-
trakice za urin
jeli ima tko iskustva sa trakicama, jel se može preko njih vidjeti postojanje bakterija? mogu li se kupiti u ljekarni bez recepta, koliko koštaju? kako se primjenjuju?
-
daj posalji pp busy bee, mislim da ih je ona imala.
-
amalia trakice gledaju otprilike 10-12 parametara. Puno oisi o dobivenom uzorku urina i trakice služe tek za orijentaciju. Urin treba biti svjež, treba ga biti u dooljnoj koncentraciji. Može se na brzi način vidjeti postoji li disbalans ) pozitivni nitriti - upala, nalaz krvi ili povišenih leukocita - upala). Ne mozes naravno dobiti odgovor o bakteriji. Za to treba nasađivanje uzorka urina u mikrobiološkom labosu. Spolovilo treba dobro očistiti, postaviti vrećicu (ako je riječ o djetetu koje se ne može popiškiti kao odrasli).
kada kupuješ trakice pitaj za rok trajanja. Naime dosta njih jako kratko traje a puno ih imaš u pakiranju. Ja sam nedavno uzela pakiranje s njih 50 komada ali traje sve do kraja 2010.
i naravno bilo kakav nalaz koji odskače upućuje na nuzan posjet liječniku!
puno sreće
-
mi smo nedavno u privatnoj klinici radili urin na trakice (nisam znala da je na trakice) i nakon čišćenja piše (sestra ga je čistila da bude nalaz nezagađen) ispalo da ima 25 leukocita...sutra dan dat uzorak za urin u DZ jer je pedici bio sumnjiv nalaz..sve čisto ...a prije toga samo ga oprala pod mlazom vode...
neznam u čemu je bila stvar....sad ne vjerujem trakicama
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma