poviseni LDH

Thread: poviseni LDH

1. tinte said:

Default poviseni LDH

JE LI NETKO ZNA KOLIKE SU REFERENTNE VRIJEDNOSTI LDH KOD TROGODISNJEG DJETETA

2. khaa's Avatar

khaa said:

3. apricot's Avatar

apricot said:

kopiram sa drugog topica:
    Quote Originally Posted by tinte
    Djetetu od tri godine je radi upaljenog limfnig cvora ispod uha napravljena krvna pretraga.Sve vrijednosti su uredne osim povisenog LDH -755 u/l.Napravljen je i ultrazvuk abdomena i nalazi su opet uredni.Savjetovano nam je da ponovimo nalaze za par dana.veceras je dijete dobilo tempeaturu, koja pada od panadola, i jako kaslje.Zabrinuta sam jer nemamnikakvu predstavu od kud taj poviseni LDH .Sto se dogadja?

4. princess puffy said:

Povećane vrijednosti su prisutne kod brojnih bolesti i glupo je da ti sad nabrajam kod kojih može biti.
    Čudno mi je da je to izoliran nalaz ( a šta ste sve od krvi vadili?) i da je tako visok.Mislim da je kao što ti je i savjetovano,najpametnije ponoviti nalaz i uz to još napraviti i izoenzime LDH (budući da se aktivnost laktat dehidrogenaze,intracelularnog enzima nalazi i u bubrezima,srcu,skeletnom mišiću,mozgu,jetri)
    Obzirom da si spomenula povećani limfni čvor,pada mi na pamet infektivna mononukleoza,ali nadam se da je ipak laboratorijska pogreška ( i to zna biti).
    Držite se!

5. tinte said:

Danas u razgovoru s drugim pedijatrom mi je receno kako su inace refer entne vrijednosti ldh kod djeteta vece nego kod odraslih i da ldh 755 u/l nije cak ni povisen. Nista mi nije jasno . U ambulanti na svom aparatu nemaju naznacene referentne vrijednosti za djecu tj nigdje ne stoji da su za djecu vece?

6. princess puffy said:

koliko ja znam, kod novorođenčadi vrijednosti LDH mogu biti do 450 a da nisu patološke,a moram priznati da mi je malo teško vjerovati da će vrijednost od 750 biti u rangu normalnih vrijednosti (iako je istina da neki laboratoriji imaju drugačije ref.vrijednosti),ali eto ništa nije nemoguće
    svakako javi daljni tok