Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 101 to 150 of 461

Thread: Porod u Petrovoj

ivana b's Avatar

Čokolada
    Očito je razlika između sestara na 1.katu kod carica i na 2.katu gdje su one rodilje što su rodile "prirodno" ,gdje sam ja bila. Razlika je ogromna!
    Sestre su stvarno bile super,samo je jednoj izletilo kad je objašnjavala jednoj rodilji prvi dan nakon poroda- "ah vi nemate mlijeka",a druga sestra koja je to čula se na nju otresla -"kolegice pokažite mi samo jednu rodilju u ovoj sobi koja NEMA mlijeka!" ,na što je ova zašutila.
    Inače prvorotkama koje prvi put dobivaju bebu na podoj, pomažu u postavljanju optimalnog položaja odmah,bez pitanja, ne treba ih moliti.
    Izdojenog je fakat bilo puno radi mama kojima su djeca bila na intenzivnoj a izdajale su na hektolitre jer njihovi bebači ne jedu puno, a one su navukle izdajanjem jako puno mlijeka.
    Pedijatrice - od njih 4 što su bile u viziti, 2 su super,komunikativne,tople,optimistične,objasne sve u detalje, dok su druge dvije potpuna suprotnost.
    Babice - od njih 4 u smjeni, 3 su bile grozne,neljubazne - jer se ja nisam prepustila nego tjerala vodu na svoj mlin na moje objašnjenje zašto ne želim nalijeganje na trbuh (zbog mogućnosti moždanog krvarenja u bebe) samo su se blijedo gledale;mislim da su prvi put za to čule. .i naravno da im to nije bio dovoljno dobar razlog da mi ne naprave isto

Quote Originally Posted by leonisa
    uvijek ili skoro uvijek mi je dijete dolazilo sito ili je spavao,
    ovo je problem.
    da nije ne bi se toliko mucila.
    Znam.

ekica's Avatar

Quote Originally Posted by ivana b
    Očito je razlika između sestara na 1.katu kod carica i na 2.katu gdje su one rodilje što su rodile "prirodno" ,gdje sam ja bila. Razlika je ogromna!
    Ne znam koliko je na 2.katu sestara u smjeni na koji broj beba, ali na 1.katu je JEDNA sestra, a beba oko 20-ak!!! Znam, nije opravdanje za ružne postupke, ali čisto kao činjenica... nije ni njima lako...

Osoblje foruma leonisa's Avatar

ne znam jel se sta promijenilo ali na 2. katu bas i nije bila vesela pjesma...

Snjeska's Avatar

Quote Originally Posted by leonisa
    uvijek ili skoro uvijek mi je dijete dolazilo sito ili je spavao,
    ovo je problem.
    da nije ne bi se toliko mucila.
    Meni su moje nedonošče donosili sito na podoj za koji smo imali samo pola sata i smijali se mojim pokušajima dojenja
    Te dane ću pamtiti dok sam živa

Alkemicarka's Avatar

Moj porod je bio u Petrovoj savršen, čak mi je specijalizant masirao međicu pola sata. Doktori na porodu genijalni, babice također, navijali su, hrabrili me, pustili me da se malo odmorim, da se ne izmučim previše.

Jedini minus dajem sestrama koje se nisu baš potrudile pokazati nam kako dojiti. Da su mi pokazali 1. dan ne bi dobio žuticu, ali u tih 7. dana smo se sami naučili, a cure koje su puštene 2. ili 3. dan bojim se kako su doma počele dojiti.

Frendica je rodila prije godinu dana u Petrovoj i kaže da je na porodu imala svoju spavaćicu (to joj je drugi porod u Petrovoj, na prvom porodu prije par godina su inzistirali na bolničkoj spavaćici).
    Ima li netko frešak da je rodio tamo? Treba li spavaćica za porod ili je tamo dobijem?

ivana b's Avatar

Quote Originally Posted by vragolina
    Frendica je rodila prije godinu dana u Petrovoj i kaže da je na porodu imala svoju spavaćicu (to joj je drugi porod u Petrovoj, na prvom porodu prije par godina su inzistirali na bolničkoj spavaćici).
    Ima li netko frešak da je rodio tamo? Treba li spavaćica za porod ili je tamo dobijem?
    Da, moraju se nositi vlastite spavaćice.Kako na porodu tako i ostalih dana u bolnici

Podizem malo ovu temu...

Naime, termin nam je sredinom 7. mjeseca i rodit cu u Petrovoj pa bi molila malo friskih iskustva iz Petrove. MM ce ici samnom na porod i zanima me, iskreno sve i svasta, i ukoliko ste bile u apartmanu, da li je jos uvijek pravilo da je beba vecinu vremena sa vama (da ne dizem jos jedan topic)...

Eto slobodno se raspisite...

Hvala

Nije bas najfriskije ali ja sam 13.03.2007 rodila u Petrovoj (Gordan Crvenkovic i glavna sestra Mirjana) su mi bili na porodu (muz je kruzio oko bolnice) i porod mi je bio prekrasan. Bili smo 3 dana u apartmanu i principessa je bila po cijele dane sa mnom osim od 23h navecer do 5h ujutro (ako sestre zamolis ostave bebu i preko noci).

Ma super....daj mi molim te reci nekoliko stvari (ako nije problem)

- da li radas u svojoj spavacici ili u njihovoj
    - kako si rodila prirodno ili uz pomoc dripa?
    - malo opcenito o samom porodu (pisi cega god se sjetis )

Meni je sada postala panika da li ce mi apartman biti slobodan jer ga prizeljkujem kako bi mogla biti sa bebom...Da li u tom slucaju trebas nositi pelene i bodice ili ??

Sori sto gnjavim...ali eto...dajes odgovore za mene i za jos jednu trudnicu koja lezi u Petrovoj, a obje smo sa milijon pitanja...

antigona's Avatar

I ja sam rodila u Petrovoj, datum u potpisu.
    - rađaš u svojoj spavaćici
    - rodila uz drip i epiduralnu
    - apartman nije bio slobodan, tako da sam u njemu bila samo jedan dan (beba je s tobom koliko želiš) i puuuno bolje se odnose prema tebi u apartmanu,
    2 dana sam bila u sobi sa 9 ili 10 kreveta, iste sestre velika razlika u ponašanju
    - nije problem što si sa puno cura u sobi nego vidiš bebicu u određeno vrijeme, a tata ju jedva vidi, a ako ti neko dođe u posjetu stojiš vani na hodniku
    - ne trebaš ništa nositi ni pelene ni benkice

Porodio me dr Zlopaša, samo riječi pohvale. Došla u bolnicu oko 13, pregled, klistir (meni uopće nije smetalo), oko 15 ušla u boks,
    dobila epiduralnu (2 doze), oko 19 i nešto bila dosta otvorena, nema više epiduralne, rodila u 20.35.
    MM je cijelo vrijeme bio sa mnom i kaže da mu je to nezaboravan doživljaj.

antigona da li cim udes u boks muz moze doci kod tebe i biti s tobom do kraja? i zanima me jos taj jedan dan u apartmanu, dok je beba cijelo vrijeme s tobom, da li normalno tata dolazi u apartman ili rade halabuku oko toga, pa traze da se recimo beba da njima ili se oni dvoje mogu maziti?

Palagruža's Avatar

Mama mi kaze da je vidjela da se u Petrovoj opet moze roditi u kadi. Zna li netko je li to tocno?

xenia's Avatar

MM je odmah došao sa mnom u box, odnosno sestra ga je išla odmah zvati

sam porod sve 5, porodio me dr. Starčević, ne znam kako se zvala babica ali bila je simpatična i draga

sestre na odjelu kako koja, od super do , isto i sa sestrama za bebe, nisu baš bile pretjerano revne u pomaganju oko dojenja, tek mi je 3. dan jedna kak se spada izmasirala cice i izdojila ih inače bi dobila mastitis

xenia hvala na info!!

Palagruza nama su na tecaju, koji je zavrsio prije nekoliko dana, rekli da kada nije u funkciji jer im trebaju neki dijelovi - u kvaru je. Ne znam da li se nesto u meduvremenu desilo!

Bok cure,
    kakav tecaj treba imati zavrsen da bi na porodu u Petrovoj mogao biti prisutan i suprug? Jel istina da priznaju samo tecaj zavrsen kod njih u bolnici, a ne i ove kratke po lokalnim domovima zdravlja?

Hvala i pozdrav!

L.

saska7's Avatar

Quote Originally Posted by Lola88
    Bok cure,
    kakav tecaj treba imati zavrsen da bi na porodu u Petrovoj mogao biti prisutan i suprug? Jel istina da priznaju samo tecaj zavrsen kod njih u bolnici, a ne i ove kratke po lokalnim domovima zdravlja?

Hvala i pozdrav!

L.
    priznaju samo svoj tecaj
    nista drugo
    i trebas se dosta ranije prijaviti na njega jer je veeeeeelika guzva

cure. please, vi koje ste bile u apartmanu, koja je procedura za dobivanje i koja je cijena? trebam roditi sredinom 9. mj. pa me zanima ako netko zna friško. može na pp

Diami's Avatar

Dok ti ne odgovori netko tko je nedavno rodio - po do sada skupljenim informacijama je tak da je osnovni preduvjet da je apartman slobodan, kod prijema možeš reći da želiš apartman, a cijena je zadnje što se pričalo bila oko 500tinjak kuna.

500-dnevno?

Felix's Avatar

da, cijene su po danu

ne sjecam se vise tocno ali mislim da je cijena apartmana kn 600 po danu. Ukoliko imas dodatno privatno osiguranje provjeri dali mozda u cjelovitosti ili djelomicno pokriva boravak u apartmanu. Moja polica od CC je pokrivala kn 250,00 dnevno.

vidiš, vidiš, dobra ideja. ja isto imam policu kod CC pa ću provjerit. tnx!

Muca's Avatar

Quote Originally Posted by Lola88
    Bok cure,

Hvala i pozdrav!

L.
    po novom priznaju i tečaj iz Vilija.
    frendici priznali.
    prije 3 tjedna.

monj porod u Petrovoj isto je bio sasvršen .Sve pohvale svim tamo jer u najtežim trenucima izneđu dva truda čak je došla sestra Vesna i disala samnom ,koja zapravo nije uopče to trebala raditi ,a Dr. Gašparič mlada doktorica me je za vrijeme poroda bodrila bez obzira šta sam rađala treče dijete. Sestre na odijelu su kako koja ,ali svugdje ima jedna koja ti pokvari ugođaj bolnice.Zato su djiječje sestre savršene sve ti pomognu oko dojenja,a pogotovo glavna sestra koja ti sve pokaže i pomogne da ti to ide lakše.Stvarno nemam zamjerke na nikoga jer je sve prošlo u savršenom redu. Ja sam friško rodila prije mjesec dana,a što se tiče apartmana on košta oko 600 kuna i u cijeloj priči drugačije je to što ste dvije u sobi ,hrana je malo bolja ,ali je sve ostalo isto nema nikakav bolji tretman osim ako nisi poznata ličnost.

Dok sam bila trudna i tako malo čitala forume o porodu u Petrovoj, činilo mi se da je malo dobrih iskustava. Zato se evo javljam kao ohrabrenje novim trudnicama: Ja sam dva puta rodila u Petrovoj i dva puta nisam imala nikakve zamjerke. Primalje su bile odlične, prvi put, prije 3 godine sestra Slavica, ovaj put, prije 5 mjeseci sestra Blaženka. Ovim putem izražavam svoju duboku zahvalnost na ljudskom pristupu. Moj je zaključak s oba poroda - naravno pod pretpostavkom da sve ide svojim redom bez komplikacija - da je bitnije imati dobru primalju i s njom dobro surađivati, nego bilo kakvu vezu s bilo kojim doktorom tamo. A druga stvar je: idete u državnu bolnicu koja je pod budžetom ovog našeg jadnog zdravstvenog sustava, i tome valja prilagoditi svoja očekivanja. Da, krevet na kojem se rađa nije onaj iz privatne bolnice, kupaone na odjelu, iako ih stvarno stalno čiste, nisu baš nešto za vidjet. A tome pridonosi i nevjerovatno ponašanje nekih žena. Pitam se, da li doma ostavljaju krvav tuš iza sebe, ili krvave uloške po podu. Zato cure koje idete u Petrovu - samo hrabro i ne slušajte negativna iskustva... think positive

Felix's Avatar

drago mi je zbog tvog lijepog iskustva. samo bih htjela naglasiti da, uglavnom, zene od petrove ne odbijaju losi uvjeti i nehigijena kupaone (iako ni to nije nebitno), nego odnos prema porodu (stalno lezanje, intervencije i ubrzavanje poroda) i donosenje djeteta po rasporedu i nadohrana

zanima me kakva su tvoja iskustva po tim pitanjima. kakav je bio porod, jesi li mogla hodati u trudovima, jesu li te 'porodili' skacuci po trbuhu i uz epiziotomiju, jesi li nakon poroda dobila dijete na prsa i jesu li ti nadohranjivali dijete i koliko ste zapravo bili zajedno?

Pa ovako: je, istina, ležala sam stalno, ali to sam znala i zato sam došla zadnji čas tamo, tako da sam doma prehodala koliko sam mogla. Prvi put su mi doduše stali trudovi kad sam tamo došla pa je porod trajao još 4 sata, ali nisam dobila ni drip niti mi je tko "skakao" po trbuhu, iako smo tada doslovce čekale red u predrađaoni i hodale u krug kao patke jer ni jedan boks nije bio slobodan. Kako bi jedna rodila, tako bi sljedeća ulazila, kao na traci. Drugi put sam došla u gluho doba noći. Niti jedan boks nija bio zauzet. Babica si uzela vremena, lijepo me pošišala, ali nije mi davala klistir - rekla je da ako neću da ne moram, a i trudovi su bili dosta gusti, jer sam zaista došla u zadnji čas, a drugi put ionako sve ide nekako brže pa su i mene trudovi iznenadili. Sad unazad gledajuć nisam baš sigurna da mi je bilo bolje bez klistira. Nekako mi je bilo neugodno kad je kasnije pritisak na debelo crijevo bio nezaustavljiv, ako znaš što hoću reć. Jedino što me u tom kontekstu oba puta ubilo u pojam je prijam. Žena dođe u trudovima, jedva govori, a oni cijelu proceduru. Najprije dolje na porti. Pa kad je rođen muž, datum vjenčanja, općina, bla bla bla za neku glupu satistiku valjda. A ja ne znam ni kako se zovem od boli. Ta mi je birokracija koma. Onda i gore u rađaoni. Doneseš papire, ne daj Bože iz privatne ordinacije kao ja. Pa se ne snalaze u papirima, nalazima, a ne da im se ni puno tražit ni gledat. Pa kad ste napravili ovu pretragu, onu pretragu i milijun pitanja. To je zaista koma, a tu te primi i neki mladi doktor/doktorica koji misli da je kak ti neka faca. Puno su ljubazniji stari doktori. Oba puta sam odmah bebu dobila na prsa i dopustili su mi da ju držim dok su dolje obavili što su imali. Nakon toga beba mora kod pedijatra. I to mi je ok, ipak je tu u pitanju bebino zdravlje.
    Što se tiče donošenja djeteta po rasporedu i dohrane... da i to je istina. Ali iskreno, ja sam prvi put bila toliko u komi nakon poroda, da nije bilo ni pomislit da dijete bude sa mnom. Mislim, tko hoće, uvijek ostaje opcija da se uzme apartman. Pa bude s tobom i beba i muž i tko god hoće, 24h na dan. Meni je to odgovaralo tako kako je bilo. A to su ipak samo 3 dana. Da, za bebu 3 vrijedna dana, ali po mom mišljenju i za mamu, jer to je jedino vrijeme kad sam se odmorila. Dođeš doma pa možeš dojit na zahtjev kad god hoćeš. Drugi put jesam bila odmornija i sve je bilo lakše, ali doma me čekao 3-godišnjak i cijenila sam ono malo odmora u bolnici. Dohrana je u stvari posljedica tog donošenja po rasporedu. Ne krene svakoj ženi mlijeko odmah (recimo meni tek onaj dan kad sam išla doma), pa beba ostane valjda i gladna u to vrijeme dok je kod mame. Ali meni su oboje uvijek barem malo sisali kad bi došli, tako da su ipak dobili kolostruma. Sad ću malo odužiti, ali znam priču prijateljice iz Splitskog rodilišta. Kod nje u sobi je bila jedna žena koja je tražila da joj bebu ne dohranjuju, mlijeko joj dugo nije krenulo, pa je treći dan beba bila izgubila puno na težini, nije sisala kako treba i već bila plava od silnog plača i gladi. Vidjela frendica vlastitim očima... Ne znam. Sve to ima svoje za i protiv...

Malo kasno, ali sjetila sam se jednog detalja koji mi je u stvari ostao u posebno dobrom sjećanju, pa mi nije jasno kako ga u ovom kontekstu nisam odmah spomenula: pedijatrica na viziti (ne ona koja je inače, ona plava, nego neka druga - zaboravih ime) je pitala žene, koje su imale stariju djecu, koliko su dojile. Onda je održala lekciju da MORAMO dojiti, da je to NAJBOLJE što djetetu možemo pružiti u životu, da bi trebale dojiti barem do 2. godine... Jooooj... kako se ono zvala. Mislim Belamarić ili tako nekako. A da ne govorim o entuzijazmu za dojenje kod glavne sestre, one s crvenom kosom. Sestra Marija Mamić. Odlična je, i za svaku ženu ima vremena pokazati, pa nije bitno koliko to trajalo. Mislim da one mlade sestre dobro uvodi u red... Tamo zaista vode računa o dojenju... pa se sad čovjek pita što im zapravo treba ta dohrana... Ali eto, stvari su takve kakve jesu...

Frida's Avatar

Pedijatrica je Vojna Belamarić, ja sam također imala super iskustvo s njom.

Hobita's Avatar

Quote Originally Posted by Frida
    Veliki potpis.

xenia's Avatar

Quote Originally Posted by Felix
    drago mi je zbog tvog lijepog iskustva. samo bih htjela naglasiti da, uglavnom, zene od petrove ne odbijaju losi uvjeti i nehigijena kupaone (iako ni to nije nebitno), nego odnos prema porodu (stalno lezanje, intervencije i ubrzavanje poroda) i donosenje djeteta po rasporedu i nadohrana

zanima me kakva su tvoja iskustva po tim pitanjima. kakav je bio porod, jesi li mogla hodati u trudovima, jesu li te 'porodili' skacuci po trbuhu i uz epiziotomiju, jesi li nakon poroda dobila dijete na prsa i jesu li ti nadohranjivali dijete i koliko ste zapravo bili zajedno?
    iako se nisi obraćala meni, slažem se ali ni u tom dijelu moja iskustva iz Petrove nisu u potpunosti negativna

ležanje mi je bilo koma ali srećom nije dugo trajalo jer sam došla već "minutu do 12", nisu mi nalijegali na trbuh dapače, dr me je masirao da se beba spusti, masirao mi je i međicu ali sam na kraju ipak rezana, nisam odmah dojila ali su mi dali bebu na par minuta, slikali smo se svi skupa, pa ga je malo držao moj muž... uglavnom lijepo iskustvo

meni je žao da nemaju rooming in ali mi je to i razumljivo jer kako to organizirati kad u sobama ima 6-10 žena i nadam se da će se taj 2. kat ipak obnoviti dok ću drugi put rađati jer koliko sam shvatila na 1. katu gdje su carice bebe mogu biti stalno s mamama

dok sam ja bila u bolnici bebe su donosili čini mi se 5 ili 6 puta dnevno, svaki put minimalno sat vremena a nekad su bile i po 2 sata s nama tako da smo ipak dosta bili skupa osim noću nažalost jer ih oko pola 11-11 vode u sobu za bebe i tamo su do jutra do cca 6

žao mi je i što stu ga nadohranjivali iako se slažem s Marymommy za glavnu sestru, sjedila je sa mnom pola sata i pomagala mi oko dojenja, nažalost nisu sve sestre takve ali ima ih i prekrasnih

birokracija je i mene iživcirala ali sve u svemu moje iskustvo je pozitivno

Taj rooming in je jedna jako poželjna stvar, ali samo ako ima dovoljno osoblja da mama može sestru pozvat za pomoć kad hoće. Budući da su samo dvije sestra čini mi se na odjelu za babinjače i dvije za bebe u jednoj smjeni, gdje bi one stigle da svih 50 žena zvoni - te dodajte mi bebu, premotajte bebu, zašto beba plače itd. Ipak nije svaka žena sposobna odmah poslije proda dizati se i nositi bebu i prematati i to. Bojim se da cijela stvar šteka upravo na budžetu bolnice. Mislim da je cijela situacija u Petrovoj u skladu s mogućnostima. Bebe su s nama bile u 6 i 9 po sat vremena, od 12 do 3 u komadu, pa opet u 6 i 9 po sat, sat i pol. Mislim stvarno da je to maksimum koji oni mogu pružiti u toj situaciji.
    A to za novi odjel i preuređivanje tek sad čujem. Super stvar, ako je istina. A kad to treba bit gotovo? Tak da se ravnam sa sljedećom trudnoćom

xenia's Avatar

ma nije još na redu, sad prvo ide preuređenje patologije trudnoće a tek onda 2. kat

slažem se ovo za rooming in, meni osobno bi bilo bolje da sam ga imala jer nisam imala težak porod i nisam bila tako jako umorna ali nekome ko je sigurno ne bi bilo lako

Muca's Avatar

Quote Originally Posted by Frida
    pročitavši ovo, želim iznijeti svoje horror iskustvo s dotičnom doktoricom.

ta žena je meni uskratila ono što je moglo biti prekrasno, i nikada to neću zaboraviti.

nakon teške i na CEFu održavane trudnoće, brojnih terapija, porod je dovršen CR (tim CRVENKOVIĆ-RADAKOVIĆ-KASUM).
    nakon buđenja iz narkoze i na upit kako je beba, i nakon što su ženi koja je rodila nakon mene donijeli dijete, dolazi dotična dr i izgovara:
    'gospođo, rodili ste živo dijete, žensko, AP 9/10, dijte nije dobro, sivo je, na kisiku je i ne znamo što će biti'

i ode.

ja :shock:

to je bio tek početak.

nakon što mi nisu dopustili da vidim dijete, a bila sma izuzetno teško (blaži moždani udar), sama sam išla k bebi.

dotična je šišala antibioticima, a da mi nitko nije rekao, na viziti nije htjela uopće odovarati na pitanja, dojenje na intenzivnoj je njoj bilo smiješno, pa mi g ajer kakti zabranila. pipala mi je dojke i smijala se.

ja sam se na kraju izborila za dojenje na intenzivnoj, iako su se svi sprdali (misleći na osoblje).
    nakon njenih bisera žene su u sobi plakale, od običnih suženja suznih kanala radila je možebitne tumore itd itd.

navodno je pred penzijom, sestre ju olajavaju, meni je jedna sestra na babinjačama rekla da ne uzimam s krcu, jer je postala 'dementna', ja onda ne zna zašto radi još uvijek??????

i skoro 9 mj., nakon poroda imam gorak okus u ustima i sva se tresem dok ovo pišem.
    da dotična nije poznanica moje svekrve, bila bih ju tužila.
    ovako je prošla lišo.

u životu nisam vidjela bezobzirniju i bezobrazniju osobu (iako su mnogi liječnici takvi), i kakve li ironije - pedijatrica

:/

u svakom slučaju, sramota čak i za Petrovu

Marsupilami's Avatar

Ta dr. Vojna Belamaric, je li crne kose svezane u rep i naocalama?

kahna's Avatar

Quote Originally Posted by Marsupilami
    Uh, ako je to ona s kojom sam i ja imala posla - nemam baš riječi pohvale.
    Srećom nije bilo nikakvih problema, ali jako je neljubazna i ne želi davati ikakve informacije
    Nije mi baš u dobrom sjećanju.

Muca's Avatar

Quote Originally Posted by Marsupilami
    nije

Muca's Avatar

sorry, nisam napisala

starija gđa sijedo-plave kose

Marsupilami's Avatar

Hvala Muca

Cure, ima li koja iskustvo sa nedavnim carskim u Petrovoj?
    Znam da tata ne može biti sa mnom ali može li bar čekati negdje ispred vrata, mogu li mu pokazati bebe (čekam trojke) bar na sekundu (naravno, ako je sve ok), može li do mene kasnije i kada?
    I rekle ste, žene sa carskim su na prvom katu? Od više različitih iskustava, sve mi se pomiješalo, to je bolje ili gore nego drugi kat? Kako je sa posjetama?

Marsupilami's Avatar

annabell, kada se bebe rode onda se nose u radjaonicu na prvi pregled tako da slobodno moze cekati ispred sale (kod "novih" liftova), vidjet ce bebice kada ce prolaziti

Lezat ces na prvom katu i on je premija naspram drugog kata, dakle dobro je.
    Sve je cisto i uredno, sestre su super.
    Posjete od 16:30 do 17:00 i nesmiju se zadrzavati u hodniku, dakle morate izaci van.(Ili kod starog lifta ispred ulaza na odjel ili sidjete u podrum na kavicu iz aparata )
    Tako je i dok si na intenzivnoj gdje ce ti doci u prvu posjetu, razlika je u tome sto ce morati obuci zeleno odijelo prije nego udje unutra.

Kada jednom dodjes u sobu na odjelu bebica (ili u tvom slucaju bebice) je jako cesto u sobi, puno vise i duze nego na drugom katu

Ako imas jos kakvih pitanja - tu sam

Sretno

Hvala ti Marsupilami,
    priznajem da sam još zbunjena - stari lift- novi lift ali imat ću vremena za snaći se. Super da je taj prvi kat OK. Jer, budući da čekam trojčeke i ima puuno rizika i opasnosti, dobro je da je bar nešto dobro
    Inače, daju li spinalnu ili opću za takav carski, pogotovo za višeplodne (ako možda netko ima iskustva, makar s blizancima)? Ako je spinalna, hoće li meni pokazati bebe, možda dati da ih samo poljubim kratko?
    (oduvijek sam htjela po onom principu- odmah na prsa, bliskost i to, ali sad je kako je)
    Koliko će mi trebat da se potpuno probudim?
    Mislim, ako je to npr. u dopodnevnim satima, moze li mi MM već poslije podne doći virnuti kako sam? Mogu li imati odmah neki ruksak sa svojim mobitelom pa ih slikati kad mi ih donesu? Koliko se prosječno ostaje u bolnici? Kako je s dojenjem više bebica? Imam li nade za to?
    Uh, pretjerala sam s pitanjima !
    Hvala vam svima.

Frida's Avatar

Ako želiš dojiti napomeni, neznam kolike će biti bebice i gdje će biti, kada sam ja rodila Lolu (pred gotovo tri godine) samnom se izdajala mama trojčeka, kako smo nas dvije izašle prije njih neznam dali ih je dojila.

Marsupilami's Avatar

U petrovoj preferiraju spinalnu ali to ces najbolje znati nakon razgovora sa anesteziologom, svakako napomeni svoje zelje pa se dogovorite.

Ako rodis ujutro tvoji te mogu vidjeti isti dan, kao sto sam gore napisala, na intezivnoj.

Ovo za liftove sam napisala jer se mnogi zbune, kada udju na glavna vrata petrove vide zuti lift koji ne radi godinama, ima dva lifta na lijevo od stepenica, tamo prema cefu, to bi bili ti novi liftovi

Nakon opce anestezije budjenje varira od osobe do osobe, meni je svaki puta trebalo cca. 1,5 do potpunog budjenja.
    Torbicu s osobnim stvarima dobijes cim te smjeste na intenzivnu, prvo te operu, procitaju podatke o bebicama, stave ti narukvice i sestra ce ti nakon toga dodati stvari, cak ce ti ih raspremiti u ormaric, a mobitel staviti pored tebe, stvarno su krasne

Sto se dojenja tice stvarno je tesko prognozirati, ne mozes znati kolike ce biti tvoje bebice, lako je moguce da ce neko vrijeme boraviti u inkubatoru jer su trojke, ako bude tako kada ti krene mlijeko onda ces se izdajati.
    Na prvom katu ima soba za izdajanje, das im svoju izdajalicu koju ti oni steriliziraju i ides na izdajanje svaka 3 sata.
    Naravno da je i dojenje moguce ako se sve okolnosti posloze dobro

Diami's Avatar

Anabell, kod trojki je u pravilu nešto drugačiji postupak nego kod običnog carskog, pa čak i blizanaca. Razlog je što su u pravilu manji, pa je i skrb odmah po porođaju nešto intenzivnija, odn. više su na promatranju sigurnosti radi.

Najbolje ti je pitati sve što te zanima kad ćeš ići na dogovor. Trojke u pravilu završe u inkubatoru barem 1 dan na promatranju, da se vidi imaju li ili nemaju problema s disanjem ili kakvih drugih poteškoća.

A jaaako puno će ti ovisiti o tjednu u kojemu će napraviti carski i njihovoj težini, npr. može jedna bebica biti dovoljno velika da ne treba u inkubator, nego samo na grijani krevet, a druge dvije ipak u inkubator moraju - to ne možeš znati unaprijed, a o njihovom stanju će ovisiti i da li će ti ih i koliko dugo pokazati odmah kad ih izvade iz buše.

Držim fige da sve bude što ljepše! i možda mala preporuka - zapiši si sva pitanja na papir, pa kad budeš tamo, da ne zaboraviš pola pitati.

petarpan's Avatar

ne znam je li već koja od vas napisala (nije mi se dalo sve isčitavat ) ali javlja mi frendica koja je jučer rodila u petrovoj da su danas cure na babinjačama imale po sobama "predavanja" o dojenju i njezi djeteta...
    pohvalno!

Quote Originally Posted by petarpan
    ne znam je li već koja od vas napisala (nije mi se dalo sve isčitavat ) ali javlja mi frendica koja je jučer rodila u petrovoj da su danas cure na babinjačama imale po sobama "predavanja" o dojenju i njezi djeteta...
    pohvalno!
    to je postojalo i kad sam ja rodila.
    samo me zaobislo.
    naime, nije bilo vremena za nas na carskom

i da...spika je bila jednom tjedno.
    kod nas je to bio utorak. moj5 dan.
    vec davno odgulila nocno izdajanje uz pomoc sestara, razbijanje kvrga, krive polozaje, izdajalicu....

mislim,l pohvalno ali opet, kako pohvalit nesto sto dodje prekasno il uopce ne dodje?

ne znam sta m gore, razvaljena tastatura ili prehladni prstci

Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast