Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: štednjak na indukciju

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno štednjak na indukciju

Nisam našla na pretražniku pa otvaram novu temu.
    Zanima me jel ima netko i ako mi može usporediti u odnosu na klasične električne ploče. Kako kad npr. pečete palačinke ili nešto što inače ide u teflon, u čemu onda?

I koliko se brzo zagrije i kuha nešto u odnosu na plin? Sada imam plin i gotovo nikada nisam kuhala na struju-osim kad nestane plina pa moram na onoj rezervnoj ploči na struju. A to mi je koma jer se kuha sto godina i još stalno moram paziti da ne iskipi.

I koje marke bi preporučilil!

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja indukcijska ploča zagrije jako jako brzo ono što stavim kuhati. Problem je jedino u tome što ind. ploča zahtijeva posebno posuđe sa željeznim (tj. magnetičnim) dnom, pa ne možeš koristiti npr. Zepterove i slične čelične lonce nego u nabavku posuđa ideš s malim magnetićem u džepu i ako se on drži za dno - kupuješ...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    Moja indukcijska ploča zagrije jako jako brzo ono što stavim kuhati. Problem je jedino u tome što ind. ploča zahtijeva posebno posuđe sa željeznim (tj. magnetičnim) dnom, pa ne možeš koristiti npr. Zepterove i slične čelične lonce nego u nabavku posuđa ideš s malim magnetićem u džepu i ako se on drži za dno - kupuješ...
    moja svekrva ima indukcijsku ploču i na njoj kuha sa svakakvim loncima, od zeptera, do teflona...ma nema šta nema. i tako već dugi niz godina :/ :?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A u čemu pečeš palačinke? :?

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Citiraj Dream prvotno napisa
    moja svekrva ima indukcijsku ploču i na njoj kuha sa svakakvim loncima, od zeptera, do teflona...ma nema šta nema. i tako već dugi niz godina :/ :?
    Možda je u pitanju obična staklokeramička ploča s klasičnim el. grijačima. Indukcijska radi upravo na principu magnetske indukcije, dakle, dno posude mora biti magnetično da bi se ploča uopće uključila...

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    A u čemu pečeš palačinke? :?
    Kod nas nitko ne jede palačinke. (emajliranu tavicu, koja bi išla na ind. ploču, treba puno nauljiti da se palačinke ne bi lijepile, a teflon izbjegavamo koristiti... Radije biramo neki zdraviji desert...)
    Da baš moram, iz ne znam kojeg razloga, pekla bih ih na plinu :/ ...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja teta nedavno kupila indukcijsku poliču i nitko joj nije rekao da ne može radit sa svim posuđem...
    ugl sve smonitrali i ploča neće i neće da radi...samo jedna posuda za kavu kuhat..i kad je nazvala servis onda joj rekli o čemu se radi...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Našla sam neke proizvođače koji imaju 2+2 - kombinirano na indukciju i obično električno. Tako da mogu i peći po potrebi u posudi koja nije pogodna za indukciju.
    Još da nađem 3+1 bilo bi savršeno.

Bdw. čitam da je kuhanje na indukciju puno ekološkije i zdravije nego na običnoj električnoj ploči ili plinu.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako imas mjesta u kuhinji, mozes u element do stednjaka staviti bocu s plinom i kuhati na plinu i dalje.
    mi smo svoju bocu mijenjali jednom godisnje.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:/ Znam. I o tome sam razmišljala, ali nekako me strah te boce. U vikendici na moru nam je jednom ventil popustio pa me sad strah. A i bojim se poznavajući mm-a da bi se i on bojao.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm-ovi roditelji vec 40 godina kuhaju na plinsku bocu, u bivsoj zgradi svi stanari imaju boce jer zgrada nema plin. ako si plin-tip, mozda je bolja solucija nego elektricne varijante. ne znam, nitko me ne moze uvjeriti da je kuhanje na struju bolje i lakse od kuhanja na plin.
    ima u ikei kupiti neki senzor za plin, nekih 20 eura dodje.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ne znam, nitko me ne moze uvjeriti da je kuhanje na struju bolje i lakse od kuhanja na plin.
    evo da ja probam. nedavno sam presla na indukciju. ravna ploca, dvije za indukciju + dvije obicna struja. ciscenje je pjesma, brzina kuhanja isto.

npr litra vode na plin se zagrije za 7 min, struji 7,5, a indukciji 2 min. meni je uglavnom vrijedilo svo staro posudje, jedino tefal tave ne mogu, al sam zato kupila par slicnih koje mogu na indukciju i rjesila problem, ionako teflonke cesce mijenjam...
    kod indukcije se ne zagrijava ploca na kojoj se kuha, nego samo hrana u njoj, a ploca i lonac samo prenesu tu toplinu i budu toliko topli.
    problem je kod npr palacinki sto kad dignete tavu ona prestaje radit, al mi smo navikli, ne dizemo tavu 8)
    toliko o indukciji, mi smo odusevljeni

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakle teflon smije na indukcijski stednjak?
    cisto znatizelje radi, da li ti indukcijski sparet kostaju vise od obicnih?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    dakle teflon smije na indukcijski stednjak?
    cisto znatizelje radi, da li ti indukcijski sparet kostaju vise od obicnih?
    ja sam gore govorila o tefal tavama koje ne rade na indukciju. teflon moze, ako dno tave drzi magnet.
    i da, kostaju malo vise, moja je boschova bila 5000kn.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lara26, hvala, ovakve informacije sam trebala.

Možeš mi molim te napisati kako izgleda tava za palačinke(ili nakačiti neku sliku)? Ja zapela za palačinke, mi ih obožavamo. Trebala bi mi valjda onda i za peći meso, pohanje povrća...pa zato sam dosadna. Meni se to u onoj običnoj tavi od inoxa sve zalijepi.

Felix, i moji su kuhali na bocu dok nije došao gradski plin u kuću im, ali ja se bojim, šta da radim. A i nemam baš mjesta u ormariću gdje bih stavila bocu.

Ova indukcija mi se čini idealna.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ništa ne razumijem....

Imam indukcijsku ploču i najčešće kuham u zepteru... i sve super i brzo.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sad sam od djeteta uzela slovo s magnetićem i išla redom gledati što od postojećeg suđa prolazi. Gotovo na svemu je ostao magnet, čak i na emajliranim posudama. I na woku. Jel to znači da na svemu tome mogu kuhati na indukciju?

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sad sam od djeteta uzela slovo s magnetićem i išla redom gledati što od postojećeg suđa prolazi. Gotovo na svemu je ostao magnet, čak i na emajliranim posudama. I na woku. Jel to znači da na svemu tome mogu kuhati na indukciju?
    Da. Samo, nema li ti wok oblo dno? Jel inače u njemu kuhaš na električnom kuhalu.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zaboravih gore dodati - da, najbolje se kuha u emajliranom posuđu.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dream, sad kuham na plin, ovo kupujem za novi stan gdje nema plina već samo mogu na struju(ili eventualno bocu).

Wok mi ima sužemo dno, ali nije skroz oblo. Baš super za emajlirano posuđe, ono mi je ionako draže od inoxa. :D

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Možeš mi molim te napisati kako izgleda tava za palačinke(ili nakačiti neku sliku)? Ja zapela za palačinke, mi ih obožavamo. Trebala bi mi valjda onda i za peći meso, pohanje povrća...pa zato sam dosadna. Meni se to u onoj običnoj tavi od inoxa sve zalijepi.
    u mercatora imaju ove tave:
    http://www.beka-cookware.com/cookwar...eramic-coating
    stvarno su dobre, kvalitetne i kazu ekoloske, valjda neotrovne. MM u njima pece palacinke. tava je malo teza, al on se navikao. ja je koristim i za sve ostalo sta mi treba. malo je skuplja, mislim da ova velicine 28 dodje oko 250kn, al u splitu je ducan koji direktno uvozi ovu marku i znatno je jeftiniji (nirs na dracevcu).

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala na info za tavu. Split mi nije baš blizu ali ako na ljeto budemo opet išli budemo navratili tamo gdje si napisala, ako je toliko jeftinije.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šta fali palačinkama kao desertu?

Indukcijske ploče troše manje struje, ako se ne varam, al koga danas briga dal je struja jeftina il ne.

A teflon je štetan????

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Postoji tava za palačinke koja može i na indukcijski štednjak, samo info radi.

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/60083460

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ova indukcija mi se čini idealna.
    Meni je definitivno idealna!
    Mi smo oko Nove godine slučajno naletili na ludu akciju u Zadru u Lesnine, Boshova ploča (2+2) i pećnica (eco clean obloge i vodilice) skupa koštalo 7500kn! A baš smo to bili tražili i zadnji dan akcije bio! Kažem vam, Božja volja !
    Ploča 2+2 mi je savršen spoj! Uglavnom kuham na indukcijskim a neke stvari (tipa palaćinke ) stavimo na high speed kola koje su opet puno brža i štedljivija nego klasična.
    Cure su već navele sve odlike i sve potpisujem, kuhanje mi je pravi užitak! Svaki dan im se
    Preporučamo definitivno!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo još samo da dodam meni najdražu stvar kod indukcije. Prilikom kuhanja ako mi je prejaka toplina i smanjim je, princip je kao kod plina, temperatura kola se odmah smanjuje i kaos u loncu nestaje!
    Ako se i dogodi da nešto izađe van lonca, moguće je to odmah obrisati, nema lijepljenja, zagaranja i smrada jer nema topline oko lonca nego samo ispod dna a i ona se gasi odmah čim lonac dignete pa nema straha od požara i sl.! Ma divota!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i nema straha da će si klinci opeći prstiće.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj erina prvotno napisa
    Evo još samo da dodam meni najdražu stvar kod indukcije. Prilikom kuhanja ako mi je prejaka toplina i smanjim je, princip je kao kod plina, temperatura kola se odmah smanjuje i kaos u loncu nestaje!
    Ako se i dogodi da nešto izađe van lonca, moguće je to odmah obrisati, nema lijepljenja, zagaranja i smrada jer nema topline oko lonca nego samo ispod dna a i ona se gasi odmah čim lonac dignete pa nema straha od požara i sl.! Ma divota!
    slazem se stvarno je super i puuuno lakse za cistiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

erina baš si me razveselila sa hvalospjevom Boshovom kompletu , i mi mo ga naručili

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam napisati da smo ga naručili prije nego što sam ovo vidjela, zato me razveselilo 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •