perutanje areola u trudnoci

Thread: perutanje areola u trudnoci

1. frost said:

Default perutanje areola u trudnoci

vidim da mi se bradavice i areole blago perutaju, deluju suvo, cak se na jednoj napravila maka krastica koja je vec spala.
    nema crvenila, jako retko, ponekad me malo zasvrbe.
    nema znakova da je to sad nesto upaljeno, deluje mi kao "zdravo" perutanje.
    ponekad mi kapne manje ili vise kolostruma ali ne u toj kolicini da bi to zasusilo bradavice.

sta raditi? da li ih tako ostaviti ili ponegovati necim?
    da li ce ovako lakse ispucati jer su "ostecene" pa ih treba naciniti elasticnijim ili jeovo dapache bas dobro da malo ogrube?

sad sam 6.m.

2. Lukina mamma's Avatar

Lukina mamma said:

Vjerujem da se o tome već negdje pisalo, ali dobro bi došla bilo koja neutralna mast. Meni je bila izvrsna Bepanthen mast.

3. pinocchio's Avatar

pinocchio said:

frost, jesi nešto do sada već nešto poduzimala?

najbolje što možeš tenutno napraviti je izbjegavati sapune, šampone za tuširanje i sl. na području areola jer oni dodatno isušuju kožu.

4. frost said:

nisam nista pokusavala jer meni to zapravo ne smeta.
    samo sam se pitala da li to sto vidim treba da ignorisem ili da se pozabavim time.

ne koristim sapun za tusiranje ni gelove. uvek samo sapun na kljucne tacke, pazuh, stopala a ovo ostalo samo voda.
    ranije kupke u cistoj morskoj soli i etarskim uljima, ali sada me strah zbog trudnoce pa se ne usudjujem.

5. call me mommy's Avatar

call me mommy said:

ima za kupiti u apoteci procisceni lanolin,super stvar,najprirodnija kaj ima.