Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: pocela je ruzno govoriti...

dudi

Početno pocela je ruzno govoriti...

pozdrav, nova sam ovdje i registrirala sam se u nadi da će mi netko dati kvalitetan savjet...

ovako, moja starija curica će navršiti 3 godine u travnju 2010. i otprije cca 2 mjeseca došla je u fazu u kojoj dosta ružno govori...

ne psuje, ali u govoru ima dosta "odbacivanja"...

tati, baki i dedi govori "iš" (to je čula od svih nas kad to isto govorimo mačkama i psima koje imamo)

kad je bila manja, svima je govorila da ih voli bez ikakvog problema, ali sad sam ja jedina ostala "voljena"

neće slušati kad radi gluposti i često diže ruku na osobu koja ju opominje (ne tuče, samo diže ruku)

u obitelji se ne svađamo niti tučemo tako da to nije mogla od nikoga pokupiti

znam da moje dijete nije izolirani slučaj, ali nisam tip roditelja koji će zbog ovoga dati po guzi

kako da reagiram? ignoriranje ili nekva vrsta kazne? razgovor djeluje, ali samo kratko vrijeme...

zahvaljujem na savjetima

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moni ovo izgleda kao sasvim uobičajena faza u razvoju, ja bih ignorirala.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Moni ovo izgleda kao sasvim uobičajena faza u razvoju, ja bih ignorirala.
    x
    osim dizanja ruke ili bilo kakve insinuacije na udaranje, to bi joj pokušala objasniti i zabraniti!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moj M. (4 god.) je prije par mjeseci ušao u tu fazu - svima govori "majmune, tupane, budalo", itd. Doma se, naravno, tako ne razgovaramo. Pokupe oni to u vrtiću, čuju u crtićima (iako pazimo na to kakve crtiće gledaju i ne gledaju ih previše),...
    Nisam sigurna što je najbolje napraviti (najstarije dijete mi to nikada nije govorilo), razgovarala sam s njegovom tetom u vrtiću (tamo to ne govori) i složile smo se da ignoriranje nije najbolje rješenje jer će onda misliti da je ok da govori takve stvari.
    Svaki put kad on govori ružne riječi, kažem mu da je to ružno i da mi tako ne govorimo i neka prestane. On prestane, ali kasnije opet tako govori kad se naljuti (a ljuti se često, baš je pravi mrgud).

Ne znam... za sada nema rezultata, ali nadam se da će s vremenom naučiti da to nije prihvatljivo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su isto (kratkotrajno) imali faze ružnih riječi... Radilo se o skretanju pažnje na sebe. Ista priča - ignoriranjem smo postigli da to brzo prestane. Tak ide kod sasvim malih, onih koji još ne razumiju smisao ružnih riječi... A čim smo ocijenili da djeca shvaćaju da je to ružno, porazgovarali smo o tome kako se ONI osjećaju kad im netko tako "prišije" ružnu riječ. I to djeluje. Nismo baš imali problema sa svojom djecom, ali smo ih poučili kako da reagiraju kad drugi njima to govore. Čak sam višekratno dobila povrat informacije (moj stariji je bio mirotvorac, zapravo još je uvijek) pa mi je bilo toplo oko srca.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Katja je prije par mjeseci krenula sa pič.. mater
    onda je počastila tatu sa glupane
    sada sam i ja došla na red sa "ti si mama gvupačica" ili "ti si jedna mala škutica"
    mi upozoravamo da je to ružno i da se ne govori
    imamo boljih i lošijih dana
    jedanu večer prije spavanja pričamo i ja kažem kako su se oboje taj dan lijepo ponašali i kako sam sretna zbog toga,a Katja stavlja točku na i i kaže
    "jelda mama da ti nisi gvupača"
    nisam znala jel bi ili
    Jan je pod njenim utjecajem počeo usvajati nove izraze
    teta u vrtiću kaže da ne prostače,no da ima jedan dječak koji barata s puno "riječi"

ja mislim da je faza i da će proći

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imali smo tu fazu za curicom koja sada ima 9 god. i nikada poslije nije psovala, ali tada.... moram priznati da je znala onako fino sočno opsovati. Mi smo joj pokušali govoriti kako je to ružno, bla, bla no tada je bilo još gore. Uglavnom svako psovanje smo ignorirali i naizmjenice smo se išli smijati u kupaonicu da ne skuži kko se smijemo-nakon par tjedana je prestala... Nikako se ne smijete tome smijati i to prikazivati kao nešto fora, jer oni i kad psuju znaju to jako slatko napraviti-tako smo imali susjeda koji je svoga unuka naučio da dedu zove "pizdek", dok ga jednom nije poslovni partner nazvao na mob. i mali se javio. Čovjek je uredno zatražio dedu, a mali se razderao preko dvorišta piiiizdeeeek neko te tleba na mobitej. Ovaj je propao u zemlju od srama....

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mogu reći da je kod nas bolje, mali polako izlazi iz te faze. Ali sad je njegova mlađa seka počela.

Mislim da stvarno pomaže da se djetetu dosljedno govori da je to jako ružno i da tako ne smije govoriti, barem je kod nas tako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •