Gle, nije mi namjera pametovati nego savjetovati
i ako ćemo cjepidlačiti... Montessori metoda nije samo obrazovna metoda, nego metoda jednako usmjerena i na odgoj i na obrazovanje

i naravno da se dosta toga može nabaviti za rad s djecom kod kuće i ja sam pobornik toga da se Montessori provodi i kod kuće, ali prije nego se uopće krene u nešto takvo roditelj treba bar proučiti literaturu da bi shvatio bitne odrednice te pedagogije i da se s dobrim materijalom ne upusti u nešto sasvim pogrešno, jer bi se tu izgubila sva čar Montessori pristupa

i nitko ne govori o nikakvoj mistifikaciji, već samo o tome da nije dovoljno skinuti materijal s neta i ponuditi djetetu...

a što mislim pod tim da ne bi bilo koristi od te igraonice na jedan sat... pri tome ostajem, jer smatram da dijete ne može samo tako uči u takvu okolinu i kao da mu netko sisne gumbić - odmah se početi ponašati u skladu s Montessori prostorom i pristupom...

no s obzirom da ne želim da ovo prijeđe u neko prepucavanje, samo želim reći još jednom da sam htjela savjetovati... svatko tko je ozbiljno zainteresiran i kome treba pomoć oko literature, stranica na netu s materijalima i idejama, neka mi se slobodno obrati na pp