Ni ja nisam slušala tako kasno... popodne mi je bilo sasvim dosta.

Nađoh ovo...
http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska...0/Default.aspx

Iskreno, ne mislim da je moguće izvesti neku suvislu promjenu u tako kratkom roku, udžbenici su već naručeni. Ali za slijedeću godinu bilo bi (po mom zdravoseljačkom mišljenju) dobro napraviti neke poteze - npr. vezati na primanja roditelja i broj djece, tako da treće i slijedeća djeca dobiju besplatno udžbenike, a da roditelji plaćaju 100%, 80%... 10% vrijednosti knjiga ovisno o prosjeku plaće.

Poseban je problem gospodarenje vraćenim udžbenicima. To je nelogično ako učitelji odabiru udžbenike za svaku škg.

Sad amaterski lupam, ali zar se ne bi moglo na razini škola odabrati udžbenike/izdavače za 4 godine? Da se vrate u istu školu i da ih naslijedi iduća generacija? Ma ima tu prostora... ako bude volje i pameti. Obični ljudi to bi puno bolje riješili od političara. A i sad je to li-la... Mi smo platili 200 kn ibera za dodatne nastavne sadržaje našem sinu prvašiću. I nismo mogli birati hoćemo li ili nećemo. Mislim, meni to (srećom) nije problem, ali baš ne vidim potrebu da iz mat. ima udžbenik, zbirka, radna bilježnica i radni listići, a u sve se piše i ništa se ne može vratiti.