-
Nenaa da sam JA na tvom mjestu ja bih se odlučila za Graz ili Varaždin, jer mislim da ćeš tamo bez problema ostvariti ono što želiš, tj. prirodan porod bez uplitanja, a opet imat ćeš potrebnu njegu u trenutku AKO i kada ti zatreba i to bez borbe, objašnjavanje ili neugode.
Graz, tj. kuća za porode Monica (da li ona uzima VBAC?) je po meni
jedini problem su financije. Ako to možete izdržati onda... meni bi to bio 1. izbor.
Naravno, onda moraš biti spremna na veće izdatke s obzirom na mogući carski rez ukoliko se ukaže potreba za tim, ali ako se porod ne završi kod nje nego te pošalje u bolnicu onda ti ne naplaćuje punu cijenu - ne znam tačno koliko i šta.
+ kod nje može doći i tvoja curica i tvoj muž (ako nisi pogledala slike ili priču, pročitaj priču od Felix i pogledaj slike topiku "Kuća za porode" (ili tako nešto) - sigurna sam da ćete se zaljubiti kao i ja.
Da si bliže bolnici i da imaš babicu i da je neka bolja situacija u našim rodilištima, tj. dok oni samo skontaju šta je tebi kad ti dođe kod njih, pa dok te ispitaju "gdje si do sad...itd." , pa se počeškaju po glavi, i dr. prođe vrijeme...
, tj. da je supostavljena veza "babica - rodilište" još bih te savjetovala da budeš kući. Čak ni blizina bolinice nije toliko presudna, možda...
Ja isto razmišljam o kućnom porodu, ali isto tako mislim da bih se kod Monice osjećala jako fino i ugodno, jedino su financije problem...
Zavidim Slovenkama i što im njihovo zdravstvo pokriva porod u Austriji - doduše, mislim samo u bolnici, ali i to bi mi bilo sasvim dovoljno.
Isto tako, ne mislim da nije moguć kućni VBAC, ali mislim da je nekako bitno, u tvom slučaju, imati nekog stručnog, tj. babicu, koja može na vrijeme procijeniti situaciju i uputiti te u bolnicu.
Ne znam da li sam ti sada temu poremetila i odgovorila na tvoje pitanje...ali ovo je moje mišljenje...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma