Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: sve lošije reakcije na stimulaciju

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno sve lošije reakcije na stimulaciju

Kako u naslovu stoji, moje reakcije na stimulaciju su sve lošije. Do sada sam u prijašnjim postupcima s klomifenima dobivala po 5 i 6 j.s., a u polustimuliranom postupku uz dodatak nekoliko ampula menopura 8j.s.
    Onda je uslijedio pravi stimulirani i reagirala sam sa 6 j.s.(na što se i dr malo začudio). Iza tog postupka sam dobila menstruaciju tek 56 d.c. i krenuli smo u klomifenski IVF. Danas na UZV šok za mene, samo jedan folikul i to je to.
    Dr nije komentirao ništa, ali ja sam se baš zabrinula. Nije mi jasno što se to događa s mojim tijelom, jel mu previše postupaka, jesam li preforsirala jajnike,smanjivanje rezervi j.s., ne znam, lupam možda gluposti
    Je li normalno toliko varirati u ciklusima, kakva su vaša iskustva?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja inace lose, odnosno slabo reagiram na stimulaciju. Uvijek sam imala najkvalitetnije stanice iz prirodnog ciklusa. U stimulaciji gdje sam primila 40ak Gonala uz Suprefact, svega 6 stanica i to sve bile lose i prezrele i evo sada na Suprefactu i Menopuru, samo 2 jajne stanice srednje kvalitete :/

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

andrejaaa možda je ovo samo takav ciklus ili neka faza, bez ozbiljnijih pretraga sve je samo nagađanje

ja želim neka ti ova jedna bude dobitna (vjeruj mi ne bvi bila prva s foruma koja je na taj način uspjela)...sretno...

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nadam se da je faza, da nije nešto gore...uvijek negdje u kutu mozga mi ,kad dođe do ovakvih stvari ,proradi strah da su rezerve j.s. nestale i onda se samo nastavim bedirati
    ipak, mislim da ću pitati dr jer je to meni sve čudno

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako izvadiš spolni hormon FSH (ne znam da li si do sada vadila) odmah ćeš znati kolike su ti rezerve jajnih stanica

ako si kod Lučija slobodo ga pitaj; on i tako kaže da mu ne treba hormonska slika jer sve vidi na UZV-u, baš me zanima što će ti reći, javi...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Andrejaa, je li te dobro shvaćam da ste vi odmah 2 ciklusa nakon vel. stimulacije išli s klomifenom? Prije bih rekla da se možda trebate odmoriti, ja sam znala nakon vel. stimulacija neovulirati i po 6 mjeseci. Izvadi svakako FSH i pitaj dr-a, ali vidim da nemaš baš neke velike godine, tako da onako, brzinski lupajući, pretpostavila bih da nije stvar u rezervi nego da treba malo odmora....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, ako te može utješiti meni je Luči jednom radio folikulometriju i tipa 22 dc i ništa (nakon vel. stimulacije), a za FET-ove nakon tih VV kratkih stimulacija bi mi uvijek trebao klomifen za ovulirat 1 js... Pitaj dr-a, ali ako ne bude bingo u ovom ciklusu, mislim da će vam idealno doći ljetni raspust .

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

anrejaaa i ja sam si postavljala ista pitanja u prvom stimuliranom dugom protokolu dobili 8 js sljedeči protokoli počinjali su kao kratki ali su mi usput pojačavali stimulaciju i produživali i dobili 4js pa dva put po dvije inače mi je fsh malo povišen, ali obzirom na god rekli su ništa strašno pa budite sretni neki jedva jednu dobiju, i evo ja prihvatila tu filozofiju i nadam se u sljedečem postupku da dobijemo i jednu ali dobitnu

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sretna35 možeš mi malo pojasniti ovo ˝odmah češ znati kolike su rezerve˝ nisam još analizirala taj dio a dobro je znati

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

vadila sam FSH prije malo manje od godinu i bio kao u curice, možda bih i trebala ponoviti nakon ovih postupaka.
    Ma može i biti da tijelu treba odmor jer sam išla u postupke s jednim mjesecom razmaka.Sad kad čitam što pišete zvuči i meni razumno da se tijelo malo izmorilo
    sad mi ionako predstoji punkcija ovog jednog folikula pa ću pitati dr šta on kaže, ali kako god bilo prije jeseni ne idem u nikakav postupak
    pak ~~~~~~~~ da što prije dođe taj jedan i vrijedan

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vibram da bude dobitan ~~~~~ ! Spolni hormoni se kao u pravilu ne rade neposredno nakon stimulacija, tako da možda da odradite sad to što imate i pričekate jesen, pa onda ev. vađenje FSH itd. Inače, može on skočit unutar godine dana i unutar par mjeseci, a bilo je slučajeva i nakon jedne stimulacije, ali nekako mislim, barem sudeći iz mog iskustva, da je kod tebe vjerojatno samo zamor materijala. Ništa ne možeš izgubiti, naravno, pitajući sve to na pravoj adresi - doktora. Sretno !

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hoće, hoće prije ili kasnije sve mi dobit ćemo svog
    andrejaaa ~~~~~~~ da do jeseni već maziš bušu

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Rezerva jajnih stanica ne mora ovisiti o FSH, meni je on o.k., a rezerva je pri kraju (zaključio Luči na osnovu UZV-a i svoga iskustva, kao i da ću loše reagirati na stimulaciju, za razliku od drugih doktora koji su rekli da je rezerva u redu ako je FSH u redu, no nije tako jednostavno).
    Inače u punoj stimulaciji sam imala jedan jedini folikul i jednu js i to je L. predvidio (za razliku od ostalih).

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nažalost, uredan FSH ne mora značiti da su rezerve jajnih stanica dobre; za detaljniju pretragu potrebno je napraviti brojanje antralnih folikula, te napraviti dva markera ovarijalnih rezevi (inhibin b i amh).
    Slažem se s curama da se vjerovatno radi o trenutnoj reakciji organizma, ništa ozbiljnije. Kako si navela dobijaš po 6-8 stanica u stimuliranim i klomifenskim postupcima, što je jedna dobra brojkica, niti previše (opasnost hiperstimulacije), niti premalo. Žene sa smanjenom rezervom stanica mogu o to brojčici samo sanjati. Sretno i ~~~~~~~~~ da ti ovaj jedan bude dobitan

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Slazem se sa vikki, i meni je FSH ko curicku a opet ne reagiram bas na stimulacije

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko sam ja shvatila, ako je FSH lošiji plus postoji faktor godina onda to znači da je em manja rezerva, em su stanice manje kvalitetne, znači double challenge. Ako je FSH veći, a mlade godine ili je do povećanja FSH-a nastalo mehanički, tipa uklanjanjem dijela jajnika zbog operacije , onda je tu problem (samo) kvantitete, ne i kvalitete. Dodatno, ako su godine veće, a FSH OK, sama činjenica da je FSH OK ne znači da je rezerva bujna, to se onda cross-checkira s brojem antralnih, volumenom jajnika i sl, ali opet ništa ne može toliko jednostavno reći što i kako od reakcije žene - dobija li se i kada js ili ne i što (više) pali kod nje, a što manje.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja iza sebe imam samo jedan stimulirani postupak koji je počeo kao katastrofa, 36 menopura, 5js i 1 embrij, rezultat je u potpisu, dakle sve je moguće. sretno

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pak

ja sam imala infomraciju da visok FSH znači malu rezervu jajnih stanica, ali evo čitajući postove ine33 i vikki i ja sam nešto naučila: da dakle rezerva ne ovisi samo o FSH-u, već i o nekoliko drugih faktora

dakle, ako želiš znati više obrati se njima pp-om i ja bih tako radila

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pak prvotno napisa
    sretna35 možeš mi malo pojasniti ovo ˝odmah češ znati kolike su rezerve˝ nisam još analizirala taj dio a dobro je znati
    Evo što sam dobila od riki, a radila je genijalka iz Srbije - nabla. Tu sve piše, uz ogradu da sam poslije na netu našla da je ipak veći "bed" viši do granični ili čak OK FSH + velike godine, nego čak i lošiji FSH i ne tako velike godine. Preciznije od FSH-a (koji nije uvijek indikativan, tj. bude OK, a žena ima smanjene rezerve, valjda zato vani u nekim klinikama rade onaj clomid-challenge test) je br. antralnih folikula + volumen jajnika + inhibin B (počelo radit u Breyeru, ali šalju negdje u Švicu i imaju čudne ref. vrijednosti koje se ne uklapaju u neke sheme nađene na netu).

http://kutak.forumotion.com/povisen-...zerve-t576.htm

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala cure!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •