Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Koliko koštaju osnovne pretrage--- smijem li se usuditi i pomisliti na njih?

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno Koliko koštaju osnovne pretrage--- smijem li se usuditi i pomisliti na njih?

Pozdrav svima!
    Već duže vrijeme me strah i pitati koliko koštaju pretrage i svi ti preparati koji se trebaju uzimati ako želiš zatrudniti. imam 33 godine, nemam djece, u braku sam 3.godinu, imam jedan jajnik, a tek otprilike godinu dana pokušavamo dobiti dijete. Nismo se usudili ranije jer nisam imala posao na neodređeno, a muž u procesu prekvalifikacije studira.
    Kažu da se uvijek nađe za "još jedna usta", ali vjerujte mi da nije lako odlučiti ni pomisliti na dijete (unatoč i godinama i jednom jajniku) kad si nesiguran u sutra.

Sad, kad je moj posao siguran, jako me strah uputiti se na pretrage. Najbolje bi bilo Sarajevo (živim u BiH), ali makar i u Hrvatsku otišla (inače sam iz SB), to me sve financijski plaši.
    Moje je razmišljanje- ako si mogu možda mjesečno odvojiti oko 200kn, ma makar i 400kn (50 do 100 km), imam li išta od toga? Logično je da su preparati i pretrage skupi, srce me boli jer mislim da si ih ne mogu priuštiti, a da ne pričam priču kako je ovdje u Bosni zdravstvo u banani (i ono što se u Hrvatskoj ne plaća-ovdje se plaća dobrim postotkom na punu cijenu). Sve i da štedim godinu dana i uštedim 4000 kn ili nešto više, sve mi se to nekako čini mizerija za te procese. A strah me i čekati... Bila sam na osnovnim ginekološkim pretragama kod divnog ginekologa u Sarajevu i rekao mi je da bi trebala more pretraga obaviti da se odredi proces za zatrudniti. Inače, rekao je nakon papa testa i ultrazvuka da imam policističan jajnik, a da to ništa ne znači, da bi sve trebalo biti u redu. Naravno, treba na pretrage...

Može li mi tko reći koje su osnovne pretrage (jedan jajnik-provjera funkcionalnosti postojećeg policističnog jajnika, spermiogram također, i ostale pretrage koje ste možda obavljali, koliko su svi ti preparati i koliko se dugo moraju uzimati terapije) i koliko svaka otprilike košta. Usudim se pitati i za cijeli proces.

Negdje u meni postoji nada da smo tek godinu dana u pokušavanju, ali i veeeeeliki strah radi godina, jednog policističnog jajnika. Sa svim srcem naravno želimo dijete, molim vas za savjete, otvorena sam za sve opcije!

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Gomilu novca. Osnovni su ti: spermiogram (oko 500 kn), spolni hormoni, hormoni štitnjače, prolaktin, progesteron i još testosteron za tebe i znam da žene s policističnim vade još nešto - valjda će ti se netko javiti (mislim da su oko 120 svaki hormon), cervikalni brisevi, papa test, markere za hepatitis, sifilis i hiv isto traže, krvnu grupu i rh-faktor... To u Hrv. rijetko tko radi privatno, dosta košta... I onda kada vam se snimi situacija, mpo-ovac predloži najbolju metodu asistirane reprodukcije.

Najbolje bi bilo kad bi mogla nekako dobiti zdravstveno u RH, iako se i ovdje često dugo čekaju rezultati pretraga. Ili da pokušaš vidjeti po privatnim labosima koji su ti najbliži, pa komparirati cijene.

No bez obzira kako skupo i komplicirano zvučalo, korak po korak, sve se to uspije obaviti... Sretno!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zekana hajde molim te javi mi se na vitez087@gmail.com (i ja sam iz BiH)

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ako imaš zdravstveno osiguranje, nema potrebe da sve vadiš privatno. Najbolje bi bilo da nađeš nekog ginekologa u državnoj bolnici koji je voljan da ti napravi osnovne pretrage (ja sam sa uputnicama besplatno radila: spolne hormone, cervikalne briseve, papa test, ultrazvuk i na kraju mi je urađena laparaskopija i histeroskopija).

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne znam sta je sve potrebno uraditi ali znam da zdravstveno u BIH je uzas,iako ides u drzavnu instituciju na sve placas participaciju(ako si u radnom odnosu,s biroa ne)ali je eto opet jeftinije nego privatno,lose je to sto se za svaki pregled ma kakav on bio ceka od mjesec do sest,ja sam eto za papa test,torch,i briseve privatno platila 600KM,hormoni stitnjace su privatno 50KM,spolni isto tako,UZ je 50KM,to je ono cega se trenutno mogu sjetiti(sve ovo je u Sarajevu)...ja trenutno sve preglede obavljam privatno jer posle induciranog zaobilazim bolnicu ....ako te jos nesta zanima sto se tice cjena pretraga u SA pitaj pomocicu koliko mogu i ono sto budem znala,i zelim ti puno srece i da uspijete doci do tako zeljene bebice..

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Kako sam i mislila... divota od cijena, hvala svima na odgovorima!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno Zna li netko kako stvari stoje u BiH s plaćenim zdravstvenim- Republika Srpska

Ja radim u školi, imam zdravstveno osiguranje, a najbliže pretrage pretpostavljam da se mogu obaviti u Trebinju. Žao mi je isto za tu podijeljenost u Bosni- ja sam u Nevesinju, tu živim i radim, najbliži mi je Mostar- a Mostar je FEDERACIJA, a Nevesinje je Republika Srpska... Do Mostara 40ak km, a do Trebinja 200, do Sarajeva malo više. No nije problem put.
    Imam blagu averziju na bolnice u Bosni. Možda preuveličavam, ali kad vidim one sestre kako hodaju hodnicima s cigaretama u ustima, uđeš kod njih u prostoriju ispred doktorove ordinacije a ne možeš vidjeti od dima cigareta... ma uhhhhh! Na običnog zubara trebaš čekati mjesec i pol?!!! Vjerujem da nije sve tako, ali i to tako loše se plaća, kao što sam već rekla. A bože dragi, koliko li se moraju čekati velike pretrage... nemam pojma...
    Hrvatska mi nije opcija jer ništa me ne veže tamo osim prebivališta, ja sam još uvijek u 5godišnjem procesu dobijanja dvojnog državljanstva ovdje u Bosni i službeno i živim i radim ovdje.

U svakom slučaju nisam dosta pametna... strah me čekati, a da li se isplati započeti jednu pretragu pa nemati novaca za neku bitnu pretragu koja je možda sljedeća u nizu i vremenski bitna da se obavi baš u to vrijeme. Kaže mi kolegica da nije strašno jer pokušavamo "tek" nepunu godinu. Ali meni ide 33. godina, vrijeme leti.
    Ako netko zna ima li šta da se ne plaća (privatno) od pretraga u Bosni (u RS- Banja Luka, Istočno Sarajevo ili Trebinje), već na tu njihovu participaciju... i te informacije bi bile divne!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala, javit ću se ja još svakako, još se u glavi vrtim u krug- gdje početi. Da li se može odabrati ginekolog u državnoj bolnici, a da nije u mejstu u kojem živiš? mi živimo u Nevesinju, to je baš malo mjesto i nema nikakvu dobru bolnicu-katastrofa. A ako svakako moram negdje dalje na pretrage možda i bolje da si tamo i uzmem giekologa. Naravno, ako to postoji kao mogućnost.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga Zekana,došla sam u prvom redu da ti dam podršku i da ti kažem da ostaneš ustrajna u svemu ovome. Daj Bože da čim prije krenete. I još nešto, mi u HR i ne znamo koliko nam je dobro, kad ovo tvoje čitam iskreno mislim da živimo u Švedskoj.

Predlažem ti da svakako počnete skupljati novce, upravo tako kako si rekla - 4000 Kuna godišnje, trebat će ti za postupak i lijekove - ukoliko ti zatreba - bar 4x toliko, znam da su se ljudi svakako snalazili, dizali kredite, kuće/stanove pod hipoteku stavljali kako bi si priuštili postupak.

Dijagnostika:
    U Sarajevu uskoro otvara - ako već nije - IVF centar, ekipa je iz Istanbula ali surađuju s BiH stručnjacima. Vjerojatno će i raditi pretrage sve potrebne za ustanoviti uzrok neplodnosti. Cijene još nisu objavili, no evo link:
    http://www.ivfsarajevo.com/tup-bebek.asp

Također toplo bih preporučila CITO polikliniku u Splitu,
    što je vama također dostižno s autom, no ovo tek kad se u HR promijeni zakon ako mislite ići na postupak, no inicijalnu dijagnostiku možete napraviti svakako i tu, cijene ne znam, možda se Splićanke jave:
    http://www.cito.hr/hrv/djelatnosti=g...ogija_003.html

IVF postupak:
    Last but not least, Maribor, ovdje se jako dugo čeka na postupak - oko 10-12 mjeseci, pa bi možda bilo dobro da se sad već upišeš, brzo će proći godina, do tada skupljajte novce a termin neka vas čeka. Dao Bog da ga uopće ne trebate i da ga možete u međuvremenu otkazati jer si trudna
    http://www.ivf-mb.net/onas.htm i piši mail sestri Jasni na ivf.amb.maribor@gmail.com s molbom da se želiš prijaviti za IVF postupak u MB.

U Mariboru računaj da je postupak oko 2000 EUR, oko 1000 - 1500 EUR za lijekove (možda i manje) i računaj da će vama trebat još i noćenje u Mb bar 5-6 dana rekla bih.

SRETNO!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

hvaaaaala puno i bacit ću se na potragu!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala, javit ću se ja još svakako, još se u glavi vrtim u krug- gdje početi. Da li se može odabrati ginekolog u državnoj bolnici, a da nije u mejstu u kojem živiš? mi živimo u Nevesinju, to je baš malo mjesto i nema nikakvu dobru bolnicu-katastrofa. A ako svakako moram negdje dalje na pretrage možda i bolje da si tamo i uzmem giekologa. Naravno, ako to postoji kao mogućnost.
    u RS su plaćena 2 pokusaja MPO zato se raspitaj mislim da ne moras plaćati nista

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dijagnostika:
    U Sarajevu uskoro otvara - ako već nije - IVF centar, ekipa je iz Istanbula ali surađuju s BiH stručnjacima. Vjerojatno će i raditi pretrage sve potrebne za ustanoviti uzrok neplodnosti. Cijene još nisu objavili, no evo link:
    [/B]http://www.ivfsarajevo.com/tup-bebek.asp
    [B]

Izvini Kadauna, moram te malo ispraviti. Ovo je turska klinika Jinamed i već je otvorena. Cijene su imali na početku, ali su ih skinuli. Pisalo je da je cijena vantjelesne 6.000 KM, a to je info i od cura koje su bile kod njih na konsultacijama. Ti si vjerovatno mislila na Bahceci, ona još nije otvorena, trebala bi biti uskoro i za njih kažu da su odlični...pozzz svima i da se što prije odemo sa ovog foruma

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kako god okrenes novca je puno potrebno da se uopste krene s necim ,a i za ove klinike turske koje spominjete je potrebno imati dijagnozu i nalaze prije konsultacija s njima tako da to opet kosta a i kod njih kosta jer nista nije besplatno,ovo o bolnicama i njihovoj slici koji plasiraju narodu je uzasno ali nije tako svugdje,sto se tice higijene i cistoce u Sarajevu je to drugacije,ipak su mala mjesta posebna prica i tu uvijek ima svega...

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ako imaš zdravstveno osiguranje, nema potrebe da sve vadiš privatno. Najbolje bi bilo da nađeš nekog ginekologa u državnoj bolnici koji je voljan da ti napravi osnovne pretrage (ja sam sa uputnicama besplatno radila: spolne hormone, cervikalne briseve, papa test, ultrazvuk i na kraju mi je urađena laparaskopija i histeroskopija).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •