Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: pravo na dopust za njegu djetetai vrtić???

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno pravo na dopust za njegu djetetai vrtić???

zanima meroditelji koji koriste pravo na dopust do 7 godine i čija su djeca uključena u vrtić na koliko sati su uključena u vrtić.
    naime meni je rečeno da smije biti samo 4 sata, što mi je i realno ali od mnogih roditelja lujem da je njihovo dijete ostaje i na spavanju što znači ono mogu biti cijelu smjenu. i kad moram tako reć tko je tu lud, zašto neki mogu a drugi ne?????

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cim smo dobili pravomocno rjesenje ugovor o 10-satnom boravku promjenili smo u integracijski.
    Sada ide 2 x tjedno po 4 sata.
    Zakonom vise od toga dnevno ni ne bi smjeli koliko ja znam :/

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ako koristiš dopust za njegu ili skraćeno radno vrijeme moraš potpisati novi ugovor s vrtićem a dijete ostaje max 5 sati (tvoja 4+1)

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Članak 6.
    (1) Zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj djeteta s težim smetnjama u razvoju ne može ostvariti jedno od prava iz članka 4. stavka 1. ovoga Pravilnika ako koristi pravo na rad u skraćenom radnom vremenu, odnosno pravo na rad s polovicom punog radnog vremena po drugoj osnovi.
    (2) Zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj djeteta s težim smetnjama u razvoju ne može ostvariti odnosno prestaje mu jedno od prava iz članka 4. stavka 1. ovoga Pravilnika, za vrijeme dok je dijete stalno ili tjedno smješteno u ustanovi socijalne skrbi, zdravstva ili prosvjete, odnosno ako dijete boravi u ustanovi socijalne skrbi, zdravstva ili prosvjete, svakodnevno duže od 8 sati.
    (3) Iznimno, zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj djeteta s težim smetnjama u razvoju koji sam živi s djetetom, a koji je obavezan raditi drugu smjenu, ima pravo na rad u skraćenom radnom vremenu, odnosno ne prestaje mu to pravo, iako dijete boravi u ustanovi socijalne skrbi, zdravstva ili prosvjete, svakodnevno duže od 8 sati.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e ovako ; nisam puno skuzila ovaj zakon iz gornjeg posta

ja sam dobila dopust 6 mjeseci radi njege djeteta i nadam se jos da cu jos 6 dobit, dakle da cu biti doma do djetetove 2 godine. i meni su rekli da ga ja ne smijem upisati u vrtic, jer automatski gupim pravo na dopust ako to HZZO sazna. je li to istina?

jer ja sam malca htjela upisati u vrtic i ostaviti ga cca 2 sata na dan , cak ne ni svaki dan, samo da se malo igra s drugom djecom. jer mu je to stvarno potrebno po meni..

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa
    e ovako ; nisam puno skuzila ovaj zakon iz gornjeg posta

ja sam dobila dopust 6 mjeseci radi njege djeteta i nadam se jos da cu jos 6 dobit, dakle da cu biti doma do djetetove 2 godine. i meni su rekli da ga ja ne smijem upisati u vrtic, jer automatski gupim pravo na dopust ako to HZZO sazna. je li to istina?

jer ja sam malca htjela upisati u vrtic i ostaviti ga cca 2 sata na dan , cak ne ni svaki dan, samo da se malo igra s drugom djecom. jer mu je to stvarno potrebno po meni..

Ma nevjerovatno je da svakoj mami govore drukčije i da ti ljudi ne znaju vlastiti posao. Meni osobno je socijalna radnica rekla da ne smije duže od 4 sata tako da svaki dan iza ručka ga uzmem iako bi mi bilo idealno da ostane još 2 sata da odspava jer meni doma neće a kad ostane onda bi spavao, a vidi da sva oostala djeca ostaju i onda pita zašto on nem ože ostat sa svojim prijateljima.

sad koliko sam ja shvatila ovaj zakon ne smijemo duže od 8 sati.

A neke mame koje imaju isti dopust kao mi imaju dijete cijeli dan u vrtiću bilo to dijete sa lakšom povredom koje je uključeno u normalnu grupu ili dijete koje je uključeno u grupu djece sa pp.

nevjerovatno nešto da ne znam koga da pitam. svako priča svoje. zato sam ja i dosad plaćala tih 4 sata punu cijenu jer me netko nije uputio kako treba.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a meni to cak nisu rekli na HZZOu nego su mi rekle druge mame u bolnici pa se ja nisam ni usudila pitat HZZo. a bila sam razgovarat u vrticu i ispricala im cijelu situaciju i nitko mi nije nista rekao o mojim pravima, nego sam eto slucajno tu nabasala na ovaj topic

i ja sad malca nisam na kraju prijavila kad su bile prijave u vrtic, jer smo jos imali neke probleme oko prebivalista, ali to je druga prica.

jel postoji neka mogucnost da ga ja jos naknadno prijavim?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kada smo predavali zahtjev za dopust trebali smo priložiti potvrdu iz vrtića da dijete u njemu boravi manje od 8 sati.
    Vodili smo se i ovim što je stavila nadica i nije bilo nikakvih problema.
    Po ovome što ste neke napisale nema šanse da dobiješ dopust ako ti dijete ide u školu, što nema veze s istinom.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ovo što je nadica stavila je li to zakon o naknadama? bome što ga neću isprintat i nosit sa sobom
    koliko puta mi je trebalo još tih sat, dva a ja trčim do bake pa simo pa tamo mislim ne možeš vjerovat.

MORENA24 koliko znam dijete možeš naknadno prijavit samo što onda ide na listu čekanja i onda ako netko u 9 mjesecu odustane od vrtića ( što se događa) ili čak kad već počne vrtić ( neke mame ispišu ako dijete često boluje). i tako si na toj listi čekanja i čekaš , možeš jedino molit boga da ih nema puno ispred tebe. ne znam odkud si pa ti to kažem ako su vrtići puni a obično se uvijek traži mjesto više. ako nisu i ima mjesta mislim da ne bi trebalo bit problema.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u Zaprešiću smo i tu su vrtici pretrpani naravno! al prijavit cu ga onda naknadno pa cemo cekat.

i koje onda na kraju imam prednosti? djecji doplatak i od HZZOa trebam trezit neku potvrdu da imam dijete s posebnim potrebama? jel ima jos nesto? i ne moram platit punu cijenu vrtica?

u biti kome se mogu obratit za sve te informacije? vrticu? HZZOu? mirovinskom?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

na HZZO predas zahtjev za DD i izmedju ostalog prilozis rjesenje o dopustu i izvjesce prvostupanjske komisije (u kojem se vidi po kojem clanku zakona dijete ima pravo na DD)

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

koliko sam shvatila ti nemaš još nisi napravila ni pravo na dopust. od nove godine to je na HZZO-u prije toga je to vodio CZSS. tako da se obratiš nekome na HZZO-u i nek te uputi morat ćeš skupit nekek doumente ( a mislim da je manje komplicirano nego što je bilo na czss) i čekat da komisija odluči, a onda s tim dalje na dječji, a s dječjim u vrtić za manju cijenu. nisam sto posto sigurna, ali čini mi se da sam ja zvala mirovinsko za dd.

odkud je nadica b izvukla ovaj članak?? :?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ups , našla sam!
    i po tome ja već od sutra naprimjer mogu ostavit dijete u vrtiću 8 sati?

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ja sam vec dobila dopust od HZZOa i primam DD od mirovinskog. nego me zanima od kog trazim papire da vrticu dokazem da imam dijete s PP. ili je dovoljno samo da im pokazem rjesenje od HZZO za dopust....

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa
    ma ja sam vec dobila dopust od HZZOa i primam DD od mirovinskog. nego me zanima od kog trazim papire da vrticu dokazem da imam dijete s PP. ili je dovoljno samo da im pokazem rjesenje od HZZO za dopust....
    A u tom slucaju je sve lakse, odneses rjesenje o dopustu i na temelju toga ti oni izmjene ugovor

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

eh da i nakon sto u vrticu dobijes novi ugovor treba taj ugovor odnjeti u ministarstvo kako bi ti sukladno tome umanjili cijenu vrtica

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    eh da i nakon sto u vrticu dobijes novi ugovor treba taj ugovor odnjeti u ministarstvo kako bi ti sukladno tome umanjili cijenu vrtica
    Kod nas je to riješio vrtić i samo mi proslijedio rješenje o umanjenoj cijeni.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Blago vama, meni su izricito napomenuli da ako ne odnesem ugovor u Ilicu da ce mi oni i dalje obracunavati redovnu cijenu.
    Vjerovatno to ovisi o dobroj volji djelatnika :/

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Blago vama, meni su izricito napomenuli da ako ne odnesem ugovor u Ilicu da ce mi oni i dalje obracunavati redovnu cijenu.
    Vjerovatno to ovisi o dobroj volji djelatnika :/
    i mi smo morali tako

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: pravo na dopust za njegu djetetai vrtić???

Citiraj Luluu prvotno napisa
    zanima meroditelji koji koriste pravo na dopust do 7 godine i čija su djeca uključena u vrtić na koliko sati su uključena u vrtić.
    naime meni je rečeno da smije biti samo 4 sata, što mi je i realno ali od mnogih roditelja lujem da je njihovo dijete ostaje i na spavanju što znači ono mogu biti cijelu smjenu. i kad moram tako reć tko je tu lud, zašto neki mogu a drugi ne?????
    u rješenju bi ti trebalo pisati sto utjece na gubitak prava na dopust.. Meni konkretno pise da ne smije biti u vrticu preko 8 sati dnevno ( sto prakticki ispada skoro cijeli dan, znaci spavanje ukljuceno)

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i mi nismo znali koja su nam prava rečeno mi je da smi bit u vrtiću 4sata dnevno pa san išla pitat pravnika u centru i sd je ostavljan od 8 do 3 ona gušta meni super i niko mi nije reka da se plača po cijene tek san naknadno svatila
    tragično je da se nema koga pitat tj to su stvari koje bi vrtić treba kazat

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ljudi niš ne kontam,u koje ministarstvo treba odnijeti ugovor sa vrtićem za dijete s posebnim potrebama,mislim na ovaj dio da se smanji naknada vrtiću što je dijete tamo ?????????
    pliz dobra duša nek mi odgovori

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U mom slučaju vrtić to šalje, ja samo dobijem rješenje da plaćam 50%.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa
    Ljudi niš ne kontam,u koje ministarstvo treba odnijeti ugovor sa vrtićem za dijete s posebnim potrebama,mislim na ovaj dio da se smanji naknada vrtiću što je dijete tamo ?????????
    pliz dobra duša nek mi odgovori
    U Zagrebu sam se trebala javiti u Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.
    E sada, kod vas u Osijeku to bi vjerovatno bio centar za predskolski odgoj.

Probaj im se javiti pa pitati

CENTAR ZA PREDŠKOLSKI ODGOJ OSIJEK
    Vij. I. Meštrovića 7, 31000 Osijek
    UPRAVA - TAJNICA
    (031) 204 702 RAVNATELJ
    (031) 204 700 TAJNIK
    (031) 204 701

http://www.osijek.hr/predskolski_odgoj.aspx

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala,ma bila sam ja u centru,al znaš kako to ide,nisu mi to rekli,očito je da moram to sama odraditi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •