Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 140

Tema: Prijava za upis u jaslice u ZG-u - u koliko ih se prijaviti?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Prijava za upis u jaslice u ZG-u - u koliko ih se prijaviti?

Dragi forumaši,

razmatramo upis naše jednogodišnje cure od jeseni u jaslice, odlučit ćemo u 9.-me kad su upisi, ali sad bi je prijavili. Živimo u Novom ZG-u, gravitiramo DV-ima Sopot, Siget, Travno, Dugave bi isto dolazile u obzir.

Moje pitanje je onima koje imaju iskustva koliko su ti vrtići opterećeni i u koliko ih se treba prijavit pa da se upadne u jedan? Što je neki optimum - prijavit se u 2, 3 ili više? Kako ide prvenstvo upisa - imaju li npr. Dugavljani prednost upisa u Dugavski ili kako to ide?

Onda još pitanje - treba li onda original dokumentacije za prijavu u vrtić br. 1, 2 i 3 ili se mogu kopije davati?

Zadnje pitanje - jeste skužili da od ove godine treba potvrda o sistematskom pregledu djeteta već i pri prijavi za upis (znači sad, ovo za 5. mjesec) i jesu li vam vaši pedijatri radili problema s tim? Moja se iščuđavala tome, ali su me iz DV-a uputili na sljedeću Obavijest s www.zagreb.hr-a:

http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/..._2009_2010.DOC

Zahvalna unaprijed na svim odgovorima, a posebno ovome što je granica razbora koji broj vrtića, da me tete ne gledaju kao neku mahnitu što se prijavljuje po svim vrtićima Novog ZG-a, ali ako je to potrebno, onda ću i to napraviti da bi upali u jedan 8).

Oprostite na možebitnim glupostima, priv put ovo radimo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hy ja cu dati u dugave,utrine,travno.sopoti zaprudje. papire sam danas pokupila u svim vrticima al imas i na tom linku od zagreba upisnicu i netrebas hodati okolo jer su isti. svugdje daj kopije. ja zivim u hrelicu a kak nemamo vrtic mozemo ko i svi dati u par vrtica cak i neznaci da ce upasti ak predamo i u 10 vrtica nebu nas cudo gledale

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo predali u 5 državnih i jedne privatne...nismo samo u privatni upali..čim smo vidjeli da smo upali u onaj koji smo htjeli ostalima javila da se nećemo kod njih upisat da mogu nekog drugog ubacit..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala vam puno, samo sam htjela provjeriti je li to OK prije nego što MM digne obrve zašto trebamo u toliko vrtića predati papire . Ja se nadam da ćemo upast u naš kvartovski, a još više da će nam baka ostat još godinu dana.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Prijava za upis u jaslice u ZG-u - u koliko ih se prijav

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Zadnje pitanje - jeste skužili da od ove godine treba potvrda o sistematskom pregledu djeteta već i pri prijavi za upis (znači sad, ovo za 5. mjesec) i jesu li vam vaši pedijatri radili problema s tim? Moja se iščuđavala tome, ali su me iz DV-a uputili na sljedeću Obavijest s www.zagreb.hr-a:

upravo sam provjerila u našem vrtiću, potvrda o sistematskom mora se predati zajedno s ostalim dokumentima i zahtjevom za upis.

sad još samo da vidim kolika je navala kod pedijatrice. :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam zvala našeg pedijatra, za izdavanje potvrde ne mora doći i dijete, bitno je čini se da je dijete cijepljeno prema rasporedu. Tako da vjerujem da i ne bi trebalo biti nekih čekanja.

Inače, mene zanima da li je "potvrda o radnom statusu roditelja" - u stvari pisana izjava poslodavca da radim kod njega na neodređeno vrijeme na radnom mjestu xy? Hvala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i mi predajemo papire, mislila sam u dva vrtića, a sad vidim da vi predajete u 5 , bacam se na fotokopiranje...

moja pedijatrica nikakav problem nije radila za tu potvrdu, dijete ne mora doći, to je samo potvrda da je dijete redovno pregledavano i cijepljeno

i šta treba pisati na potvrdi o zaposlenju?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj navi prvotno napisa
    i mi predajemo papire, mislila sam u dva vrtića, a sad vidim da vi predajete u 5 , bacam se na fotokopiranje...

moja pedijatrica nikakav problem nije radila za tu potvrdu, dijete ne mora doći, to je samo potvrda da je dijete redovno pregledavano i cijepljeno

i šta treba pisati na potvrdi o zaposlenju?
    Mi s našom ped imamo posebnih problema jer je stara otišla u penziju, došla je nova iz neke bolnice, ali mi se čini privremeno jer je od 5 puta koliko smo bili 4 puta bila zamjena (svaki put druga dr) pa ne poznaju dijete tako da ćemo u čet doći osobno po tu potvrdu.

Na potvrdi o zaposlenju piše samo da je taj i taj zaposlen/a u firmi toj i to na neodređeno vrijeme i da se daje u svrhu upisa djeteta tog i tog u vrtić i ne smije biti korišteno u druge svrhe.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    Ja sam zvala našeg pedijatra, za izdavanje potvrde ne mora doći i dijete, bitno je čini se da je dijete cijepljeno prema rasporedu. Tako da vjerujem da i ne bi trebalo biti nekih čekanja.

Inače, mene zanima da li je "potvrda o radnom statusu roditelja" - u stvari pisana izjava poslodavca da radim kod njega na neodređeno vrijeme na radnom mjestu xy? Hvala.
    i mi smo od pedijatrice dobili potvrdu na neviđeno... jedna briga manje.

potvrda o zaposlenju je papir s memorandumom firme na kojem piše otprilike ovo:

mjesto, datum

potvrda

kojom potvrđujemo da je ime-prezime zaposlena u firmi-toj-i-toj na neodređeno vrijeme.

ova potvrda se izdaje u svrhu upisa djeteta u vrtić.

potpis i žig poslodavca

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da se ubacim, jer vječito to zaboravim pitati u vrtiću
    Dakle, malo me je i sram da to ne znam , ali pregrist ću i pitati i javno se blamirati: kakva je situacija s djecom koja već polaze jaslice i trebala bi samo nastaviti iduću "akademsku" godinu? Mislim, da li je potrebno ponovo prijavljivati, ili se više ništa ne zahtijeva od nas?
    Hvala unaprijed na odgovorima!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svimbalo, ništa ne trebaš. To ide automatizmom

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala, Brunda

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hvala na info

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pridružujem se zahvalama!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo uz potvrdu o sistematskom morali i iskopirat knjižicu o cjepljenju i predat...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: Prijava za upis u jaslice u ZG-u - u koliko ih se prijav

Evo i nas muče iste muke. Iako su moji bebači tek 6 mjeseci ne smijem si dozvoliti ne početi razmišljati o jaslicama/čuvanju nakon navršene godine dana.
    Prijave za vrtić idu u 5. mjesecu, upisi su u 9., a moje bebe tek u 11. pune godinu dana.
    Ja ih prije navršene godine ne bih slala u vrtić, što sam i natuknula teti u vrtiću, odnosno pitala sam ju da li i koliko, u slučaju da dobijemo mjesto, oni mogu "čuvati" to mjesto. Rekla mi je dva mjeeca, a onda pa-pa.
    Na popisu potrebnih dokumenata za popis između ostalog vidjela sam i ovo:
    Citiraj ina33 prvotno napisa
    ...jeste skužili da od ove godine treba potvrda o sistematskom pregledu djeteta već i pri prijavi za upis (znači sad, ovo za 5. mjesec) i jesu li vam vaši pedijatri radili problema s tim? Moja se iščuđavala tome, ali su me iz DV-a uputili na sljedeću Obavijest s www.zagreb.hr-a:

