Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: trakice za urin

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno trakice za urin

jeli ima tko iskustva sa trakicama, jel se može preko njih vidjeti postojanje bakterija? mogu li se kupiti u ljekarni bez recepta, koliko koštaju? kako se primjenjuju?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj posalji pp busy bee, mislim da ih je ona imala.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

amalia trakice gledaju otprilike 10-12 parametara. Puno oisi o dobivenom uzorku urina i trakice služe tek za orijentaciju. Urin treba biti svjež, treba ga biti u dooljnoj koncentraciji. Može se na brzi način vidjeti postoji li disbalans ) pozitivni nitriti - upala, nalaz krvi ili povišenih leukocita - upala). Ne mozes naravno dobiti odgovor o bakteriji. Za to treba nasađivanje uzorka urina u mikrobiološkom labosu. Spolovilo treba dobro očistiti, postaviti vrećicu (ako je riječ o djetetu koje se ne može popiškiti kao odrasli).
    kada kupuješ trakice pitaj za rok trajanja. Naime dosta njih jako kratko traje a puno ih imaš u pakiranju. Ja sam nedavno uzela pakiranje s njih 50 komada ali traje sve do kraja 2010.

i naravno bilo kakav nalaz koji odskače upućuje na nuzan posjet liječniku!

puno sreće

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo nedavno u privatnoj klinici radili urin na trakice (nisam znala da je na trakice) i nakon čišćenja piše (sestra ga je čistila da bude nalaz nezagađen) ispalo da ima 25 leukocita...sutra dan dat uzorak za urin u DZ jer je pedici bio sumnjiv nalaz..sve čisto ...a prije toga samo ga oprala pod mlazom vode...
    neznam u čemu je bila stvar....sad ne vjerujem trakicama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •