Ne znam koliko ste dugo u braku i kojeg su tipa vaše svađe? Jel se svađate zbog gluposti ili se razilazite u važnim životnim pitanjima? Da li ga voliš?
I meni se nekako čini da baš nemaš previše osjećaja za njega...
Mislim da uzalud tražiš savjet od nekog drugog, na tebi je da odlučiš.
Ono što ja iz osobnog iskustva mogu reći je to da sada nakon 13 godina braka i troje djece ja i MM imamo puno kvalitetniji odnos nego u prvim godinama braka. Oboje smo jake osobe i sklone bučnim raspravama, borimo se za svoje stavove. To je na prvi pogled teška kombinacija, ali sigurna sam da u našem braku niti jedan od nas ne trpi i ne povinjava se željama onog drugog. Na kraju uvijek mora biti kompromis. Zato su meni prve godine braka bile teške i nebi se nikada voljela vratiti. Tada smo još skloni idealiziranju i pravimo drame iz sitnica i cendramo i bla-bla-bla...
Gledajući danas unatrag, vrlo je tanka granica između rastave braka i ostanka , samo malo više tvrdoglavosti i odustajanja u nekom momentu i mi smo mogli biti rastavljeni. Ali to smo mi. A vi ste vi i nitko ti ne može reći pravu šifru.

Iskreno, mislim da ćeš ga primiti natrag i da ćete pokušati izgraditi novi odnos. Što u konačnici i nije tako loše, ako prebrodite krizu, možda ćeš i ti jednog dana moći napisati ovako nešto. Ako svejedno neće ići pa se rastanete, barem ćeš znati da si pokušala sve. Ali onda stvarno i pokušaj, nemoj ga primiti ako ćeš unaprijed biti narogušena i nabrijana da pronađeš i najmnju grešku koju ćeš mu nabiti nos. Nitko nije savršen!

Meni je bilo lakše prihvatiti muževe nesavršenosti zato što sam bila svjesna da ni ja baš nisam lagana osoba za život.