Međutim, na vratima naše pedijatrice velikim slovima piše da se ne izdaju nikakve potvrde za prijem u vrtić!
    Ok, ostavljam mogućnost da sam ja zabucala i da se taj natpis odnosi na nešto posve drugo, ali mi je sve to skupa malo nelogično.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pedijatar ti je dužan dati tu potvrdu (za sistematski) isto kao što ti je dužan dati ispričnicu, kada ti dijete ozdravi nakon bolesti, da može opet ići u vrtić. Tvoja pedica je očigledno specifična. To je dodatna papirologija i njima dodatan posao ali dužni su ju odraditi.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ok, još nešto, na moju totalnu sramotu. Na stranicama zagreb.hr ne mogu pronaći obrazac za upis djeteta u vrtić. Upomoć!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Na moju još veću sramotu, pronašla!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, ja sam od naše zamjenske ped jučer normalno dobila potvrdu. BTW, u svim vrtićima su mi potvrdili da je to nešto novo.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ovo za potvrdu najbolje je da provjerim u vrtiću i kod pedijatrice.
    Međutim, u obrascu prijave stoji da je potrebna potvrda o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić, a ne za jaslićko dijete?!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Taman tema kakva nam treba - u pon idem po potvrdu od dr, ostalu dokumentaciju imamo. Jedno pitanje - može li rodni list biti star godinu dana? Ili moram vaditi novi izvadak?

I malo OT pitanje - oni koji žive oko Dugava, u koje se sve vrtiće prijavljujete?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Taman tema kakva nam treba - u pon idem po potvrdu od dr, ostalu dokumentaciju imamo. Jedno pitanje - može li rodni list biti star godinu dana? Ili moram vaditi novi izvadak?

I malo OT pitanje - oni koji žive oko Dugava, u koje se sve vrtiće prijavljujete?
    nema veze koliko je star rodni list

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj navi prvotno napisa
    nema veze koliko je star rodni list
    thnx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Liječnička potvrda je potrebna za svu djecu. A onda kada dijete bude primljeno treba još jedna.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj fortune prvotno napisa
    Ovo za potvrdu najbolje je da provjerim u vrtiću i kod pedijatrice.
    Međutim, u obrascu prijave stoji da je potrebna potvrda o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić, a ne za jaslićko dijete?!
    Evo, sad kad gledam, meni je ped izdala u stvari krivu potvrdu, izdala mi je onu Potvrdu o obavljenom zdravstvenom pregledu predloškolskog djeteta, koja se daje valjda po starome prije samog upisa u vrtić, to je Prilog 2 onog Pravilnika o obrascima zdravstvene dokumentacije predškolske dobi i evidencije u djejem vrtiću (NN 114/02) na koju se pozivaju u Obavijesti o upisu djece u progame preškolskog odgoja i naobrazbe za pedagošku godinu 2009/2010 na području Grada Zagreba koja je objavljena na www.zagreb.hr. Trebala mi je, u stvari, izdat potvrdu na drugom obrascu, na tom obrascu Prilog 1 - Potvrda o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić - to je ta nova potvrda koja se sad traži. Ali, nadam se da mi neće zbog toga u vrtićima radit probleme jer sam već čula iz razgovora s vrtićem u Sigetu da su čuli da se pedijatri bune i da će probat nešto na nivou grada dogovorit, ako sam je dobro shvatila, whatever that means.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

još jedno možda glupo pitanje: Možemo li se uopće prijaviti u više različitih vrtića? treba li to navesti negdje? Mislim, što ako se desi da upadne u više njih, neće li tako zauzeti mjesto drugom djetetu?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes se prijaviti u vise njih, i ne moras to nigdje navesti.
    i ne, neces, uzeti mjesto drugom djetetu jer ces biti ok i odmah po objavi rezultata javiti vrticima da si odustala i neka daju mjesto nekom drugom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Ne, ove godine treba navesti i to (jer na kraju se potpisuje izjava o tocnosti podataka).

U obrascu za zahtjev za upis u 2009/10. pod pod tockom 12 treba navesti u koje je sve vrtice Grada Zagreba predan zahtjev za upis.

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=7210

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pozdrav,
    evo vam mog ne bas lijepog iskustva iz trazenja mjesta po Novom Zagrebu.

Mi zivimo u Klari. Moj je roden 27.11.07, prosle godine u 5 mjesecu predala sam u Remetinec sad je to Laniste, Trnsko, Siget, Utrine, Zaprude sam odustala kad sam vidjela kakav je, a da ne pricam o njihovoj hrani, i Vrbik (gdje radim).
    Vec kod predaje papira svi su mi rekli da se ne nadam mjestu jer je roden u KRIVO vrijeme Naravno nigdje nije bio primljen, prosli upisi, prosao i 9 mj. i negdjee prek kraj 10 mjeseca idem ja u svaki taj vrtic pitati da li ima koje slobodno mjesto i da li ima uopce kakave sanse. Gdje god sam dosla odnosili su se prema meni kao da trazim neku milostinju, tipa, ono sto uopce trazim tu, prestrasno. Tako da sam bila na sto muka.
    Tada sam uzela godisnji, pa planirala jos bolovanja pa mozda jos negdje uspijem nesto. Desila se sreca da mi je mama nasla vezu u DV Sopot, predala sam i tamo papire i cekala jos 1,5 mj kad mi javili da je primljen
    :D

Uglavnom od svih vrtica koje sam obisla Sopot mogu samo pohvaliti svim hvalama, za sada . Mali eto ide vec 4 mjeseca tamo i grupa mu uopce nije velika, ima ih oko 10tak, iako mislim da su puno vise upisani ali samo placaju mjesto.

Dakle zenske, predajte u sto vise mozete. Ja sam predavala sve kopije, jer ionako ne vracaju papire. I SRETNO!

btw. Svimbalo, da neide tvoj Ivan u Sopot u Ribice?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Ne, ove godine treba navesti i to (jer na kraju se potpisuje izjava o tocnosti podataka).

U obrascu za zahtjev za upis u 2009/10. pod pod tockom 12 treba navesti u koje je sve vrtice Grada Zagreba predan zahtjev za upis.

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=7210
    i prošle godine je to bilo u obrascima al mi smo ostavili prazno...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Drage moje fellow-forumašice, hvala vam svima na iskustvima, stvarno masu znači .

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam prijavljena u ZGB, a mali i muž u Samoboru i tamo nam je ped. Mislila sam ga prijaviti u ZGB u vrtić jer ga baka može podići dok ja ne dođem s posla a u samoboru nema tko.
    Hoće li to biti problem?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako ti i dijete imate prebivaliste u Zg, to je OK, bez obzira na muza. Ali ne znam kako je ako si samo ti u Zg, a dijete u Samoboru.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj veda prvotno napisa
    Ja sam prijavljena u ZGB, a mali i muž u Samoboru i tamo nam je ped. Mislila sam ga prijaviti u ZGB u vrtić jer ga baka može podići dok ja ne dođem s posla a u samoboru nema tko.
    Hoće li to biti problem?
    Dijete i roditelji trebaju imati prebivalište na području grada zagreba, a ako nemaju trebalo bi plaćati punu cijenu gradskog vrtića, cca 2500 kn.
    Ipak to nije pravilo u svim vrtićima, ustvari pravilo je, ali neki vrtići progledaju kroz prste i treba se raspitati u vrtiću koji te zanima.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure s područja Jaruna: da li ima smisla uopće predavati i u DV izvan Jaruna, pošto DV Jarun ima 5-6 objekata koje jedna prijava obuhvača?

Da li vi namjeravate?

Bjonda avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mene zanima kakva je procedura kod upisa u privatni vrtić ?

Pošto moja mala navršava godinu dana u 2 mj. 2010 god. pa ako ne dobimo mjesto u državnom , zanima me dal i kod njih su upisi sada ili kako vec to ide ?

Bjonda avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E da i dal ste potvrdu od pedijatra platile ?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Bjonda prvotno napisa
    Mene zanima kakva je procedura kod upisa u privatni vrtić ?

Pošto moja mala navršava godinu dana u 2 mj. 2010 god. pa ako ne dobimo mjesto u državnom , zanima me dal i kod njih su upisi sada ili kako vec to ide ?
    ja bih je prijavila za mjesto u državnom vrtiću
    neće dobiti sad mjesto jer nema godinu dana, ali mogu te zvati kad navrši godinu

ne možeš je prijaviti nagodinu u 2 mj, već sad

Bjonda avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma krivo sam se izjasnila, predali smo mi već papire za jaslice državne i to u 5 vrtića , ali svugdje su nam rekli da nema šanse, pa me zato zanima kak ide to s privatnima.

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Imaju i još jednu veliku novost osim sistematskog, obavlja se i inicijalni razgovor sa jednim roditeljom i djetetom, par dana nakon predaje zahtjeva - bar je tako kod nas na Malešnici. Jel bio tko već na inicijalnom?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

otela mi pedijatrica 50kn za potvrdu!!!
    dobro, ne mislim otela, rekla sestr ato vam je 50kn, naravno da sam šutila ko g jer mi oni jel da trebaju, ali ni trznula nije da mi da račun

nećeš ništa reći da se ne zamjeriš, ali -jel to smiju?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potvrdu nismo platili, a incijalni razgovor nije novost - obavili smo ga i prije dvije godine sa starijim. tu imaš prilike popričati o detaljima koji te zanimaju, a psihologinja se upozna s djetetom, njegovim navikama i eventualnim posebnim potrebama (sjećam se da smo pričale o tome kad i koliko spava, kako se uspavljuje, koliko je dojen - tad smo još dojili, kad je skinuo pelene - mi smo taman bili friški bespelenaši, alergije i posebna zdr. stanja isto tu ulaze).

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I meni je moja najavila istu cifru! Neznam koja je sad to fora, ovo nam je prvi službeni sistematski - zbog vrtića naravno.
    Kaj se to i inače plaća?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa
    I meni je moja najavila istu cifru! Neznam koja je sad to fora, ovo nam je prvi službeni sistematski - zbog vrtića naravno.
    Kaj se to i inače plaća?
    Mi smo tu potvrdu vadili lani dvaput (za privatni i poslije za gradski vrtić) i nismo nijednom ništa platili.
    Prvi put sam još i pitala da li smo šta dužni.

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni nije ni palo na pamet da bi takvo nešto morala platiti za dijete. Nismo platili ni prošle godine za privatni kad smo trebali niti sad. To je baš bezobrazluk - uzimaju svugdje gdje stignu - sramota.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MI SMO SE upisali jucer u privatni vrtic jer je moja rodjena u svibnju a gradski pocinju porimati tek u rujnu. dakle dobra je stvar kod njih sto mozes upisati dijete i ono moze krenuti u vrtic izvan ovih rokova, naravno, ako ima mjesta, jer su i privatni prebukirani.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bebolino_ prvotno napisa
    Imaju i još jednu veliku novost osim sistematskog, obavlja se i inicijalni razgovor sa jednim roditeljom i djetetom, par dana nakon predaje zahtjeva - bar je tako kod nas na Malešnici. Jel bio tko već na inicijalnom?
    Ne, ali sam danas u DV u koji sam se išla prijaviti naišla na vrlo detaljni obrazac koji se već i sada (znači, prije nego što upoće znamo hoće li dijete upasti u vrtić) mora ispunjavati s detaljima zdrav. povijesti djeteta, prehrambenih navika... Što to onda znači, znači npr. prijavimo se u 5 ili 10 vrtića, u ekstremnom slučaju, i onda par dana nakon predaje zahtjeva moramo u svaki vrtić na incijalni razgovor ili?

Ms. Ivy, mislim da se ovo pitanje odnosi na te sistematske potvrde i eventualno incijalne razgovore PRIJE informacije je li dijete uopće upalo na listu, to je nešto novo od ove godine, izgleda. Jesi li ti išla s djetetom na inicijalni razgovor prije informacije da je uopće upalo na listu ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da - potvrdu (Prilog 2) nisam plaćala.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo danas dobili potvrdu nismo ju platili. Jel vi dobijete račun za te potvrde?

Predati ćemo papire samo u naše jaslice, sigurna sam da će upasti, za Lolu sam predala na dva mjesta, dobili smo mjesto u vrtiću u kvartu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •