotrebno nastavno sredstvo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj maggie34 prvotno napisa
    ali molim vas recite mi je li zaista potreban udžbenik iz likovne kulture u 5. razredu????
    A ima i za 1. razred OŠ
    Što ne bi pisali ako mogu prodati

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prenamijeniti sredstva već određena za nešto što je učiteljima obaveza (a nadam se da je i korisno i da su te edukacije zaista konkretne) na nešto što je lijepo, ali daleko od nužnog je zaista populistički i bezobrazno.

Cijela priča oko milijun različitih udžbenika je cirkus svoje vrste. Još nisam uspjela uloviti smisao postojanja udžbenika, zbirke zadataka i radne bilježnice iz matematike, koji su svi ispunjeni istim zadacima i svi se rješavaju direktno u kupljenu knjigu.

Ali ne sviđa mi se ova ideja da je udžbenik nepotreban. Ne bi mi bilo drago da net zamijeni udžbenike, a niti mislim da je u osnovnoj školi dovoljno učiti iz onog što se zapiše u bilježnicu. Dapače, mislim da su udžbenici prešturi, s prekratkim tekstovima i da podcjenjuju djecu. Učenje iz natuknica nije kompletno.
    vertex. udžbenik je najčešće neophodan i bez njega se ne može kada se radi o tradicionalnim oblicima poučavnja i nastave, kojoj je ishod većinom reproduktivno znanje.
    s obzirom da naše ministarstvo zagovara suvremenije metode poučavanja koje bi pretežito učenicima trebale omogućiti iskustveno učenje, simualciju stvanih situacija i primjenu naučenog u stvarnim situacijama udžbenik i nije tako neophodan tj ne bi nikako smio biti bazični izvor znanja.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni bi bilo drago da učenici, kad izađu iz škole, budu pismeni. Jer većina mojih studenata ne zna napisti dvije suvisle rečenice. I nimalo ne pretjerujem. Jest da je fakultet tehnički, al' brate, šta je previše...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Janoccka, zaboravih, to što ti predaješ je stvarno specifično i razumijem zašto ti ne treba udžbenik.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni bi bilo drago da učenici, kad izađu iz škole, budu pismeni.
    XXX. u mojem slučaju: Meni bi bilo drago da (neka) djeca kada dođu u 5. razred znaju pisana slova...al' to je sad neka druga tema.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A u našoj školi baciti ćemo udžbenike u smeće. (stare). Naputak od MZOŠ-a. I to je recesija.
    Za tu lovu kaj su pobrali za udžbenike koliko bi se moglo učionica, škola opremiti sa adekvatnom opremom. Za računala MZOŠ nema novaca, ukinuli radi recesije ali za nove udžbenike ima. .
    Kad bi se pitalo učitelje i roditelje da li bi rađe besplatne udžbenike ili opremljenje učionice mislim da bi se 90% odazvalo na opremljene učionice. Glavno da su Žderić, Ljevak .... častili učitelje sa koncertima, ićem i pićem... (npr. Profil je organizirao koncert Olivera u Lisinskom za sve učitelje i ravnatelje).

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Besplatni udžbenici se ne spominju u tom dokumentu!!!
    Pa naravno da se ne spominju. Zar bi netko trebao napisati da se profesori usavršavaju na uštrb udžbenika odnosno da se besplatni udžbenici štampaju na uštrb stručnog usavršavanja?

Radim u školi. Na zadnji stručni skup na državnoj razini sam išla prošle godine u listopadu. Isključivo o svom trošku. Također zadnjih nekoliko na koje sam išla bili su o mom vlastitom trošku (jedan je bio o trošku agencije) iako sam na većini skupova i sama imala izlaganje/radionicu. Imam sreću da nisam financijski ovisna samo o svojoj prosvjetnoj plaći jer si to nikako ne bih mogla to priuštiti. I imam nesreću da ravnatelj ne dozvoljava odlaske na stručni skup jer škola eto nema novaca da to financira. Pitam se kako će biti kada se još više smanje davanja školama?

Datum pristupanja
    Jan 2005

[quote="piplica"]

Naravno da je loš ako nastavnik mora sam sebe iz svog džepa finacirati. Još dok su bila bolja vremena bivši ravnatelj bi dozvolio po jednom nastavniku iz aktiva (od nas 6) da ode na stručni skup o trošku škole. S novim vremenima i novim ravnateljem ta je situacija još puno gora (čitaj niti jedan). .

Znam da su mnogi zainteresirani ali ponekad ne dobiju dozvolu i zbog nekih drugih razloga, ne samo novčanih. Često se predavanja i radionice održavaju u vrijeme nastave i jednostavno ljudi ne mogu dobiti dozvolu da izostaju s nastave.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Racela prvotno napisa
    I imam nesreću da ravnatelj ne dozvoljava odlaske na stručni skup jer škola eto nema novaca da to financira. Pitam se kako će biti kada se još više smanje davanja školama?
    nije to tvoja osobna nesreća odnosno zla kob. škole dobivaju neku smiješnu cifru za edukacije zaposlenika (150-300 kn godišnje po učitelju odnosno stručnom suradniku). nema šanse da svi idu na višednevna usavršavanja na državnoj razini.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa nemrem vjerovat. Pa kak vas ne puste na stručna usavršavanja ak ih organizira agencija i na stručna županijska vijeća. Pa na to morate ići. Ak dođe prosvjetna inspekcija i taži uvid učitelja kad je bio na stručnom usavršavanju a kaj onda?
    Mi ih puštamo, taj dan nastavu malo preinačimo raspored i o.k. Pa škola mora imati financijski plan gdje je osigurano prijevoz, dnevnice noćenja...
    Jedino ne plaćamo kad školska knjiga, profil i izdavači imaju predavanja.
    Kad zagusti sa lovom damo im npr. prijevoz bez/ sa ili pol dnevnice.

A to za knjige pa normalno da će učitelji za svoj predmet dobiti knjige besplatno od izdavača. Dobivali su ih kad su se i knjige plaćale.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zvjerka prvotno napisa
    A to za knjige pa normalno da će učitelji za svoj predmet dobiti knjige besplatno od izdavača. Dobivali su ih kad su se i knjige plaćale.
    a da prvo pročitaš o čemu se uopće radi ovdje?!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tema je o besplatnim udžbenicima.

A kakve veze imaju stručna usavršavanja sa besplatnim udžbenicima za učenike ?

Evo obavijesti za učitelje. Danas vam je došao dopis i popis za odabir besplatnih udžbenika. Rok za upis u maticu je 27.svibnja.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

[quote="no@"]
    nema šanse da svi idu na višednevna usavršavanja na državnoj razini.
    Ovdje ja govorim o nitko. Već dvoje godine iz našeg aktiva nitko nije dobio dozvolu da ode na stručni skup koji je izvan Zagreba.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ovdje ja govorim o nitko. Već dvoje godine iz našeg aktiva nitko nije dobio dozvolu da ode na stručni skup koji je izvan Zagreba.
    Da se ispravim da ne bi bilo zabune - dobili dozvolu jesmo ali ako plaćamo iz vlastitoga džepa.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Zapravo ovdje se meni nameću dva pitanja: ako je osovno školovanje obavezno onda bi trebali biti i obavezni udžbenici besplatni. Ili bar za one socijalno ugrožene.

Ako je nastavniku stručno usavršavanje obavezno onda bi mu i obavezni odlasci na stručne skupove trebali biti besplatni. Ili bar onima socijalno ugroženima.

Ili da izbacimo ovu riječ obavezno pa onda nitko nije dužan nikome ništa plaćati?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da se ispravim da ne bi bilo zabune - dobili dozvolu jesmo ali ako plaćamo iz vlastitoga džepa.
    Pih. Vi ste sretnici. Ja sam jedne godina htjela o svom trošku pa nisam dobila dozvolu jer... jelte... treba raditi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uz obavezno školovanje meni nije sporna odluka o besplatnim udžbenicima ali mi je itekako sporna odluka o NOVIM besplatnim udžbenicima.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

[quote="Janoccka"][quote="Racela"]
    Pih. Vi ste sretnici. Ja sam jedne godina htjela o svom trošku pa nisam dobila dozvolu jer... jelte... treba raditi.
    Zapravo ja sam jedne godine isto dobila odbijenicu pa sam izviukla kolektivni ugovor (mislim da je bio clanak 43) po kojem nastavnik ima pravo na 5 dana neplacenog godisnejga za strucno usavrsavanje i skolovanje. Pa sam morala biti pustena po slovu zakona. Od tada na svaki skup koji zelim idem iako o svom torku. Tako da za ubuduce izvuci i ti taj kolektivni ugovor porouci ga i pozovi s ena njega.

dakle, nemoj omalovazavati tuda iskustva. I za taj mizerni satus kjojeg imam morala sam se izboriti.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Uz obavezno školovanje meni nije sporna odluka o besplatnim udžbenicima ali mi je itekako sporna odluka o NOVIM besplatnim udžbenicima.
    I meni je jako upitna. Do kada će pooreski obveznici u doba krize plaćati predizborne hirove naših političara? Može li Roda kao udruga koja je dosta jaka nešto napraviti po tom pitanju. Može li utjecati na odluku Ministra? Pa da udžbenici ostanu i dalje u upotrebi a ne da se kupuju novi NOVI. Oni roditelji kojima to ne paše još si uvijek mogu sami kupovati nove udžbenike svojim đacima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je to kupovanje novih udžbenika ZLo s više strana.
    Prvo, financijski neisplativo. Bolesno neisplativo.
    Onda-ekološka SVIJEST?Konzumerizam?Kakve su to poruke djeci? Ne valja ako nije novo?
    I treće-što sam spomenula ko najvažnije-omalovažavanje vrijednosti KNJIGE, u kojoj se stavlja forma IZNAD sadržaja-jadno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislila sam na davanje besplatnih novih udžbenika.[/quote]

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

nemoj omalovazavati tuda iskustva
    Iz čega si to uspjela iščitati :?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Isto i iz hrvatskog, 4 knjige i u sve 4 se piše. Pa kako to netko može naslijediti kad su sve ispisane?
    Osim toga Elenine knjige iz hrvatskog su strava. Pa to je netko bolestan napisao. Cilj je naučiti djecu pisati i čitati slova, a udžbenikom se može služiti samo onaj tko zna dobro čitati jer su svi zadaci zadani tekstom i dugim rečenicama. Zadaci su ponekad dvosmisleni pa se ja i MM pregovaramo što zapravo pjesnik hoće reči.

Što se tiče plaćanja udžbenika, mislim da bi plaćanja trebali biti oslobođeni oni koji imaju pravo na dječji doplatak. Ako je postavljen kriterij siromaštva za dječji doplatak, zašto se po istom kriteriju ne bi mogle davati knjige?

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •