Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: Koliko su teške dečije reči?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nikako da mi bude jasno kako su takve svekrve, o kakvima ovdje neke pričaju, odgojile vaše muževe ? :?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ops, post otišao na krivu temu, sorry....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

clumsy mom vrime je da "stisnete" svekrvu i da fino popričate. nju je očito pogodilo više nego što vi mislite. ili je još nešto u pitanju :?

iskreno da sam ja nečija baka i da pružam svu ljubav koju znam pružati i na način na koji znam pruižati, a da za to dobijem "ja tebe ne volim....više volim baku xy....ti mi ne tribaš" pogodilo bi me. bez obzira radi li se o dječjoj prevrtljivosti ili nečem desetom.
    danas dite kaože baki "ja te ne volim", a sutra će joj bit slobodno kazat bilo što.

moja mama čuva L. nakon što je pokupi iz vrtića (dok sam ja na poslu jer još uvik zajedno živimo). a isto tako moja L. zna kazat mojoj mami "ti si kriva za to i to......ljuta sam na tebe.....neću...." i ja na to ispalim jer vidim koliko to pogodi moju mamu. i inzistiram da joj se izvini. jer je to rekla osobi koja je obožava, koja bi život dala za nju, koja nad njom strepi ko kobac. i ne opravdavam to dječjom prevrtljivošću ili trenutnim raspoloženjem. ne dozvoljavam da se tako obraća svojoj noni (mojoj mami).

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Stisnula bih ja ali mi beži - opet je kidnula na viksu :/

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Pa ne smatram da treba napraviti "misu" od ovog, no zašto ne kratko dati do znanja djetetu da njegove riječi bole baku (koja ga voli)?
    E, a šta ćeš kad je ta baka gora od djeteta. Npr. moja mama čak nije ni baka jednoj curici nego "polu"baka - šta god to značilo. I kada pita je moja mama: hoćeš li me poljubiti, a mala kaže neću onda ona njoj nešto odgovori u stilu: neću ni ja tebi ovo ili ono...

Ja kad sam bila mlađa i vjerovala da su djeca "odraslija" isto sam očekivala da paze šta će reći i na koji način itd. Međutim, oni su djeca i kažu i šta trebaju i ne trebaju... i gledam ih sada drugačije i više ih razumijem.

Ja svoju baku nisam htjela ljubiti, jer bi me bockala, ali to nisam smjela reći, jer je to nekulturno, je li... a meni je bilo to fuj i cijelo vrijeme bi razmišljala o tome kako će me ona poljubiti.
    Danas, meni moja nećakinja kaže da znam nekada bockati... I ne ljutim se... (jer očito se nisam počerupala onda dobro)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bih razgovarala s bakom, da ne daje previše težine riječima male djece, ali razgovarala bih i s djecom. Ne bih dozvolila svojoj djeci da baki govore da "ne smije doći, jer to nije njezina kuća". To je kuća njezinog sina i treba se u njoj osjećati dobrodošla. Što se tiče toga tko koga više voli, djeci bih objasnila da ne pokazuju svi ljubav na isti način, kao i to da paze da svojim riječima ne povrijede druge.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Clumsy, kako je završila priča?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

MM je razgovarao sa njom nasamo - objasnio joj je odprile sve ovo što smo i mi ovde pričale. Matija je tih dana sam krenuo da traži da ide kod babe, visio je dole kod nje kad god je mogao pa se frka nekako umirila.

Inače, Matija je u fazi kad želi da živi kod mojih na selu (bez mame, tate i brata - ''imam ja tamo ko će da me čuva''). Sreća pa mi sveki nije tu da ga čuje mada bismo mogle jedna drugoj ponuditi rame za plakanje jer sam i ja izbačena iz igre

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •