-
hitno mi treba pomoc- hvala
zaposlena sam na odredeno do 15.5. u jednoj osnovnoj skoli. zena koju sam mijenjala vratila se danas na posao. ja sam u medjuvremenu otvorila bolovanje jer sam isla u postupak mpo. embrio transfer mi je bio prije 9 dana i bolovanje mi je do 23.5.
u skoli vec mijenjam tu zenu nekoliko godina. uvijek bi na kraju skolske godine dobila otkaz i godisnji. danas sam dobila obavijest da mi ne mogu priznati bolovanje do 23.5. jer se kolegica vratila 18.5. te da mi od danas tece godisnji.
da li postoji sansa da ja iskoristim svoje bolovanje do 23.5. i da od tog datuma tece godisnji?
-
Osoblje foruma
Pinky,
ja se danas samo gubim u datumima.
Ako ti je ugovor o radu na određeno vrijeme do 15.5., onda je već trebao isteći, zar ne?
Ako ti je ugovor o radu na određeno vrijeme vezan uz datum povratka kolegice, onda je to 18.5.
Znam da ti istekom ugovora o radu na određeno vrijeme prestaju sva prava na korištenje bolovanja.
I moram reći da ne razumijem ovu foru sa korištenjem godišnjeg odmora kod ugovora o radu na određeno vrijeme koji je istekao. Ili ti nije istekao :/
Možda netko više upućen u "školsku" problematiku ti pomogne. Ali meni je ovo malo nejasno.
-
Kako ugovor o radu na određeno vrijeme prestaje istekom vremena, primjerice bolovanje radnika, porodni dopust ili neka druga okolnost neće odgoditi prestanak radnog odnosa. Istekom vremena na koje je ugovor o radu sklopljen, radni odnos radnika prestaje, neovisno o činjenici što je radnik možda na bolovanju, ili na porodnom dopustu.
nasla. hvala lijepa!!!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma