Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: kako se radi embriotransfer?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno kako se radi embriotransfer?

zapravo, nisam nikad razmišljala o samom činu, isključivo o posljedicama
    baš me zanima, bila sam na nekoliko ET i dok sam bila u sali uopće nisam gledala oko sebe niti šta dr radi!

korisit li dr UZV u tom trenutku?

vidila sam onu dugačku "špricu", pa me zanima, da li on naš embrij ostavi u slobodnom prostoru matetrnice ili ga utiska u endometrij?

ako ima ovakva tema, molim ADMINA da me prebaci.

muči me zapravo probava, pa me zanima je li mali embrijić siguran u brdima i dolinama mog endometrija ili bih ga mogla istiskat?

možda je pitanje malo debilno, al šta ja mogu....
    kad idem na wc i kad se tamo pomučim, uredno mogu kad se obrišem vidjeti malo sluzavog iscjetka, pa me to brine

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a dajte, pa pogledalo vas je 26, niko mi nije odogovorio

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa meni su stavili ono metalno šta se koristi kod papa test, da otvori rodnicu i kroz kateter s inekcijom direktno u maternicu su mi uštrcali zametke i nakon toga je biologica išla provjeriti da li je kojim slučajem nešto ostalo u inekciji i javila da nije...to ti je moje iskustvo tako su mi govorili šta rade

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

stvrano?! pa zar se i to može desiti, da nešto ostane u šprici?? svašta...

aj dobro..fala na podijeljenom iskustvu

želim ti sve naj..

jesi sad u procesu?

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sbonetic prvotno napisa
    pa meni su stavili ono metalno šta se koristi kod papa test, da otvori rodnicu i kroz kateter s inekcijom direktno u maternicu su mi uštrcali zametke i nakon toga je biologica išla provjeriti da li je kojim slučajem nešto ostalo u inekciji i javila da nije...to ti je moje iskustvo tako su mi govorili šta rade
    Meni isto tako i pratili su ultrazvukom,na kraju su me isprali i stavili utrogestane.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marinci prvotno napisa
    Citiraj sbonetic prvotno napisa
    Meni isto tako i pratili su ultrazvukom,na kraju su me isprali i stavili utrogestane.
    stavili utrogestane??

u VV utrogestane stavljamo prvom priliko same, a to se desi nakon 3-4 h!!!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a meni je reka da se ne micem, pa sam se zabuljila u plafon, tako da ti ni ne znam
    ja sam totalna zbunjola pa sam sve ovo prosla ko da sam se prosetala po mjesecu, nekako u polu snu...

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mene je nakon ET-a isto mučila probava (utrići tako djeluju), i nije se niš "istiskalo" van! Nemaš brige! A što se tiče ET-a, docovi ti koriste UZV prilikom vračanja embrija i vračaju ga na najudaljenije mjesto u maternici i naravno najpovoljnije za "prihvačanje" embrija.
    Ja sam se svako veče prala nad kadom- onak se "nakokila" nad rub kade. To ti nema utjecaja na implantaciju, a zašto nekad do nje ne dođe to još nije sasvim prokljuvljeno!

Sretno!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sandra-zvrk prvotno napisa
    Mene je nakon ET-a isto mučila probava (utrići tako djeluju), i nije se niš "istiskalo" van! Nemaš brige! A što se tiče ET-a, docovi ti koriste UZV prilikom vračanja embrija i vračaju ga na najudaljenije mjesto u maternici i naravno najpovoljnije za "prihvačanje" embrija.
    Ja sam se svako veče prala nad kadom- onak se "nakokila" nad rub kade. To ti nema utjecaja na implantaciju, a zašto nekad do nje ne dođe to još nije sasvim prokljuvljeno!

Sretno!
    a jesi imala iscjedak u početku? onak mal sluzav?

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

draga imenjakinjo,

da ET se radi uz pomoć ultrazvuka (traži se najpodesnije mjesto)

postoji više načina na koji se radi ET

meni su nekad istisnuli sadržaj ET katetera pa napuhali nekakav plin da sam imala osjećaj važnosti i pjene

nekad bi osjetila ubod sitne, sitne iglice (možda su radili tzv. assisted hutching)

u svakom slučaju postupak je vrlo kratak i bezbolan

u zadnjem uspješnom transferu osjetila sam taj mali, mali, sitni ubodić kao da me dotakla najmanja i najnježnija iglica

čula sam još za tzv. visoki transfer itd...

nikad nisam previše zapitkivala jer imam apsolutno povjerenje u doca

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    draga imenjakinjo,

da ET se radi uz pomoć ultrazvuka (traži se najpodesnije mjesto)

postoji više načina na koji se radi ET

meni su nekad istisnuli sadržaj ET katetera pa napuhali nekakav plin da sam imala osjećaj važnosti i pjene

nekad bi osjetila ubod sitne, sitne iglice (možda su radili tzv. assisted hutching)

u svakom slučaju postupak je vrlo kratak i bezbolan

u zadnjem uspješnom transferu osjetila sam taj mali, mali, sitni ubodić kao da me dotakla najmanja i najnježnija iglica

čula sam još za tzv. visoki transfer itd...

nikad nisam previše zapitkivala jer imam apsolutno povjerenje u doca
    ja ništ nisam osjetila, osim da sam rašćerećena strašno!!! kak nađu to najpogodnije mjesto tako nabrzinu???

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

iskusno oko našeg doktora koji dnevno obavlja barem 10-ak, a ponekad i više transfera

pazi on maternicu promatra UZV-om i za vrijeme folikulometrija pa tako već otprilike znade gdje je to najpodesnije mjesto

neki kažu da UZV-om vidi i mjesto na kojem se nalazi najviše oksicitena (hormom ljubavi i povezivanja, kad nas on obuzme ne puštamo dragoga od sebe)

ipak ako pogledaš na sati sve traje nekoliko minuta tako da i ima vremena

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a što se tiče utrogestana stavljami ih od punkcije ili od ovulacije tj. prsnuća folikula tako da za vrijeme ET-a imam već priličnu količinu progesterona u sebi ( i tako sve VV-ovke). onda tih 3-4 sata nakon transfera ne znače ništa ( au vijek ih možeš ponijeti sa sobom i popiti).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nataša, embrij ti ne može ispast, niti ga možeš istisnut van zbog tvrde stolice (nisi prva kojoj je to palo na pamet, brojne je to mučilo, da ne kažem yours true and only). Tvrda stolica je po defaultu zbog utrogestana, a ako si trudna, onda još i zbog toga. U Mariboru imaju super rečenicu koja je postala forumska i RL urbana legenda kao odgovor na pitanje je li mogu ispast van - da su embriji kao zrno maka između dvije štnite kruha namazane s marmeladom - nema šanse da ispadne van. Ove dalje detalje ti ne znam - kako nalaze i di stavljaju, još ono kaže da embrij pluta u maternici i onda mi nije jasno zašto uopće UZV kad tako slobodno pluta, ali u to se nisam nikad udubljivala. Briznskom pretragom googlea našla sam nešto di piše da je kao UZV-guided transfer poboljšava pregnancy rates za transfer embrija 3. ili 4. dana, ali ne i 5. dana, biće blasto manje plutaju od ovih mlađih, a svi skupa baš ne plutaju toliko nego malo tamo di ih smjeste. Neki patient-friendly opis kako se to radi i zašto brzinski se ne nalazi. Enivej, sretno

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Navodno prilikom uzv imaju zamišljeni presjek maternice-znaš ono trokut,pa sjecište-i tu je najbolje mjesto za et.A sad jel ispadnu-tko će znati.Ja sam ležala 5 dana po preporuci dr. sa VV pa su negdje drugdje izgleda otplivali.Kod mene nisu ostali(nažalost sam malo ironična ovih dana).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Navodno prilikom uzv imaju zamišljeni presjek maternice-znaš ono trokut,pa sjecište-i tu je najbolje mjesto za et.A sad jel ispadnu-tko će znati.Ja sam ležala 5 dana po preporuci dr. sa VV pa su negdje drugdje izgleda otplivali.Kod mene nisu ostali(nažalost sam malo ironična ovih dana).
    . Ma nisu otplivali i ne mogu ispast (ovo samo za one koji će zeleni čitati i možda neće shvatit autoironiju), nisu se uhvatili, a to hvatanje je glavni izazov IVF-a kod mlade žene tj. one koje imaju OK embrije. Da se hvataju svaki put, većini bi IVF uspijevao iz prve i bio bi to jedan divan svijet.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni su na IVF rekli da pijem utrogestan da ga ne koristim vaginalno jer to sve iscuri...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

utrogestan je učinkovitiji kad se stavlja vaginalno. Mi na VV koristimo ga po preporuci oralno samo to jutro kada je transfer.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

svaka bolnica ili privatna klinika ima drugačiji način rada.... svaka od nas se drzi njihovih uputa tako i ja njihovi .....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, na VV-u su striktni a propos stavljanja utrića i ležanja pola sata, drugdje su malo ležerniji i postoje kombinacije s pijenjem, mislim da je onda malo veća količina ako se pije, ali nisam sigurna. Tko god pije - pazite na efekt omamljivanja, meni osobno tako drag, ali ono nemojte vozit barem dok traje prvi val omame i sl.

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    utrogestan je učinkovitiji kad se stavlja vaginalno. Mi na VV koristimo ga po preporuci oralno samo to jutro kada je transfer.
    isto kao u cita u splitu

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    Citiraj sandra-zvrk prvotno napisa

Sretno!
    a jesi imala iscjedak u početku? onak mal sluzav?
    Imala sam iscjedak od utrića koji su iscurili, nisam primjetila nikakav drugi iscjedak. u terapiji sam koristila po 2 utrića od dana punkcije pa sve do 16-og tjedna ili 12-og tt (više se ne sjećam). Nisam ih pila već isključivo stavljala i obavezno mirovala 30 minuta. Što nije uvijek bilo jednostavno jer sam 3. dan nakon et-a išla raditi, ali izdrži se sve!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ina33, dobro si mi objasnila, fala ti. sad ću malo opuštenije..

ko će dočekadi dan bete..... :/

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

http://www.trudnoca.net/forum/viewto...?f=135&t=12731

evo meni zanimljib tekst, pa možda se još neko zainteresira

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove