bundevica
Nađa kad god je nešto boli traži "fizilološki", to je lek za sve!
Danas se vozimo pored Mc Donaldsa i N ubeđuje MMa da stane i kupi joj nešto:
Sve sam tata ovako gladna, vidi, klaći (krči) mi stomak sve do glave!!!
bundevica
Nađa kad god je nešto boli traži "fizilološki", to je lek za sve!
Danas se vozimo pored Mc Donaldsa i N ubeđuje MMa da stane i kupi joj nešto:
Sve sam tata ovako gladna, vidi, klaći (krči) mi stomak sve do glave!!!
Posljednje uređivanje od vissnja : 13.02.2010. at 02:00
M. voli gledati Vatrogasca Sema.
Glavni likovi su:
vatrogasac Sam
Penny (ženski vatrogasac)
Elvis (blago munjeni vatrogasac)
Igramo se u jutro na krevetu i on uzme onaj banana jastuk i viče meni. Penny, otvaraj vodu da ugasim vatru.
Ubrzo nakon toga tati zvoni mobitel i on se digne s kreveta i razgovara, a M. meni govori:
O najn (nein) Penny, Elvis je bos, nije obuo vatrogasne papuče i juri za tatom po sobi: Elvis, evo ti vatrogasne papuče.![]()
P. se hoće sa mnom kupati u kadi i objašnjavam joj da se prvo ja moram oprati jer sam zmazana pa ne možemo skupa u kadu. Uđe u kupaonu kad se tuširam, pokaže na dlake dolje i pita: A kaj ti je to, mama? Zmazana rit?
Cijeli vikend glumi da je dečko i pitam ju navečer: Još uvijek si dečko ili si opet cura? a ona odgovori: Nisam više dečko, sad sam jedan mali pelikanić.
Pričala mi je kak je bila s bakom vani i da ju je jedna teta nekaj pitala, ali se nije mogla sjetiti kaj i onda veli: "Čekaj malo, imam u džepu mobitel." I igra se ko da je izvadila mobitel i zove: "E, čuj teta, kaj si me pitala?"
Gledala je crtić Hello Kitty i priča mi kaj je bilo i da Kitty nije slušala mamu i tatu, i onda doda: ni svoju baku Miciku.
Jedan neverbalni:
U subotu N sa dedom napravila sneška belića ispod prozora naše sobe, da može da ga vidi. I sad, ja hoću da je slikam pored sneška, i kažem joj: stani pored njega i zagrli ga. Ali kako su mu stavili grane da glume ruke, tako je sneškova leva ruka bode u glavu i ne može da mu priđe. Ali ona se snašla, nije ni trepnula, iščupala mu ruku, bacila u sneg i stala sva srećna da se slika!!!
Evo i fotke:
http://www.facebook.com/photo.php?pi...1&id=654954678
Malopre, za doručkom, jedemo kuvana jaja, ali Nađa hoće samo belanjak, ne i žumanjce. I meni padne napamet: setila sam se!!! ajde da pomešamo žumanjce sa jogurtom, tako će ti se svideti!!! A N sva oduševljena: jeeeee, (pa se uozbilji) nećemo to uraditi...
A Nađa je poseba kategorija!
Genijalno, točno mogu zamisliti facu dok to govori!
Jednog dana Anja i ja pricamo o kucnim ljubimcima i ona, nicim izazvana, izvali:
Mama, ocu krta (za ljubimca). Ja joj uz smijeh pocnem objasnjavati da je krt stetocina, da kopa tunele po vrtu i unistava nam travnjak i odmah joj i pokazujem krtinjak na travi, a ona me gleda ozbiljno i na kraju digne prstic i kaze mi umirujuci: Mama, nemoj se plakat. Budem ga ja zasotala (zašpotala).![]()
Jučer nakon buđenja igramo se u krevetu. M. obično podijeli uloge. On je beba konj, ja sam mama konj, tata - tata konj. Kinderbet nam je štalica.
Kaže M.: A što ćemo mi konji jesti?
Odjuri na pod i donese plavi balon.
Ja kažem: A što je to?
M: Bundeva, za nas konje
Ja: Kako plava bundeva?
M: Pa to je morska bundevina.
Uvod: kad god dođemo kod nekog u goste ili uđemo u neku prodavnicu, Nađa odmah sa vrata traži da ide u wc, jer njoj se kakiRetko kad se pokaki stvarno, ali izgleda da voli da obilazi tuđe kupaonice, i prija joj "miran kutak". Objasnila sam joj da ipak sačeka malo, i da nemaju sve prodavnice wc, da traži ako joj je baš frka a inače može i napolju ili kod kuće.
I tako mi danas u prodavnici igračaka, na kasi, iza nas red, N bira balončiće od sapunice, daje teti da joj otkuca i kaže: "Zeleni su za babu, narandžasti za mene a kakiću kad dođem kući!!!!"![]()
Vita se u zadnje vrijeme opasno počela muvat oko pećnice pa sam joj objasnila da se to ne smije dirat da se ne opeče.
I sad je to njoj strašna fora i svako malo trči kod pećnice i ona meni objašnjava da to peče.
I danas ona stoji kod prozora ( imamo niske francuske prozore, taman u njenoj visini ), gleda nešto vani i u jednom trenutku se počne derati "mama, peče, peče, peče".
Ja sad gledam gdje se dijete opeklo, u čemu je kvaka i onda skužim. Sunce je, naravno, tuklo kroz prozore...![]()
Dođe mi P. do trbuha, nasloni glavu i veli: "Mana, mana...Sad bebica u trbuhu pjeva: tududududu"
Mislila je na ovo: http://www.youtube.com/watch?v=ynjIoymWHvU![]()
kako uz sineka od 2,5 god. imamo i 9. godišnjakinju koji već lagano pere pubertet pa tu i tamo zna biti bezobrazna, naša reakcija bude npr." čuj mala kao se ti to razgovaraš?". Jedno jutro sinek se nikako neda obući tati pa bježi po stani, i na kraju tata ga ulovi i zašpota a mali će njemu onako ozbiljno sa rukama na bokovima: čuj tata, kako se ti to razgovalaš sa mnom ????
Druga provala: leže on i seka na kauču i gledaju crtić,a seka ga stalno škakljucka i štipka. U nekolika navrata kaže on njoj da prestane, a ona ništa. Na kraju se frajer sjedne i kulerski kaže: seka prestani, jer ako te ja uštipnem,ići ćeš u bolnicu.....
U subotu smo bili kumovi na jednom venčanju. Spremamo se da krenemo i Nađa u svoju torbicu stavlja neke sitne igračke. Kaže: ovo ću da pokažem čika M. a ovo ću da pokažem teti J. (to su mladenci). A onda se zamisli pa kaže: Mama, ako je beba izašla na teta J.-inu pišu hoće ona nešto da mi da??? Ja: Ko da ti da? N: Pa beba, ja njoj neću ništa da dam!!!
Dete se još nije ni rodilo a ona već cicijaši!
Pre neki dan lupa po nekoj staroj tastaturi, pokvarenoj. Moja mama je pita: ajde hoćeš da mi nađeš Pepa prase crtać na srpskom (to N često traži jer joj se nisu svideli na italijanskom). A Nađa će njoj: Može na srpskom, a može i na Diznijevom![]()
Neki dan dođem na gablec, a mali odmah pita:
Mama, idemo u kužaru? (knjižara - naravno žica igračku).
Ja pokušavam okrenuti priču, pa mu pričam na široku.
Kad mama dođe s posla, budemo se najeli, pa budemo išli u dućan, moramo kupiti junetinu za sutra,...
A mali kaže:
Neču ti ja mama meso od junca, ja hoču igračku u kužari.