Results 1 to 40 of 40

Thread: Kako uspavati bebu vez cice?

Tia's Avatar

Default Kako uspavati bebu vez cice?

Link na istoimenu temu ne vodi nikamo pa otvaram novu.

Situacija je ovakva:
    B. ima 10 mj. i već tjedan dana ne želi cicati. Kako smo se do sada uspavljivali na cici sad imamo veliki problem.
    U ovih tjedan dana uspavljivali smo se:
    - u kolicima (mislim da to nije rješenje, ovo nam je za sada prva pomoć)
    - na rukama hodajući (što ne bi bio problem da je to u razumnm vremenu no kod nas to traje od 1,5 sat na više)
    - na pilates lopti (nažalost to je palilo svega dva, tri puta)
    - pustiti da pada s nogu od umora

Dok smo imali cicu imali smo i lijepu rutinu, redovna i kvalitetna spavanja.
    Ja sam na rubu snaga a treba mi snaga i koliko toliko mira da mogu redovito izdajati da što duže održim mlijeko

Molim pomagajte i opišite kako vi uspavljujete svoju djecu bez cice.

Moj sin kojemu je 8,5 mjeseci, od svog 3-ćeg mjeseca odbija cicu (mada na prevare još dojimo). Tako da smo morali naučiti kako ga uspavati bez iste. Probali smo sve i svašta i na kraju smo morali pribjeći uninavanju na nogama. Ja lično nisam ljubitelj te metode i pokušavam je izbaciti, ali kako imam i starijeg sina (2 god i 9 mjeseci) koji ne može čekati sat vremena da uspavam mlađeg, počela sam uppotrebljavati ovu metodu.
    Sjedneš na krevet, staviš jastuk (mekši i tanji) na stopala, spustiš bebu, lagano ljuljaš i pjevaš uspavanku i beba zaspe. Moj voli i da mu držim rukice dok ga uspavljujem, i u većini slučajeva zaspe za 5 minuta.

Ja svoju stavim na krevet, stavim krpicu kraj glave (ona mora negdje gurnut nos,kao da se skrije ) dam dudu i odem.
    Vecinom upali. Ako ne,ponovim par puta.
    Navecer,za nocno uspavljivanje,legnem kraj nje posto zajedno spavamo i dam joj prst,nekad kad hoce. Nekad zaspi i bez toga.

anilokin's Avatar

iako sam u početku bila protiv dude, sada nas duda spašava jer bez nje nema uspavljivanja u slučaju kada nije gladna.

pomikaki's Avatar

jedna jako dobra stvar - ako to možete nekamo instalirati - je viseća ležaljka, ona koju obično zamislim zavezanu između dva stabla.
    Moguće je nabaviti konstrukciju na koju se takva ležaljka objesi pa stoji na terasi, ili ima čak malih ležaljki za bebe sa sklopivom drvenom konstrukcijom. Moja mama tako uspavljuje malu kad mene nema doma.

Ovo je naša:
    http://boutique.schaefer-shop......1363d34696
    Svakako preporučam. Nedostatak je jedino što ne može podnijeti preveliku kilažu - do 20 kg (ok, moja je sa skoro 2 godine još ispod 12 kile pa mislim da ćemo je još koristiti premda noge polako izviruju, a bit će valjda i za drugo dijete).

Može se improvizirati takva ljuljačka i od slinga, recimo kad ste na moru i imate sling i malo špage.

Neroslava's Avatar

Pomikaki, izgleda da link ne radi?

Quote Originally Posted by anilokin
    iako sam u početku bila protiv dude, sada nas duda spašava jer bez nje nema uspavljivanja u slučaju kada nije gladna.
    I ja sam bila jako protiv dude.
    Prvo dijete mi zato nije ni imalo dudu.
    Zato je stalno nacicavala, problem je bio uspavat je bez cice (za mene nemoguce,zapravo), po noci se budila do 2 god i 2 mj. kad smo prestale dojiti.
    Budila sam se ukocena kad je imala faze stalnog trazenja cice,pa sam se morala naginjat k njoj da joj dam.... po danu je spavala samo s cikom u ustima ili direktno ispod nosa.
    Kad bi je pokusala spustit,odmah bi se budila.

Da ne nabrajam dalje,ovo su sve razlozi zbog kojih sam se ovaj put odlucila dati dudu.

I dalje je ne volim,ali ipak mislim da mi je s drugim djetetom znatno lakse dobrim dijelom zahvaljujuci i njoj.

melange's Avatar

uninavanje u klokanici?

moja je isto pozvijerila što se tiče uspavljivanja u zadnja dva tjedna,
    više ne pale kolica, sad isključivo u klokanicu i mračni podrum da ne može zvirlati okolo. zaspe na prsima. ruke i leđa ti ništa ne osjete.

Tia's Avatar

Quote Originally Posted by melange
    uninavanje u klokanici?

moja je isto pozvijerila što se tiče uspavljivanja u zadnja dva tjedna,
    više ne pale kolica, sad isključivo u klokanicu i mračni podrum da ne može zvirlati okolo. zaspe na prsima. ruke i leđa ti ništa ne osjete.
    više puta sam pokušavala uspavljivanje u slingu i samo jednom nam je uspjelo.
    Imam osjećaj da moram naći 100 načina tako da ih mogu stalno mijenjati jer izgleda svaki puta uspije nešto dugo iako najčešće su u pitanju ruke i maratonsko šetanje i pijevanje po sobi.

Tia's Avatar

Quote Originally Posted by pomikaki
    jedna jako dobra stvar - ako to možete nekamo instalirati - je viseća ležaljka, ona koju obično zamislim zavezanu između dva stabla.
    Moguće je nabaviti konstrukciju na koju se takva ležaljka objesi pa stoji na terasi, ili ima čak malih ležaljki za bebe sa sklopivom drvenom konstrukcijom. Moja mama tako uspavljuje malu kad mene nema doma.

Ovo je naša:
    ležaljka
    Svakako preporučam. Nedostatak je jedino što ne može podnijeti preveliku kilažu - do 20 kg (ok, moja je sa skoro 2 godine još ispod 12 kile pa mislim da ćemo je još koristiti premda noge polako izviruju, a bit će valjda i za drugo dijete).

Može se improvizirati takva ljuljačka i od slinga, recimo kad ste na moru i imate sling i malo špage.
    pomikaki ovo mi je prekrasno no nažalost ne mogu si to priuštiti. Trenutno intenzivno razmišljam kako tako nešto improvizirati u kući

Tia's Avatar

Quote Originally Posted by Nina
    Ja svoju stavim na krevet, stavim krpicu kraj glave (ona mora negdje gurnut nos,kao da se skrije ) dam dudu i odem.
    Navecer,za nocno uspavljivanje,legnem kraj nje posto zajedno spavamo i dam joj prst,nekad kad hoce. Nekad zaspi i bez toga.
    Nina ovo mije SF. B je stalno u pokretu, nema šanse da taj miruje na krevetu, ili puzi ili se diže na noge, čak i kada pada u san on se kreće tako da ga moram lagano pritisnuti rukama da se ne kreće

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Tia, imate 10 mj i tjedan dana ne sisate?
    jel to doslo naglo ili postepeno?

Osoblje foruma Bubica's Avatar

da, i moja je stalno u pokretu, kada se i usred noci probudi _ odmah jeu sjedecem stavu, a zadnje vrijeme i u stojecem
    F bez problema zaspi i u kolicima, i u slingu, povremeno ju stavim i u viper i nunkam. Najdraze, naravno s cicom. No, svega toga nece biti u jaslicama u koje uskoro krece, vec me muka hvata kada pomislim kako ce to izgledati

Quote Originally Posted by Tia
    Quote Originally Posted by Nina
    Nina ovo mije SF. B je stalno u pokretu, nema šanse da taj miruje na krevetu, ili puzi ili se diže na noge, čak i kada pada u san on se kreće tako da ga moram lagano pritisnuti rukama da se ne kreće
    I meni je prije bio SF. Da mi je to netko pricao dok sam imala samo L, mislila bih da je beba samo dobro istrenirana cry it out metodom.

Mislim da je jos bilo vazno kod nas,a na to s prvom curom nisam bas pazila- rutina.
    Stavljam je spavati uvijek na isto mjesto i na isti nacin,isti ritual. Presvucem,podojim,stavim na krevet,dam dudu,poljubim i odem.

No,da ne pametujem, vjerujem da je i karakter djeteta od vrlo velike vaznosti koliko ce i hoce li uopce sve druge mjere djelovati.
    S ovim djetetom sam ocito imala srece

pomikaki's Avatar

ponavljam link, mislim da sad radi
    ljuljačka

pomikaki ovo mi je prekrasno no nažalost ne mogu si to priuštiti. Trenutno intenzivno razmišljam kako tako nešto improvizirati u kući
    ovo bi možda bilo lakše improvizirati

pomikaki's Avatar

inače ja i mm smo znali dijete ljuljati u slingu tako da svatko drži jedan kraj, samo se to izrodilo u beskonačno ljuljanje i vrištanje ako pomislimo prestati, pa sad to smanjujemo

Tia's Avatar

Quote Originally Posted by leonisa
    Tia, imate 10 mj i tjedan dana ne sisate?
    jel to doslo naglo ili postepeno?
    mjesec dan prije došlo je do prvih promjena, ne znam jesu li imale veze ili ne no do onda je bilo super spavanje oko 19, buđenja 22-1-4 i između 5 i 6 ustajanje, pa opet kratko spavanje od od sat vremena negdje između 7:30 i 8:30 i dvenvno spavanje od 12-14.
    Tih mjesec dana prije prvo je počelo sa stalnim buđenjem noću negdje od ponoći do 5 se budi pa valjda svakih pola sata, znalo se desiti da i po dva sata negdje u gluho doba noći tulumari i ne želi spavati. dnenvo spavanje je bilo ok. Zatim je usljedilo teško uspavljivanje ili vrlo brzo buđenje nakon uspavljivanja. Sve sam to pripisala zubićima (koji nikako vanm stojimo na istih 6 još od početka veljače) i tome što je u tih mjesec dana naučio putazi, sjediti i ustajati se.

Tjedan dana prije ovog prestanka počeo je jako jako gristi, toliko da bi mi ostali hematomi. Obično bi počeo sisati pa zagrizao jednom pa nastavio sisati. U ponedjeljak je u podne toliko girzao da nisam mogla izdržati, pokušala sam promijenti cicu, položaj, okolinu u kojoj sisamo i ništa, izdojila sam se i dala mu to na čašu., poslijepodne opet isto a tako i naveče, u noći sam ga uspjela tri puta podojiti ali uz moje suze, griženje plahte i otresanje nogom za svaki ugriz.
    U utorak sam opet nudila cicu no odmah bi ju ugrizao i počeo plakati, u srijedu je samo okretao glavu od nje, i tako još nekoliko dana, sad više niti mu je ne nudim.
    Izdajam se i tako pije mlijeko

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Tia, ajde, please, nazovi SOS telefon, mislim da bi s curama mogla rijesiti obar dio svih problema
    SOS telefon za dojenje:
    01 61 77 520
    091 22 77 220

Neroslava's Avatar

Pomikaki, vi prakticirate to s ljujljačkom, ak sam dobro shvatila.
    Kad beba zaspe u tome, kak osigurat da ne padne van kad se počne meškoljit ili se probudi, osim da bdiješ uz nju??
    Naš je prošlu noć u snu odpuzao i pao s kreveta Ja sam ležala njemu sdesna, a slijeva je bio zatunkan jastucima...

pomikaki's Avatar

kad spava u onoj niskoj, s drvenim postoljem, ne brinemo se jer je niska, a osim toga trebala bi se baš puno koprcati da se izvrne, jer je udubljena i kroz rub je provučeno uže koje je dosta napeto. Imaš i sigurnosne pojaseve ali mi ih više ne koristimo, to mi ima smisla za manju bebu.

Imamo i veću, za odraskog čovjeka, kad spava u tome na terasi postavim ispod one tanke jastučiće za stolice i ležaljke i većinom sam blizu, uzmem nešto za čitanje i odmaram, čim vidim da se budi još malo zaljuljam, tako je sposobna spavati preko dva sata u komadu

Sve u svemu, zapravo nikad nije ispala ni iz jedne, ali oprez za svaki slučaj dobro dođe.

borka's Avatar

Uh to se i ja pitam, kako bez cike.

Maleni ima 6,5 mjeseci i samo cika pali, s tim kad zaspi ja se moram tiho, tiho išuljati iz kreveta.

Strah me povratka na posao,

S mm sam pričala da moramo nešto promijeniti, barem za ovo dnevno spavanje, ali ne znam što,

moj se nije nikad uspavljivao na sisi. Ima dudu za to, a mi ga mazimo po glavici... (kad je bio manji)...a sad se uspavljuje s nama u krevetu...igramo se i kad vidimo da je dosta ne damo mu s kreveta dole, nego ga smirujemo i brzo zaspi... ( s tim da se preko dana isto uspavljuje uz nas)

borka's Avatar

Mi nemamo dudu.
    Svjesna sam da smo izabrali teži put, jer duda jako olakšava, ali mi je drago zbog njega.

Alyssa's Avatar

X

KayaR's Avatar

Moja mala od 6m,neretko nece siku kada joj se spava,nego ju prvo moram nositi i ljuljuskati dok se umiri,onda prihvati siku,sisa i zaspi.
    Uz ljuljuskanje pevamo,ja pesmice,a i ona kako zna
    Takodje imam cd s decjim uspavankama,sve neki instrumentali,i kada sam ga prvi put cula mislila sam da je potpuni promasaj.
    Ali,to ju tako smiri da nemam reci Slusa kao hipnotisana
    Nemamo dudu,mozda bi s njom bilo lakse,ali no way da probamo

pomikaki's Avatar

ponavljam link, mislim da sad radi
    ljuljačka

pogledaj ovu stranicu! http://www.minimonkey.com/
    na home se vrti neki slide show s fotkama o mogućnostima primjene proizvoda pa imaš jednu gdje sling postave kao ljuljačku da visi iznad kinderbeda.
    Samo mi se čini da bi imala veći hod takva ljuljačka ako je razapeta između dvije kraće prečke. Tako da je ljuljačka duža. Ako nemaš sling pokušaj s bilo kakvom plahtom. Ili ako je sling prekratak može se dodati malo špage.

Indi's Avatar

Pomikaki, ovo je genijalno, eh da sam ležaljku prije vidjela....

Naše iskustvo: bebica uopće nije plakala do svojih mjesec i 20dana, a kad je krenula taj prvi put trajalo je 3 sata....

Susjeda mi je već ranije bila rekla da ona svoju plačljivu curicu uspavljuje uz pomoć bijelog šuma kojeg proizvode kućanskih aparati: napa, usisivač, fen.

I tako, bebica plače, više se nije dala uspavati na ciki i amo....pali napu....

Prvih 15 puta bi uz napu na mome ramenu zaspala u roku par minuta, ali s vremenom je trebalo sve više i više pa sam joj uz napu i pjevala.

Moja dionica je bila: aaaaaaaaaa, a muževa: ššššššššššš

Svatko se kleo u svoju metodu akakanja i ššššuškanja....i nije odstupao od nje

To je trajalo mjesec, dva kad smo kombinirali i s uspavljivanjem na Pilates lopti....

Sad opet se uspavljuje na ciki, ali katkad je toliko umorna da ne može zaspati pa je napa još uvijek u funkciji, ali nije više primarna kao nekad.

Inače, na netu ima za skinuti zvukova bijelog i ružičasnog šuma (za kojeg se kaže da je najbolji za uspvati) u mp3 formatu.

No, nama je ipak napa bila naj naj :D

Evo par linkova s bijelim šumom:

http://www.youtube.com/watch?v=8CtGons_X48

http://whitenoisemp3s.com/

http://whitenoisemp3s.com/free-white-noise

pomikaki's Avatar

joj tek sad vidim da sam zaboravila staviti link uz ovaj post:
    http://www.amazonas-online.de/englisch/index.html
    ne otvara direktno, pa idite na children and baby products pa na hammocks i kliknite na prvu - Bambi

ali ovo s krevetićem je još puno jednostavnije (bar tako izgleda)

akira

ma pjevaš karaoke par pjesama, i da vidiš, sve ovisi kako dobro (loše pjevaš). Već imam polako osjećaj da traži sir kao oni iz "alo alo!"

:D

pam's Avatar

Default Kako uspavati bebu bez cice?

uf ..rado bi ti pomogla ali nista..
    M. ce uskoro god.dana i probali smo sve metode uspavljivanja bez cice ali niti jedna nije uspijela ..Tako da se mali zmaj jos uvijek uspavljuje na cici...uf..bas me zanima kako ce biti baki koja ga pocinje cuvati za mj.dana kada ja krenem na posao... :?

pomikaki's Avatar

Default Re: Kako uspavati bebu bez cice?

Quote Originally Posted by pam
    uf ..rado bi ti pomogla ali nista..
    M. ce uskoro god.dana i probali smo sve metode uspavljivanja bez cice ali niti jedna nije uspijela ..Tako da se mali zmaj jos uvijek uspavljuje na cici...uf..bas me zanima kako ce biti baki koja ga pocinje cuvati za mj.dana kada ja krenem na posao... :?
    naći će način, bez brige. Kad dijete uspavljuje mama, dijete njuši da je cica u blizini. Moja sveki bi u minutu zanunala i uspavala moje dijete, a ja nikako, uvijek na cici.

Bebinja's Avatar

moja cura(9) se jedino zna uspavat uz sisu,ništa drugo ne dolazi u obzir.
    mislim da je tri puta zaspala bez sise,mi u čudu.
    isto tako mislim da je tri puta zaspala dok je tata nosao.
    u kolica više neće da zaspe,to je jedino palilo dok je bila u košari.
    jedan put je zaspala uz šum usisivača, na što je baba rekla da će dite imat traume.
    a moram priznat da mi je taj način uspavljivanja bio najlakši,a sada mi se čini da će se teško od toga odviknuti.

icyoh's Avatar

Kod nas je funkcioniralo staviti ga na trbuh, lupkati po guzi i pjevušiti mu. L bi se namještao, mrmljao i na kraju zaspao.

Iako ga je ovako uspio uspavati jedino tata - kod mene je funkcionirala isključivo cica.

L&L0809's Avatar

i moj je prestao dojiti s 10mj - kad sam ostla trudna skuzio je da to vise nije za njega i prestao sam od sebe. navecer bi mu dala AD, onda sam par noci (3-4) kad bi se probudio, trcala u kuhinju po bocicu. iducu noc sam bila preumorna za odlazak u kuhinju i samo sam ga stavila na krevet kraj sebe, zagrlila, pokrila i tako je zaspao.
    ne znam gdje mali spava, mozda da ga stavis k sebi u krevet.

Tia's Avatar

Eva da se malo javim.
    Uspavljivanje nam je bolje iako ne i dobro. Za sada još uvijek se nosamo (na rukama ili u slingu), pjevamo i skačemo na lopti.
    Nekih dva-tri dana se činilo bolje (zaspao bi u roku od 10-tak minuta) no onda smo se vratili na staro. Istina uspavljivanje sada traje do sat vremena iako najčešće oko pola sata.
    Mislim da je glavni razlog izbijanje zubića, tih par dana kad je bilo super je taman bilo nakon izbijanja četvorke. Sada se osjeti da ide nova četvorka i opet loše spavamo i teško se uspavljujemo.

Na moju veliku žalost na cici se nismo vratili, nakon neka tri tjedna ja sam odustala od nagovaranja tako da se i sin i ja družimo s plastikom, ja s izdajalicom a on s bočicom.

Nia_Zg's Avatar

Uspavljujemo se na cici uvijek navečer, tokom dana pjevanje i nošenje, pjevanje i ljuljanje na prsima dok ja sjedim, glavica joj je na mom ramenu.
    Tata ima opet specifično uspavljivanje, drži ju ispred sebe na rukama, nogice ili koljena na njegovom trbuhu, pjeva joj dubokim glasom, a ona ga hipnotički gleda u oči i za par minuta zaspi
    Konstatirali smo da bi mi trebao snimiti to svoje duboko pjevanje na CD da maleckoj puštam kad ne može zaspati tokom dana kad njega nema, jer moje pjevanje obično nije tako expresno učinkovito
    Ponekad zaspi i sama ako je jako umorna, stavi rukicu ili prstić u usta i za par minuta već spava.

Alyssa's Avatar

Kad MM dodje doma, moram ga obavijestiti da hitno kupujemo peseka !

Pepita's Avatar

Quote Originally Posted by Alyssa
    Kad MM dodje doma, moram ga obavijestiti da hitno kupujemo peseka !
    ...ali Huskija, oni to često rade

Pepita's Avatar

Unazad tjedan dana L zaspe sama, ako ciki okrene se na drugu stranu, traži svoj kušin da ga zagrli i zaspe.
    Inače, mora biti kušin negdje u blizini, jer uvijek traži da se u nešto "zabije" i tako zaspe.

Već duže vremena traži upravo krevet za spavanje i rijetko da će zaspati u kolicima, ljuljanje, nošenje i slično ne dolazi u obzir i tako nije zaspala sigurno već tri mjeseca :/
    Prakticiram odavno da se spava na krevetu.

Unazad tri dana nam se dogodilo i nešto jako čudno, prebacili smo je u njen krevet i spava duže i bolje nego na mom krevetu :/
    Mislim da je stvar madraca, jer ne vidim neko drugo objašnjenje za to.