Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Rok za izbor DV

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Rok za izbor DV

Predala sam zahtjev za upis u 4 DV u Zagrebu.
    Na prvom razgovoru smo već bili 15.5. Defektologica me tražila da se do 18. odlučim i javim im "jer puno djece čeka" (kao da to ne znam :/ ). Odgovorila sam joj da čekamo još razgovore u ostala 3 vrtića i da ćemo odluku donijeti do kraja 5. mjeseca i javiti im prije lipnja.
    Zna li netko do kada je zakonski rok da se roditelji odluče za određeni vrtić?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

POUZDANA INFORMACIJA:
    NITI JEDAN VRTIĆ NE SMIJE OBJAVITI LISTU PRIMLJNE DJECE NITI TRAŽITI DA POTPIŠETE UGOVOR S VRTIĆEM DO 15.06. TEK NAKON TOG DATUMA MOŽE ZVATI NA POTPISIVANJE UGOVORA,. A RODITELJI DO 15.06. MOGU OTIĆI NA INICIJALNE RAZGOVORE U SVE VRTIĆE KOJI IH POZOVU I MOGU ODLUČITI U KOJI VRTIĆ ŽELI UPISAT DJETE. OVO JE NAPOKON DOBRO JE IPAK MOŽETE KAO RODITELJ IMAT UVID U VIŠE VRTIĆA I DONIJETI ODLUKU :D A AKO VAS NE ŽELE ČEKAT POZOVITE SE NA GRADSKI URED ZA OBRAZOVANJE KULTURU I ŠPORT I NJIHOV NAPUTKE. SVI IH VRTIĆI DOBRO ZNAJU

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dobro, ali da li se onda vode razgovori prije upisa ili ne? Mi smo predali molbe u 3 vrtića i nitko nas nije zvao na razgovor niti išta spominjao... :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne kužim jednu stvar - kad se kao roditelji, uz pretpostavku da je dijete upalo na listu, moramo odlučiti da li ćemo konačno upisati dijete u vrtić ili ne - je li to ovo sad u 6.-me mjesecu ili u 9.-me mjesecu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Upisi su u 6-tom mjesecu, ali dijete kreće od 01.09. Ove godine prvo se provede inicijalni razgovori, a onda nakon objave rezultata 15.o6. potpisuju se ugovori. Ukoliko niste pozvani na razgovor, vjerovatno nisi ispunila kriterije koje postavljaju za upis djece u određeni vrtić- od zaposlenosti oba roditelja, samohranih roditelja, djece invalida dom. rata, socijalnih slučajeva pa do mjesta stanovanja, već upisanog prvog djeteta u taj vrtić i sl.... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo nije točno za sve vrtiće jer u vrtiću Jarun nisu provodili nikakve inicijalne razgovore nego će to raditi tek za djecu koja budu na listi za upis, tj. ona koja su primljena u vrtić po tim kriterijima koje navodiš.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam isto zbunjena, predali smo zahtjev u DV Trnsko i Siget. Iz Sigeta je došlo da dođemo na inicijalni razgovor ja i dijete i ponesemo presliku Zdravstvene i knjižice imunizacije.
    Šta to znači? Da smo primljeni? Jer mi bi ipak Trnsko. Da li da čekam Trnsko? Da li oni provode inicijalne razgovore?

E da kako izgleda taj razgovor?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo nije točno za sve vrtiće jer u vrtiću Jarun nisu provodili nikakve inicijalne razgovore nego će to raditi tek za djecu koja budu na listi za upis, tj. ona koja su primljena u vrtić po tim kriterijima koje navodiš.

Vjeruj mi potpuno je točno.

Samo vrtići temeljem zajedničkog dogovora povode inicijalne razgovore s roditeljima koji ispunjavaju prve kriterije koji stoje u Pravilniku o upisu djece i dodatne koje su sami postavili modificirajući interni pavilnik svojim mogućnostima. Što ne znači da će svi roditelji koji su pozvani biti i primjeni. U najvećem postotku da jer ispunjavaju sve uvjete, ali tijekom razgovora uvid se i neke situacije kao što su da je djete je već upisano u neki drugi vrtić, pa je za očekivat da se prednost da onom koji nije nigdje upisan A roditelji koji žele prebaciti dijete iz jednog u drugi vrtić / zog objektivnih i subjektivnih razloga/ to često znaju zatajit u upitniku.
    Tu su i određene razvojne teškoće, a ispunjavaju uvjete za upis, za koje članovi stručne službe u razgovoru procjeni potrebu upućivanja roditelja u ustanove ili vrtiće koji mogu kvalitetnije prihvatiti dijete i pružit mu odgovarajuću podršku ovisno o posebnoj potrebi / grad Zagreb ima vrtiće koji su specializirani za određene teškoće u razvoju djeteta/
    I čitav niz drugih razloga koji variraju od vrtića do vrtića, a koji dovedu do toga da se dijete iako je pozvano na intervju ne bude upisano. Tada se na takvo mjesto zove drugi roditelj koji ispunjava uvjete, jer vjerujem da vam je asno da i oni koji ispunjavaju uvjete ne mogu u vim vrtićima biti primljeni.

Dječji vrtići Grada Zagreba imaju obvezu da razgovore provedu do 15.06 s onima koji ispunjavaju uvjete, /temeljem mogućnosti svakog vrtića za prihvat,odeđenog broja djece/ tako da je objavljena lista upisane djece do 15.06.objektivna i celovita. Nakon toga ide zakonom utvrđeni rok čekanja kako bi se riješile moguće i očekivane žalbe roditelja i potpisivanje ugovora s roditeljima. Do tada savnatelji vrtića s određenih područja gradaj kojima preferiraju isti roditelj /podnijeli molbe u više vrtića koji im lokacijski odgovarj/ trebaju imati koordinaciju kako bi utvrdili koliko im se molbi preklapa i dogovorili koliko će takve djece ako imaju uvjete biti primljeni u određeni vrtić da se ne zovu na više mjesta /tako se nastoji izbjeći stvaranje lažna slika broja neprimljene djece, tj, da jedna zamolba ne stoji u više vrtića i i multiplicira se. Kako i zašto tako radi Dječji vrtić Jarun ne znam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Inicijalni razgovor provode članovi stručno razvojne službe- koji članovi ovisi od vrtića do vrtića ali često su uključeni pedagog, psiholog i zdravstveni voditelj . To je razgovor u kojem roditelji i vrtić stiču prvi uvid jedan u drugog- od nekakve obiteljske slike i položaja djeteta u obitelji, do navika djeteta, posebnosti u odgoju, očekivanja...prva slika koja će pomoći roditelju da pripremi djete za vrtić /ali i sebe jer mu je to svakako važno da stekne prvi uvid u mjesto na kojem ostavlja po prvi put svoje dijete/. Ali i prva mogućnost d se vrtić upozna s roditeljima i djetetom i pripremi odgojitelja za kvalitetniju prilagodbu djeteta. Dobiva se prva zdravstvena slika djeteta i njegovih osnovnih potreba kojima se vrtić treba prilagodit.
    Iza toga slijedi i roditeljski sastanak kao nekakva osobna karta odgojno obrazovnog procesa i prvo upoznavanje s prostorom i odgojiteljima. Vijeme i dinamika roditeljskog varira od vrtića do vrtića.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nije samo Jarun, ja sam predala u četiri vrtića. U dva nisu spomenuli inicijalni razgovor (jedan od tih je kvartovski, ispunjavamo sve uvjete, pa bi nas valjda zvali da ih ima), u dva su spomenuli. U susjednom kvartu su nam dali do znanja da nas neće zvati niti na inicijalni, tj nemamo nikakve šanse da upadnemo jer nismo iz njihovog kvarta. U centru, blizu posla, su spomenuli da će nas zvati za inicajlni, ali do danas ništa. Ispada da se nigdje ni ne možemo upisati, osim u kvartu, a tamo je užasna gužva.
    Sve u svemu, užasna mi je muka od tih upisa, jedva čekam da sve prođe.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    ja sam isto zbunjena, predali smo zahtjev u DV Trnsko i Siget. Iz Sigeta je došlo da dođemo na inicijalni razgovor ja i dijete i ponesemo presliku Zdravstvene i knjižice imunizacije.
    Šta to znači? Da smo primljeni? Jer mi bi ipak Trnsko. Da li da čekam Trnsko? Da li oni provode inicijalne razgovore?
    E da kako izgleda taj razgovor?
    Mi smo u Trnskom i super smo zadovoljni.
    Na razgovor se ide tek kad izvjese listu primljene djece, tamo je pisalo i kad doci.
    Razgovara se s tetom zdravstvenom voditeljicom, draga zena, u principu predjete upitnik jos jednom, ona postavlja potpitanja, ti kazes sto se sjetis a mislis da bi bilo vazno za prilagodbu (kako zaspi, sto jako ne voli jesti...)
    Rekla sam da jos dojim (imao je tad 21 mjesec), rekla je da bi bilo bolje da prestanemo jer bi me tako manje budio po noci, ja kimnula tipa cula sam vas, i idemo dalje.
    Ides s djetetom da vide i njega, ima nesto igrackica da se zabavi.

Ak te jos stogod zanima, pitaj na pm :mig:

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pardon, 21 mj je imao kad je krenuo u vrtic, a razgovori su bili u 6 mj. odmah nakon izvjesene liste.
    Dakle 18 mj. je imao.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam totalno zbunjena i nemirna, pa bi vas pitala za savjet/informaciju;
    Molbe smo predali u tri vrtića. U kvartovskom vrtiću inicijalni razgovor obavili smo u svibnju, i tada nam je rečeno da će dijete najvjerojatnije biti primljeno (mala ima 22 mj.) i zadovoljavamo sve kriterije. U druga dva nas nisu ni zvali na razgovor.
    Dakle, danas krenem s malom u turneju po vrtićima provjeravati stanje na listama, ali naravno - spokojna jer su nam u kvartovskom rekli kako ćemo vjerojatno biti primljeni (pa sam ga ostavila za kraj). U drugom - ništa. U trećem, koja nam je bila najbolja varijanta na putu za posao - primljeni. Odlično, mislim si. Konačno dođemo u kvartovski i :shock: nismo primljeni!!!! Zašto??? Zato što je mala rođena 13.9., glasio je odgovor. :? Da, ali 2007, a ne 2008. Mislim, komisija je ofrlje gledala zahtjeve, ali nije mi jasno, ništa mi nije jasno.
    E sad, moje pitanje nakon uvoda je slijedeće; žaliti se na odluku kvartovskog vrtića ili ne? Naime, što ako se u vrtiću u kojem smo primljeni također bude netko žalio, pa mi svisimo s liste? A mogli bi se žaliti, jer mi po mjestu stanovanja ne spadamo tamo. Iskreno, ja bi voljela da mala pohađa upravo taj vrtić u koji je primljena zbog bolje povezanosti. Dakle, ne želim navlačiti mak na konac i gubiti vrijeme i energiju žaleći se, ukoliko mi je zagarantirano da će mi dijete doista biti upisano u ovaj gdje je i primljena.
    Da li se dijete koje je na listi primljenih može nakon nečije žalbe maknuti sa liste? I svisiti.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo primljeni i danas smo odmah potpisali ugovor tako da po mome nemaju oni mene šta micati radi nekog drugog.

A da li vi mislite da su vrtići u dogovoru. Mislim kad se preda molba na više mjesta.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj debelguza prvotno napisa
    Ja sam totalno zbunjena i nemirna, pa bi vas pitala za savjet/informaciju;
    Molbe smo predali u tri vrtića. U kvartovskom vrtiću inicijalni razgovor obavili smo u svibnju, i tada nam je rečeno da će dijete najvjerojatnije biti primljeno (mala ima 22 mj.) i zadovoljavamo sve kriterije. U druga dva nas nisu ni zvali na razgovor.
    Dakle, danas krenem s malom u turneju po vrtićima provjeravati stanje na listama, ali naravno - spokojna jer su nam u kvartovskom rekli kako ćemo vjerojatno biti primljeni (pa sam ga ostavila za kraj). U drugom - ništa. U trećem, koja nam je bila najbolja varijanta na putu za posao - primljeni. Odlično, mislim si. Konačno dođemo u kvartovski i :shock: nismo primljeni!!!! Zašto??? Zato što je mala rođena 13.9., glasio je odgovor. :? Da, ali 2007, a ne 2008. Mislim, komisija je ofrlje gledala zahtjeve, ali nije mi jasno, ništa mi nije jasno.
    E sad, moje pitanje nakon uvoda je slijedeće; žaliti se na odluku kvartovskog vrtića ili ne? Naime, što ako se u vrtiću u kojem smo primljeni također bude netko žalio, pa mi svisimo s liste? A mogli bi se žaliti, jer mi po mjestu stanovanja ne spadamo tamo. Iskreno, ja bi voljela da mala pohađa upravo taj vrtić u koji je primljena zbog bolje povezanosti. Dakle, ne želim navlačiti mak na konac i gubiti vrijeme i energiju žaleći se, ukoliko mi je zagarantirano da će mi dijete doista biti upisano u ovaj gdje je i primljena.
    Da li se dijete koje je na listi primljenih može nakon nečije žalbe maknuti sa liste? I svisiti.
    ne može ako ispunjate sve uvjete.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pa ispunjavamo sve uvjete, sve uredno....jedino ne pripadamo kod njih po adresi stanovanja. Taj smo vrtić izabrali za predati molbu jer nam je baš na putu do posla. A valjda će sve biti dobro :?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

primljena si i to je to, ne znam zašto se brineš

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •