-
Tu se slažem s tobom i ne mogu razumjeti da bi netko išao u postupak da apsiriranje jajnih stanica onako, iz altruizma, za nekog nepoznatog, a ako već nije u postupku. Ali, imaš i puno njih u postupku zbog muške neplodnosti teške (znači, ostane višak stanica), pa mi je tada zamislivo - možda se to iznivelira. MIslim da to kod nas nikako ne bi prošlo, doslovno je to utopija, jer već vidim naslove "Plaćena djeca" i slično. U stvari... ja ne vidim iole reletavntnu banku sperme i jajnih stanica u Hrvatskoj, mimo nekog uvoza - em je premalo tržište (ja bih se, osobno, bojala ići na donaciju JS u Hrvatskoj, premalo je ljudi, bojala bih se nalijetanja na rođaka), em ko bi to radio bez naknade i zašto, sve da i postane anonimno.
Mislim da su slična zakonska rješenja i u Slo, i u Češkoj, zašto - vjeorjatno zbog ovog našeg srednjoevropskog kruga, a ipak ispada da je učinkovito, jer Česi imaju smislene banke, dok Slovenci ne (brijem isto zbog ovog da su premali, premalo tržište, premalo ljudi, to je kvart nekog svjetskog velegrada, maltene).
Tako da, realno, ne mislim da je moguća srednjoročna promjena stava da je OK plaćati za spermu i jajne stanice, mislim da se društvo previše promijenilo u kontra smjeru (previše romantizira sve skupa, i ne može prihvatiti stvar za face value, i to ne mislim samo za pitanje IVF-a, pitanje IVFa je marginalno relativno).
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.04.2013. at 15:47
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma