Pozdrav svima. Prije nekoliko dana mi je rađena vakuumska aspiracija i pokušavam naći neke konkretne informacije na netu, ali ne uspijevam, pa bi pitala vas ako netko zna.
Kada sam prije vakuumske dobila misoprostol koji mi nije pomogao, ginekologinja mi je rekla kako bi bilo poželjno pričekati da prođe prvi ciklus i da možemo pokušati ponovno već drugi ciklus.
Sada nakon v.a. još nisam bila kod svog ginekologa, pa me zanima po vašim iskustvima, da li se nakon v.a. također može početi pokušavati raditi na trudnoći već nakon jednog ciklusa, s obzirom da je manje invazivna nego klasična kiretaža struganjem?
Kod klasične je potrebno da se endometrij maternice oporavi, ali ako sam dobro shvatila kod v.a. endometrij se minimalno uklanja?

Da se razumijemo, ukoliko je preporuka da se čeka duže, nije problem, ne želim ići glavom kroz zid, ali ono što mogu naći od odgovora na to pitanje je široka lepeza i čini mi se da svaki ginekolog/ginekologinja imaju svoju logiku iza toga (vjerojatno je povezano i od slučaja do slučaja, ali shvaćate).

Uglavnom, da li je netko od vas koje ste imale v.a. krenuo raditi na sljedećoj trudnoći prije tri ili šest mjeseci? I kakva su vam iskustva?