Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: hitno mi treba pomoc- hvala

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno hitno mi treba pomoc- hvala

zaposlena sam na odredeno do 15.5. u jednoj osnovnoj skoli. zena koju sam mijenjala vratila se danas na posao. ja sam u medjuvremenu otvorila bolovanje jer sam isla u postupak mpo. embrio transfer mi je bio prije 9 dana i bolovanje mi je do 23.5.

u skoli vec mijenjam tu zenu nekoliko godina. uvijek bi na kraju skolske godine dobila otkaz i godisnji. danas sam dobila obavijest da mi ne mogu priznati bolovanje do 23.5. jer se kolegica vratila 18.5. te da mi od danas tece godisnji.

da li postoji sansa da ja iskoristim svoje bolovanje do 23.5. i da od tog datuma tece godisnji?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pinky,

ja se danas samo gubim u datumima.

Ako ti je ugovor o radu na određeno vrijeme do 15.5., onda je već trebao isteći, zar ne?

Ako ti je ugovor o radu na određeno vrijeme vezan uz datum povratka kolegice, onda je to 18.5.

Znam da ti istekom ugovora o radu na određeno vrijeme prestaju sva prava na korištenje bolovanja.

I moram reći da ne razumijem ovu foru sa korištenjem godišnjeg odmora kod ugovora o radu na određeno vrijeme koji je istekao. Ili ti nije istekao :/

Možda netko više upućen u "školsku" problematiku ti pomogne. Ali meni je ovo malo nejasno.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kako ugovor o radu na određeno vrijeme prestaje istekom vremena, primjerice bolovanje radnika, porodni dopust ili neka druga okolnost neće odgoditi prestanak radnog odnosa. Istekom vremena na koje je ugovor o radu sklopljen, radni odnos radnika prestaje, neovisno o činjenici što je radnik možda na bolovanju, ili na porodnom dopustu.

nasla. hvala lijepa!!!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Radnici koji rade u nepunom radnom vremenu imaju jednako pravo na godišnji odmor kao i radnici koji rade u punom radnom vremenu. Radnik koji ima zasnovan radni odnos temeljem ugovora o radu na određeno vrijeme, godišnji odmor u pravilu treba iskoristiti do isteka ugovora.
    Međutim, u praksi se često ovo rješava tako da se radniku odobri korištenje godišnjeg odmora na način da ga započne koristiti zadnjeg dana prije isteka ugovora, pri čemu radni odnos radniku prestaje s danom isteka godišnjeg odmora.

Napominjemo da ovakvo stajalište zastupa i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Ovakvo mišljenje ima i stanovite nedostatke (ugovor o radu na određeno vrijeme trebao bi prestati istekom vremena utvrđenog tim ugovorom; na ovaj način se nastavlja radni odnos kod poslodavca nakon isteka ugovora o radu, iako Ministarstvo drži da se ova situacija ne bi mogla podvesti pod odredbu članka 15. st. 5. ZOR-a prema kojoj se smatra da je ugovor o radu sklopljen na neodređeno vrijeme ako radnik nastavi raditi nakon isteka roka na koji je ugovor o radu sklopljen, jer radnik ne radi stvarno nego samo koristi godišnji odmor, a osim toga nije volja ugovornih strana, čak niti prešutno, da radnik ostane raditi nego samo da iskoristi godišnji odmor

http://www.moj-posao.net/jseeker_law...?entityId=Q407

hvala jos jednom i oprostite na gnavazi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •