Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: molim pomoć, bolovi u trbuhu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno molim pomoć, bolovi u trbuhu

Evo kao što i sam naslov kaže , treba mi vaša pomoć . Naime već par dana se osijećam nekako ćudno ima jakoe boloveu podrućju trbuha koji poćinju os stidne kosti sve do rebara , ista bol se širi u podrućje križa , uz sve to javlja mi se vrtoglavica i nagon za povraćanjem . Kad duže malo mirujem tegobe nestaju no pojave se ponovo nakon većih fizićkih ili psihićkih naprezanja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga Vlatka, mislim da svakako trebas potraziti lijecnicku pomoc. Drzi se, ne mora biti nista strasno - ali znas i sama da se sa zdravljem nije dobro igrati.
    Ja sam bila puno lezernija dok nisam postala majka, otada stvarno puno vise truda ulazem u brigu oko vlastitog zdravlja. Jer moje me dijete treba zivu i zdravu.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga Danka puno ti hvala , danas mi je za sada ok , još nema nikakvih bolova i nadam se da će tako ostati . Pokušavam se odmarati kad mali spava koliko je to moguće .
    Bude li mi bol i dalje radila smetnje idem na hitnu pa šta bude bude.
    Puno hvala .

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

draga vlatka,

nadam se da ti se bolovi neće vratiti. ali zašto odmah na hitnu?
    odi do svog dr. pa da ti da uputnicu za pretrage koje smatra potrebnim.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje forumašice evo da vam se malo javim . Jućer sam ipak morala na hitnu ( naravno kamo nego na sv .Duh , tamo sam kao doma ) . Napravili su mi sve krvne i urinpretrage , u urinu su pronađene bakterije i gljivice . Kada sam već bila tamo otišla sam napraviti i gin uzv ( slala me moja ginekologica ) . Uzv B.O moji jajnici su i dalje policistićni .
    Sutra idem opet na duh nositi urin na bakterijologiju . Dr. Opće prakse mi je dala antibiotike ( dosta jake s obzirom da se radi o jakoj upali )
    Evo koristim ovaj pod forum da pohvalim sve na hitnoj na duhu , ma mopram pohvaliti sve lijećnike i sestre te divne bolnice.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    za sve na svetom duhu .

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sad ćeš se ti vlatka naljutiti, ali ja ovo moram reći.
    ako te nešto boli danima, onda to nije za hitnu nego za dr. opće prakse.
    odnosno ne bi trebala čekati da se tako razvije da morš na hitnu. krv i urin si mogla analizirati i u domu zdravlja i ranije otkriti upalu.
    i zato se na hitnoj čeka duže nego u domu zdravlja, i gubi svaki smisao.
    ne znam provodi li se još ono da se pregledi koji nisu hitni naplaćuju ako stvarno nisu za hitnu, ali mislim da je to odlična ideja.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    ne znam provodi li se još ono da se pregledi koji nisu hitni naplaćuju ako stvarno nisu za hitnu, ali mislim da je to odlična ideja.
    MM je otišao dati krv jer je darovatelj već 10 godina.
    tamo su mu izmjerili tlak, 180/100 i brzo ga poslali na hitnu.
    na hitnoj su ga stabilizirali, dali mu dvije infuzije, diazepam i mjerili tlak dva puta.
    i sve su to naplatili.
    tako da ako on nije bio za hitnu, ne znam tko je :/

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

thalia, o tome i govorim.
    netko tko stvarno treba hitnu i netko tko čeka s jakim bolovima 5 dana pa onda odluči ići na hitnu ne može se strpati u isti koš. i stvarno mislim da tvom mužu nisu trebali ništa naplatiti. samo me jako ljuti što hitna zapravo i nije hitna jer se jako dugo čeka. a većina je toga uzrokovana time jer smo mi ljudi prekomotni, pa zašto bi ja onda čekala kod dr opće prakse, pa onda u lab-u, pa onda još jednom kod dr opće prakse kad dođu nalazi. a sve to mogu od jednom napraviti na hitnoj. to što slučaj i nije hitan, nema veze. nema veze ni to što će netko tko je stvarno hitan slučaj čekati, i na kraju platiti. jer ja sam provela ono što mi je bilo u cilju i za druge me baš briga.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

deaga gitunja !

Evo da ti odgovorim zašto sam otišla na hitnu , zato što ima jako velikih problema sa zdravljem i svaka malo jaća infekcija može biti na moju žalost kobna , može dovesti do sepse . Moja doktorica opće prakse mi me sigurno poslaal isto na hitnu jer zna da bi mi tamo napravili sve detaljne pretrage na jednim mjestu a ovako bi morala ići na više mijesta .

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

deaga gitunja !

Evo da ti odgovorim zašto sam otišla na hitnu , zato što ima jako velikih problema sa zdravljem i svaka malo jaća infekcija može biti na moju žalost kobna , može dovesti do sepse . Moja doktorica opće prakse mi me sigurno poslaal isto na hitnu jer zna da bi mi tamo napravili sve detaljne pretrage na jednim mjestu a ovako bi morala ići na više mijesta . Nisam ništa platila jer ima dopunsko zdravstveno osiguranje koje to pokriva .

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    thalia, o tome i govorim.
    netko tko stvarno treba hitnu i netko tko čeka s jakim bolovima 5 dana pa onda odluči ići na hitnu ne može se strpati u isti koš. i stvarno mislim da tvom mužu nisu trebali ništa naplatiti. samo me jako ljuti što hitna zapravo i nije hitna jer se jako dugo čeka. a većina je toga uzrokovana time jer smo mi ljudi prekomotni, pa zašto bi ja onda čekala kod dr opće prakse, pa onda u lab-u, pa onda još jednom kod dr opće prakse kad dođu nalazi. a sve to mogu od jednom napraviti na hitnoj. to što slučaj i nije hitan, nema veze. nema veze ni to što će netko tko je stvarno hitan slučaj čekati, i na kraju platiti. jer ja sam provela ono što mi je bilo u cilju i za druge me baš briga.
    pa tako mozes uvesti i logiku da onaj tko trazi pomoc lijecnika, a pokaze se da nije nista, treba mu naplatiti uslugu extra...

najbolje je kad ljudi sami odlucuju kad i kako ce zatraziti pomoc...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

majoslava je napisala:
    pa tako mozes uvesti i logiku da onaj tko trazi pomoc lijecnika, a pokaze se da nije nista, treba mu naplatiti uslugu extra...

Nisi u pravu, situacija u Hrv. na hitnoj je točno takva kako je rekla Gitulja. Zna se što su hitna stanja, a za ostalo se mora ići svojem dr. opće prakse, ginekologu, stomatologu,...
    Pitaj kojeg dr. koji radi na hitnoj za mišljenje, pa da čuješ iz prve ruke, koliko nimalo hitnih slučajeva svaki dan zatrpava hitnu.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    majoslava je napisala:

Nisi u pravu, situacija u Hrv. na hitnoj je točno takva kako je rekla Gitulja. Zna se što su hitna stanja, a za ostalo se mora ići svojem dr. opće prakse, ginekologu, stomatologu,...
    Pitaj kojeg dr. koji radi na hitnoj za mišljenje, pa da čuješ iz prve ruke, koliko nimalo hitnih slučajeva svaki dan zatrpava hitnu.

po istom principu rade i hitne vani. s pojacanom trijazom, doduse, pa ako dodjes tamo s upalom grla ili bubrega, moze ti se dogoditi da cekas i sest sati - jer ce prije tebe lijecnik pregledati svaki hitniji slucaj... pa tko voli - nek izvoli (cekati)...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

iskreno, nisam razmišljala treba li naplaćivati nekome tko ide dr. opće prakse bez razloga, ali me ljuti invazija ljudi na hitnu iz razloga koji je navela vlatka - jer se sve može obaviti na istom mjestu, a ne moraš hodati na više mjesta.
    vlatka. sorry, ali ako imaš većih zdravstvenih problema (znam da si o tome pisala) onda stvarno ne bi trebala čekati par dana s jakim bolovima.
    a koliko znam, slobodno me ispravite, u Hrv. i na hitnoj se ide redom dolaska, osim stanja jakog krvarenja i sl.
    i nije ovo upućeno protiv nikoga osobno, samo izražavam svoje nezadovoljstvo sistemom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

gitulja, slažem se s tobom. I da i na hitnoj se ide "po redu". Evo naš primjer. Tata mi povremeno ima problema sa srcem. Imao je jedan takav "napadaj" i brzo ga vozim na našu lokalnu hitnu. Tamo klasika, izmjerili tlak, mislim da imaju i EKG, malo su ga stabilizirali i vozilo Hitne vozi mene i tatu pod rotirkom i sirenom u našu bolnicu. Tati je i u vozilu zlo za poluditi (mislim da sam ostarila 10 godina u tom vozilu), dojurimo u bolnicu, iskrcaju ga na kolica, i odvezu na prijem. I tamo smo uredno dva sata "hitno" čekali da dođe na red. (To ti je hitna - tko živ - tko mrtav). Da ne velim da su pokraj mene sparkirali dva na kolicima mrtva i samo ih pokrili, očito nisu dočekali dr.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

drage moje forumašice !

Evo da vam se javim sada sam već neko vrijeme na antibioticima iako još nisam sigurna o kakvoj se stari radi osnosno u srijedu moram podići nalaze urinokulture , no iako sma na antibioticima bolovi su i danje prisutni posebno kada sam u većim fizićkim naporima , čim malo odmaram bolovi su manji .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •