Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Graz, zoološki vrt, smještaj

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Graz, zoološki vrt, smještaj

Sad ću nadugačko i naširoko...
    Idemo 10.6. (srijeda) u Zg, ostali bi 3-4 dana. Htjeli smo ići u ZOO, malo se igrati i otići u petak u shopping u Graz. Onda sam malo razmišljala je li nam bezveze vući Tina (skoro tri godine) do Graza samo zbog dućana pa smo došli na ideju da odemo tamo u zoološki vrt. Kad sam tražila, naletila sam na ovo u mjestu Sankt Johann bei Herberstein, 40 minuta kraj Graza. Pa sam dalje razmišljala da bi nam možda bilo zgodnije i prespavati tamo pa sve ležerno pregledati. Ako nastavim razmišljati provest ćemo i ljetovanje tamo pa ću prestati

Je li netko bio tamo, je li ljepše nego u zagrebačkom? Ima li u Grazu nekakvih posebno zabavnih sadržaja za trogodišnjaka koji obožava životinje i ljuljanje? Ima li netko preporuku za jeftini smještaj na samo jednu noć? Ili da prekrižim cijelu priču o Grazu i odem autobusom sama u kupovinu? Hvala svima na korisnim savjetima

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pogledala link, meni se ZOO sviđa i zapamtit ću adresu, jer i meni zvuči zanimljivo.
    AKO MISLit u Graz u Shopping, onda idite tamo i u ZOO.
    I onda javi kak je bilo!
    Lijepi provod!
    P.s. da, kad si već tamo, možeš odmah prespavat

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vidim ja, smajlić, da bi i ti ljetovala tamo

Zar je moguće da nitko nije bio u tom zoološkom? I ponovila bih pitanje o Grazu za trogodišnjaka, ima li i gdje parkova tipa Bundek ili nešto posebno zanimljivo maloj djeci?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Vidim ja, smajlić, da bi i ti ljetovala tamo

Zar je moguće da nitko nije bio u tom zoološkom? I ponovila bih pitanje o Grazu za trogodišnjaka, ima li i gdje parkova tipa Bundek ili nešto posebno zanimljivo maloj djeci?
    Imas dovoljno igrališta u gradu, najveće je u Augartenu, 10 minuta pješice od centra (Jakominiplatz) imaš bus od tamo do parka.

Drugo igralište ti je u Stadtgartenu, sj.-ist. od centra, uokolo je veliki park.

Za sasvim male imaš i malo igralište preko puta H&M-a u Heerngasse.

iskreno, ne znam da postoji neki ZOO u Grazu, a o ovome što si ti navela (40 min od Graza) nisam čuo baš ništa.

Znam da postoji Styrasic park (fora kao "jurassic park") sa imitacijama dinosaura, ali to je ipak za malo veće.
    (tamo nisam bio, ali kažu ljudi da je ok, nitko nije bio sasvim oduševljen, ali ni razočaran)
    To je jugoistočno od Graza, traži na googleu njihovu web stranicu.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E da, najjeftiniji i po meni najbolji smještaj je u Etap hotelu kod Lendlplatza, na 5 min hoda od centra.

Ovi drugi jeftini hoteli su često neki stari pansioni koji su ok (uredni itd), ali se u njima uvijek osjećam nekak ko u internatu, dok je Etap hotel moderan hotel zanimljivog uređenja. A ni razlika u cijeni (on je daleko najjeftiniji) nije za bacit.

Vidi http://www.accorhotels.com/gb/hotel-...ty/index.shtml

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tatek, ti si vidovit : Dakle, zanemari onda PM, osim ako nemaš još nešto mudro za dodati. Puno ti hvala, hotel sam već rezervirala, uljepšao si mi ponedjeljak

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Tatek, ti si vidovit : Dakle, zanemari onda PM, osim ako nemaš još nešto mudro za dodati. Puno ti hvala, hotel sam već rezervirala, uljepšao si mi ponedjeljak
    Prvo ti odgovorih na PM, a tek sad vidjeh ovaj post ...

BTW, u Grazu se može iznajmiti i bicikl sa prikolicom za klince, a mislim da sam vidio i dječje siceve za bicikl - baš sam sad u srijedu bio nakratko u Grazu i iznajmio si bicikl na 2 sata, bicikli su im prva liga, a i cijeli grad je uređen da bude pristupačan biciklistima (u njihovom letku piše da biciklisti čine 13% prometa grada - usporedite to sa jedno 0,5% koliko je valjda u Zagrebu).

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo linka na zoološki kod dvorca Herberstein ... nije ni čudo da nisam čuo za njega, to je u blizini Hartberga, na tu stranu nisma često išao.

Prema njihovoj web stranici nije to bezvezan parkić (kažu da imaju najbrojniju koloniju geparda u EVropi), no iapk nemaju baš osobito velik broj životinja. No, vjerojatno je sve, kako to već biva u Austriji, pici-pici sređeno, uz dječja igrališta i ostalo, tako da sigurno neće biti bezveze.

Nemojte propustiti informaciju da je upad za odrasle ne tako malih 13 EUR!
    Ali za tu lovu možete i u dvorac i prošetati se po kanjonu rijeke Feistritz (ne znam jel zanimljiv).

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tatek, nisi zalijepio link

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U prvom postu je, evo opet.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad je tema već ovdje ... prošlu srijedu sam bio u Grazu i okolici, prvo sam se popeo na vrh Schöckl (1445 m), "gracersko" Sljeme, a zatim se spustio u grad i malo provozao iznajmljenim biciklom.

Na adresi http://picasaweb.google.de/vanja1903/Graz2009# možete pogledati fotke!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mogla bih i na PM, ali radije ću javno pohvaliti Tateka zbog svih savjeta, pomoći i preporuka, divno smo se proveli. Zoološki vrt smo preskočili, malo zbog cijene, ali i jer bi nam bilo previše i nismo pogriješili jer nam je to malo vremena bilo potpuno ispunjeno! Samo se nadam da smo se uspjeli odjaviti iz hotela

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •