-
pomoć - previše mlijeka i jaki refleks otpuštanja mlijeka
Molim za pomoć,
Moja curica ima 7 dana, laganu žuticu, i imamo problema s dojenjem. Ja imam previše mlijeka i uz to mlijeko samo teče, jak refleks otpuštanja mlijeka. Dojim je u jednom podoju više puta po 10-15 minuta jer ona brzo zaspi na dojci. Stavim je u krevetić a ona nemirna, pa je ponovno stavim na prsa. Bude jako nemirna dok spava. Više neznam da li spava jer je umorna i gladna, ili jer je sita. Danas se pokakala 3 puta i ima dovoljno mokrih pelena. Ali me jako strah da ne napreduje na težini, nemam vagu, pa neznam. Da li ima netko s istim iskustvom.
-
-
Za jak refleks otpuštanja se nagni prema natrag i tako ju doji, to će pomoći ili se malo izdoji prije nego krenete s podojem. Možeš nazvati i savjetnice. Za ovo nemirna ne znam kako misliš. A što se tiče žutice, iskoristi ovo sunce i približi ju prozoru, sunčaj ju kad nije sunce jako i što češće ju doji, pomoći će. Sretno!
-
draga hani mogu ti samo dati jedan veliki
. zagrli bebicu i stavi ju uz sebe koliko god više možeš. svi ti problemčići brzo prođu bez brige
-
Hvala na savijetima, evo odgovora,
1. mokrih pelena - puno, više od 5 dnevno,
2. stolica je boja senfa i konzistentna, nije vodenasta niti tvrda
3. imamo oko 10-12 podoja, s time da su jako kratki nekih 15 minuta, pauza od 15 minuta, ili spava nekih sat vremena pa ponovno podoj, znači nemamo ritam da će ona sisati pola sata pa će spavati 3 sata.
4. na vecer od nekih osam sati bi stalno bila na dojci, od osam do jedan sat iza ponoći na dojci je svakih cca pola sata, onda spava do jutra oko 6 sati, ponovno podoj od 15 minuta i spava do 9, 10 sati.
5. na lijevoj dojci je o.k., ali na desnoj mi mlijeko samo curi a ona me samo gleda i brzo zaspi. zato joj više ne dajem desnu dojku, pa neznam kako da mi prestane stalno se puniti. stalno je tvrda a što je više izdajem to ima više mlijeka. stah me da se ne upali.
6. ništa joj ne dajem
7. dojke su jako tvrde, pogotovo desna, ako se izdajam samo sve više mlijeka imam.
-
Osoblje foruma
hani, kako se čini, sve radiš baš kako treba!
normalno je da tvoje tijelo sada proizvodi nešto više no što je bebi potrebno: beba i tijelo se usaglašavaju, "ispituju teren"... tijelo prikuplja informacije koliko je djetetu potrebno.
podoj od 15 minuta nije kratak.
nije dug.
ako je sa djetetom sve u redu, onda je tih 15 minuta - optimum baš za rvoje dijete.
što se prejakog mlaza tiče, pokušaj taj prvi mlaz izdojiti u ručnik i onda staviti bebu na prsa. ili neka njezina glavica bude nešto iznad razine dojke kako joj mlijeko ne bi klizilo i grlo.
nemoj se stalno izdajati; kako i sama kažeš, time samo povećavaš produkciju mlijeka.
pokušaj sa hladnim oblozima, a izdajaj samo toliko da popusti ona napetost, onaj osjećaj tijesnog grudnjaka ili na suncu izgorene kože.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma