I ja sam relativno friško stigla s 1. kata (carski). Sestre u sobama na intenzivnoj vrlo su OK, neke izuzetno ljubazne i drage, samo jedna među njima namćor koji uopće ne otvara usta.
Za sestre iz dječje sobe nažalost imam samo riječi koje nisu za forum. Naglo su se poljubaznile tek zadnjeg(!) dana (nakon brojnih intevencija da mi se KONAČNO pomogne oko dojenja). Apsolutno svaka u prolazu osjeća potrebu zadignuti mi spavaćicu i stisnuti prebolnu bradavicu da vidim sve zvijezde (da, gospođo, baš tako se mora, palac i kažiprst moraju se dodirnuti
ispod bradavice. A kaj vas to boli?

Jao što smo osjetljivi!)
Na moja pitanja mogu li mi pomoći postaviti bebu dobivala sam ove odgovore:
- pa naravno da je beba pospana, jela je, što bi je trebali izgladnjivati jer vi ne znate dojiti?
- nije jela, gladna je (beba spava ko top, (kršitelj koda) curi oko usta))
- kaj bi vi kad nemate još mlijeka, evo vam bebu na malo maženja (5 min.)
- (nakon KRVNIČKOG štipanja bradavica već upaljenih cica i mog jauka, prezirno) : mama, mama, ako niste spremni pružiti svojoj bebi najbolje i pretrpjeti bol, onda odmah uzmite Bromergon.
- šta, opet ne znate dojiti? Pa jučer sam vam pokazala, kaj niste slušali?
- nemam ja vremena tu okolo pokazivati...kud bi došla da svima pokazujem?
- ako vi sami ne znate i ne želite naučiti, onda ništa ( i odnese bebu)!
- draga gospođo, (jedna suosjećajna) ne bu niš od vaših cica, najte se mučiti, ak u 6 dana beba nije navčila cicati uzmite Bromergon, kaj ne vidite da tu nema mlijeka?
- opet se niste masirali kako treba!!! Mora boljeti !!! Ovak treba masirati (slijedi horor od izdajanja i kao posljedica cice pune hematoma).
- nemojte vi tu meni sjedećki ili na rukama, ili nekakvi položaji...imate leći na bok i dojiti. Ja vam mogu staviti cicu bebi u usta jedino ako ležite, ne može drugačije (slijedi vuča i spljoštavanje bradavice i guranje iste prstima u usta)
- nakon prvog uspješnog pokušaja dojenja ulazi sestra i nakon 15 minuta odnosi bebu jer "mora na kupanje". Molim vas, ostavite mi je, upravo je počela vući po prvi put. Ne može, mora na kupanje! Nakon uvjeravanja i molbi, ipak mi je poslije kupanja vraća, na 15 minuta, i opet upravo kad smo opet uspjeli odnosi je. Ne može dulje ostati, mora na spavanje!
Inače su majstori u nabijanju osjećaja krivnje onima kojima mlijeko kasni ili imaju upalu, uz razdragane pohvale uspješnijim cimericama!
Zadnjeg dana sestra je strpljivija, trudi se i kaže mi kako će sve biti super kad dođemo kući i oslobodimo se stresa (koji se stvorio tko zna otkuda?).