Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: tražim recept špinat+mljeveno meso

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno tražim recept špinat+mljeveno meso

naišla sam jednom prilikom na recept. slaže se kao musaka pa u pećnicu!!!! bilo je raznih vrsta povrća, netko je to radio dan ranije, a sutradan samo zapekao!!!ne mogu ga naći!!!!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod mene samo špinat, meso i riža preliveno jajima i vrhnjem. Eno ga na stolu, čeka "mušterije" za ručak.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala strawberry, nije to to!
    bilo je red mese,pa gore umak od rajčice,špinat pa pire na vrhu!!! barem mislim!!!
    i ja sam pripremila danas neku verziju.
    meso,špinat ,jaja onako u rupice i sir, bilo je fino al baš me zanima recept s više povrća!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja tu musaku napravim od kelja, ili od brokule... Nikad nisam radila sa špinatom (ne zato jer se ne može - može se, nego zato jer moji sinovi obožavaju špinat na mlijeku pa ne daju da radim musaku od njega ). Ovo je tipično jelo koje se radi od ostataka (dan ranije se nije pojela riža i meso, pa hajde napraviti novi ručak... ). Mislim da nikad namjenski nisam kuhala sastojke samo za ovo, jer je to dosta prčkanja.

Daklem - Musaka od kelja/špinata/brokule

Skuhati 1 šalicu riže (to je valjda 12 dag, ne znam, šalica od 2 dl) u slanoj vodi i isprati

Odvojeno na malo luka prodinstati malo mljevenog mesa (može ista količina, 1012 dag) kao za bolognese - ja dodam sol papar, vlasac, malo mljevene slatke paprike i paradajz iz tetrapaka ili tube, lovorov list i to je to.

U trećoj posudi kratko obariti povrće u slanoj vodi.

Treba još 10 dag tvrdog sira za ribanje (koristim sve od trapista do ementalera - uglavnom ostatke iz frižidera)

Daklem, slaže se u nauljenu vatrostalnu zdjelu - red povrća, red riže, naribani sir, red povrća i tako u 2-3 sloja, koliko ispadne. Gore obično bude sir.

Zaljev - 1 jaje i 1 čašica kiselog vrhnja, umutiti sa malo soli. Obično na zaljev naribam još malo sira, da uhvati lijepu koricu.

Zapeći cca 15 min u doooobro zagrijanoj pećnici da se sir rastopi, jaja skuhaju i svi sastojci lijepo povežu.

Btw. ide to i bez mesa, malo povećaš udio sira i uživaš...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je ovo to što si tražila:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=31746

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

to je tooooooooooooooooo!!!!
    hvala, hvala, hvala
    :D :D :D :D :D :D :D