Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: ortopedska pomagala

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno ortopedska pomagala

pozdrav svima

nova sam na forumu iako sam i do sada redovito čitala

imam pitanje cezano uz ortopedska pomagala, ponajviše cipele ili ortoze za veće dijete koje hoda, ali otežano i nepravilno

imate li kakve savjete najprije za ortopede, a zatim i gdje izraditi cipele ili druga pomagala

unaprijed zahvalna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nisi napisala odakle si.
    U Zagrebu, dječju ortopediju imaš u Klaićevoj i na Šalati. Mi smo ortoze radili u Novoj ortopediji, ali samo zato što su oni imali dogovor s ortopedima iz Klaićeve.
    Ortopedske cipelice nam rade u Valeku, iako šef ortopedije u Klaićevoj ne voli Valeka

U svakom slučaju, napravite najprije ortopedski pregled, a onda ćete vidjeti što i kako dalje. Sretno

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sry
    iz zgb-a sam
    imamo mi ortopeda već godinama, ali mene zanima drugo, još nečije mišljenje

cipelice nam isto rade u valeku, ali nisam sigurna da li je to to

spominjala si ortoze, možeš mi malo više reći o njima: za koga, kad se nose, u kojim slučajevima, dijagnoze, i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imaš pp.

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moji dečki nose ortoze već 2 godine i imamo jako dobre rezultate s njima. Na žalost, radimo ih u Sloveniji jer nam u Zagrebu nitko nije uspio napraviti ništa slično. Ako te zanima kontakt u Slo javi mi se na pm.
    Što se cipelica tiče, radimo ih u Valeku, svake slijedeće su sve lošije i već sam očajna, ne znam gdje da idem slijedeći put.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam radila jednu ortozu za ručicu u Orto Maksu i moram ih pohvaliti,a cipelice isto u Valeka.Znam za još neke koji izrađuju cipelice,ali o točnim detaljima bi se morala raspitat.A je li bi možda išli na pregled u Lovran kod ortopeda Mileusnića?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam radila jednu ortozu za ručicu u Orto Maksu i moram ih pohvaliti,a cipelice isto u Valeka.Znam za još neke koji izrađuju cipelice,ali o točnim detaljima bi se morala raspitat.A je li bi možda išli na pregled u Lovran kod ortopeda Mileusnića?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

orto max ?
    može malo više inf
    o lovranu isto, ali to je upitno jer moramo ukomponirat školu, malu bebu i sl., ali molim još inf

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Orto max je u Valdecovoj u zagrebu i stvarno su ok,a o Lovranu imam samo riječi hvale i upravo se spremamo na zahvat tako da mi možete poslat pp da Vam ispričam u detalje,ali mislim da su dole ok ortopedi ustvari doktor Mileusnić.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bok
    mi smo iz Varaždina
    idemo na kontrole dr Đapiću,
    U Zagreb, na Šalatu. Mi smo ortoze radili u Novoj ortopediji Nova cesta, , zato što su oni imali dogovor s ortopedima iz Šalate.

Naša mala Dora je imala jedno zaležano stopalo.
    Prva tri mjeseca je nosila gips, koji se mijenjao jednom tjedno.
    to so radili u Varaždinu

sada nosi ortoze
    3 mjeseca ih je nosila 24 h na dan

a sad samo po noći do svoje 4 godine

već dugo nismo bili na kontroli
    jer tamo se dugo čeka, gužva je, bili smo naručeni svaka 3 mjeseca
    došli k doktoru
    pregled je trajao 2 minute
    on je ; rekao sve je ok, i dođite opet za 3 mjeseca..

dolazili bi da vidimo da nešto ne štima, ali naša Dora trči, hoda, skače...sve je ok..
    iako dok je bosa primjeti se, da ima jedno stopalo malo iskrivljeno.
    zanima me kak ste vi, čija djeca imaju ekvinovarus na jednoj ili obje nogice u kasnijim godinama se nosili s time?
    treba li još što poduzimati?
    hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj antik prvotno napisa
    već dugo nismo bili na kontroli
    jer tamo se dugo čeka, gužva je, bili smo naručeni svaka 3 mjeseca
    došli k doktoru
    pregled je trajao 2 minute
    on je ; rekao sve je ok, i dođite opet za 3 mjeseca..

dolazili bi da vidimo da nešto ne štima, ali naša Dora trči, hoda, skače...sve je ok..
    iako dok je bosa primjeti se, da ima jedno stopalo malo iskrivljeno.
    zanima me kak ste vi, čija djeca imaju ekvinovarus na jednoj ili obje nogice u kasnijim godinama se nosili s time?
    treba li još što poduzimati?
    hvala
    Poznato mi je ovo na Šalati... iz tog razloga mi proljetos nismo ni otišli onamo na kontrolu. Zbog gužve, zato što se treba naručiti tri mjeseca unaprijed, i zato jer je A. morao operirati mandule, pa ga nismo htjeli navlačiti po bolnicama preko mjere.
    Uostalom, njemu je sad super. Na kontrole još idemo privatno kod Tiefenbacha, i on nam je na zadnjoj kontroli rekao da mu za ljeto nabavimo normalne cipele (znači, ne ortopedske), pa da vidimo kako će se razvijati do jeseni.
    Andrej je motorički inače super, nema apsolutno nikakvih problema u hodanju ni u trčanju, penje se, vozi bicikl, spretan je.
    Pazimo da u obući nema nikakvih tzv. "anatomskih" uložaka koji bi mu mogli samo štetiti. Nabavili smo mu cipele (i sandale) samo s ravnom tabanicom. Ako budu potrebni ulošci, dat ćemo ih raditi po mjeri.
    Antičević nam je nešto spominjao mogućnost operacije premještanja jedne tetive, ali i meni i MM-u opis te operacije zvuči kao čisto mesarenje. Da A. ima nekih problema, ne bismo se dvoumili. Budući da problema nema, ne želimo pristati na operaciju samo zbog estetike.
    Njegova stopala su još uvijek malo "kiflasta" (to se vidi samo kad je bos, bez čarapa), ali to na hod nema nikakvih posljedica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •