Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Otpada kosa, help!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Početno Otpada kosa, help!!

Evo,proslo je skoro 6 mjeseci otkad sam rodila, sve sam prosla, i depresiju i sve te bolove i krvarenja i nespavanja i strahove i samocu jer sam u drugoj drzavi, sad je sve definitvno sve proslo.
    I sad, nakon svega, meni je pocela otpadati kosa u pramenovima.
    Ne znam da li je to od stresa, od hormona ????
    Doslo mi je plakati kad sam se pogledala malo bolje u ogledalo,
    pa ja nemam pola kose!
    Kosa otpada i otpada, nekad u pramenovima, nekad manje.Sad je imam
    ravno manje od pola nego prije.

Da li netko ima takva iskustva?
    Da li ima neka pomoc za to?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Oj,ne mogu vjerovati da ovdje nista nema.......
    Hej Mette jel' bar tebi bolje? vidim da si poodavno ovo postirala.....
    a meni je tek pocelo....evo 4mj. od poroda......hocu poluditi....to su pramenovi i pramenovi....zacepljeni odvodi nakon tusiranja....a trba li naglasavati da i prije nisam imala neku "grivu"?!
    Par prijateljica mi je reklo da je to "normalno" i da ponekad pomazu samponi protiv opadanja kose.....al' ja sam prestrasena,,,,posvuda dlake....ima li ovome pomoci?

Početno

Meni kosa otpada kad nedostaje željeza. Od MM rodica je imala takvih problema, doc je rekao da je to od poroda, hormona i svega. Dali su joj nekakve vitamine. To je sve što znam.
    Želim da to šta prije riješite.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Makano bez panike. Opadanje kos nakon poroda je sasvim normalna pojava. Svima se to desava, nekom vise - a nekom manje. Proci se.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imate diskusiju o tome na podforumu "Zdravlje odraslih" -" Help - oćelavit ću " ili tako nekako...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala na podrsci, radila sam nalaze Fe i to je OK....
    kazu da ce proci i da je to gotovo redovna pojava poslije poroda ali meni je strasno....nikad nisam vidjela ovako nesto
    potrazicu i taj podforum o zdravlju odraslih.....
    u svakom slucaju thanks svima

Početno

Pozdrav curama!
    Nisam trudna(planiram jos malo), ali su mi opadanje kose rijesile Vichy ampule protiv opadanja kose-raspitajte se u apotekama, meni je stvarno pomoglo!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hej, evo ja sam otvorila taj topic na zdravlju odraslih pa da se ne proteže ista tema na više podforuma evo link:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=15947

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bez brige, i ja sam mislila da ću ostati bez skalpa, ali otpadanje je prestalo kako je i počelo.

Mislim da je netko napisao da ima veze s dojenjem, tj. da prolaktin utječe na opadanje, tako nešto. U svakom slučaju, ja i dalje dojim (17 mjeseci), a kosica je sva na mjestu i više ne pada.

Mette, držim fige da ti što prije prestane padati.

Početno

Da, sad sam i ja vidjela taj topic na "Zdravlju odraslih".
    Meni kosa kontinuirano otpada, pravo mi je cudo da imam jos nesto na glavi. svaki put kad je idem prati i nakon pranja, to su cijeli pramenovi.
    Hvala za savjet o Vichijevim kapsulama, citala sam i o Vichijevom samponu, netko je rekao da je dobar.

Moja prirodna boja kose je neka ruznjikava boja sivih miseva.
    Prije sam se cesto farbala da to pokrijem, (blond, bez obzira na viceve)
    a sad se ne usudim ni farbati jer se bojim da se mi preostalih par dlaka otpasti sa glave. Kad ste prvi put ofarbale kosu nakon poroda? (kad se prestane sa dojenjem ili..?) Ja se zaista moram ofarbati, mozda ima neka boja koja nije agresivna?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo ja sam u mladosti bila plavuša, sad sam prosjeda mišica. Ja se kaniram, ali ne mogu reći da mi kosa ne pada. Samo ne pucaju vrhovi kao kod farbanja.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sjetila sam se, možeš staviti pramenove, oni ne dođu do korjena a mogu lijepo oživiti mišju boju.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mette, ja sam se redovno fatbala i ne mislim da je to imalo ikakav utjecaj na opadanje kose. :smajlić koji nema pojma:

Početno

Sanja, ti mislis da farba za kosu ne iritira vlasiste?
    Ja mislim da su pramenovi super ideja (hvala ti mamazika), ofarbam se a ne dotakne mi boja kozu, bar ne kao kad se farba cijela kosa.
    Nasla sam na netu Vichijeve kapsule i sampon protiv otpadanja kose.
    Nadam se da im cijena nije kao kod kreme protiv strija....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Probaj Phyto ampule za ispadanje kose.Super su.Ja probala prije dvije godine.Baš sam se jučer sjetila kak se zovu.Nisu skupe,10kn jedna.Mislim da sam ih kupovala u DM-u.Možda imaju ljekarne.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Strašno mi je počela opadati kosa tri mjeseca nakon poroda, što je trajalo nekih tri mjeseca i odjednom stalo. Taman je počla rasti mlada kosica i sada, kada je beba stara deset mjeseci, opet je počela opadati doslovno u pramenovima, najjače na zaliscima. Ima li netko da mu je kosa tako počela padati u dva navrata. Dijete još uvijek dojim i čak razmišljam o prestanku dojenja jer ukoliko se ovo ispadanje tako nastavi, bojim se da ću morati po periku.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj sarica2 prvotno napisa
    Ima li netko da mu je kosa tako počela padati u dva navrata. Dijete još uvijek dojim i čak razmišljam o prestanku dojenja jer ukoliko se ovo ispadanje tako nastavi, bojim se da ću morati po periku.
    Ima - ja Istoooooo!!!! -neki dan sam se ošišala, jer nisam više mogla spavati u moru svoje kose i dalje opada, ali je sad kratka pa ju ne mogu vezati, mislim da će se brže oporaviti

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Neznam da li je to povezano sa dojenjem ili ne, ali znam da je moja rođakinja jako dugo dojila dijete i strašno joj je padala kosa i nikad joj se nije niti približno oporavila. Nije problem samo dojenje, nego što se moj bebač još uvijek budi po nekoliko puta po noći i zaspi tek kad si malo pociki,. Istina, slabi su nam bili pokušaji da je odviknemo od toga. Tako kad sve zbrojim, moje dijete još uvijek jako puno doji i sa svojih deset mjeseci sve mliječne obroke dobiva dojenjem, rijetko nekom mliječnom kašicom.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni je kosa počela otpadati godinu i sitno nakon poroda, i isto sam se nedavno šišnula, da je ne vežem u rep pa pomognem da se malo oporavi.
    frizerka mi je spominjala neke mertz vitamine za kosu i nokte, ali nema pojma idu li pod ruku sa dojenjem.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

možda je blesavo da se ja javljam jer trebam roditi sad svaki dan (dakle ne znam ništa o sprezi dojenja i ispadanja kose), ali mi je tema nažalost poznata. nekad sam imala grivu (neki bi rekli da sam nekad i bila mlada ) sad imam doslovno trećinu nekadašnje kose. kako sam inače kronično anemična (godinama dobivam željezo IV jer mi tablete ništa ne pomažu) uvjeravali su me da je to jedna od posljedica. (anemična sam cijeli život, a kosa mi je počela opadati u 20-ima, ali ok...) ne znam koje ampule nisam probala, neke sa više, neke sa manje rezultata, ali u konačnici 0 bodova.
    nakon mora pretraga (ne zbog kose naravno) pokazalo se da imam hipotireozu. dobila sam hormone i kad su se stabilizirali, kosa mi je prestala ispadat (u onom broju, sad mi ispadne par lasi pri svakom pranju). malo je došla sebi, mislim pojavilo se nešto mlade kose, ali u načelu to je daleko od kose koju sam imala.

ono što sam htjela reći, je da ukoliko je to ozbiljan problem, objektivno, a ne ono, opalo mi je par lasi i ćelavim! je da možda nije zgorega napraviti pretrage hormona štitnjače. u mom slučaju se to pokazalo razlogom.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja imam hipotireozu i pijem Euthyrox tako da mi je razina hormona štitnjače u granicama normale. I željezo mi je OK. A kosa ispada u pramenovima! Na žalost, kod mene je neki drugi razlog

Isto mislim da ću se morati šišati jer sam već poluluda od skupljanja mojih vlasi po podu, krevetu, odjeći... ma užas! Nikad nisam imala bujnu kosu, ali ovo je strašno. A najljepšu kosu u životu sam imala u trudnoći.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve hormone štitnjače i željezo radila sam kad mi je prvi puta tako počela ispadati (3 mjeseca nakon poroda). Bila sam i kod dermatologa i rekao mi je da je to tipično nakon trudnoće i da počinje cca 3 mj. nakon poroda te da će trajati par mjeseci. Ono što mene brine je da se meni stanje stabiliziralo na par mjeseci pa je sada opet počelo i traje već dva tjedna. Ono što me zanima je da li netko ima sličnu situaciju da je opadala ko luda, stanje se primirilo pa da je opet počelo.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sarica2 ja sam ti se javila, kod mene je baš tako kao što si opisala, možda imaveze sa dojenjem, a možda su i hormoni štitnjače (čekam nalaze)

Mislite li da bi mogla biti kombinacija jednih i drugih???

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Osobno mislim da prvenstveno ima veze sa dojenjem i količinom podoja. Isključivo sam dojila do šestog mjeseca s time da je dijete konstantno bljuckalo u ogromnim količinama i uredno dobivalo na težini i to dosta, što znači da se pretankavala. Sada uz tri obroka nadohrane konstantno žica cicu i po noći se budi po nekoliko puta i ista stvar.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moj se K. jednako budio noću i u međuvremenu dok mi kosa nije opadala :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni kad su našli da imam hipotireozu sam pitala to za kosu jer je fakat ispadala preko svake mjere. to znači da iz kojeg god kuta pogledale, meni se vidi tjeme. prizor ne oduševljava
    uglavnom, tada mi je žena rekla da kosa opada zbog, ovim redom: hormona, anemije, jakog pada imuniteta, stresa... (bile su još dvije stvari, ali sam ja naravno zaboravila). možda je istina, možda nije. ne znam.

ono čega se ja pribojavam, je da je meni kosa strašno počela ispadat ponovo kako sam ostala trudna (na neko vrijeme su me skinuli sa Euthyroxa), a svi pričaju kako u trudnoći kosa bude bujna, a onda silaznom putanjom. ako ja na ovaj moj jad izgubim još kose nakon što rodim, ako osvane novi topic Molim preporuku za vlasuljara, znat ćete tko je

ima li tko da mu je u trudnoći kosa ispadala, a poslije se sredila? (ovaj drugi sam ja)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Je, meni! Prije dvije godine! Negdje 3 mjeseca poslije poroda i trajalo 4 mjeseca. Sad isto - vec 3 mjeseca pada, ali sam opet rodila prije 7 mjeseci!

Ljubičica~~

Početno

Evo i ja se ovih dana jako zabrinula...
    Baš razmišljam da odem doktorici...
    Prvi val opadanja mi je bio negdje 6 mj. nakon poroda, a to što je otpalo nije poslje naraslo... No to sam smatrala normalnom postporođajnom pojavom...
    Ali sad (par mjeseci) opet pada i pada, vadim busenove kose iz češlja svako jutro!!!
    I to što vi kažete- tjeme mi se vidi!
    Od poroda je prošlo tri i pol godine, a dojiti sam prestala prije 7. mjeseci...
    Nadam se da će mi opet narasti... :?
    Ja sam našla negdje da vitamin B pomaže jačanju korjena i ubrzava rast kose...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jedna moja frendica je problem riješila navodno sa pivskim kvascem, ali slučajno. Ona je imala problema sa listanjem noktiju, pa je nakon svega i svačega probala i p. kvasac. (za doručak sa jogurtom) Kosa je došla kao bonus.
    Kako ja o tome stvarno ne znam skoro ništa, ne znam mogu li ga uzimati trudnice i dojilje. Ali obzirom da to je neki iz skupine vit B, valjda mogu. raspitajte se kod nekog kompetentnog.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I meni je opadala ali ne u pramenovima. To je trajalo neko vrjeme i prestalo.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni stalo, oporavila se i evo sad opet :/

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

počelo nakon poroda...i traje,traje....
    uzimam odnedavno MERZ spezial dražeje navodno jako dobre za kosu..pa probajte!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •