Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Njoki s blitvom

  1. #1
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno Njoki s blitvom

    Dosadila mi je blitva s krumpirom i maslinovim uljem, pa sam otkrila ovo izvrsno jelo
    Totalno je
    pa da podijelim recept s vama:

    Blitva (svežanj koliko se kupi na placu) se očisti (ja odvojim peteljke, da ostanu samo listovi) i skuha u slanoj vodi.
    U jednom loncu se stavi cca. 600 ml vrhnja za kuhanje i u nj se naribacheddar sir (stavim oko 300 gr.). Na laganoj vatri se miješa dok se ne zgusne.

    Za to vrijeme se skuha 1 kg njoka.

    Kad je gotova, blitva ocijedi se i nareže na komadiće. Pomiješa se sa vrhnjem i sirom i u to se dodaju ocijeđeni njoki, pa se pomiješa.
    Sve zajedno se stavi u vatrostalnu posudu, gore se nariba još malo sira i zapeče u pećnici (na 200'C 5 min)


  2. #2
    Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    344

    Početno

    Ovo je super.

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Je, ovo je superkalorican ali mljac recept.

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    725

    Početno

    evo da ne ovaram novu temu, zanima me da li se njoki mogu zaleđivat, sirovi naravno, radi li tko to?? čula sam da nije baš preporučljivo zobg krumpira??? Kako one kupovne zalede??



    Iskustva???

  5. #5

    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    725

    Početno

    šta baš nitko??

  6. #6
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Očito se mogu, kad ih i tako kupimo zaleđene. Ja uvijek od viška krompira napravim njoke i zaledim. 8)

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    725

    Početno

    a ja sam ih zaledila pa ćemo vijdet šta će bit

  8. #8

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    evo da ne ovaram novu temu, zanima me da li se njoki mogu zaleđivat, sirovi naravno, radi li tko to?? čula sam da nije baš preporučljivo zobg krumpira??? Kako one kupovne zalede??
    Mozes, kako ne.
    Ali trebas imati mjesta u zamrzivacu.
    Dakle napravis njoke, poredas ih razdvojene (da se ne dodiruju) na jednu dasku i tako uvalis u zamrzivac. Nakon sat vremena ih izvadis (ne moraju bit skroz smrznuti, dovoljno je da su malo tvrdi) i sve ih uvalis u vrecicu za zamrzavanje i ponovo ih vratis u zamrzivac (ne cekati da se odmrznu). I imas smrznute njoke. Kad ih spremas, ubacujes ih direktno tako smrznute u posoljenu kipucu vodu. I dobri su ko friski.

  9. #9
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Ja ih uvijek napravim malo tvrđe kad ih zamrzavam. Onda mi se ne razgnjecave pri kuhanju.

  10. #10
    Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    937

    Početno

    Radila sam ovaj recept. Modificirala sam ga.
    Kupovni smrznuti njoki. Kupovni Ledov špinat. Odokativna količina naribane gaude. Mala vrhnja za kuhanje. Sve je bilo otprilike ali jako fino.
    Što se tiče njoka: krumpirovo tijesto dobro podnosi zamrzavanje.

  11. #11
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj točkalica prvotno napisa
    evo da ne ovaram novu temu, zanima me da li se njoki mogu zaleđivat, sirovi naravno, radi li tko to?? čula sam da nije baš preporučljivo zobg krumpira??? Kako one kupovne zalede??



    Iskustva???
    Ja ih uviejk zaledjujem. Kad pravim friske, napravim vise pa ih zaledim tako da ih najprije poslozim na tacnu, stavim u frizer i drugi dan ih prebacim u vrecicu. Tako radimo svi u familiji.

  12. #12
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    iridana2666 Postano: pet ruj 18, 2009 5:26 pm Naslov:

    --------------------------------------------------------------------------------

    točkalica (napisa):
    evo da ne ovaram novu temu, zanima me da li se njoki mogu zaleđivat, sirovi naravno, radi li tko to?? čula sam da nije baš preporučljivo zobg krumpira??? Kako one kupovne zalede??



    Iskustva???


    Ja ih uviejk zaledjujem. Kad pravim friske, napravim vise pa ih zaledim tako da ih najprije poslozim na tacnu, stavim u frizer i drugi dan ih prebacim u vrecicu. Tako radimo svi u familiji.
    X- isto tako

  13. #13
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja sam kuhala danas za ručak
    bilo je fino, ali previše vrhnja za kuhanje
    pa je bilo malo tekuće

  14. #14
    Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    572

    Početno

    ja to danas jela ali sa kockicama od palente umjesto njoka (jer mi je ostalo palente od jučer) i bilo je njamiiii

  15. #15

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    371

    Početno

    evo ja sam upravo napravila i smazala

    malo sam modificirala time sto sam dodala par fetica prsuta koje sam imala u frizideru, eto da ne propadu 8)

    pre prefino

  16. #16
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    i mi probali sinoć za večeru, ali malo modificiran recept.
    kupovni špinat odmrznula, dobro ocjedila, provrtila malo na maslinovom sa mrvicu češnjaka, da dobije šmek, rastopila vrhnje sa sirom, ubacila pola gorgonzole (da se ne baci), sve pomješala sa njokama i posipala sa naribanim sirom, zapekla i vola!!
    bilo je odlično, klincima mrak (iako je F prije nego je probao frktao s nosom), došao čak i nećak (koji nije jelac) i pridružio nam se
    uz to smo klopali zelenu salatu i baš je pasala!
    mama_još_malo, recept je mrak, brz i prefin!

  17. #17
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    ovakav umak sa blitvom ili špinatom ja pravim sa špagetama

  18. #18
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Papali jučer, bilo je odlično.
    Malo smo modificirali recept utoliko što smo stavili gaudu, pecorino i još neki tvrdi sir koji smo imali u friđu, a i blitvu smo bacili na maslinovo ulje i češnjak prethodno. Fino, jako fino

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •