Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: sjećate li se što ste radile na 1. rođendan svog djeteta?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno sjećate li se što ste radile na 1. rođendan svog djeteta?

danas naša curka slavi 2. rođendan!

i sinoć moj dragi i ja pričamo kak je to bilo prije 2 godine , na jučerašnji dan, kad smo čekali da se trudovi pojačaju, kak smo se spremali za bolnicu, kak smo se smijali..

i onda skužim da nemam blagog pojma kaj sam radila na današnji dan prije godinu dana, a bio je 1. rođendan moje frajle!

(znam bio je utorak i nismo slavili rođendan na sam dan...a ostalo..)

a vi?

jel to znači da se neću sjećati ni sljedećih rođkasa koji dolaze?!?! :shock:

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: sjećate li se što ste radile na 1. rođendan svog djeteta

Ne opterećuj se!
    ne sjećam se ni što sam jučer jela (što ne znači da danas onda neću jesti) a kamoli radila prije par godina

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne treba se time zamarati. Bitno je što svaki dan "daješ" svojem djetetu i to se pamti, a što je bilo baš na dan rođendana...?
    A što se tiče djeteta, ono uglavnom pamti kao dan rođendana, onaj dan kad je bila fešta.
    Ja nastojim, da se moje dijete taj dan kad je rođendan osjeti posebnije, ono baš kao slavljenik, ove godine radim za njegov rođendan (u tjednu je), ali sigurno ću uzeti slobodan da i ja i MM. Ništa posebno se taj dan ne dogođa, ali samo da ga provedemo zajedno, da ipak zna da je to "drugačiji dan". Dobro mi imamo običaj i na dan kad idemo na cijepljenje ostati doma MM i ja i drugi dan isto, da "poništimo" eventualne traume.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kad bude stariji, voljela bih da npr. na dan rođendana pregledamo stare slike.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se sjecam, ali ne garantiram da cu se uvijek sjecati...zato se trudim da zapisem sto vise toga...iako u zadnje vrijeme posustajem

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

čekala sam gužvu... radila zadnje pripreme... razmišljala kako će sve proći.. i tako svaki rođendan... razmišljajući kako baš ne volim slavlja

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

O daa, sjećam se i kako su nam se oba klinca na taj dan razbila, i kako je MM zaboravio šrafciger za sastaviti roštilj, a ja sve drugo spremila pa sam bila ljuta ko pas... Znam i kakvu smo robu nosili i kakve balone stavili....
    Zato ovih dana lakše pripremam 3. jer znam šta sam za prva 2 falila.
    Al ja sam slonica sjećam se i kakve sam cipele imala sa 6 godina

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sjecam se prvog rođendana, ali da ne bi zaboravila, sve smo snimili

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jesam ja jedina krivo shvatila? Kaj nije mama pticica pitala za dan rođendana, koji nije obično isti dan kad i fešta.
    ... onda skužim da nemam blagog pojma kaj sam radila na današnji dan prije godinu dana, a bio je 1. rođendan moje frajle!

(znam bio je utorak i nismo slavili rođendan na sam dan...a ostalo..)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Prvi rođendan... sve mi je ostalo u sjećanju: kako je "klinjo" bio euforičan kad je vidio mnoštvo gostiju, i njegovo veselo puzanje iz jedne sobe u drugu, i što smo obukli, i jedne torte koja mi je pala na pod, i samo tri uspjele fotke, i tko je sve došao, i kako je "klinjo" hlapljivo tamanio pršut kad ga je prvi put pošnjofao, ma sve... ali i svog osjećaja tuge što je taj prvi rođendan puno prebrzo došao. A već se bliži četvrti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sjecam se da sam na prvi Editin rodjendan imala stomak do zuba

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

o, sjećam se, ne samo prvog nego svih 9 (do sada za oba djeteta)

za Tinov prvi rođendan je bilo pakleno vruće, a nas dvoje smo čitavo prijepodne proveli sami, vani i guštali, popodne je bikla mala fešta, sjećam se šta je imao na sebi, da je nogu ovalio u tortu na pikachua.....

Za Joškov prvi smo opet nasdvoje bili sami, isprobavali tricikl koji smo mu kupili za poklon, a popodne smo nas četvero puhali svjećicu, isto znam šta je imao na sebi i da je on čitavu šaku uvalio u sredinu torte....

i tako za svaki.
    i ja pamtim ko slonica

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Za stariju smo iznajmili igraonicu u sklopu restorana i pozvali oko 40-oro djece i isto toliko odraslih (poklone smo vozili kuci u 5 automobila ).
    Za mladju je sve bilo u okviru familije, lijepim ruckom i jos ljepsom i boljom tortom.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo do sad proslavili 19 djecjih rodjendana i kad tome zbrojimo jos i 18 festi koje smo pravili za mm-ov i moj rodjendan :shock: :shock: :shock: - da sam ne znam kakva slonica...

sjecam se da je idin prvi padao u tjednu, ispekla sam ful malu torticu u maloj padelici i puhala je jednu svijecicu u lijepoj svijetloplavoj svecanoj haljinici, samo smo mm i ja bili s njom... a sjecam se toga jer smo se slikavali - da nismo - ne garantiram

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakle.... 20 djecjih rodjendana smo slavili eto, jel tu treba sta komentirat??

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidim da se ignorira moja zbunjenost pitanjem. Da i ja onda dodam da li se sjećam što smo radili na dan "fešte". Imali smo feštu vani na dvorištu pod tendom. Bilo je dosta sparno, 20 i nešto sitno ljudi, dobro smo se zabavili. Maleni se veselio društvu i dobio lijepe poklone. Bio je "zrihtan" u novi body i stare hlače. Hlače su bile totalno zamazane jer još nije hodao, a puzao je po travici, blatu,... dakle, svi su bili ljepše obučeni od slavljenika. Ne možemo si pomoči, MM i ja uvijek stavljamo udobnost prije ljepote. Noć prije sam bila na hitnoj, jer mi je pao tlak i bilo mi je užasno zlo. Gosti su jeli janjetinu, svinjetinu, salate, za manje goste je bila juha s povrćem i piletinom, bila je voćna torta i saherica, baklave i paprike i paradajzi punjeni s sirom. Slavljenik je za ručak dobio blitvu s krumpirom, jer u dobi od godinu dana još nije bio neki "jelac". Dio fešte je prespavao i to je meni odlično došlo da se nabrbljam s prijateljicom, najedem i popijem pivu. 8)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Alzo.. nemajko.

Prije nego me netko ili nesto unesreci.. salim seeeeee salim seeeeeeee!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo moje zadnje je islo litali. Ne znam zasto izbjegavam quotanje. Haha.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja znam.

bio mi je prvi radni dan, nezaboravno

ona je cijeli dan vrištala mama-mama, mm je bio s njom ali me zvao svakih 5 minuta. ja nisam znala šta da radim na poslu. mozak mi je bio kući. i znam da mi je bilo baš tužno što sam morala početi raditi baš na taj dan

ali eto, preživjela

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad si me sjetila (a isla sam i provjerit ) - idin prvi je padao u cetvrtak i moja ondasnja sefica mi je sama rekla da ne dolazim na njen rodjendan vec u - ponedjeljak :D tako da smo bili kuci i na sam rodjendan i jos za vikend super profestali (u nedjelju joj caca imao rodjendan )

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mamnezija! Zato smo kupili video kameru
    Ne znam kako je kod vas, ali meni se pogoršala nakon dugog djeteta.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo imali rođendan u subotu, pa shodno tome nisam bila na poslu, srećom
    Bilo je baš krasno, i ja se sjećam svega, ali isto tako ne bih garantirala da bi mi sve ostalo da nema fotografija

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čak i kada gledam slike, nisam sigurna koji je to rođendan bio...

Inače, te slike sa rođendana su mi tako bezveze, sve su iste (isti klinci, iste babe, torta, baloni...), ali klinci ih obožavaju gledati pa je MM obavezno dežurni paparazzo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bio je ponedjeljak, nisam još počela raditi (dobila još nekoliko dana fore zbog godišnjeg), proveli smo taj dan isto kao i ostale, a ja sam imala konstantan grč u želucu da kako ću se za koji dan vratiti na posao, a njega ostaviti nekoj tamo teti da ga čuva
    Tih nekoliko dana iščekivanja povratka na posao ostavili su mi gorak okus... kasnije se više nisam toliko grizla.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Imamo dnevnik u koji zapisujemo sve važne ( i manje važne ) stvari u životu. Mislim da će im biti zanimljivo to nekad čitati i gledati fotografije. Ponešto i snimimo...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I N je nedavno napunila dve, isto smo se MM i ja sećali šta smo radili na taj dan pre dve godine (ona se rodila odmah iza ponoći, tako da smo nas dve 20.4. bile zajedno i vežbale dojenje).
    A prošle godine na sam rođendan (slavili smo 10 dana kasnije) smo šmizla i ja bile na nekom dečijem sajmu, zatim otišle do reke, tamo smo ručale a onda je ona ćorila u kolicima. Zatim je MM došao po nas i otišli smo u zoo vrt.
    I ove godine smo je za rođkas vodili u zoo vrt, a feštali smo par dana kasnije.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

isuse! :shock: sada sam šokirala sama sebe kada sam se odmah sjetila prvog rođendana mog starijeg sina prije 8i pol godina i znam točno gdje,tko, šta, kakvca torta itd a onda sam skroz zapela da se sjetim za ovog mlađeg a bilo je to prije 6 mj! :shock:

idu godine ode pamet.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

imam skoro svaki dan njenog zivota u fotkama, plus jos i neki dnevnik vodim, tak da, da, znam sto smo radili, skoro do u detalje 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    imam skoro svaki dan njenog zivota u fotkama, plus jos i neki dnevnik vodim, tak da, da, znam sto smo radili, skoro do u detalje 8)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sjećam se i prvog, i drugog i trećeg, a imamo i puno slika, kameru, pa i to pogledamo tu i tamo, tako da mi je sve kao da je bilo jučer, a dan kad sam ju rodila mi je toliko friško u sjećanju, i sjećam ga se od-do

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam za oba prva rođendana.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, sjećam se, bili smo na moru i nismo uopće planirali slaviti rođendan pa su nam onda neki ljudi rekli da će doći pa smo navrat nanos krenuli priređivati rođendansku zabavu. Nigdje nismo našli sladolednu tortu pa smo kupili dva sladoleda a niti svjećice nismo imali pa smo na te sladolede stavili svjećnjak u obliku ribice sa onom malom svijećom .. ali bar je Leica imala lijepu haljinicu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bio je ponedjeljak, prvi radni dan, njegov obican dan s tetom cuvalicom, muz je kasnio s posla, trebali su stici gosti koji nisu bili u subotu na regularnom rodjendanu, dosla sam malo smucena s posla, napavila sam si sendvic i sjela na skoljku pored kade dok se D. kupao jer se ne-sjecam-se-tocno-kako zaprljao ko prase.

i taj umorni pogled i sendvic u kupaoni je uglavnom sve cega se sjecam (imam sliku kao podsjetnik, al da me ubiju - ne sjecam se tko me uslikao, valjda sestra).

grozno je priznati, ali rodjendana drugog djeteta se stvarno ne sjecam, ali znam da sam jos bila na godisnjem i mislim (nisam sigurna) da smo rodjendan slavili taj dan i da je k. imala preslatku haljinicu i torbu na barbi koju i dan-danas cuvamo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne torbu, nego tortu na barbi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne sjećam se...samod dana kad ima pada rođendan, ne.

Sjećam se proslave, janjetine ... jel se to računa?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sićam se na djelove.
    znam da sam ujutro bila s L. na kupanju i da mi se nikako nije išlo doma jer je bilo užasno vruće.
    pa smo došli dom i obavili završne pripreme za taj veliki događaj. pa sam ja malo digla sve 4 u ariju jer se moj otac uvik pozabavi pripremama oko takvih događaja. hranu i sve što ide uz to mi mu velikodušno prepustimo.
    ..............................
    pa su počeli dolazit gosti.........
    pa je stigla naručena torta i tu mi se zamračilo.......i do danas mi se nije odmračilo kad se sitim kakvu su mi tortu donili za ditetov prvi rođendan......crnu, od čokolade, ni blizu primjerena prigodi i mojoj narudžbi.......
    računa li se da se sićam kako sam bila obućena i da sam si sva bila zgodna i seksi, tanašna ko manekenka i ponosan na skinutih 34 kila .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam prvi dan na poslu svima naručila ćevape i donijela kolače pa smo slavili marin prvi rođendan.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sjećam se...uzela sam go i isključila mob (prvi put otkad radim). I družila se cijeli dan s L, dočekali MM (bio mu je prvi radni dan nakon porodijskog)...
    Poslije smo išli u TL i kupili 100 loptica koje su sad rasute preko cijelog stana.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja ga pamtim jer sam bila jako tužna jer sam se morala vratiti na posao,sjećam se da je ustao u 6,pa smo se mazili i slikali,ja sam suze brisala do 8,kad je otišao kod bake,ja sam opet malo plakala pa krenula u firmu.Sjećam se da sam morala puno papirologije obavit do podne a popodne sam radila,pa kad sam se vratila već je spavao. I sjećam se da sam po cijelom gradu vidjela samo mame s kolicima. Ne znam zašto taj dan pamtim do detalja.Al zato su nam 2. i 3. bili puno,puno veseliji.Njih ne pamtim tako detaljno

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bio je dan u tjednu, navečer su joj došli baka tetke, i teteci s poklonima i malom tortom, malo smo se poslikali i to je to koliko se sjećam, a u subotu smo imali roštilj, proslavu rođendana i useljenja u novi stan, veliku tortu itd.
    A ove godine sam bila žalosna jer smo na njen drugi rođendan na Veliki petak krenuli na put k MM mami, i cijeli rođendan proveli u vožnji u sjedalici Cijeli putem smo joj pjevali sretan rođendan
    Tjedan dana poslije Uskrsa i tata joj je slavio rođendan pa im je sveki spekla zajedničku tortu i malo smo se poslikali.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesam li ja to najgora ili se ovakve kao ja ne javljaju :/
    Ne sjećam se samog dana ni s prvim ni s drugim (prije nepuna 2 mjeseca :shock: ). Sjećam se samo proslava.
    Sa Svenom sam sve zapisivala (sada ništa) a bome i detalja pamtila. Kad me netko pita nešto za Leona ja nemam pojma. Ne znam točno čak niti kada se sam posjeo, niti propuzao, niti digao na noge. Samo otprilike :/
    Jedino što znam točno koliko je natukao kg i cm prva dva mjeseca.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sad mi je lakše puuno, vidim da nas ima svih vrsta i boja.. :D

ponekad si mislim da mi je baš žao kaj nisam slonica i ne pamtim sve detalje, al opet to mi dobro dojde kad su loše stvari u pitanju

ja znam da sam taj dan bila na poslu i to je to ..., a fešte se sjećam

ali je zato sigurno da 2. rođkas,a pogotovo feštu neću zaboraviti jer se već danima samo o tome priča
    i naša T samo nabraja ko bu sve došel!!!

a fešta je tek u nedjelju! valjda ćemo izdržati..

i samo da dodam, ja sam se totalno rastopila od sreće kad je u vrtiću dobila poklon od svih svojih prijatelja iz grupe!
    na papiriću u obliku leptira su šarali..

ajooj kak je to sve skupa leepo!
    :D :D

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi nažalost 1-vi rođendan nismo proslavili na TAJ dan
    5 dana prije mi je umrla mama i nažalost ću taj dio života pamtiti po

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    draga MBee, jako mi je žao iskreno, ali pokušaj gledati na to što je moguće pozitivnije,

moj tata je umro prije 10 godina i moja curka nije imala sreću upoznati ga, zato ako možeš budi sretna što ste imali taj dan da tvoja mama uživa zajedno s tobom i tvojom bebom

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    draga MBee, jako mi je žao iskreno, ali pokušaj gledati na to što je moguće pozitivnije,

moj tata je umro prije 10 godina i moja curka nije imala sreću upoznati ga, zato ako možeš budi sretna što ste imali taj dan da tvoja mama uživa zajedno s tobom i tvojom bebom

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Curke niste najgore, ja možda pamtim što smo radili za rođendane, jer je to još sviježe i imam puno slika i filmića da me na to podsjećaju, tko zna hoću li se toga sjećti za koju godinu :/
    Inače i ja sam htijela voditi dnevnik, ali to mi je nemoguća misija, i zato mi je žao.
    Ja naprimjer ne znam točan sat kad se moja mala rodila, niti koliko je bila dugačka ili teška- što je svima čudno, a MM zna jednostavno ne mogu to zapamtiti i ćao.....ne sjećam se da sam čula da je zaplakala pri porodu, ali zato pamtim nju u svome naručju i kako gleda sat na zidu a ne mene

Pokušavam zapamtiti svaki njen dodir, da se imam čega sječati kada naraste, ali to jednostavno nije moguće.
    Mislim da je najbitnije biti tu za djete i njegove potrebe sada u ovome trenutku i u njemu ( njegovoj duši, srcu, psihi, mozgu) stvarati trajne uspomene, što je puno teže ostvariti nego pisati dnevnik i pamtiti što se dogodilo na neki dan. Bitnije je da se dogodilo nešto dobro a ne da se mi toga i sjećamo 8)

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mbee MM je tata umro kada je on imao 9g, i često mu bude žao što nije upoznao unuku, mi zato Emanuelu odvedemo na grob i ona pošto je već veća zna reć,; dida pava (dida spava) stavi mu cvijetić i pošalje pusu i kaže Amen kada se pomolimo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da, sjećam se 1. rođendana i kćerke i sina. Ostali su mi već u magli....
    godine, skleroza iliti mamnezija

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da, sjećam se, nije bilo tako davno...
    I par dana prije rođendana dok su trajale završne pripreme za festu od 60-tak ljudi, dok sam pekla torte (a bilo ih je 5), pripreme - hrana, piće, stolovi, baklje...
    I samog dana D kad smo shvatili da sam pretjerala pa glavna torta (veeeeeliko žuto sunce) ne može stati u nijedan frižider ni škrinju (ipak nismo hotel), a 7. mjesec, upeklo...
    I par dana poslije, spremanja i čišćenja...
    Tko bi to zaboravio. Jedva sam stala na nogama od umora. Sad se bliži 2. rođendan i samo grozničavo razmišljam kako to pojednostavniti, koja jela izbaciti, kako smanjiti broj uzvanika, kako, kako, kako... A znam da će na kraju biti isto kao i lani, samo s još više ljudi i manjom glavnom tortom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •