-
Cure ja sam IVF trudnica zahvaljujući dr Crvenkoviću koji me do toga doveo svojim zalaganjem, strpljenjem, humanošću i razumijevanjem. Nikad, baš nikad,nije se postavio iznad mene (kako to neki liječnici znaju) već smo parlamentarno o svemu razgovarali. Sada naravno kod njega vodim trudnoću i tako će i biti. On je inače i specijalist za UZV (posebno za color dopler).
Uz njeega moram spomenuti jednu divnu ženu, njegovu dobru kolegicu, dr. Pavičić. Također stručna, jednostavna za komunikaciju,nježna i silno predana svom poslu. Ona me vodi kada je moj doc odsutan (godišnji, kongres i sl.)
Nasmijalo me ono u vezi dr Kasuma. On dugo radi u bolnici, ima iskustva ali mu je stav prema pacijentu problematičan. Nema s njim razgovora, a zna biti i grub. No, u njegovu stručnost ne ulazim. Imala sam i ja malu epizodu s njim ali ja se nisam dala zbuniti. Ja sam imala kontra strategiju-da ne padam na njegovu ukočenost i ego (on je docent i predaje studošima), već sam ga "otopila". Čak smo sad u dobroj komunikaciji, padne koja šala i sl.
Budući da sam zbog liječenja steriliteta često boravila u Petrovoj (operacije, IVF, hospitalizacija nakon začeća) mogu vam reći da baš nije jednostavno izabrati liječnika za porod. Vi možete izabrati liječnika koji će vam kontrolirati trudnoću, ali kad dobijete trudove i dotrčite u bolnicu na porod, tog liječnika možda neće biti. Čak i da prije poroda ležite na odjelu iz nekog razloga, to vam se isto može desiti. To se često dešavalo, da vas porodi osoba koja vas nikad u životu nije vidjela. Naručiti svog liječnika da vam bude na porodu zahtjeva prethodni razgovor s njim a možda i podmirenje nekih troškova. Na vrijeme se raspitajte o tome.
Inače postoji i legenda u Petrovoj, to je dr Blajić. Iskusan porodničar (radi to preko 20 godina), radi na odjelu sa prof. Ivanišević. Vrhunski liječnik koji mi je puno pomogao prije nego što smo uopće dijagnosticirali sterilitet, vrlo otvoren i jednostavan, ali naravno i za njega vrijedi ono što sam gore napisala -želite li ga na porodu morate se o tome na vrijeme dogovoriti.
Eto, to su moja iskustva,a na vama je da odlučite. Nadam se da sam pomogla.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma