Pokazuje rezultate 1 do 50 od 410

Tema: OPLODNJA DONIRANIM SPOLNIM STANICAMA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja razmišljam kao i frka, da je greška u zahtjevu. Samo na žalost umjesto da se traži od dr. koja je možda pogriješila, da napravi ispravak zahtjeva u tom dijelu, ti dobivaš odbijenicu. Moglo se sve ubrzati, pojednostaviti. Ako je to u pitanju. Inače i sama bih voljela da donacija zametaka odmah profunkcionira jer viškovi smrzlića postoje, a svima bi naravno bilo lakše postupak odraditi "kod kuće". Mnogi imamo probleme sprijevozom, uzimanjeg godišnjeg - ne zbog samog GO-a već uvijek nekome nešto moraš reči gdje ideš, ma više čovjek ništa za sebe ne može napraviti, a da cijela okolina odmah ne sazna. A uzimanje slobodnih dana ovise o ciklusu pa nikad ne znaš sto posto kad će to biti. Maštam o tome da odem u Zg na kavu, obavim transfer bez muke i ...ponovo na kavu ...bez velikih priprema i gnjavaža, za to mi je dovoljan jedan dan godišnjeg. I još da beta bude pozitivna
    daani13, još da iz ove odbijenice ispadne za tebe bolje, super bi bilo. Ali trenutno se ne nadam puno, ajde nek se čudo dogodi u utorak...

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    I ja razmišljam kao i frka, da je greška u zahtjevu. Samo na žalost umjesto da se traži od dr. koja je možda pogriješila, da napravi ispravak zahtjeva u tom dijelu, ti dobivaš odbijenicu. Moglo se sve ubrzati, pojednostaviti. Ako je to u pitanju. Inače i sama bih voljela da donacija zametaka odmah profunkcionira jer viškovi smrzlića postoje, a svima bi naravno bilo lakše postupak odraditi "kod kuće". Mnogi imamo probleme sprijevozom, uzimanjeg godišnjeg - ne zbog samog GO-a već uvijek nekome nešto moraš reči gdje ideš, ma više čovjek ništa za sebe ne može napraviti, a da cijela okolina odmah ne sazna. A uzimanje slobodnih dana ovise o ciklusu pa nikad ne znaš sto posto kad će to biti. Maštam o tome da odem u Zg na kavu, obavim transfer bez muke i ...ponovo na kavu ...bez velikih priprema i gnjavaža, za to mi je dovoljan jedan dan godišnjeg. I još da beta bude pozitivna
    daani13, još da iz ove odbijenice ispadne za tebe bolje, super bi bilo. Ali trenutno se ne nadam puno, ajde nek se čudo dogodi u utorak...

čim nešto saznam u utorak,javljam!!!!!!!! Hvala vam na savjetima!!!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

"Milinovićev" ili Zakon koji je stupio na snagu dok je HDZ vladao je za sve koji se liječe od neplodnosti bio totalna katastrofa najblaže rečeno.Ali znate zašto je sadašni Zakon loš i diskrimirirajući.Zato jer ljudi koji su ga donosili žele reći :evo mi smo u vrhu sa najliberalnijim zakonima Evrope a u stvarnosti se dešava sve ono što crkva želi .Ukratko u zakonu se dozvoljava donacija ali je u praksi neprovrediva jer donatorima ne garantira anonimnost i jer donatori uzmimo sjemena ne dobivaju za to nikakvu novčanu naknadu pa ja osobno ne mogu zamisliti muškarca koji će iz čisto humanih razloga doći u kliniku donijeti svoje sjeme potpuno besplatno.Zatim oni koji žele donirati zametak ne mogu to učiniti prije nego li prođe pet godina da taj zametak provede u zamrzivaču.Da li mi netko može pametno odgovoriti zašto netko ne može nakon što rodi dvoje ili trojke reći odmah po rođenju svoje djece ,eto ostale zametke poklanjam,nego se ti zametci "trebaju" čuvati pet godina.Da li su nakon pet godina provedenih u zamrzivaču možda bolje kvalitete nego kada su proveli samo jednu godinu?Koliko sam vidjala iz izvještaja sastanka Roda 06.03.2013 u Ministarsvu nitko od predstavnica udruge roda nije ove probleme o donaciji iznio na otvoren način .Spominjalo se čak i surogat majčinstvo a nije se jasno reklo da se donacija pod ovakvim uvjetima neće i ne može provoditi u Hrvatskoj.Jer ovakvim zakonom donacija se uspoređuje sa posvojenjem i sa pravima posvojenog djeteta i čak i više jer majka koja rodi svoje dijete sa doniranim sjemenim materijalom mora omogučiti svome djetetu nakon osamnaeste godine "upoznavanje sa ocem donorom" ,pa ne znam što da kažem na to.I sada nas zbog toga što je kao moguće ići sa doniranim materijalom šalju kod javnog bilježnika da dvoje supružnika ovjeri list na kojem piše "MPO vlastite stanice".A da se u zakonu ne spominje mogučnost donacije tada se ne bi trebalo niti ovjeravati da idemo sa svojim stanicama jer i nema druge zakonske mogučnosti.Rezultat dakle novog "liberalonog" Zakona je taj da pravo koje je propisano Zakonom se ne može ostvariti u praksi dakle donacija se u Hrvatskoj pod ovim uvjetima neće sigurno provoditi ali će upravo "zbog mogućnosti oplodnje doniranim stanicama" svi parovi od sada trebati ići kod javnog bilježnika i time se ponižavati.
    Želim reći ovo :ukoliko se mi ne možemo izboriti da se donacija zaista i provodi u Hrvatskoj a ne da stoji kao mrtvo slovo na papiru, u tom slučaju je bolje za sve nas da odredbe o donaciji niti ne spominju u Zakonu i to mislim iz dva bitna razloga,prvi je taj što u tom slučaju neće biti potrebe za ovjerom kod javnog bilježnika i drugi razlog je taj što se ljudi koji trebaju donaciju neće osječati toliko diskriminirani jer smatram da je veća diskriminacija kada se pravo koje je propisano zakonom ne ostvaruje u praksi nego li kada uopće nije propisano zakonom isto pravo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •