debelguza prvotno napisa
Ja sam totalno zbunjena i nemirna, pa bi vas pitala za savjet/informaciju;
Molbe smo predali u tri vrtića. U kvartovskom vrtiću inicijalni razgovor obavili smo u svibnju, i tada nam je rečeno da će dijete najvjerojatnije biti primljeno (mala ima 22 mj.) i zadovoljavamo sve kriterije. U druga dva nas nisu ni zvali na razgovor.
Dakle, danas krenem s malom u turneju po vrtićima provjeravati stanje na listama, ali naravno - spokojna jer su nam u kvartovskom rekli kako ćemo vjerojatno biti primljeni (pa sam ga ostavila za kraj). U drugom - ništa. U trećem, koja nam je bila najbolja varijanta na putu za posao - primljeni. Odlično, mislim si. Konačno dođemo u kvartovski i :shock: nismo primljeni!!!! Zašto??? Zato što je mala rođena 13.9., glasio je odgovor. :? Da, ali 2007, a ne 2008. Mislim, komisija je ofrlje gledala zahtjeve, ali nije mi jasno, ništa mi nije jasno.
E sad, moje pitanje nakon uvoda je slijedeće; žaliti se na odluku kvartovskog vrtića ili ne? Naime, što ako se u vrtiću u kojem smo primljeni također bude netko žalio, pa mi svisimo s liste? A mogli bi se žaliti, jer mi po mjestu stanovanja ne spadamo tamo. Iskreno, ja bi voljela da mala pohađa upravo taj vrtić u koji je primljena zbog bolje povezanosti. Dakle, ne želim navlačiti mak na konac i gubiti vrijeme i energiju žaleći se, ukoliko mi je zagarantirano da će mi dijete doista biti upisano u ovaj gdje je i primljena.
Da li se dijete koje je na listi primljenih može nakon nečije žalbe maknuti sa liste? I svisiti.