-
kako ubrzati dobivanje ključa od zapečačenog stana?
priča je malo duža, ali eto živim u nadi da će mi tu netko pomoći savjetom i da neću morat platiti odvjetnika.
Naime, baka mi je umrla još u prvom mjesecu u stanu u kojem je živjela sama i u kojem je bila zaštićeni stanar. Policija je stan zapečatila i ključ predala sudu....i tada počinju problemi
. Baka nije imala baš ništa osim groba što bi išlo u ostavinu a i taj grob je odmah na prvom ročištu sređen i dobili smo pravomoćno riješenje. Ali......ključ ne!!!! Sudski savjetnik ne dijeli savjete strankama ( ja se drznula pomisliti da su savjetnici za nas stranke, ali
) nego čeka da svi papiri budu dostavljeni ( ja sam tako danas saznala da im je nužan i vlasnički list....na ročištu je bilo dovoljno navesti ime vlasnika da mu upute poziv, a sada im ipak prvo treba vlasnički list pa ga tek onda mogu pozvati :? ). Da ne duljim, predala sam i prijedlog da sud iziđe na teren, bila kod sudske savjetnice, zvala bezbroj puta ( u većini bezuspješno ) i baš ništa nisam postigla
.
U stanu je ostalo zamazano suđe, kahlica puna mokraće, hrana, zamazan veš, mokar veš u mašini, otvoren prozor ( kad je policija pečatila stan prozori nisu bili zatvoreni....par dana poslije odpečatili su nam stan samo kako bi ih zatvorili ....za drugo nije bilo vremena
,ali se jedan prozor već napuhnuo od hladnoće i sad je stalno otvoren, nadam se da nisu uletili šišmiši i kojekakva druga gamad ). Nama iz mjeseca u mjesec samo rastu troškovi jer u njemu su i dalje bakine stvari i mi smo ih dužni iznjet kao i stan vratiti u normalno stanje, a iskreno strah me na što ću naići nakon toliko mjeseci.
Zanima me da li mi od suda možemo tražiti ( da li postoji takav zakon ili što već ) da stan otključaju kako bi smo ga mi ispraznili i time riješili svoje dugovanje prema vlasniku, a onda neka ga sud opet zapečati i čeka vlasnički list. Ili, da li sestra i ja kao jedini rod možemo s vlasnikom stana kod javnog bilježnika sročiti nešto što bi nam dozvolilo da sami skinemo pečat s vrata i uđemo u stan. Ili, od suda zatražiti naknadu za sve što je u stanu propalo jer su bili spori? Plizzzzzz dajte neki pravni savjet !!!!!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma