dini, cini mi se da je glavni (da ne kazem i jedini) razlog sto marin ne zeli uciti njemacki povrijedjenost zbog nacina na koji ste mu zbog okolnosti malo nespretno i brzopleto dali do znanja da se ovaj put njegova odluka o izbornom predmetu nece postovat, a racunao je da hoce kao u slucaju veronauka kad je bio mladji.
mislim, nije ni probao, kako moze znati da mu se nece svidjet, pogotovo ako mu jezici idu. po meni je rjesenje da mu obecas da se moze ispisati nakon prvog polugodista (mislim da uz posebnu molbu moze, ovo nisam sigurna da uvijek pali, ali znam sigurno za slucaj od preklani u nasoj skoli gdje jest. mozes provjeriti sa ravnateljicom) ako mu se stvarno ne svidi, ali zasto ne probati ako mu jezici idu.
njemacki je u ovom slucaju izborni predmet jer su ga ministarstvo i skola takvim trenutno proglasili, kao djeca biraju, dogodine npr. moze postati obavezan i morao bi ici. na tebi je da procijenis sto je dugorocno korisno za tvoje dijete. velika olakotna okolnost je ako je predmet u sklopu i smjeni redovne nastave.
napominjem da su moji cak petogodisnjaci nosili kapu kad bi ja procijenila da je potrebno, pa pretpostavljam da je moje misljenje radikalno.