Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: PMS

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno PMS

Drage moje, imam jedno pitanje vezano za pms.Tražila sam sličnu temu, al ne nađoh, ako sam zalutala slobodno me prebacite.Naime, menstruaciju bih trebala dobiti kroz 4-5 dana, a već 3 dana sam na sto čuda što mi se događa. :shock: ..napuhana sam kao žaba, imala sam lagane grčeve, tlak mi je na nuli, vruće mi je za poluditi, i mučnina u nekoliko navrata.Dali su to mogući simptomi PMS-a?Čak mi pada na pamet da sam možda i trudna al zbilja ne znam kolika je mogućnost jer MM uvijek pazi, tako se štitimo već godinama..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: PMS

Citiraj cica-mica prvotno napisa
    Drage moje, imam jedno pitanje vezano za pms.Tražila sam sličnu temu, al ne nađoh, ako sam zalutala slobodno me prebacite.Naime, menstruaciju bih trebala dobiti kroz 4-5 dana, a već 3 dana sam na sto čuda što mi se događa. :shock: ..napuhana sam kao žaba, imala sam lagane grčeve, tlak mi je na nuli, vruće mi je za poluditi, i mučnina u nekoliko navrata.Dali su to mogući simptomi PMS-a?Čak mi pada na pamet da sam možda i trudna al zbilja ne znam kolika je mogućnost jer MM uvijek pazi, tako se štitimo već godinama..
    Molim te nemoj zezat da se štitite na taj način da mm pazi! Mogućnost zatrudnjivanja kod takvog "paženja" je jako, jako velika!
    Kaj se tvojih simptoma tiče - može biti trudnoća, a miže biti samo PMS. Sad se samo opusti, pričekaj par dana, pa ako i dalje kasni, napravi kućni test za trudnoću. Želim ti da bude onako kako ti želiš!
    P.S. i razmislite o drugoj vrsti kontracepcije!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: PMS

Citiraj cica-mica prvotno napisa
    Molim te nemoj zezat da se štitite na taj način da mm pazi! Mogućnost zatrudnjivanja kod takvog "paženja" je jako, jako velika!
    Kaj se tvojih simptoma tiče - može biti trudnoća, a miže biti samo PMS. Sad se samo opusti, pričekaj par dana, pa ako i dalje kasni, napravi kućni test za trudnoću. Želim ti da bude onako kako ti želiš!
    P.S. i razmislite o drugoj vrsti kontracepcije!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Znam da nije najsigurniji način kontracepcije, al do sada je uvijek palio.Naime, ciklusi su mi kao sat, ovulacije nepogrešivo osjetim(iako se ne oslanjam 100 % na to), budući da pilule i ostala kemija ne dolaze u obzir-preostaje mi ovaj način.. :/ ...Nije tragedija ni ako je trudnoća u pitanju, imamo već dijete od 1 godinu i 10 mjeseci, htjeli smo još malo pričekati al kaj bu-bu.Zbunilo me samo to što mi se pms do sad nikad ovalo luđački nije manifestirao...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

smajlić je napisala:
    Ja baš mislim da je ovo pouzdana zaštita, ako se uzmu u obzir i plodni i neplodni dani. (Naravno muž ne smije biti pod utjecajem alkohola i droga. ).
    Mi se tako štitimo valjda 10 godina i super funkcionira.
    Protivim se spirali, protivim se kontracepcijskim pilulama, jer mi ne odgovaraju. Na kondome uglavnom reagiram alergijskom reakcijom. Cvak cvak ne dolazi u obzir jer bi još htjeli djece, i što nam preostaje? Majka priroda: plodni / neplodni dani i MM koji "pazi".

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    smajlić je napisala:
    Ja baš mislim da je ovo pouzdana zaštita, ako se uzmu u obzir i plodni i neplodni dani. (Naravno muž ne smije biti pod utjecajem alkohola i droga. ).
    Mi se tako štitimo valjda 10 godina i super funkcionira.
    Protivim se spirali, protivim se kontracepcijskim pilulama, jer mi ne odgovaraju. Na kondome uglavnom reagiram alergijskom reakcijom. Cvak cvak ne dolazi u obzir jer bi još htjeli djece, i što nam preostaje? Majka priroda: plodni / neplodni dani i MM koji "pazi".
    X

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja baš mislim da je ovo pouzdana zaštita, ako se uzmu u obzir i plodni i neplodni dani.
    Ne znam baš, jer znam nekoliko parova koji su neplanirano postali roditelji na taj način. Možda kod nekog pali, kod nekog ne. Ja imam jako uredne cikluse, ali kad ne želim ostati trudna poduzmem druge mjere zaštite.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Niti jedna zaštita nije 100% sigurna, uvijek ima parova koji su neplanirano zatrudnili, a koristili su ili: prezervativ, ili tablete, ili spiralu, pa ponekad i kod sterilizacije priroda nađe put da se našali s čovjekom.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote="Anemona"]Niti jedna zaštita nije 100% sigurna, uvijek ima parova koji su neplanirano zatrudnili, a koristili su ili: prezervativ, ili tablete, ili spiralu, pa ponekad i kod sterilizacije priroda nađe put da se našali s čovjekom. [/qU pravu si, nijedna nije 100% sigurna, ali su sigurnije od zaštite tipa - nemam plodne dane, mm će pazit.
    Ako ne želim nikako ostati trudna, sigurno se neću na taj način štititi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma sve ok, tvoj izbor. Nije da te nagovaram, samo velim da ima ljudi kojima takva zaštita sasvim odlično funkcionira. Ja sam rekla koji su moji razlozi protiv druge vrste zaštite, pa nam je eto ova preostala i zadovoljni smo. Jest da je potrebna neka vrsta discipline, ali ispraksira se čovjek nakon 10 godina.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bogme i mi smo se ispraksirali... !! Nikad me nije zeznula ova metoda, i ne namjeravam se počet igrati hormonima, trpati u sebe strane predmete, podvezivati jajnike, prekidati odnos da bi navukli komad smrdljive gume....Oslanjam se na mudrost majke prirode, a ako se uza sve to dogodi...valjda je moralo tako biti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A kaj ak vam se sexa u plodnim danima?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

smajlić je napisala:
    Pa prekinuti snošaj sasvim dobro funkcionira kako i u plodnim, tako i u neplodnim danima. Jedina razlika što u neplodnim imaš i to "zaleđe", mada onda nije niti nužno da je snošaj prekinut.
    Samo što za vrijeme plodnih dana nema dva puta za redom, zbog eventualno zaostalih spermića. Mada ne pamtim kad smo zadnji put poželjeli, odnosno stigli dva puta za redom, tako da i to nije realni problem.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

smajlić je napisala:
    Pa prekinuti snošaj sasvim dobro funkcionira kako i u plodnim, tako i u neplodnim danima. Jedina razlika što u neplodnim imaš i to "zaleđe", mada onda nije niti nužno da je snošaj prekinut.
    Samo što za vrijeme plodnih dana nema dva puta za redom, zbog eventualno zaostalih spermića. Mada ne pamtim kad smo zadnji put poželjeli, odnosno stigli dva puta za redom, tako da i to nije realni problem.
    Svakom njegovo, za mene to nikako nije opcija.
    S tim da u plodnim danima najčešće imam još veću želju za seksom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma nema frke, ne znam što vi koristite. Mi smo koristili i prezervative, ali kao što sam rekla, na njih imam alergijsku reakciju. Da nemam, i dalje bi bili u uporabi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

smajlić je napisala:
    Potpisujem! 8)

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    zato se i zovu plodni dani, da te natjeraju da budeš oplođena

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    ovo mogu samo potpisati uz napomenu da točno znam kada sam ostala trudna jer je to bio jedini put da mm i ja nismo koristili zaštitu i to na moje inzistiranje (a zašto sam inzistirala, to ni sama ne znam, valjda sam podsvijesno htjela zatrudnit) i napastovanje spomenutoga - upravo je nevjerovatna bila ta želja i sve što je uslijedilo

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pročitala ja u cosmu (ni manje, ni više, alo e 8) ) da su si žene tad najljepše i najnapaljenije. i da je potreban najveći oprez. ako se ne želi zatrudniti, naravno.
    pa priroda je to savršeno osmislila. (jedino ne kužim čemu služi ovulacijska bol i grčevi, jer želji za seksom sigurno ne pomažu )

(a ti betty, da nisi bila hipnotizirana? )

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zato je kod nas upalilo svaki put od prve - ja luda za sexom, muž još luđi i eto ti dobre kombinacije za zatrudnit
    kakvo prekidanje snošaja ili apstinencija....no way...svaka čast onome tko može!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a ti betty, da nisi bila hipnotizirana
    pa u nekom čudnom stanju sam definitivno bila - jer kad sam ugledala plus, nakon početnog napada panike, pitali smo se pa kada, pa kako? i oboje se u isti tren sjetimo te večeri jer mi je muž još tada rekao da nisam bila normalna
    eh a to sa napaljenošću u vrijeme ovulacije mi je isto poznato (ja recimo imam vrlo živopisne snove tada ) mada moram priznat da se ne događa svaki ciklus (ili ja nisam obraćala pažnju)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

smajlić je napisala:
    ...kakvo prekidanje snošaja ili apstinencija....no way...svaka čast onome tko može!
    Baš sam zapela, ali moram objasniti, eventualno radi drugih žena koje se predomišljaju oko prekinutog snošaja. Da ne bi bilo zabune, kad je par nazovimo to "uhodan", taj prekid snošaja nikako ne znači "prekidamo kad je najbolje", prekinuti snošaj ne isključuje orgazam. Na sex bez orgazma ne bih pristala.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo samo da javim, nije me ipak izdala metoda...dobila sam menstruaciju , ipak je bio PMS...malo teži slučaj!! :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

:D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •