uskoro je frendu rođendan i kao velikom ljubitelju crne kave htjeli bi iz štosa kupiti filđan ili fildžan (ne znam koje je pravilno) i džezvu. oriđiđi, naravno, ne nešto kinesko.
pa ako netko zna gdje bi u zagrebu to našli, bili bi jako zahvalni.![]()
uskoro je frendu rođendan i kao velikom ljubitelju crne kave htjeli bi iz štosa kupiti filđan ili fildžan (ne znam koje je pravilno) i džezvu. oriđiđi, naravno, ne nešto kinesko.
pa ako netko zna gdje bi u zagrebu to našli, bili bi jako zahvalni.![]()
postoji u vlaškoj, preko puta petrove crkve pa malko u smjeru trga, obrt s takvim posuđem. bar je donedavno postojao.
Fildžan je pravilno. Eh, u Zg ti ne bih znala gdje ima za nabavit![]()
Odmah pored Dione, u dvoristu.ms. ivy prvotno napisa
Ako ne zatekne nikoga neka zapiše broj telefona i nazoveRadno vrijeme im je koma, ali se dade dogovoriti "termin" u subotu.
(zakonita je pacijent na mjed)
Ja radim u blizini, pa se mogu ponuditi otići do dućana u uredovno vrijeme
raport:
muž je jučer pronašao taj obrt (limarija), zapravo se nadam da je pronašao pravi ( čini mi se ponekad da na oranju zemlje ne bi pronašao), a tamo znači prave samo džezve.
ostaje problem fildžana, a to mi je bit dara.
za NanoiBeba:
ako ti nije problem, samo bacit pogled na taj obrt, da nije MM nekako previdio fildžane.
hvala ti.
otišla bih sama, ali imam malog cicavca koji me ne pušta daleko.
još jenput, hvala svima na sudjelovanju![]()
misliš u pravoj džamiji, u Folki? imaju suvenirnicu?monax prvotno napisa
čak mi je to palo na pamet da provjerm, ali nisam bila sigurna...ko pita, ne skita.
hvala.
nije mi problem - samo sada se ja pitam znam li razliku između džezve i fildžana.mrkvica05 prvotno napisa
džezva je ono u čemu se kuha kava, a fildžan je mala šalica iz koje se pije.NanoiBeba prvotno napisa
za NanoiBeba:
ovo što je Tashunica napisala, to je to.
ako ti je nezgodno, zaboravi, naći ćemo neš drugo za dar...ili će ga frend malo duže čekati dok nađemo dž. i f.![]()
NanoiBeba, možemo se čuti preko PP
mrkvica, dok se monax ne javi sa konkretnijom informacijom
U zagrebačkoj džamiji se mogu kupiti knjige pa je moguće da na istom mjestu imaju i fildžane i još kakve suvenire. Odi pogledaj, a li mislim da se mora ići prijepodne
hvala, lucij@
e kad si nešto zacrtam...bolje da mu kupimo kilu kave 8)
NanoiBeba, fildžan je ovo porculansko, a džezva mjedeno
http://images.google.com/url?source=...jwZbdKnFjJk9gA
mrkvica, trebala si zamoliti neku od forumašica da ti kupi i pošalje busom
Ja bi otišla na izlet do Bihaća, ionako mislim da sa svojeg dijela grada radnim danom brže stignem tamo, nego do Borovja
he, he! apri - baš me zezaš - na slici je i jedno i drugo.
No shvatila sam. Ali to u Vlaškoj je limarija tako da sumnjam da drže porculan (fildžane).
baš ste mi dale ideju - ja bih u Sarajevo
bila sam vrijedna pa sam se bacila na telefoniranje:
u džamiji tj. u njihovom dućanu ne drže f. i dž. , već samo vjersku literaturu (eto, ko bi reko)
u limariji (valjda sam nazvala pravu) - rade do 15h, a striček mi je rekao da čak imaju i f., a to moram nekako izviditi
uglavnom, hvala na savjetima i dobroj volji
NanoiBeba, nemoj se gnjaviti s odlaskom, već ću ja to nekako...![]()
mrkvica05 prvotno napisa
Jeste uspijeli nabaviti džezvu i fildžan?
Meni bi isto trebalo pa da ne idem u izvidnicu u Vlašku jer mi nije usput ako nemaju...