-
ZAUZETA - koliko ja znam, dugo dugo (nakon afere s Kurjakom) se nije obavljalo, tj. cekao se novi zakon. sad je pravno regulirano - i dozvoljeno, ali tko zna da li je pocelo. Kao prvo, klinika mora biti licencirana bas za heterolognu oplodnju, a ne znam da li su klinike pocele dobivati vec licence. S jedne strane bi paradoksalno - sa zamrzavanjem j.s. trebalo biti jednostavnije donirati j.s. (a banke sperme su jos uvijek prazne koliko znam). Međutim, mislim da je parovima jednostavnije (iako skupo) otići van, jer vani ne rade nikakve provjere, dapače, možeš specificirati fizičke karakteristike donora, sve je jednostavnije i brže i anonimnije. U HR ti bolnička komisija mora odobriti postupak heterologne oplodnje.
Htjela sam pitati na ovom topicu - rado bih stavila koji članak o donaciji, što sperme što j.s., na web stranicu potpomognutaoplodnja.info - pa ako netko zna zgodne materijale, linkove, ima price ili informacije - to bi bilo nekim ljudima vrlo korisno.
npr. što mislite o ovom pravilniku za psihološko savjetovanje? http://bkid.de/engl/bkid_gd_guidelines.pdf (da li je ljudima uopce potrebna jedna psiholoska podrska kod donacija? tj. da li ste ikad pozeljeli porazgovarati o ovoj temi s jednom strucnom osobom o svojim mogućim nedoumicama, mogućnostima itd, a ne samo tehnickim detaljima? - kad kažem stručna osoba, onda stvarno mislim stručna - netko tko zna i o neplodnosti i ima iskustva u radu s parovima koji idu na donacije i ima stručno obrazovanje da čovjeku pomogne donijeti odluku)
možete mi poslati svoja mišljenja i razmišljanja i na pp. Hvala!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma