Ja sam svoje mišljenje o mijenjanju Zakona dijelom iznjela u temi Novi zakon o potpomognutoj a koji se nalazi na ovom podforumu. Ukratko moje mišljenje je da nema koristi od kontaktiranja osoba koje imaju moć da nas svjesno zakonski diskriminiraju već trebamo tražiti zaštitu i mijenjajnje zakona na način da putem zakonskih mogućnosti utjećemo na izmjenu zakona. Ukratko ,potpisivanje bilo kakvog pristanka kod javnog bilježnika ne spominje se u zakonu i moje mišljenje je da se putem udruge Roda treba tražiti da vlada pokrene postupak za izradu vjerodostojnog tumačenja članka 14 st 2 Zakona jer se ovjerom kod javnog bilježnika izravno krši pravo pacijenata za zaštitom privatnosti i dostojanstva osoba koje su u postupku MPO a tim postupkom ne štiti se nikakvo pravo djeteta niti očinstva.Nadalje ovakvo propisana donacija u našem Hrvatskom zakonu je u praksi praktički neprovediva pa se i slijedom toga može opet govoriti o izravnoj i svjesnoj diskriniaciji jer pravo koje je propisano Zakonom se ne može ostvariti u praksi a recite mi što je to nego li najočitiji oblik diskrininacije.Dakle jedino putem vlade ili zastupnika Hrvatskog sabora je moguće tražiti zaštitu i to putem mogučnosti koju nam pružaju zakonski instrumenti a moljenje ili prosvjedovanje po mom mišljenju neće dovesti do nikakvih ozbiljnijih pomaka u tom pogledu jer je antipropaganda putem crve daleko jača od naše i mi se s tim ne možemo mjeriti.Sva ova pitanja mogu se iznjeti i pučkom pravobranitelju i tražiti zaštitu svojih prava budući nas ovakav zakon izravno diskriminira.