Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Izdajalica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Izdajalica

Da li da odmah kupim izdajalicu ili da ipak pričekam da vidim hoće mi li zatrebati u rodilištu ili poslje. Pitam zato što znam da u rodilištu nemožeš dojiti bebu kad hoćeš pa je bolje izdojiti se nego da sike nateknu?

lidac2004

Početno

ja sam ju kupila prije poroda i dobro da jesam jer sam imala puno problema na pocetku i izdajalica me spasila.
    E,sad,to je bio moj slucaj,vecina cura ce ti reci da ne treba unaprijed nego ti tm skoci kupiti ako zatreba.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam prije poroda kupila onu običnu (primitivnu ) izdajalicu od nekoliko eura, tek tako, zlu ne trebalo. Uzela sam ju u rodilište i nešto njome pokušala prtljati ali bebica je bila bolja pumpica :D . Od tada do danas ja izdajalicu NIKADA nisam koristila, a dojim jos i danas. Nikada se od kćerkice nisam odvajala na duže vrijeme, a ona je također nametnula ritam hranjenja u rasponu od oko 4 sata pa sam imala vremena za nešto "obaviti" u tom intervalu. U skladu s tim, moj ti je savjet da pričekaš s kupovinom skupe izdajalice. Ukoliko se ukaže potreba ima ih u svakoj apoteci, a ukoliko potrebe nema (kao kod mene) to je nepotreban izdatak .

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I ja sam bila u dilemi, a pošto izdajalica košta koliko košta, oko 400 - 500, odlučila sam pričekati, pa ako zatreba lako kupim. U bolnici sam se malo izdajala ručno, pošto je Bojan od početka cicao bez problema , nisam imala nikakve upale ili nešto slično. Ako će ti baš trebati, lako ti je netko kupi i donese u bolnicu, ali ja tamo nikog nisam vidjela da koristi izdajalicu, jer, na kraju krajeva, što ćeš ti više izdajati, više će ti se mlijeka stvarati, pa to postane začarani krug.
    Na kraju je nikad nisam ni kupila, a i mnoge frendice su mi rekle da su je koristile eventualno par puta, pa je to fakat bio bačen novac .
    Bitno ti je znati izdojiti se ručno, mi smo gnjavile sestre pa su nam one to par puta napravile, a poslije si sama potiskaš koliko treba.
    Uh, i ja sam se baš bojala tih upala. [/quote]

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja je nisam imala u rodilištu, i zato sam imala upalu treći dan (najgore je što nisam znala da je upala, pa sam završila na bolnom "tiskanju" od strane sestara koje ti nebi nikako preporučilaq

Mislim da je najbitnije da probaš bebača staviti na prsa čim ti ga donesu makar nemaš mlijeka jer to potiče stvaranje, a ako osjetiš da su ti grudi teške, vruće i bolne to znači da bi u roku od par sati već se mogle upaliti (tako je brzo došlo i meni) UVIJEK MOŽEŠ NAZVATI MUŽA I REĆI DA TI HITNO KUPI IZDAJALICU (ja sam kupila NUKovu i super m je, sa običnom nisam mogla, sao mi je povukla bradavicu ibolilo me)

Možeš i sa rukama .... pogledaj na stranici glavnoj od rode gdje ti piše i nacrtano je kako se to radi

Nadam se da nećeš morati prolaziti neku upalu jer to zna boliti jače od poroda.... ja nisam znala ništa o izdajanju, pa me zato to snašlo, al eto ti imaš vremena naučiti

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pietra prvotno napisa
    Mislim da je najbitnije da probaš bebača staviti na prsa čim ti ga donesu makar nemaš mlijeka....
    Ali dok ne dodje zrelo mlijeko, postoji kolostrum u grudima koji je jaaaaako bitan za bebu, i beba bi ga trebala dobiti sto vise

Citiraj Pietra prvotno napisa
    a ako osjetiš da su ti grudi teške, vruće i bolne to znači da bi u roku od par sati već se mogle upaliti (tako je brzo došlo i meni) UVIJEK MOŽEŠ NAZVATI MUŽA I REĆI DA TI HITNO KUPI IZDAJALICU (ja sam kupila NUKovu i super m je, sa običnom nisam mogla, sao mi je povukla bradavicu ibolilo me)
    Da se ovo ne bi desilo, bitno je da beba sto cesce sisa. Da je ispravan polozaj djeteta pri sisanju (da bi dobro praznilo dojke). Ako je dojenje bolno, vrlo vjerojatno nije dobar polozaj, i onda ce vrlo vjerojatno doci do ragada (ranica), do zastoja i mozda mastitisa jer se dojke ne prazne dobro.... Uglavnom puno problema od krivog polozaja dolazi.... No da to sprijecite pogledajte kako "izgleda" dobar polozaj:

• 1. Bebino tijelo je okrenuto prema mami i beba ne mora okretati glavu
      2. Beba ima « puna usta dojke », brada prva prilikom prihvacanja dojke, i zahvaceno je vise areole s donjom vilicom nego gornjom.
      3. Ako je beba dobro polozena, brada treba biti utisnuta u dojku, nos moze lagano dodirivati dojku.
      4. Bebina usta su lagano « izvrnuta » prema van i opustena
      5. Bebin jezik treba biti vidljiv – nije uvijek moguce, ali ako majci nije dojenje ugodno dobro bi bilo da se provjeri polozaj jezika
      6. Tjekom refleksa otpustanja mlijeka moze se vidjeti polakse sisanje i glasno gutanje – vide se pokreti vilice
      7. Ako je majci dojenje ugodno, vrlo vjerojatno je tehnika sisanja dobra
      8. Kad je beba u dobrom polozaju i ima dobru tehniku sisanja, spontano ce se skinuti s dojke ili ce zaspati
      9. Ako beba nakon prva tri ili cetiri dana ima 5-6 mokrih pelena dnevno i ima barem 3-4 kakice velicine 2.5 cm ili vece (ovo za kakicu vrijedi prvih 6 tjedana). Da bi se dobio osjecaj sta je ustvari mokra pelena, moze se 2-4 zlice vode nasipati u pelenu i usporediti s bebinom uobicajeno mokrom pelenom.

No i ako dodje do zastoja, ja najtoplije preporucam da se sad educirate od rucnom izdajanju, jer ponekad zastoj bude u odredjenom dijelu dojke ili duboko u dojci - ruke to puno bolje rijesavaju nego izdajalica... Izdajalica prazni prvi dio dojke... a ako je zastoj duboko, lakse cete ga izmasirati i pogoditi bas taj dio. Toplo preporucam.

Ako budete koristile izdajalice, pazite da vam ne ostete bradavice, i to je moguce kao sto je Pietra napomenula.

Sretno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da zaboravila sam napomenuti... ovo su znakovi loseg polozaja:

• 1. Nos predaleko od dojke – vrlo vjerojatno beba nema dovoljno dojke u ustima
      2. Ako su bebina gornja ili donja usna umjesto prema van okrenuta prema unutra, vrlo je vjerojatno da ce se ozlijediti bradavica
      3. Ako se ne vidi jezik izmedju dojke i donje vilice, vrlo vjerojatno beba sisa jezik zajedno s bradavicom, ili ga ne koristi dobro.
      4. Ako beba proizvodi kliktajuce zvukove dok doji
      5. Bolne bradavice i cesti mastitisi
      6. Ako je poslije podoja bradavica stisnuta na jednu stranu ili je bijela moze znaciti da polozaj treba malo popraviti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Šta u Splitu bebe nisu sa mamama u sobi? Grozno.
    Meni je nakon prvog poroda MM kupio onu skupu (kršitelj koda)ovu izdajalicu za 500kn. Bila sam ljuta što me nije pitao. Ali kad mi se jednu noć učinilo da sam na rubu upale dojki (zbog neinteligentnih sestara, koje su bebi dale glukozu a da me nisu pitale, nakon čega sam ja odmah imala problema sa tvrdim i vrućim dojkama), bila sam sretna što ju imam. Odmah sam ju otpakirala i koristila, ali poslije toga nikad više. I čudila sam se mami do sebe kako se može izdajati ručno i pomoću one obične izdajalice. Sa ovom mojom je išlo expres, i nije ništa boljelo. Ja sam svoju poslije posuđivala kolegicama.
    A sada sam čula da se ne trabaju nositi izdajalice, jer je rodilište dobilo iste takve izdajalice i daje ih mamama kada traže. Provjeri da li je isto kod vas.
    I ne daj da bebaču daju poskrivečki glukozu. Ja ću sada napisati na krevetiću da zabranjujem davanje glukoze bez konzultacije sa mnom. Nakon prvog poroda mi je trebalo 2 dana da skužim šta rade, a kada sam skužila pobrala sam doktore na red, a oni sestre i onda su mi došli njih 5 pored kreveta i ispričavali se, a sestre su jedna po jedna govorile "ja nisam ništa dala, ja nisam ništa dala".

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

davat glukozu!? užas

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    I ne daj da bebaču daju poskrivečki glukozu. Ja ću sada napisati na krevetiću da zabranjujem davanje glukoze bez konzultacije sa mnom. Nakon prvog poroda mi je trebalo 2 dana da skužim šta rade, a kada sam skužila pobrala sam doktore na red, a oni sestre i onda su mi došli njih 5 pored kreveta i ispričavali se, a sestre su jedna po jedna govorile "ja nisam ništa dala, ja nisam ništa dala".
    TinnaZ, oces da ti posaljem jedan file (za printanje) sto smo pred nekoliko godina u rodi napravili bas za ovo, stavi se na krevet s molbom da se djetetu ne daje nista i tvoj potpis.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nemozes dojiti dijete kad ti to hoces :shock: , gdje je ta bolnica molim te ???????????????????????????????????

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Imam par pitanja:

1. Kad se same izdajamo moramo imati neke posudice za to. Da li u rodilištu moramo imati svoje ili možemo tamo dobiti. Zanima me jer sam vidjela u apoteci u kompletu s izdajalicom i sterilne čašice, pa me zanima koja nam je opcija ako želimo izbjeći kupnju izdajalice i pokušati sa samostalnim izdajanjem dok smo još u rodilištu (ukoliko će to biti potrebno).

2. Što znači ta glukoza? Neki oblik prehrane? Da li to uvijek daju bebama pa mi moramo striktno napomenuti da to ne želimo ili se to daje bebama samo u nekim specifičnim situacijama?

Hvala!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    Imam par pitanja:

1. Kad se same izdajamo moramo imati neke posudice za to. Da li u rodilištu moramo imati svoje ili možemo tamo dobiti. Zanima me jer sam vidjela u apoteci u kompletu s izdajalicom i sterilne čašice, pa me zanima koja nam je opcija ako želimo izbjeći kupnju izdajalice i pokušati sa samostalnim izdajanjem dok smo još u rodilištu (ukoliko će to biti potrebno).

2. Što znači ta glukoza? Neki oblik prehrane? Da li to uvijek daju bebama pa mi moramo striktno napomenuti da to ne želimo ili se to daje bebama samo u nekim specifičnim situacijama?

Hvala!
    U koje rodilište ideš?
    U Petrovoj se izdajamo (odn. izdajaju jer se ja nisam) u plastične čaše koje ti sestre donesu, ali to mlijeko ne dobiva tvoje dijete. Za druge bolnice ne znam.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja još nisam bila ,ali iz iskusva brojnih žena SPLITSKA BOLNICA je horor :shock: , bar je takva bila prije godinu dana . Jedna prijateljica zbog rođenja na carski trebala je dugo dok je vidjela bebu,a počela je dojiti 4 dana nakon poroda.
    Nadam se dok ja stignem na red za novu godinu da će se nešto promjeniti

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Na SD.
    Uopće nisam pomislila da to mlijeko beba ne dobije! Vidiš već razmišljam o skladištenju za bebu.

Pa ak se to mlijeko ne čuva onda je ustvari tak svejedno kakva je posudica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •